Plantering och skötsel av buskar

En stor del av din trädgård kommer att bestå av buskar. Du säger nu kan vara lite, men efter att ha läst den här artikeln kommer du att inse att många av de växter som du redan har placerats i din trädgård i åtanke, faktiskt bland buskar. Buskar kommer i stora storlekar, kan de vara givande och framgång i allt multi eller mindre utsträckning, buskar, finns det 20 meter höga barrträd Heath växter och även rankor. Tillräckligt val sedan!

Typer

Det finns ett brett utbud av prydnadsbuskar, de kommer i en mängd varianter och ofta verkar vid första anblicken, inte ens släkt. Det finns prydnadsbuskar som växer mycket snabbt, men det finns också mellan som växer mycket långsamt och förblir små. Dessutom, inte alla buskar som lämpar sig för alla typer av mark, finns det några som verkligen inte kan ta en kalkrik jord och så finns det återigen arter som absolut inte kan göra utan. Här är en lista med information om några av de vanligaste buskarna i Nederländerna.
Vänligen notera:
Den Rhodondendron, finns i många färger
  • Om du är intresserad av en växt, titta under det latinska namnet, det finns massor av underarter.
  • Den angivna höjden i tabellen är den maximala som en växt eller ett träd kan nå, det är ofta mindre arter.
  • Blommande omfattar alla arter, kan underarter skilja storhetstid men faller inom den angivna blomningsperioden.
  • Du kan inte, per definition, alla buskar i dina trädgårdsväxter, innan du gör ditt val, vänligen meddela dig om vilka typer av jord.
  • Vissa växter bär också bär och frön, respektive, efter blomningen, ofta färgglada.

Vad exakt är en buske


Med lavendel kan du mycket tydligt se de låga grenarna Det finns massor av buskarter, ofta de ser ingenting lika så, hur du känner igen i grunden en buske? Vad är en buske? Och vad kännetecknar en buske?
I själva verket är namnet "buske" ett samlingsnamn för allt som kan kallas en buske. Så i princip du måste undra vad kännetecknar en buske. Förmodligen börjar bränna en ljus när det sägs att buskar och träd två helt olika arter, ja, till och med 20 meter höga buskar och barrträd är inga träd.
Om vi ​​sätter ett barrträd bredvid ett träd som en ek, är det första vi lägger märke till att eken har en tydlig krona. de större grenarna förgrena sig endast en ände ovanför marken. Men i barrträd filial redan på marken, ofta dessa buskar har också flera stammar och egentligen inte en distinkt huvudstam. Dessa grenar brukar kallas "mark grenar", eftersom de kommer direkt från marken. Gränsen mellan buskar och träd är inte alltid tydliga, det finns mellan arter ibland till marken grenen ibland bilda en klar stammen innan förgrening och för att göra det ännu enklare, det är halv buskar som ljung. En förutsättning för att utses till buskar är att grenarna åtminstone i woody marken, så både huvudgrenen och grondtak. En semi-buske är en växt som lavendel som ännu inte har förvedade under det första året och endast under det andra året trä grenar på marken börjar bildas. Allt som allt så svårt att förklara vad exakt är en buske, men du har nu åtminstone en idé.

Lime


Vissa buskar locka fjärilar Ett litet urval av kalkälskande växter är: Aralea, Berberis, Buddleja, Ligustrum, Rhus, Ribus och SPIREA. Du kan också hålla dessa växter i olika jord om jorden runt anläggningen men tillräckligt matcher. Utan denna kalk kommer att göra din anläggning växa och frodas inte vacker eller till och med dö.
Notera: Även om du letar efter en art som ingen kalk jord behöver än det kan så att en närstående arten faktiskt kalkbehov. Låt råda dig så bra!

Tillväxtfaserna och köp


Buskar är bjudet i olika tillväxtfaser, varierar detta genom art. Vissa växter är redan fullvuxna sålts, andra har ytterligare fem år eller ännu mer. Den snabba tillväxten är inledningsvis bra, trädgården är snabbt och din häck avsluta snabbt, men på lång sikt kan det finnas överväxt kan inträffa och en buske vård för mycket underhåll och / eller olägenhet. Kom alltid ihåg: Det är bäst att beskära en växt, men du bör alltid göra detta för att främja välstånd och tillväxt av anläggningen, inte begränsa honom i höjd och bredd. Anpassa din anläggning val alltid på målet. Har du fortfarande planterade din buske på fel ställe: Komma bort dem så fort som möjligt för att förhindra oönskade höga kostnader.

Variation i gräns


Som ni kan se, men det finns många typer av buskar som kan användas för många ändamål. Kryp hedar växter till allvarliga höga träd som bildar en vacker häck. Buskar kan väl användas i gräns, gör för massor av olika. Vissa buskar är lövfällande, andra väder vintergröna, du sitter där mellan som växer på vintern och andra under våren, det finns ett stort utbud av färger, det finns även frukt på buskarna och de är i alla former och storlekar, mer än Så tillräckligt med material för att skapa en levande färgrik gräns!

Sekretess och säkerhet


Frukterna av idegran är extremt giftiga för människor och djur, kan några buskar perfekt användas som en säkring eller häck, men bara om grad kompletterar formen av busken, och beskärning busken inte stör. Till exempel kan det vara mycket trevligt att plantera en stor buske på gården för att begränsa vyn i köket eller vardagsrummet, det finns många buskar sådan vacker blickfång former och verkligen ta bort uppmärksamheten av huset. Det finns också buskar såsom hagtorn och lönn som säkring eller säkring kan placeras och har en stor inbrottstjuv avvisande aktivitet på grund av deras vassa taggar, ingen inbrottstjuv som frivilligt igenom buskar. För mer information om rätt säkring eller säkring val också ser lika på följande artikel som går djupare in i säkring av valet.

Bär och frukter

En hel del buskar fruktkroppen. De flesta buskar är giftfria, ätliga eller läkemedel lämpliga, men det finns också några som inte är så bidrar till hälsa. Om du har små barn så är detta en punkt där du kommer säkert att behöva tänka på.

Beskära


Rhus Hur och om du ska beskära en buske überhaupt varierar beroende på arter och underarter. Pak inte som häcksaxen bara att råda dig ordentligt. Några buskar behöver producera nästan all genväg, andra får bara beskärning grön-årig trä och det finns också arter som beskärning inte rekommenderas bara. Några buskar, är det helt enkelt bättre att beskära det så att anläggningen och blommor kommer att vara mer kompakt, men det skulle inte innebära att det är nödvändigt att beskära dessa buskar. Kort sagt: Låt oss ge dig väl, varje art kräver sin egen särskild behandling och det vore synd om din anläggning pågår under den passerar genom för mycket eller för lite beskärning.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha