Pappers kontoutdrag helt försvinner

Ingali Dahlman December 26, 2015 Miscellanea 12 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fler och fler fakturor skickas digitalt. Även för kontoutdrag, är det vanligare att skicka något mer att skriva. Alla banker erbjuder fortfarande möjlighet att få kontoutdrag, men det kommer att förändras. En kontoutdrag tjänar till att ge en överblick över de transaktioner som utförs. Det kommer att vara ovanligt i framtiden få ännu skriftliga kontoutdrag. Bankerna kommer att uppmuntra sina kunder att allt överge den gamla metoden och att välja internetbank.

Bankerna vill bli av med de dyra skriftliga kontoutdrag

ING har informerat sina kunder om att de inte längre kommer att få pappers uttalanden. Om de vill erhålla fortsatt väl, de behöver för att återställa den igen. ING inte heller utesluta att det måste betalas i framtiden för att ta emot fler kopior. ABN Amro har redan vidtagit liknande åtgärder i det förflutna bland sina kunder. Hittills kvarstår möjligheten att välja papper uttalanden. Detta eftersom de flesta människor är fortfarande inte Internetbank utan avskrifter. När de flesta är över, följer hjälpmedel för bankerna.

Framtida

Internetbank utan kontoutdrag är ännu inte helt etablerad i vårt land. Endast 11 procent av hushållen som inte får kontoutdrag längre. Resterande 89 procent kan göra bra med internetbank, men tar emot åtminstone ha en kopia hemma. Den digitala bank kommer i framtiden förmodligen alltmer erbjuda fördelar med avseende på pappers varianten. Till exempel kan du enkelt söka efter specifika avskrivningar. Stor nackdel ses fortfarande säkerhet. När någon har dina referenser kan de komma åt dina bankuppgifter.

Vad är fördelen med internetbank för en privatperson?

Den största fördelen är bekvämlighet. Du kan enkelt ordna bank hemifrån utan att du ens behöva lämna ditt hem. Det är också allt viktigare. Kunder som bor på landsbygden har ofta ingen etablering av sin egen bank mer i sin hemstad. De behöver ofta till närmaste bank till en större plats i området för att se en annan affiliate. Du kan också kontakta vissa banker inte längre alla bankbehov. Kontoren är nu mer än banker. Kunderna kan också dra nytta av den digitala arkiv av bankerna. Du kan ladda ner arkiv ditt konto och funktioner kommer att utvidgas ytterligare i framtiden.

Alternativ: Hämta Kontoutdrag

Kunder som inte vågar helt att lita på, göra en utskrift av alla tidigare transaktioner. I vissa banker kan du ladda ner certifikat från andra banker kan du bara få översikter över transaktionerna.

Skälen för bankerna att driva oss till Internet banking?

Bankerna är alltid ute efter att sänka kostnaderna. De tjänar inga pengar att individer som har ett lönekonto, men de måste ha tilläggstjänster. Genom att skicka färre kontoutdrag, kan de spara avsevärt på kostnaderna. Det kommer troligen att ta ytterligare några år innan majoriteten av individer är på väg att hantera digitalt, men det kommer i framtiden troligen kommer att kosta pengar att få kontoutdrag hemma ännu.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Andorras flagga
Kommentarer (1)
Arvid Marklund
  Like 1   Dislike 2

Det hela verkar så enkelt, men trots upprepade försök att be er att inte skicka fler pappers kontoutdrag för rekg. 41.20.14.750, medan du tänka som jag någonsin läst so'd liknande, denna enkla fråga ännu inte genomförts. Naturligtvis ser jag inte varför inte, men nu skulle ändå vilja se att på min begäran och din önskan kommer att uppfyllas.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha