Polisvåld under Genoa G8

Vad som än hände, och återigen vid G8-mötet i Genua, Italien, några veckor före September 11, 2001? Här ditt minne uppdateras om de bästa vänner du har, poliser. När dussintals poliser attackerar sovande människor, du vet att något är allvarligt fel med maktrelationer i vårt samhälle.

Innehåll:

  • Vad diskuterades?
  • Tortyr
  • Maktmissbruk
  • Resultat
  • Tunt lager av demokrati skyddar mot anarki

Vad diskuterades?

Vid ett G8-möte kommer att vara en mängd olika cop ekonomiska frågor som diskuteras av de ekonomiskt mäktigaste länderna i världen. G8-mötet i Genua 2001 hölls 19 juli-21 juli. Genoa var redan dagar före toppmötet förvandlats till en fästning. Detta har inte lett till mindre våld; det bara verkade orsaka våld. Vad kan diskuteras just ingen vet mer.

Tortyr

En död och 400 skadade, 60 skadades allvarligt. Ett offer har svår hjärnskada, ytterligare fjorton saknade tänder. Polisens insatser i G8-mötet i Genua 2001 var en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna. I en rapport, Amnesty International talade om brott mot förbudet mot tortyr av polisen. Polisens uppgift är att skydda befolkningen. När medlemmar i en polisstyrka för att göra det motsatta, nämligen befolkningsattacker, det finns en stor skandal.

Maktmissbruk

Det finns i Italien 73 poliser greps för misshandel och maktmissbruk under G8-demonstrationerna i Genua. De hade plundrade en skola där 93 demonstranter sover och människor misshandlades och greps. Allvarlig polisvåld skuggade toppmötet helt. Det var en skam för den moderna demokratin. Förresten, inte denna uppfattning inte för någon eftersom Harry van Bommel, en MP på SP avslutar sin blogg om Genoa med orden ?? Vårt uppdrag är genomförda: aldrig fanns ett så brett motstånd mot den nyliberala politiken i de åtta stora industriländerna och mer än någonsin, kommer G8-ledarna måste stå till svars för denna politik undertecknades, Harry van Bommel ??
Van Bommel deltog i demonstrationen och var i området som var fredlig. På den tiden skrev han denna text, visste han en del av vad som hade hänt.

Resultat

Det finns ingen överenskommelse i Genua om genomförandet av miljö fördrag i Kyoto. Det dras en hel del allmänna uttalanden om goda avsikter i fråga om världen. G8 är mot narkotika och människohandel, men ingen möjlighet att veta hur man ska lösa detta. Tredje världens länder kan få skuldlättnader om de tillåter fler utländska företag. I själva verket är detta neocolonialism. I vår neokolonialistisk eran företagen använder någon som slavar, inte bara länder i tredje världen. Faktum är att många länder erkänner detta och vill från stora internationella företag som ställer tullen och lagar påverkar befolkningen genom ändlösa lobbying. Tredje världens länder väntar inte på yttre påverkan. Så det är en katastrofal väg. Kort sagt, allt som allt, toppmötet i Genua var en olycklig misslyckande för alla parter.

Tunt lager av demokrati skyddar mot anarki

G8-toppmötet tog sju veckor till 11 september. Skandalen som orsakade denna topp är helt överskuggas av kollapsen av WTC byggnaderna. Ändå är det bra att inse att även i västra tiotals agenter mot civila kan återvända. Västerländska civilisationen är faktiskt ett tunt lager krusiduller och om detta misslyckas, finns det inget annat än anarki.
(0)
(0)
Tidigare artikel Watchen val i Gibraltar sund
Nästa artikel KISS Rock 'n'Roll 40 år

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha