Otrohet: inte spännande, men smärt

Otrohet. Den senaste trenden inom online land, den webbplats som kan sökas för en "skugg lover" utöver de befintliga förbindelserna. Dessa metoder är förpackade i sådana ord som "diskret" eller "äventyrlig". Men i verkligheten, är otrogen särskilt något som lockar djupa och smärtsamma spår. Detta gäller för det vilseledda partner, men även för fusk partnern i sig: risken för en separation är stort. Värdighet både bedragaren och bedragna partner är i riskzonen. Diskret är i själva verket bara "hemlighet" och "äventyrlig" är synonymt med "hoppas att ingen får reda på." Enligt experter kan vi ta de lyckliga berättelser om spännande äventyr med en nypa salt. Läs vidare för fantastiska fakta, forskning och konsultverksamhet. "Sinnet kommer alltid att hitta en motivering." Har du någonsin hört att säga? Samt den nya trenden i otrohet, nämligen den webbplats där vem som helst kan hitta en annan person utanför relationen till att börja med något som andra vill. En av motiveringarna som passerar i pressmeddelanden, är "det hjälper förhållandet överleva när det finns lite intimitet, för nu får du någon annanstans intimitet." En annan pärla: "Med relationsproblem är trycket i pannan, där det har fast partner gynnas också." Eller: "Om den andra ger mig tillräckligt med uppmärksamhet, jag känner mig uppmuntrad där av sig själv."

Kul och spännande?

En annan taktik, som vi vet från "hus av njutning" packar verkligheten genom ett språkspel.
"I hemlighet göra" blir "vara diskret, '' att fångas" med det nya begreppet "förebygga relationsproblem" och "det älska en annan efter" eller "en krokig skridsko körning" är nota bene "alternativa dating." Verkligheten är annorlunda. Läsarundersökning för psykologi Magazine stryker igen.

En av två personer som utsatts för bedrägeri

En första häpnadsväckande fakta från denna forskning är att man i två undersökta offer för relation bedrägeri människor. I 25% av dessa personer, skulle detta då innebära att samarbeta med vem man är, eller har misstänkt att den här pjäsen. Men de svarande är ärliga. Inte bara hälften av dem säger direkt att hon eller han själv någonsin fusk.

Forskningen, vem och vad

Studien av Psychology Magazine sker online, med knappt 2300 respondenter. Av dessa, mer än 1800 personer hustru, och nästan 500 personer mannen.

Vem är fusk?

Liksom tidigare forskning har visat tidningen Margriet, kvinnor tydligen komma ikapp när det gäller fusk. Även män gjorde det högst med 48%, men kvinnor följer snart. 43% av de kvinnliga respondenterna någonsin har sovit med någon som inte var den vanliga partner. Men hans män enligt studien för psykologi Magazine på nätet aktiv. Mer än 33% av de tillfrågade ibland män tar en titt på en dejtingsajt. Endast 10% av kvinnorna gör.

... Och med någon som kommer att låna?

Och med någon som kommer att låna? Det framgick av forskningen att svaret är "en vän" rankas högst med 17%. Snart följer en "kollega" med 16% och är 11% "ex" på tredje plats. Så, alla skjuta fuskare webbplatser som svampar ur jorden, drog de ganska nära än på avstånd.

Kärleken kommer före fysisk tillfredsställelse

Fysiska motiv är anmärkningsvärt, inte den främsta orsaken till otrohet. En fjärdedel av de svarande som ibland gick konstigt, gjorde det av kärlek. Att inte vara nöjd med den personliga relationen men också ligger högt på 18%.

Att leva med skulden

Fuskar en fråga om "diskret" göra själv och faktiskt den permanenta partner "förhållande eller intimitet lösa problem", såsom webbplatser som underlättar fusk oss att hålla? Det verkar inte som det. Enligt undersökningen lider de flesta av dem som har fuskat, därefter blandas eller rent negativa känslor. De högsta poängen medan skuld med 29%. Relationer är inte skjuts framåt, utan snarare tydligt till graven. Antalet skilsmässor i otrohet är högre.

Psykologen: "Ge inte någon roll"

Expertråd är dels behovet av att inte fusk som en signal om att det är ett spännande äventyr i kärlet, men eftersom larm som internt och i relationen är något att återhämta sig. Ge det inte till det, gissa psykologer, men titta på dig själv ärligt: ​​vad är anledningen till att du känner impuls? Är du missnöjd med dig själv och om så är fallet, vad är den bakomliggande orsaken? Bentu missnöjd med relationen, och om så är fallet, vad kan möjligen vara något annat? Insatsen som du kan tänkas åta sig att hitta en annan utanför relationen och dölja otrohet, kan du spendera mer produktiv genom att arbeta på dig själv eller relationen. En av de faktorer för tillträde till otrohet är en reducerad självbilden. Otrohet inte lösa det, arbeta med sig själv faktiskt.

Fakta om otrohet och relation

  • Otrohet ökar risken för skilsmässa mellan partners
  • I en liten studie från University of Washington visade att bland otrogna partner med otrohet förblev dold, på 5 år var 80% frånskilda.
  • Samma undersökning visade att 43% hade kommit för par vars otrohet för ljus så att de kunde arbeta på det.
  • Experter rekommenderar terapi för att reparera en relation efter otrohet om möjligt.
  • Förlåtelse är i allmänhet bara möjligt om fusk parten är öppen och ärlig om sina egna otrohet poäng och inte den andra fingret
  • Reparera relationen förutsätter att båda parter verkligen vill arbeta, och på lång sikt är tillgängliga för detta, säger otrohet expert Ruth Houston
Tack för applåderna, kollegor!
(0)
(0)

Kommentarer - 1

"Den råd av experter är, dels att inte se behovet av fusk som en spännande signal som ett äventyr i tunnan, men eftersom larm som internt och i relationen är något att återhämta sig. Ange inte långt, psykologer rekommenderar, men ser ärligt på dig själv ?? "Hör, hör!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha