Parrot Sjukdom

I mitten av november 2007, för första gången i holländsk historia, meddelade att det har skett ett utbrott av psittacosis inträffade nära Nijmegen. Domaren av showen är sjuk, liksom pristagaren och hans hustru. Förmodligen föroreningen skedde genom denna show.

Allmänt

Parrot sjukdomen är sällsynt form av bakteriell lunginflammation. Sjukdomen orsakas av bakterien Chlamydia psittaci. Det är en sjukdom som kan överföras från djur till människor. Det är en parasit som lever i vävnadsceller från djur eller människa. Parasiten någonsin återfinns i blod, lever, mjälte, njurar och avföring och fjädrar från smittade fåglar.
Parrot sjukdom Namnet kommer från det grekiska Papegojsjuka, en sjukdom som drabbar både vilda fåglar och burfåglar. Främst papegojor och parakiter är de fåglar som har denna bakterie.

Hur sjukdomen överförs

Genom inandning av damm som kommer från fjädrar av fåglar och spillning från fåglar, kan sjukdomen vara kontrakterade. Även slem, tårar och snor innehåller farliga bakterier. Utanför kroppen, kan bakterierna överleva länge, vilket innebär att voljär sanden utgör ett hot.
Bakterierna flytta under en annan av luft- och dammpartiklar, vilket gör det ganska lätt av andra fåglar, men också kan inandas av människor. Den största gruppen av människor som är mest utsatta är de som uppenbarligen har mycket att göra med fåglar. Då spelar det ingen roll om det är en förädlings- eller någon som arbetar i ett sällskapsdjur butik.

Hur sjukdomen utvecklar

Genom inhalation, bakterierna i lungorna, varefter sjukdomen visar sig mellan 4 till 15 dagar efter inhalation. Symtomen kan vara:
  • I det första steget, influensaliknande symtom såsom hög feber, frossa, trötthet, aptitlöshet, muskelvärk och bröstsmärtor, illamående, diarré, huvudvärk, onormal ljuskänslighet.
  • I den andra fasen, torr hosta och överge lung lim

I första hand är det lungorna som påverkas först, men snabbt följer andra organ såsom hjärtmuskeln, hjärnorna, och levern. Ibland sjukdomen tar ett liv, men det är inte alltid så. Febern kan ibland vara mer än 3 veckor i följd.

Behandling

För att göra en korrekt diagnos är ofta en röntgenbild. Bilden visade en anmärkningsvärt stark avvikelse i förhållande till den kliniska bilden. Ofta är tillhandahållandet av antibiotika tillräckligt för att bota denna sjukdom. Formen tetracyklin antibiotika är föreskrivet.
Emellertid är det möjligt att efter fullbordandet av läkemedel kan förekomma ett återfall av sjukdomen, så Försiktighet rekommenderas.

Nederländerna i november 2007

I den holländska Weurt, nära Nijmegen har varit en fågel show i den 1: a veckan i november 2007. Samtidigt, 18 personer som kan vara smittade med sjukdomen papegojan, varav sju personer har förts till sjukhus. Lyckligtvis inte någon av dem i livsfara. De flesta patienter är äldre än 70 år och alla utställare på mässan.
Fågel visa besöktes av cirka 200 personer, är GGD undersöker nu om bland andra besökare till samma symptom sjukdoms avslöjas. Men bland de sjuka även domaren av showen.
För ett sjukdomsutbrott som denna finns en skyldighet att rapportera, säger veterinären Zijderveld från Central Institute for Animal Disease Control i Lelystad CIDC. Var exakt eld detta utbrott är ännu inte känt.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Ca. 30 år sedan, jag är en stor parakiter, min dotter, vid rengöring av buren infekterade med bakterien. Jag visste nämligen inte att fågeln var sjuk, men det visade sig att han överlevde, som mitt eget rijstvogeltjeIk var sjuk och är mer eller mindre "medvetslös" med ambulans till sjukhuset, trots allt, bara ca 10 dagar hemma, ha varit allvarligt sjuk, med mycket hög feber. LYCKLIG DET!, Eftersom de har tagit mig från ett slags "pension". De visste inte vad jag hade, som jag var, efter att ha kommit från sjukhuset meddelas endast eftersom de då bara visste. Enligt min mening, kröp jag genom nålsögat när; och har länge varit mycket svag. Jag hade ingen slem hosta, så det kan inte användas som kultur. Jag vet inte om du är på mitt kort rapport något, men jag vet att jag det varit otroligt HEAVY sjuk.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha