Parasiter: Dermatobia hominis

Vissa människor som kommer tillbaka från semestern, ta souvenirer som är mindre önskvärda, nämligen bålgetingen arter: dermatobia hominis. Denna hornet bland insekterna och kan flyga, i motsats till vad som ofta tänkt, inte stickande. Ändå kan de vara skadliga eftersom de kan ge larver på levande djur och människor. Äggen kläcks genom en mellanliggande värd på hud och larverna krypa ut ur äggen kan komma in i kroppen genom huden. Larven kvar i kroppen som en parasit, tills han är redo att förpuppas.

Hornet

Hornets, även kallade Oestridae, hör till de insekter till ordningen för tvåvingade. Tvärtemot vad många tror, ​​kan inte stickande eller bita bålgetingar. De har inga rörliga mundelar eller sting. Det finns blodsugande horseflies, knott som kan stickande den. Dessa är ofta misstas för en bålgeting. Trots den icke-stickande bålgeting, i detta fall, de Dermatobia hominis är skadliga för människor och djur. Larver av denna fluga kan tränga igenom huden och parasiten kvar tills han är redo att förpuppas i vuxen hornet.

Den dermatobia hominis

Worldwide, men det finns mer än 150 arter av bålgetingar där Dermatobia hominis är en av dem. Detta kallas också ?? bot fly ?? nämns. En vuxen provet är 10 till 15 millimeter och har en blå-svart färg med gula fläckar på huvud och ben. Parasiterar Normalt larver av denna fluga i kadaver, men ibland också komma upp i levande djur och människor. Till skillnad du kan förvänta dig från parasiter, gör det flyga mycket buller under flygning. Därför kommer flugan ibland sitta på sin värd och piggyback, så att den kan bäras diskret.

Förorening

Kvinna Dermatobia hominis fångar en mindre fluga eller en mygga som en mellanvärd och lägger ägg i buken hennes offer. Detta kan vara på värden som händer någon annanstans. Detta släpps sedan igen och äggen kvar där tills de kommer till en människa eller ett djur. När väl vektorn landar på en värd, är äggen aren automatiskt. Äggen kläcks ur mycket snabbt genom värmen från kroppen av värden och larverna kan penetrera huden mycket snabbt. De kan till och med gå rakt igenom kläder. Inom en halvtimme är larven i huden. Ofta använder öppnandet av myggbett eller andra sår för att tränga in.

Symptomen

Om parasiten tränger in, talar du om en parasit hudsjukdom, även känd som kutan myiasis. Penetrationen i huden är smärtfri och den första veckan värden kommer troligen inte att märka. Det kan finnas vissa klåda förekommer på den infekterade platsen. När larven kommer att ha sin väg, kommer han att stanna fem till tio veckor i huden. Detta kan ge en smärtsam känsla under huden under denna period. Den plats som är larverna kan vara svullen och det kan se ut som en böld. Larven förankrar sig i huden med tagg-liknande förlängningar, vilket gör det svårt att avlägsna. Den livnär sig på kroppsvätskor och vävnader.

Kursen

Så länge larven kommer att få sitt sätt såret blir större. Ytterst kan det även vara smärtsamt på grund av nedbrytning av vävnaden. Det kan finnas svullnad uppstå, och blodig vätska som kommer ut ur såret. Värden kan ibland känna att något rör sig i såret och som kan ge smärtor. Huden kan bli inflammerad av bakterier, oftast Staphylococcus eller Streptococcus crysipelas. Denna inflammation är också känd som en sekundär infektion. Om huden inte blir inflammerad, kommer såret läker igen när larven har lämnat kroppen. När larven är redo för nästa fas, lämnar han sin värd. Han låter sig falla till marken och han kommer att förpuppas. Tre veckor senare, den vuxna dermatobia hominis visas.

Behandling

Vanligtvis är larverna belägna i områden som inte täcks av kläder, såsom huvud, armar och ben. Behandlingen består av avlägsnandet av larver från den påverkade vävnaden. Ofta sker detta manuellt, till exempel med en pincett. Ett annat sätt är att smörja huden med exempelvis vaselin, så att larven ej syresätts brist och kryper till utsidan. Ibland larven kan lockas ut med en bit kött. Om larven dödas, måste den avlägsnas av en läkare, ofta kirurgiskt.

Riskområden

I princip kan du undvika att flyga överallt, smittas med fluglarver som kallas larver. Om förhållandena är ohälsosamma, är antalet redan flyger snabbt. Den Dermatobia hominis återfinns främst i skogar och djungler runt floder i centrala Mexiko och Central- och Sydamerika. Vid infektion med fluglarver i Hornet i Nederländerna, vanligtvis innebär turister som har varit i Surinam eller annan Sydamerika. Normala värdar är djur såsom boskap, vilda djur och fåglar, men ibland, ägg på en mänsklig rättighet. Infektion med fluglarver hos nötkreatur är ett globalt problem.
(0)
(0)
Tidigare artikel Glömde att kolla på NS

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha