Pablo Picasso som en engagerad konstnär

Pablo Picasso är en av de mest berömda målarna av det tjugonde århundradet. Hans verk är världsarv och vände konstvärlden upp och ner så mycket som för hans spanska landsman Salvador Dali. Hans konstnärskap av hans biografer under olika perioder ?? ?? klassificeras: om du har så kallade ?? ?? blå period, rosen perioden Cubist, den klassiska, den surrealistiska och det abstrakta period.

Turist- säsong

Det finns en tendens att även hitta en period ?? rött ?? att tillägga, eftersom Picasso mer än en politisk målare skulle ha kommit i förgrunden. Åtminstone det är visionen utvecklas på utställningen ?? Picasso: Fred och Frihet ?? kommer att hållas i British Museum, Tate Liverpool mellan 2 maj och 30 augusti, 2010.
Denna period skulle ha börjat när Picasso, i exil i Frankrike, 1944 gick med i kommunistpartiet. Dess anslutning orsakade ont blod i de allierade och i synnerhet i USA där det bara var tänkt att vara uppsägningen av Marshallplanen i Europa.

Var han en sann kommunist?

Många osäker på om han faktiskt kommunistiska tanken eftersom det var bon ton på den tiden med intellektuella och författare att ansluta sig till vänsterlägret. När allt kommer omkring, trots hans muntliga bekännelse begått Picasso aldrig aktivt för vänster orsak och aldrig stött verkan av republikanerna i Spanien eller anslöt sig till motstånd i Nazityskland ockuperade Frankrike gör det av vissa som fega ?? ?? märktes.
När det gick med i kommunistpartiet han satte i ett kort tal, men att prisa kommunismen. Han sade också i en intervju ?? Jag är en kommunistisk målare och mina målningar är kommunistiska ??. Ändå vägrade han att följa oekazen av sovjetiska ledare som predikade socialistisk realism som de kommunistiska konstnärerna var tvungna att bekänna sig. ?? Om jag var en skomakare, var en rojalist eller kommunist eller något annat, jag skulle inte nödvändigtvis hammare mina skor på ett speciellt sätt att visa min politiska preferenser ?? sa han. Stor indignation 1953 var ett porträtt av den avlidne ledaren Stalin som han gjorde för den litterära tidskriften av det franska kommunistpartiet, av hans parti som inte var tillräckligt realistiska märkt och förlorade en hel del kredit. Men han förblev en lojal partimedlem fram till sin död, var på väg till Östeuropa och han fick Lenin fredspris från den sovjetiska regeringen 1950.

Att sätta människor först


Även om det är oklart om eller Picasso som var röd rackare som han representeras av någon, kan man säkert inte bortse från hans engagemang. Under hela sitt arbete han visar sin sympati med lidande människor till följd av krig och förtryck. Även om en gemensam tråd löper hans kamp för fred, symboliserad av dess olika representationer av duvan med olivkvist, dessutom skulle tas över av fredsrörelsen. För första gången, som dök upp på en litografi från 1949 av Louis Aragon kan använda för Kommunistiska internationalen fredskongress.

Det mänskliga lidandet

Ilskan och ilska som orsakas av mänskligt lidande kan hittas i många verk. För det första är naturligtvis den världsberömda Guernica ?? ?? han målade som svar på den obevekliga tyska bombardemang av den baskiska staden. Det var hans stora önskan att göra en starkare intryck med denna 7 meter lång målning än 5 ton bomber. Också från ?? The Ossuary ?? uttryckte motvilja för lidande människor. Den visar följderna av kriget för den vanliga människan. Han började arbeta efter att ha sett en film om massakern på en spansk republikansk familj och det fungerade ut när de första rapporterna om koncentrationslägren
flöt. ?? Den Ossuary ?? ekande lidande så många människor i Bergen-Belsen, Auschwitz och Buchenwald och är klar i samma svarta och grå nyanser som Guernica ?? ??, vilket hänvisar till svartvita bilder av nyheterna på bio. Budskapet i de ackumulerade lik är tydlig: grymhet är tidlös och kan ske var som helst.

Inverkan av krig mot hans arbete


  • 1952 skapar han ?? Krig och fred ?? på paneler som följer formen av ett valv i kryptan i romanska kapellet i slottet Museum of Vallauris. Det är en tydlig freds manifest.
  • Bronsstatyn Skull ?? ?? föreslår en skalle som verkar full av kratrar på en bombad värld.
  • Han målar också ?? katt med fågeln ?? när du ser en katt med en fågel i munnen som han hänvisar till de våldsamma mord som oskyldiga är offren.
  • Kriget hade en djupgående inverkan på reproduktionen av djur i sitt arbete som han föreslog med skadade huvuden. I ?? Stilleben med tjuren ?? den upphöjda färgen ser ut som kvävning av livet genom att föreslå blodet hos djur.
  • Stilleben med gitarren på ?? ?? Du ser en förvriden gitarr som en misshandlade människokroppen krönt med en spegel i en asymmetrisk ram som återspeglar en blind fläck. ?? Också Stilleben med ljusstake ?? och ?? Stilleben med skallen, bok och Ljusstake ?? föreslå en dyster och hårda dagliga livet under naziregimen.
  • Naturlig storlek bronsstaty ?? Man med Lamb ?? å andra sidan hänvisar till fred, förnyelse och den kristna inlösen. Arbetet är en symbol för hopp.

Versioner europeiska mäster


Och så det återstår mänskligt lidande målare Picasso anstiftan spöka målningar. ?? Massakern i Korea ?? är en variant ?? 13 maj 1808 ?? av Goya och visar en slående sätt den hänsynslösa terror en armé mot hjälplösa civila i och ut ur ?? våldta av Sabine oskulderna, hans version av Louis Davids mästerverk, låter rop av raseri och förtvivlan genom bilden av den romerska soldater en mor och ett barn under fötterna med sin häst. I hans efterkrigstidens anpassning av europeiska mästerverk i måleri, han också Bert sträckt ?? Las Meninas ?? den berömda höviska målning av Velázquez att han förvandlas till spöka politiska karikatyrer: tak med groteska krokar över Infanta som martyrer hängs, pigan bär en Franco Mustasch, är Painter en hemlig inkvisitionen agent, ersätter Picasso ?? s Tax Mastiff Filip IV .

Engagerad konstnär

Dessa och otaliga andra exempel för att stödja tesen om en engagerad Picasso, en vänster artist, politisk aktivist och fanatiker för världsfreden som var klart mer än den kreativa geniet, playboy och härjande extrovert när han blir mer och mer föreslås.
Kritiker, dock påpeka att hans politiska ställningstaganden i sitt arbete gav honom en enorm rikedom, att döma av hans lyxiga villa ?? The Studio ?? nära Cannes som visar likheter med rikedomen som hade förvärvat kommunistiska funktionärer i Östeuropa på baksidan av de fattiga.
Med utställningen ?? Fred och Frihet ?? arrangörerna vill ge ett intryck av Picassos verk under det kalla kriget.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha