"Patient med fetma vid ett separat sjukhus. Sjukhus inte är avsedda för överviktiga patienter

 I Nederländerna, cirka 350000 människor med dödlig övervikt. Sjukhus är ofta inte anpassade till dessa överviktiga patienter.

 För många sjukhus är det fortfarande ofta en stor överraskning när en patient kommer i 200 kilo. ,, Då måste improvisera, specialhissar, rullstolar och sängar att hyra, eftersom de själva inte har några medel, '' säger Rianne Huijbregts. ,, Och hastigt ordna med en dubbel. Som en extra stor enkelsäng inte kommer in genom dörren ", rapporterar Leeuwarder Courant.

 Att handskas med extremt tunga brukare

 Huijbregts är chef för utbildningskontor allvar, att sjukhusen får lära dig att hantera extremt tunga patienter. Hon fortsätter att bli förvånad över hur ofta det kommer att träna. ,, Även vissa sjukhus som specialiserat sig på magen sänkningar har på institutionens Bariatrics fortfarande ofta ordnat allt. Men i alla andra avdelningar inte. ''

 Justeringar sjukhus

 För många sjukhus är det svårt att erkänna. Förfrågningar med kliniker över hela landet, de sätter nästan alla "bra att kunna" ta hand om mycket tunga brukare.

 Man säger "bara för att ha överdimensionerade datortomografi köpte" medan en annan "bra av kan med hyrd utrustning. Återigen representerar en annan "särskilt med framtida renoveringar att satsa på rum med bredare dörröppningar. Overijssels MRI Center East har nyligen köpt en scanner där dagtid hästar under dugliga och kvälls- och helg patienter dan150 kilo tyngre.
   

 Specialitet sjukhus

 Delft Hospital Reinier de Graaf är den enda som medger att förmedla patient om de väger mer än 160 kilo. Även om de har enkla åkommor såsom blindtarmsinflammation.

 Och det är en bra sak att René Klaassen. Han är en bariatric kirurg och ordförande för arbetsgruppen obesitaskirurgi av det nederländska samhället för kirurgi. ,, Mycket tunga patienter borde egentligen endast behandlas på sjukhus som är specialiserade på. ''

 Hans egen klinik, är Rotterdam Maas sjukhuset ett bra exempel. ,, Du behöver andra material såsom större operationsbord och sängar som håller mer vikt "säger Klaassen. ,, Men också kunskap: vård av patienter är fundamentalt annorlunda ".

 Risker feta patienter

 Han får stöd från Peter Feiter, intensivist och onkolog kirurg och Guido Mannaerts, bariatric surgeon på Sint Franciscus sjukhuset i Rotterdam samt. Mannaerts säger att något kan gå fel med en tung patient om du inte behandla det på rätt sätt. Till exempel, för många sjukhus enligt honom misstaget gör sjuklig fetma patienter efter kirurgi i intensivvårdsavdelningen till rör. ,, Du måste bara komma ur sängen och låta den komma att förhindra lungemboli, '' säger Mannaerts.

 Hans kollega Peter de Feiter säger att andra saker som att andas, infoga IVs, sönder eller en andningstuben i halsen ofta vara svårare och ger medicin upphör helt annorlunda. ,, Inom medicin du har att arbeta till exempel med olika doser, eftersom vissa läkemedel ackumuleras i fettvävnad och därför arbeta längre. Även anestesi är annorlunda. Så du måste ha specialutbildad personal, att ytterligare 24 timmar för att vara redo varje dag, "säger han. ,, Eftersom människor med sjuklig fetma om från grunden för att utveckla allvarliga komplikationer. ''

 Vägen till behandling av sjuklig fetma patienter endast i specialiserade sjukhus är fortfarande lång, inser kirurger. ,, Men det skulle vara bra "säger Klaassen. ,, Sjukhus inte bör göra allt. ''
  

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha