Pensionssparande i Belgien: Hur och varför pensionssparande?

Pensionssparande är fortfarande ett skattemässigt fördelaktig funktion där du kan njuta av. Samtidigt som du är också upptagen med att bygga upp en fin kapital för när du går i pension. Den belgiska federala regeringen 2014, trots allt, höjde den nuvarande pensionsåldern till 67 år i tiden. Allt detta för pensioner i ett åldrande ?? ?? population för att kunna fortsätta att betala. Pension sparande är en av de fyra pensions pelarna att arbeta på din pension. Pensionssparande kan du via en pensionsförsäkring eller en pensionsfond. Pensionssparande är en trevlig bo ägg för när du kan gå i pension.

De fyra pensionspelare i Belgien

I Belgien finns det definierat fyra pensions pelare. Dessa fyra pelare visar hur du kan arbeta på en bra pensionskapital. Några av dessa pelare pension som du har rätt till. Andra pelare upp till dig.
Lagstadgad pension
Efter år av hårt arbete och alla skatter är betalda att arbeta, har du rätt till lagstadgad pension. Det är ditt lag som kommer att avgöra beräkningen av din pension. Det kommer att överväga om du är anställd, egenföretagare, offentligt anställda eller arbetat i en kombination av tidigare stadgar.
Utomrättslig pension från arbetsgivaren ?? tilläggspension för egenföretagare
I denna pelare, arbetsgivaren för kompletterande pension. Detta kan ske genom en gruppförsäkring. Företaget erbjuder en pensionsplan för ett, flera eller alla anställda. Bidragen i denna grupp livet vara antingen av arbetsgivaren, arbetstagaren eller båda betalas. Vad är korrekt registreras, kan du hitta i gruppförsäkring för ditt företag. Förutom gruppförsäkringen för anställda, finns det också tilläggspension för egenföretagare och individuell pensionsplan för egenföretagare chefer.
Skatte gynnade pension åtgärder för att bygga upp pensionskapital
Genom denna tredje pelaren, kan du gå med i ett pensionssystem genom en pensionsfond eller försäkrings ?? eller man kan också välja långsiktigt sparande via ett självständigt liv. Den största fördelen är att de har en skattefördel genom pensionssparande och så de kommer att betala mindre skatt. Du kan långsiktigt sparande och pensionssparande kombinera och ackumuleras.
Aktiv du sätta in pengar in för att se din pension
I denna fjärde pelare gå själv hur du kan göra lönsamma dina pengar innan du går i pension. Detta kan ske via en hög avkastning sparkonto, köp av obligationer och aktier, eller helt enkelt placera dina besparingar i fastigheter. Med dessa hållbara investeringar, kan du tjäna en vacker slant på lång sikt. Inte spela på en häst, men sprida risken.

Varför pensionssparande i Belgien?

Det finns flera skäl till att gå ett pensionssystem. Således pensionssparande nästan riskfri och du är säker på att du har tjänat en vacker slant inom 40 år. Regeringen är också positiv till pensionssparande. Regeringen gör pensionssparande med 30 till 40% avdragsgilla. Du kommer att få betala mindre skatt. En annan fördel är att du gradvis bygga upp ditt pensionskapital. Den högsta insatta beloppet på din pension sparkonto uppgår till 2014 ?? 940. Per månad, till exempel 1 / 12th omställning detta belopp, så att den månatliga utbetalningen fortfarande minimal och kan uppnås. Samtidigt du njuta av skatteförmånen och bygga en fin bo ägg.

Hur kan du gå med i ett pensionssystem?

Förutsättningarna för att ansluta ett pensionssystem i Belgien är enkelt. Du måste vara mellan 18 och 60 år, betalar skatt, och ingå ett avtal som löper minst 10 år. Det finns två vägar att gå om pensionssparande. För det första finns det en pensionssparförsäkring. Detta är en typ av livförsäkring där varje stödrättighet till en skattekredit. Dessutom kommer du att få betalt ett visst intresse. Detta är dock mycket låg. I många fall kan du också delta i någon vinst. Å andra sidan finns det en pensionssparande fond. Detta är en fond som förvaltas av en bank eller börs institution, vars enda syfte pensionssparande. Dessa medel är inte riskfritt. Det finns olika grader av pensionsfonder, beroende på hur mycket risk du vill ta. Så om du vill ta den risken, så ska du välja en pensionssparande fond. Om du inte gillar risk med dina surt förvärvade pengar, du är bättre med en pensionsförsäkring.

När du startar pensionssparande?

Du kan inte starta snart nog med pensionssparande. Ju mer du sparar, desto större belopp du kommer att kunna dra totalt skatter. Det kan dock göras lite sida notera här. Det finns faktiskt en hel del investeringar, som i en högkonjunktur, kommer att göra mer än pensionssparande. Ändå pensionssparande ett bra val och fördelarna uppväger verkligen nackdelarna.

Värderingen vid en ålder av 60

När du fyller 60, då en engångsskatt på 10% kommer att tas ut på kapital sparas. Om du vill fortsätta efter 60 års ålder sparande, kan du göra det utan problem. Dessutom är det helt skattefria.

Vad händer om du använde för att behöva ditt sparande?

Om du fortfarande pengar du skulle behöva vara 60 år, då du kommer att betala för mycket här dyra. Efter allt, måste du betala 33% skatt på den totala mängden sparas.
(0)
(0)
Nästa artikel Den Nuba Sudans

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha