Paris: bekämpning av förorening, hur man skyddar sig?

Paris: bekämpning av förorening, hur man skyddar sig?

Parisare alltmer föremål för föroreningstoppar. För att undvika att hans hälsa på spel mer än nödvändigt, är det viktigt att tillämpa råd av specialister.

Forskare vid Institutionen för avancerade studier i folkhälsa och National Institute of Health analyserat effekterna av luftföroreningar på hälsan hos parisare. Enligt deras iakttagelser, som publicerades i den brittiska tidskriften Plos One, invånarna i huvudstaden från en missgynnad social miljö i riskzonen tre gånger större än andra att dö under en föroreningstopp.

Dessa människor, forskarna förklara, kumulativa riskfaktorer för att utveckla kroniska sjukdomar. De arbetar i en mer professionell miljö som är utsatt, tillbringar mer tid i transport, är oftare rökare, underblåser lite sent och balanserad tillflykt till vård. Om dessa parisare bor i en stad område särskilt förorenade och kroniskt utsätts för höga halter av koldioxid, är deras hälsa i fara.

Kvaliteten på luftövervakning Association påminner om att barn, gravida kvinnor, äldre, astmatiker, andnings och hjärtsvikt och rökare är särskilt sårbara. Föroreningar kan orsaka en ökning av sjukdomar i andningsorganen, skada immunförsvaret, irritera ögon och lungor och, i allmänhet, angriper kroppen. Men sedan, vad kan vi göra för att skydda våra lungor upp i denna stad där föroreningstoppar är så vanligt?

Praktiska råd

Du behöver inte låsa upp hemma och bära en mask, som inte stannar de fina partiklarna. Det viktiga är att undvika att insatserna utomhus eller så för att begränsa kylaren dagen och bort från vägar timmar. Dagligen, ventilera ditt hem. Höga Folkhälsorådet i Frankrike rekommenderar att astmatiker med andningssvikt och hjärtsviktspatienter att respektera deras bakgrund terapi. Astmatiker kan använda en inhalerad bronkdilaterare för att förebygga, som rekommenderas av deras läkare.

Det är lämpligt, i allmänhet, undvika upp bilen för korta resor. Hemma, begränsa värme på vintern och inte överstiga 19 °, underhålla ditt värmesystem, minimerar förpackningar och främja återvinning av avfall. Om du vandra eller cykla, väljer de minst överbelastade gatorna. Undvik också användning av lösningsmedel, parfymerade produkter och insektsmedel i hemmet. Och om möjligt, försöka gå vädring i en park eller grönområde så snart tillfälle ges.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha