Paleo. Att äta när dina förfäder - kolumn dietist Janet Noome

Paleo: en är glada och den andra tar hela konceptet nonsens. Vad handlar det om?

Vi talar om en livsstil, som grunden i vägen för livet våra förfäder har någonsin levat. Hur som har bott precis vi inte vet. Där kan du i bästa fall spekulera på grundval av evolutionen, historia och arkeologi genomföra. Det är säker på att det åts annorlunda än nu.

Vår moderna livsstil har förändrats dramatiskt, även vänt förödande för många. På grund av vår ökade välstånd vi köper "bekvämlighets i. Bekvämlighet i form av färdiga exempelvis snabb-skräpmat. I våra moderna dieter är många industriellt förädlade livsmedel slut. Ta stormarknad i ditt sinne och du vet vad jag menar: de färdiga, förpackade produkter i påsar och kostymer. Våra stora-farföräldrar skulle inte veta vad de skulle göra med dem.

Men vi, som människor, har inte ändrats. Och där problem börjar. Vår kropp börjar spotta och få klagomål och krämpor. Vi är överviktiga, har diabetes, högt blodtryck och sänka våra knän eller hamna i CCU. Läkemedel och verktyg för att hålla oss kommer. Och det är inte gammal, om du börjar bli gammal.

Lite justeringar kan hjälpa en hel del. Och det är inget skitsnack. I mitten av augusti, en analys av flera studier om paleo diet publiceras i den välrenommerade amerikanska näring tidskriften American Journal of Clinical Nutrition. Slutsatsen var att en paleo diet med färska råvaror och ger de bästa resultaten i att ta itu med moderna livsstilssjukdomar. Hur enkelt kan det vara?

De framträdande dragen i paleo diet: utan tillsats av socker, spannmål och mejeriprodukter. Om "nej" kan du få det. Mycket mindre är också en förbättring.

Det låter inte kulinariska: livsmedel om dina förfäder. Men paleo i en modern jacka är jättegott! Nej, vår meny var inte så illa.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha