Outsourcing redovisning: Är det en bra idé?

Kattarina Axelsson Februari 27, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många företagare väljer att outsourca bokföring och finansiella uppgifter om sin verksamhet. Om du inte är bra på redovisning och faktiskt i näringslivet är uppenbarligen inte en dålig idé. Vad du ska titta efter när du väljer här för ditt företag? Och hur långt kan du gå med bara lägga till exempelvis en revisor eller bokföring? Endast redovisning eller ens lönerna för anställda, konton och kredithanteringen?

Varför skulle du välja att lägga ut din bokföring?

Om du väljer att administration, bokföring och andra finansiella skyldigheter att avyttra håller dig som företagare mer tid att hugga i din verksamhet. Generellt gör ditt liv enklare och bättre dessa uppgifter kan även utföras av en professionell revisor eller ett revisionsbolag. Mer tid i din verksamhet huggande naturligtvis levererar också ökad försäljning och vinst. Du kan med begränsade utgifter å ena sidan gör att lägga ut arbetet i allmänhet göra mer vinst genom att hugga hela tiden i driften av ditt företag.

Vad du ska titta efter när outsourcing din redovisning och bokföring?

Det är mycket viktigt att du som företagare håller känsla med ditt eget företag. Att du vet och förstår, och fortsätter också att granska hur det går och varför det är så. Du måste också lägga ut administrativa uppgifter fortsätter att känna att du vet vad som händer, där prioriteringar och hur intäkter och kostnader förhåller sig till varandra. Även om dina finansiella poster, men kanske också hantera dina gäldenärer eller din personal, lägger ut till tredje part måste du alltid vara vaksamma och vid rodret för ditt eget företag.
Viktigt är till exempel att du gör det mycket klart för en administrativ revisor eller vad du förväntar dig av dem. Vilka uppgifter måste utföras? Hur och när du vill att det ska ordnas? Vad är ett prioriterat område och i vilken ordning måste plockas upp finansiella administrativa uppgifter? Vad exakt kommer du lägga till en tredje part och vad hindrar du föredrar att stanna kvar i sina egna händer? Hur förväntar du dig att det ska fortsätta samling från gäldenärer? Hur räknar ni räkningar ser ut? Hur ska redovisningen ser ut och vad som måste väl har fångats?

Vilka finansiella poster du kan lägga ut den till en revisionsbyrå eller ekonomiförvaltning?

Nedan följer en kort lista över vad registrerar dig kan lägga till en revisor eller annan specialiserad administration. Listan är förvisso inte uttömmande men ger en uppfattning om vad som är möjligt på detta område. Tänk på varje objekt när situationen i det egna företaget. Jag gör det själv? Hur fungerar det? Hur mycket tid och energi det skulle ge mig att lägga ut detta till en professionell?
Accounting, Årligt, skatter och resultaträkningar
Du kan fylla i redovisning och bokföring du verkligen bättre gjort av en professionell. Det tar tid och energi, om du inte har utbildning för detta. Risken för fel eller som inte överensstämmer med reglerna i detta område är ganska stort och lägga till en revisor är tillrådligt. Även skattebetalning ta dig ur händerna.
Fakturering av kunder, betalningar till leverantörer, kundfordringar förvaltning och inkasso
Förbereda fakturor du brukar göra själv men att skicka fakturor och jagar betalningar, kan du lägga ut en straffavgift eller revisor. Även betalningar från bolaget till säljare och leverantörer kan helt klar av en stiftelse.
Personaladministration, reseersättningar, pensioner, gruppförsäkring och lönebetalningar
Att hålla personal för större företag ett absolut måste. Arrangera pension, grupp sjukförsäkring, resekostnader men säkert hans lön utbetalningsprocesser, som rymmer en hel HR-avdelning på jobbet. Ofta lönar sig att avyttra dessa processer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha