Permanent portfölj av Harry Browne

Lindevi Kroon Februari 26, 2016 Miscellanea 14 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den som tänker gå att investera skulle vara boken "Fail-säker investering: Livslångt Finansiell säkerhet i 30 minuter" av Harry Browne bör läsa. Boken kan du spara en hel del elände. Browne Parlamentet anser inte spekulera, tror att du måste leva med osäkerhet och att du måste lämna din placeringsportfölj därefter. Det var den första publiceringen av Browne bok, i slutet av nittiotalet, lite entusiasm för hans konservativa inställning till investeringar. Efter alla som vill lyssna på någon som rekommenderar att dela dina tillgångar i 25% kontant, 25% obligationer, 25% guld och 25% aktier. Investerare såg upp i mycket mer spännande Internet och teknik lager. Inte för att massan var rätt, men impopulära Browne säger en hel del om att tjäna pengar på aktiemarknaden.

Sobering


Harry Browne kommer med några nyktra observationer. För det första bör du inte tänka på att någonsin bli rik investera ensam. Du uppnå detta inledningsvis med din karriär eller ditt företag. Så fokusera på din karriär.
Lita inte på andra kommer att göra dig rik. Finansiella konsulter av utestående långsiktiga meritlista, deras känsla ?? ?? förlorar när du ska agera på deras råd. Detsamma gäller för investeringssystem. Så ?? s systemet kommer att fungera bra, men ?? Bubblare ?? att du lägger dina pengar på spel, går det fel.
Du kommer, skriver Browne, måste lära sig att leva med att finansmarknaderna är oförutsägbar. Kan bara genom att sprida risken minskas. Du måste acceptera att nästan alltid kommer att släppa en av de fyra kategorierna i värde, med vetskapen om att förlusten i mitten och på tvären kompenseras av de återstående tillgångarna ?? ??.

Spekulera

Den finansiella media skriver Browne saker värt att läsa. Han skiljer två typer av ekonomijournalistiken: Hjälparna ?? ?? och ?? de ?? marknadsvisparna. Det är visserligen användbar för att lyssna på den första kategorin. Men med marknadsvisparna ?? ??, människor som tror att de kan göra bättre än börsindex har Browne lite i.
Det kan vara så att vissa gör värde på erbjudandet, men då du spekulerar. Det Browne har inget emot det, men gör det i en separat fond. Använd aldrig pengar från den så kallade ?? permanent portfölj ?? för spekulation.

Back Skruvar

Browne bok är skriven ur ett amerikanskt perspektiv. Men exklusive skatterådgivning, är hans vision väl gäller för européer. Han noterade att många tar risk de flesta investerare. Dessutom investerare förlitar sig på alltför hög avkastning. Du kommer förväntningarna bör skära ner drastiskt.
Om du hyr en chef och du säger 25% vill investera i guld, kommer du inte bara bli förlöjligad. Men med guld och ens hälften av sina tillgångar i statsobligationer och ett räntekonto du verkligen har en mycket hälsosam sömn.
Endast en gång om året ska du betala en del uppmärksamhet i portföljen. Du måste återställa den ursprungliga fördelningen med så mycket att sälja från en sektor att köpa en annan sektor till de ursprungliga proportioner igen slå.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha