Parasiter: oogworm

Den oogworm är en parasit som överförs av en fluga bita på människor, vilket gör oogwormziekte orsakat. Masken kommer in i kroppen och färdas genom den mjuka vävnaden i kroppen och kan hamna i ögat. Denna sjukdom är också känd som afrikansk Loiasis. Vad innebär denna sjukdom, hur kan du få det här, vad är symptomen och vad ska du göra för att behandla det?

Hur får man oogwormziekte?

Denna oogwormziekte förekommer i Central- och Västafrika och kallas också loiasis. Det är en infektion som orsakas av en parasit som Loa loa nämns. Parasiten överförs till människor genom en infekterad fluga biter en människa. Flugan kan suga en vuxen mask när han stabs någon som är smittad med oogwormziekte. Den fluglarver kommer att dyka upp som flyg om han biter någon igen den personen kommer att infektera. Den mogna masken rör sig genom de mjuka vävnaderna i kroppen och kan hamna i ögat.

FLY-Chrysops

Den Chrysops-fly är en fluga arter som finns i regnskogen. Endast honan kommer att flyga stickande. De bara stickande mannen, särskilt i skuggan eller i hemmet. De gör detta under dagen och särskilt i de varmare månaderna av året. Medan suger blod de avger loa larver in i blodomloppet. Om en man är infekterad med denna infektion.

Symptom

De första symptomen som inträffar efter infektion av oogwormziekte är hårt, ibland irriterande och smärtfri utväxter. Det börjar med klåda, stickningar, domningar eller smärta. Dessa kallas calabar svullnad och kan kvarstå i veckor till timmar. När de anländer till platser i kroppen nära lederna kan uppstå på grund av svullnad smärta. Svullnaden är oftast placerad under huden och ibland finns det bara en svullnad. Vanligtvis är det för svullnad vid handleden och knä. Det kan också förekomma i andra områden av kroppen såsom händer, armar eller ben. Calabar svullnad orsakad av ett gift som avger en vuxen mask.

Diagnos

Sjukdomen kan bestämmas i laboratoriet med hjälp av en miscroscopisch utredning. Under granskningen under mikroskop ser masken larver.

Behandling

Om diagnosen är oogwormziekte denna infektion måste behandlas med läkemedel som bestäms dietylkarbamazin som kommer att kämpa masken larver.

Förebyggande

Sjukdomen orsakas huvudsakligen under de varma månaderna. Förebyggande är en viktig punkt. Infektion kan förebyggas genom att undvika platser där många undviker bitande flugor. Dessutom skyddskläder rekommenderas och använder repellent.

Hälsoproblem

Denna sjukdom förekommer nästan uteslutande hos personer i Väst- och Centralafrika. Utanför detta område, är det en ovanlig sjukdom. Majoriteten av befolkningen i detta område är infekterad med oogwormziekte. Detta är ett stort folkhälsoproblem. Även resenärer till detta område löper risk att bli smittad av en bit från Chryops-fly.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Är det möjligt att parasiten sprids av myggor, som stabbing en smittad person och sedan någon annan?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha