Pedikyr - Fördelarna med en pedikyr

Fötter kan ta stryk, och om du råkar extra vikt på din ram måste bifoga fötterna ta den värsta stöten av den. Den genomsnittliga personen tar 8.000 till 10.000 steg per dag, vilket motsvarar ca 200.000 km under en livstid. Många damer har länge känt lyxen av ett spa pedikyr, en pedikyr, men kan också ha positiva hälsoeffekter, inte bara för kvinnor utan också för män?

Artikel layout

  • De psykologiska fördelar
  • De fysiska fördelar

De psykologiska fördelarna med en pedikyr

Oavsett om man går till en salong eller en har en gör det själv pedikyr, det finns fördelar att korrekt upprätthålla fötterna. Skärning, trimning och rengöring av naglarna förhindrar naglar växer in och orsaka en infektion. Den grundlig rengöring av fötterna förebygger också sjukdomar runt naglarna och att eliminera fot lukt.
Den nötning av döda hudceller förhindrar dessa celler ansamlas och producerar bunions eller liktornar, kan det vara smärtsamt. Ta bort döda hudceller också stimulerar nya hudceller som skapar en jämnare utseende fot.
Den bästa delen av salongen pedikyr är massagen. Lotionen och / eller oljor som används i massage främja spridningen av blodet i foten. Det kan minska smärta i fötterna, speciellt hos personer som står upp hela dagen. Det hjälper också för att behålla vår hälsa och kan påverka prestandan av musklerna nyttiga. Och låt oss inse det, denna roliga seende minskar också stress. Efter pedikyr kommer att känna sig mer utvilad och återigen är redo för nästa nya utmaning.
Färgen på naglarna är frivilligt, det är kul för damerna och undviks av män. Även om det ibland kan göras för nöjes skull, kommer en övermänniska logotyp eller tärningar på naglarna skratta många en person göra. Borta är de dagar då det var endast avsedd för damerna att njuta av en god fotvård. Alla förtjänar att ta väl hand om fötterna.

De fysiska fördelarna med en pedikyr

Det finns också fysiska fördelar med att få en pedikyr på en vanlig tid. Medan pedikyr arbetar på fötterna, gör hon mer än bara spela med tårna. Genom att ta bort döda hudceller och förhårdnader med en pimpsten eller andra verktyg pedikyr bidrar till att förbättra utseendet och komfort. Många förhårdnader på fötterna kan leda till ojämnt tryck när du stegade eller stående. Vad kan säkert orsaka smärta i fötterna när en hel dag ska stå.
Många pedikyr använder också zonterapi. Detta hjälper till att stimulera blodflödet till fötterna och benen och gör det möjligt att avkoppling du känner när någon du masserar. Massage i en pedikyr är en av de viktigaste delarna. Massera vissa ställen i foten sänder signaler till andra delar av kroppen. Beroende på mängden av tryck, varvid användning görs, kan en stimulera organ såsom levern och i solarplexus. I fallet med spa pedikyr med olika dofter finns ytterligare fördelar som går utöver det fysiska. Det har länge varit känt att vissa dofter och oljor kan vara fördelaktigt för att förbättra blodcirkulationen, fokus, minne och humör. Lukten av kalk stimulerar sinnet, stimulerar socker, slappnar vanilj. Allt detta kan tyckas enkel men dofter som du måste betala extra för, men de kan vara en bra pedikyr gör ett utmärkt massage.
Erhålla lackerade tår är inte det enda du kan förvänta dig från pedikyr, ett gott humör och bättre hälsa är också på menyn.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha