Plan kraschar ?? 2001

Alvi Rosenquist Februari 27, 2016 Underhållning 36 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Flying är ett underbart sätt att resa. Man kan på relativt kort restid för att flytta till den andra sidan av världen. År 2001 inträffade flera flygolyckor med många dödsoffer. Det var det år av terroristattackerna mot World Trade Center och de plan som drabbade Pentagon och kraschade i Pennsylvania. Dessa olyckor trotsade all fantasi.

Ground Zero i New York

2001

År 2001 är det år som förändrade världen. Al-Qaida begått flera terroristattacker på amerikansk mark med en hel del offer. Det är så ?? n evenemang där du kommer att ha hela ditt liv att veta var du var på den tiden. Där du var när du hörde att flög flygplan in i tvillingtornen i New York.
Det var i detta år, kapning plats där en flygvärdinna dödades och det fanns flygplan tagna av rebeller från luften. Kraschade också en enhet efter det tungt lastad med vapen. Under 2001 har terrorister satt sin prägel på flygplan olyckor med flygplan har avsiktligt lagt ned.

Plane kraschar med passagerarflygplan under 2001


December 26, 2001
På onsdag december 26, 2001 havererade Pilatus Britten-Norman BN-2B-26 Islander BAL Bremerhaven Airline vid avgång hamnen i Bremerhaven. Piloten och sju av de åtta passagerare omkom i olyckan. Planet kvar från Bremerhaven Airport för ett inrikesflyg till Wangerooge Airport på Nordsjön ön Duittse.
Avresan fördröjdes på grund av en snöstorm med mer än en halvtimme. Piloten sedan förberett enheten för ut- och svepte cockpit fönstret och framkanter vingarna med händerna fria från snö. Planet klättrade långsamt och leds över floden Weser. Den förlorade då höjd och kraschade i vattnet.
December 16, 2001
På Söndag, 16 December, 2001 kraschade en Let L-410UVP-E Heli Andes nära San Antonio de Prado i Colombia. De två besättningsmedlemmar och 16 passagerare omkom. Planet kvar från Enrique Olaya Herrera flygplats Medellin för en inrikesflyg till Quibdó El Carano flygplats i Colombia. Vädret var dåligt med regn och kraftiga vindar. Några minuter efter start, flygplanet flög på en höjd av 2815 meter i sidan av Cerro El Silencio.
December 14, 2001
På fredag, 14 december, 2001 förolyckades Let L-410A Eagle Air till Geti i Kongo. Alla passagerare dog fyra besättningsmän och fyra passagerare. Noten lämnade Bunia för en flygning tillbaka till Entebbe med ett stopp vid Beni. Planet störtade 40 km öster om Bunia; det sköts ner av rebeller allierade demokratiska styrkorna.
November 28, 2001
På ONSDAG NOVEMBER 28, 2001 kraschade en Cessna 208B Grand Caravan Servicios Aéreos Nacionales 13 km nordväst om Quepos, Costa Rica. De två besättningsmedlemmar dog dog och en av de sex passagerare. Cessna avvikit från San José Tobias Bolanos International Airport för ett inrikesflyg till Quepos flygplats i Costa Rica. Flygplanet hade avvikit från sin rutt och kraschade fyra minuter innan det var planerat att komma fram.
November 24, 2001
På lördag, november 24, 2001 dödade Avro RJ.100 av Crossair. Det totala antalet offer var 24; Tre av de fem besättningsmedlemmar och 21 av de 28 passagerarna dödades. Planet lyfte från Berlin Tegel flygplats i Tyskland för en flight till Zürich-Kloten flygplats i Schweiz. Enheten föll för fort och slog träd när det kraschade.
November 23, 2001
På Fredag ​​November 23, 2001 en Antonov 28 kraschade på ELK Airways ner. De tre besättningsmedlemmar överlevde kraschen, två av de 14 passagerarna dödades. Planet kvar från Tallinn-Ülemiste flygplats för ett inrikesflyg till Kärdla flygplats i Estland. I strategin för banan flygplanet slog träd och kraschade.
November 19, 2001
På måndag, november 19, 2001 kastade en 18V IRS Aero uppgår till 25 km sydost om Kalyazin i Ryssland. Alla passagerare, nio besättningsmedlemmar och 18 passagerare dödades. Planet lämnade från Khatanga för en inrikesflyg till Moskva-Domodedovo flygplats i Ryssland. Planet kraschade efter en brant nedstigning genom ett fel i systemen för autopiloten. Det visade sig att dåligt underhåll utfördes på enheten.
November 12, 2001
På måndag, 12 november, 2001 hällde en American Airlines Airbus A300B4-605R i Belle Harbor New York.
Alla passagerare, nio besättningsmedlemmar och 251 passagerare dödades. Planet lämnade New York-John F. Kennedy International Airport för en flight till Santo Domingo-Las Américas José Francisco Peña Gómez internationella flygplats i Dominikanska republiken.
Under stigningen efter start hörde besättningen en squeaking och rasslande ljud. Sedan kom ljudet av en paus, en smäll och en hög smäll. Hela vertikala svansen bröts av och Airbus började en okontrollerad nedstigning från en höjd av ca 2500 meter. Under denna nedstigning, båda motorerna gick sönder, de var på ett avstånd av 100 meter ifrån varandra nära Newport Avenue / Beach 129. Gatukorsning ner. Planet kraschade in i en stadsdel Queens. Det fanns fem offer.
10 OKT 2001
På Onsdag 10 oktober, 2001 kastade en Swearingen SA226-AT Merlin IVA Flight på 18,5 km nordväst om Columbretes öarna i Medelhavet. Alla passagerare, två besättningsmedlemmar och åtta passagerare dödades.
Planet lämnade flygplatsen i Barcelona i Spanien för en flight till Oran Es Senia flygplats i Algeriet. Enheten förlorade förmodligen makten på grund av ett blixtnedslag. Besättningen förlorade kontrollen över enheten och planet störtade i havet.
10 OKT 2001
På Onsdag 10 oktober, 2001 kraschade en Cessna 208 från PenAir - Peninsula Airways. Alla passagerare, piloten och nio passagerare omkom. Planet lämnade från Dillingham Municipal Airport och ville ta ett inrikesflyg till King Salmon flygplats i Amerika.
Det var den första dagen av vintersäsongen och temperaturen var 4 grader under noll. Markpersonal tinade Cessna med en uppvärmd blandning av glykol och vatten. Planet lämnade och klättrade till cirka 200 meter när det plötsligt gjorde en skarp vinkel till vänster. Näsan gick omlaad och det kraschade. Förmodligen finns det fortfarande isbildning på vingarna som inte noterades i inspektionen.
8 okt 2001
På Måndag, 8 OKTOBER, 2001 kraschade en McDonnell Douglas MD-87 i Scandinavian Airlines System. Alla passagerare, sex besättningsmedlemmar och 104 passagerare dödades. Planet lämnade från Milano-Linate i Italien för en flygning till Köpenhamn-Kastrup flygplats i Danmark.
En helt ny Cessna avgick på en dimmig Milano. Cessna började taxi och fick redo för start, tillsammans med McDonnell Douglas. Det följde en kollision medan den stora enheten var redan från marken. Det flög 12 sekunder, men ingen hastighet kan vinna tillräckligt: ​​enheten skadades i kollisionen. Det kraschade nära banan.
4 okt 2001
På Torsdag oktober 4, 2001 kastade en Tupolev 154M i Sibir Airlines störtade i Svarta havet. Alla passagerare, 12 besättningsmedlemmar och 66 passagerare dödades. Planet lämnade Gurion International Airport i Tel Aviv-Ben i Israel för en flight till Novosibirsk Tolmachevo flygplats i Ryssland. sSrijdkrachten från Ukraina praktiseras i Krim regionen nära kuststaden Theodosii. Där raketer avfyrades och en av dem exploderade cirka 15 meter över planet. Flygplanet var allvarligt skadad, vilket resulterar i dekompression av passagerarkabinen. Dessutom, fångade den brand. Efter en okontrollerad härkomst, kraschade i havet och sjönk till ett djup av 2000 m.
Händelsen påminner om MH17 2014.
September 18, 2001
På tisdag 18 september, 2001 kraschade en Let L-410UVP-E Atlantic Airlines.
Det fanns beklagliga 8 offer, en besättning och sju passagerare. Let avvek från Guatemala City-La Aurora flygplats i Guatemala för en flight till San Pedro Sula Villeda Morales Airport i Honduras. Under klättringen kom flygplanet till ett stopp och kraschade. Det visade sig att fördelningen av passagerarna i kabinen inte riktigt orsakade den förlorade sin balans.
September 15, 2001
På LÖRDAG 15 SEPTEMBER, 2001 var en Fokker 100 TAM nära Belo Horizonte i Brasilien missöden.
De sex besättningsmedlemmar överlevde, som 81 av 82 passagerare. Fokker lyfte från Recife Guararapes internationella flygplats för en flight till Sao Paulo, Brasilien. Det var på väg motorhaveri och fragment av krossade motorhyttfönster. En passagerare var delvis sög enheten innehas av en medpassagerare tills planet landade. Passageraren överlevde inte.
September 12, 2001
På onsdag 12 september, 2001 kraschade en Let L-410UVP-E Aero Ferinco.
Alla passagerare, två besättningsmedlemmar och 17 passagerare dödades. Planet kvar från Chichén Itzá flygplats för inrikesflyg till Cozumel flygplats i Mexiko. Planet klättrade när det började vända. Besättningen hade tappat kontrollen och maskinen kraschade strax efter start ner. Den högra motorn skulle ha misslyckats.
September 11, 2011
American Airlines Flight 77
På tisdag 11 september, 2001 genomborrade Boeing 757-223 av American Airlines i Pentagon. Alla passagerare, sex besättningsmedlemmar och 58 passagerare dödades. På marken, 125 människor miste livet. Boeing hade avvikit från Washington-Dulles International Airport för ett inrikesflyg till den internationella flygplatsen i Los Angeles i USA.
Flight 77 lyfte från Dulles på 08:10. Flygplanet kapades av fem terrorister. Kaparna tog över kontrollen avstängd transpondern och ändrade kurs mot Washington. Boeing klippt över Vita huset och slog in i byggnaden av det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon. Det var en explosion och byggnaden fattade eld.
United Airlines Flight 93
På tisdag 11 september, 2001, Boeing 757-222 United Airlines störtade i Pennsylvania. Alla passagerare, sju besättningsmedlemmar och 44 passagerare dödades. Flygplanet var på 08:47 timmar avvek från Newark International Airport för ett inrikesflyg till San Francisco International Airport i Amerika.
Planet kapades av fyra terrorister, som tog kontroll över enheten, uitschakelden transpondern och priset skiftade förmodligen Washington. Vid 10:03 planet kraschade i ett fält nära Somerset. Presumtionen är att kaparna enhetens i Air Force One, Camp David eller kanske Washington ville borrning. Planet störtade efter passagerarna försökte ta upp det mot kaparna.
United Airlines Flight 175
På tisdag 11 september, 2001, Boeing 767-222 United Airlines flög in i södra tornet av tvillingtornen i WTC-komplexet. De nio besättningsmedlemmar och 56 passagerare dödades. På marken, sjönk ytterligare 900 offer. Boeing hade avvikit från Boston Logan International Airport för ett inrikesflyg till den internationella flygplatsen i Los Angeles i USA.
United Airlines Flight 175 lyfte från Boston-Logan till Los Angeles 08:14. Planet kapades av fem terrorister på ett självmordsuppdrag. Kaparna övermannades besättningen avstängd transpondern och ändrade kurs till New York. Vid 09:03 timmar flygplanet flög in i sydöstra sidan av södra tornet av WTC-komplexet. Det kraschade och exploderade i den 78: e till 84: e våningen.
Den stora branden försvagat strukturen av tornet och det kraschade på 09:59. De flesta av office personal under 78. Våningen evakuerades innan tornet kollapsade. Sjutton minuter före Flight 175 plöjs in i södra tornet av WTC North Tower blev påkörd av en Boeing.
En exakt fördelning av antalet offer i norr eller söder torn kan inte göras. Beräknad 1600 i det norra tornet miste livet och 900 i det södra tornet.
American Airlines Flight 11
På tisdag 11 september, 2001 genomborrade Boeing 767-223ER American Airlines i ett av tvillingtornen i New York. Besättning och passagerare dog alla. På marken, sjönk ytterligare 1600 offer. Enheten avgick från Boston Logan International Airport för ett inrikesflyg till den internationella flygplatsen i Los Angeles i USA.
Under en samordnad terrorattack kapade 19 män fyra jetflygplan på morgonen den 11 september. Kaparna hade på självmordsuppdrag i uppdrag med flygplan som flyger på specifika mål. American Airlines Flight 11 lyfte från Boston-Logan till Los Angeles 07:59. Detta flygplan kapades av fem terrorister. Kaparna tog kontroll över transpondern avstängd och ändrade kurs till New York. 08:46 enheten flög in i WTC norra tornet och exploderade i den 93: e till 98: e våningen. Det fanns en massiv brand som försvagade strukturen hos tornet. Tornet kollapsade 10:28. Huvuddelen av office personal under 93. Våningen kunde avsluta tornet för kollaps. Sjutton minuter efter Flight 11 kraschade in i norra tornet, var södra tornet av Twin Towers påkörd av en United Airlines Boeing 767.
I World Trade Center byggnader dräptes totalt 2606 personer, varav cirka 292 på marken. Det uppskattas att omkring 1600 människor dödades i det norra tornet och cirka 900 i det södra tornet. Terroristgruppen Al-Qaida tog på sig ansvaret. Nio elva eftersom denna terroristhandlingar har blivit ett känt namn.

Filmer

Det handlar om kapningar och attacker gjort flera dokumentärer och filmer, inklusive:
  • 11'09''01 2002
  • Enigt 93 2006
  • World Trade Center 2006

September 5, 2001
På onsdag 5 september, 2001 kraschade en Boeing 777-236ER brittisk. De 26 personer överlevde kraschen, föll till marken ett offer. Boeing lyfte från London-Gatwick flygplats i England för en flight till Denver International Airport i USA. Efter landningen började avstigande passagerare. Med tankning det gick fel. Det finfördelat bränsle över landningsbanan och fattade eld. De brandbilar var klar inom två minuter och släckte elden. Anställda som bränsle drivs dog av sina skador.
29 aug 2001
På onsdag, augusti 29, 2001 kraschade en CASA CN-235-200 Binter Mediterráneo. När olyckan kom en av besättningsmedlemmarna 3 och 3 i 44 förlorade passagerare liv. Enheten ville lämna Melilla flygplats för inrikesflyg till Malaga i Spanien. Vid ankomsten över Málaga brand konstaterades i en motor. Piloten bytte båda motorerna, enheten föll och kraschade på landningsbanan. Det gled 220 meter, slog fem ljus stolpar och landade på motorvägen. På baksidan av enheten inte öppna så passagerare första tio minuterna var instängda i kraschade maskin.
23 Augusti 2001
På torsdag, 23 augusti, 2001 kraschen av Antonov 28 på Victoria Air Mugogo i Kongo. De två besättningsmedlemmar dog och två av de nio passagerare dödades. Planet lämnade Kama, Kongo för en inrikesflyg till Kampene flygplats i Kongo. Planet gjorde en mellanlandning i Kama. Åtta minuter efter starten från Kama var en av motorerna. Besättningen består av två ryska piloter flydde till Bukavu, men planet kraschade. Enligt överlevande från kraschen flygplanet var lastad med vapen och ammunition, bland annat.
12 Jul 2001
På torsdag 12 juli, 2001 kraschade PZL-Mielec M28 i Overtec.
Alla passagerare, två besättningsmedlemmar och 11 passagerare dödades. Planet kvar från Puerto Cabello flygplats för inrikesflyg till Caracas i Venezuela. Planet störtade under start, besättningen hade förlorat kontrollen över enheten.
Juli 4, 2001
På onsdag juli 4, 2001 kraschade Tupolev 154M av Vladivostokavia nära Burdakovka i Ryssland. Alla passagerare, nio besättningsmedlemmar och 136 passagerare dödades. Tupolev avgick från Jekaterinburg-Koltsovo Airport för ett inrikesflyg till Irkutsk i Ryssland. I utfällt landnings hade en alltför hög hastighet och träffade en dragning där varade 22 sekunder. Enheten klappade sig på magen, pank och fattade eld.
15 jun 2001
På Fredag ​​15 juni, 2001 kraschade Transall C-160NG i Manunggal Air. De två besättningsmedlemmar överlevde kraschen av de 14 passagerarna överlevde det 13. Enheten skulle avvika från Jayapura-Sentani Airport för ett inrikesflyg till Wamena Airport, Indonesien. Motorproblem tvingade Transall planet att återvända till Sentani. Planet sladdade av landningsbanan och slog mot ett staket.
17 maj, 2001
På Torsdag 17 maj, 2001 en Jakovlev 40 av Faraz Qeshm Airlines kraschade där alla passagerare, fem besättningsmedlemmar och 25 passagerare dödades.
Planet lämnade Teheran flygplats för inrikesflyg till Gorgan flygplats i Iran. Yak-40 lyfte från Teheran på ett flyg till Gorgan där en ny flygplats skulle öppnas. Bland annat den iranska transportministern Rahman Dadman, två statssekreterare, och sju riksdagsledamöter var ombord. Dåligt väder i Gorgan tvingade besättningen att flyga till Sari. Enheten hittades senare i ett skogsområde i Alborz bergen. Det hade kraschat.
April 28, 2001
På lördag, 28 april, 2001 kraschade en Cessna 208B Grand Caravan Les Grands Jorasses 12 km från Pérez Roque i Argentina. Alla passagerare, två besättningsmedlemmar och åtta passagerare dödades. Cessna avvikit från San Fernando Airport för ett inrikesflyg till Trelew flygplats i Argentina. På planet, bland annat var redaktör för tidningen La Nación. Cessna led av isbildning på vingarna och passagerarna var dödlig. Planet förlorade höjd, kraschade spiral ner och kraschade i oländig jordbruksmark.
29 mars 2001
På Torsdag 29 mars, 2001 kraschade Gulfstream Aerospace G-1159 Gulfstream III Avjet Corp. Alla passagerare har tre besättningsmedlemmar och 15 passagerare dödades. Planet lämnade Los Angeles internationella flygplats för en inrikesflyg till Aspen flygplats i Amerika. Vid landningen planet träffade en kulle, kraschade, pank och fattade eld. Besättningen hade liten inblick i den kuperade terrängen i mörker och dåligt väder.
24 MARS 2001
På lördag, mars 24, 2001 kraschade De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter 300 Air Caraïbes. Alla passagerare, två besättningsmedlemmar och 17 passagerare dödades.
Planet lämnade St Maarten-Juliana flygplats till Saint-Barthélemy flygplats i Guadeloupe. Planet var på väg från en kort flygning mellan Saint Martin och Saint-Barthélemy. När du närmar dig Saint-Barthélémy gjorde enheten en skarp sväng åt vänster, där den drabbade ett hus och fattade eld. På marken, var en man dräpt och slog en kvinna skadades.
Saint-Barthélemy är känd som svårt att flyga till flygplatsen. Efter flyger över Col de la Tourmente måste göras snabbt en brant nedstigning att landa på banan slutar vid havet.
17 mar 2001
På lördag, mars 17, 2001 ett kraschat Beechcraft 1900C-1 SAL Express - Sociedade de Aviação Ligeira. Två besättningsmedlemmar och 14 av de 15 passagerarna dödades. Planet kvar från Luanda 4 de Fevereiro flygplats för inrikesflyg till Lubango flygplatsen i Angola. Enheten kollapsade under kraftiga regn i bergen i Angola ner.
15 Mars, 2001
På Torsdag, 15 mars, 2001 en Tupolev 154M Vnukovo Airlines var kapat. En av de 12 besättningsmedlemmarna och två av de 162 passagerarna dödades. Tupolev avvikit från den internationella flygplatsen i Istanbul i Turkiet till Moskva i Ryssland. Tre tjetjenska kapare tog över kontrollen. De flög sedan till Medina, Saudiarabien.
Förhandlarna visste nästa dag för att frigöra 47 gisslan, främst kvinnor och barn. Flygvärdinnan dödades under de första minuterna av kapningen. Yulia Fomina slängde upp dörren i ett försök att låta passagerarna fly. Det var hennes död. Senare samma dag, beslutade myndigheterna att storma planet efter kaparna hade hotat att spränga enheten. De krävde också att planet tankades för en misstänkt flyg till Afghanistan.
Flygplanet var senare omdöpt ?? Yulia Fomina ?? flygvärdinna som slaktades kaparna. En gata i Moskva var hennes vernoemend och fick hennes familj erbjuds ett nytt fyrarumslägenhet.
10 februari 2001
På Lördag, 10 Februari, 2001 kraschade ett GAF Nomad N.24A Gum Luft som alla passagerare, en pilot och nio passagerare dödades. Planet lämnade Paramaribo-Zanderij International Airport för en flight till
Jacob Kondre i Surinam. Nomad förlorade radiokontakten och närmade sig landningsbanan Jakobcondre för lågt och kraschade på ett berg.
8 februari 2001
På torsdag 8 FEBRUARI, 2001 kraschade en Swearingen SA227-AT Merlin IVC Northern Illinois Flight Center. De två besättningsmedlemmar dog, de fyra passagerare överlevde kraschen. Planet kvar från Chicago-Midway Airport, IL för en inrikesflyg till Beaver Island Airport i Amerika. När man närmar sig flygplatsen från Beaver Islands, besättningen flög för lågt när planet träffade träden.
Jan 27, 2001
På lördag, 27 Januari, 2001 kastade en Beechcraft 200 Super King Air Jet Express ner i kuperad terräng i närheten av Strasburg i USA, där alla passagerare, två besättningsmedlemmar och åtta passagerare dödades. Den Beechacraft vänster Broomfield Jeffco flygplats för inrikesflyg till Stillwater Regional Airport i USA.
Den Beeachcraft var en av de tre planen att medlemmar av Oklahoma State University basketlag transporteras. De var efter en match vid University of Colorado i Boulder på väg hem; de hade förlorat till Colorado bufflar. Piloten blev desorienterad i en snöstorm. Planet kraschade och fattade eld. Oklahoma State har ett minnesmärke uppfördes av texten: ". Kom ihåg Ten"
25 jan 2001
På Torsdag 25 Januari, 2001 kraschen av Douglas C-47A-65-DL Rutaca. Alla passagerare, fyra besättningsmedlemmar och 20 passagerare dödades. Anordningen vetrok Ciudad Bolívar flygplats för inrikesflyg till Porlamar flygplatsen i Venezuela. DC-3 var flygande turister tillbaka från Canaima till Porlamar och gjorde en tankning stopp i Ciudad Bolivar. Strax efter start fanns motorproblem, piloten var tvungen att återvända till Ciudad Bolivar. Han förlorade under denna manöver kontroll av flygplan, slog flygplanet ett stort träd och fattade eld.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha