Pangkor, en fantastisk ö i Malaysia

Pangkor är en ö belägen i Malaysia. Det är super romantisk och har fantastiska stränder. Pangkor är högt på listan för många människor att besöka.

Läge

En liten ö utanför västkusten i Malaysia, som är Pangkor. Malaysia ligger i sydöstra Asien och är åtskilda av Sydkinesiska havet, vilket gör West Malaysia och östra Malaysia uppstått.

Stränder

På flera stränder kan du njuta av det vackra vädret och omgivningarna. Vattnet i vikarna har fina bad. Detta är en fördel med Pangkor, eftersom i Penang, som ligger i norr, är badvatten kallt. Stränderna är i likhet med oss ​​sin dröm om: kristallklart vatten och fin vit sand. Den vackraste stränderna är:
Coral Bay
Denna stranden hittar du i byn Teluk Nipah. Turister och backpackers kommer hit främst. Vänligen om du klättra över klipporna på norra sidan finns ebb och flod.
Pangkor Laut
En liten ö, som är privatägt, men öppen för alla. En vacker resort ligger här, världsklass. Pangkor Laut ligger på en vik av smaragd, vilken strand anses vara en av de finaste i världen!
Teluk Ketapang
En trevlig ren och bred strand med palmer.
Pasir Giam
En av de mest intressanta platserna i Pangkor, nära Giam Island. Härliga promenader genom vattnet till ön.

Dindings

Dindings är en fästning som byggdes av holländare i 1670 för att kontrollera handel och monopolisera. Det gick sedan in i tennhandeln. I den nederländska historia fortet kallas Dingdingh, uppkallad efter floden som rinner Dindings över hela ön till fastlandet havet. Om denna flod från Perak tenn transporterades till havet.

Fu Lin Kong Chinese Temple

En kinesisk tempel, som besöks. Det finns en hel del böner för att få välsignelse från Gud. Fu Lin Kong är en av de mest populära templen i Pangkor och är värt att lägga i bilden. Buddha ?? s finns massor att hittas. Folk gör sina behov i templet där Buddha stat, tror de passar deras smak. Det unika med detta tempel är att det finns en mini muren.

Pangkor Forest Reserve

Exotiska flora och fauna, med detta intresse är att besöka. Orkidéer, fjärilar, färgglada fåglar över bergen, kan du bara se en apa svänga från träden. Det är ett vackert område.

Batu Bersurat

Nära fortet är Dindings Batu Bersurat. Detta är en stor sten som flera ritningar och beskrivningar kan hittas på hans, troligen från holländarna. Det är bland annat ?? VOC ?? skriftligt, som står för den holländska Ostindiska kompaniet. Detta var en holländsk handelsföretag som i den 17: e och 18-talen sörjer handeln med Asien. Dessutom kan det ses en teckning av en tiger. Historien förtäljer att en holländsk pojke i berget var det att spela. Ögonblick senare, hade barnet plötsligt försvann. Det har sökt, men barnet har inte återfunnits. De antog att en tiger tog pojken. Lokalbefolkningen säger att det är mer realistiskt att en ond malaysiska tog barnet.

Kali Amman Temple

Den största och enda indiska tempel någon betydelse!
Det är en av de två tempel som har en bild av gudinnan Kali. Hon tittar på havet. Den andra tempel som har en bild av gudinnan Kali ligger i Penang. Innan du går in i templet, bör människor först tvätta sig. Detta görs i havet.

Lin Ye Kong-templet

Detta tempel byggdes för att hedra Kuan Ying, Goddes of Mercy. Den ligger norr om Teluk Nipah på en klippa nära vägen. En lerig, smal och krokig, som leder dig till en träbro som leder till ingången till templet.

Anslutningar

Det finns flera busslinjer till och från olika städer.
Under dagen finns det bussar till Lumut. Lumut, är en drömmande lilla staden utgångspunkten till Pangkor och är en typisk, liten stad känd för sina vackra snäckor från havet och varor av korall. Resan tar cirka fyra timmar. Från Lumut dit två bussar per dag till Kota Bahru. Här kan du eventuellt över gränsen till Thailand. Från Lumut Kuala Kangsar är en rolig stopp, till exempel om du vill resa till Butterworth, Taiping eller Ipoh. Det går två bussar per dag. Kuala Kangsar är en kunglig stad belägen vid floden Kangsar. Det finns också en dagsutflykt möjligt från Pangkor till Teluk Intan. Den stora dra här är kyrktornet. En dag kör det nio bussar. Från Butterworth buss till Pangkor, en trevlig resa.
Det är också möjligt att hinna med bussen till Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad. Kuala Lumpur innebär leriga river ?? ??, som gruvarbetarna har gett staden. Den moderna staden har cirka 2 miljoner invånare, som har ett antal höjdpunkter. Resan tar cirka fyra timmar.
Pangkor är värt ett besök. Du kommer att stöta vackra flora och fauna och vyerna är underbara!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha