Otillbörliga affärsmetoder Act

Law illojala illojala handelsmetoder som är i kraft sedan slutet av 2008. Genom denna lag har konsumenten skyddas mot vilseledande reklam och andra negativa påfund av säljare. Lagen fastställde regler som gör det möjligt att agera mot denna typ av oärligt beteende.

Om otillbörliga affärs Practices Act

Införandet av otillbörliga affärsmetoder lagen i slutet av 2008 ledde till strängare regler för handeln. Införandet av lagen är bedrägeri under marknadsföring, försäljning och / eller leverans av produkter och tjänster är förbjuden. Förbjudna är även åtgärder som är orättvisa eller aggressiv gentemot konsumenten.
Viktigt att veta är att lagen gäller endast när det finns en leverantör och en konsument. Nämligen lagen syftar till att skydda de intressen för både företaget och konsumenten. Lagen skyddar konsumenter vilseledda när de köper en produkt eller tjänst. Dessa pengar att sårbara konsumenter njuta extra skydd eftersom de är sårbara för otillbörliga affärsmetoder. Företagare kan använda lagen till sin fördel. Konkurrenter och / eller leverantörer kan ges i händelse av att de är skyldiga till ett brott grundar sig på bestämmelserna i lagen.
Vilseledande affärsmetoder
Med bedrägliga affärsmetoder, så var avsikten att göra felaktiga eller ofullständiga utlämnande av den produkt eller tjänst som erbjuds. Ett exempel på detta är att placera en felaktig bild med en viss produkt, eller subtraktion av produktens pris. Det är också vilseledande att påstå att människor garanteras priser och i slutändan gör eller locka konsumenterna till en webbplats med ett erbjudande som stunt händer säljs.
Aggressiva affärsmetoder
Under aggressiva metoder, till exempel innebära att kunderna tvingas att underteckna ett kontrakt eller att barn förvandlas till en annons för inköp av produkter.

Otillbörliga affärsmetoder

Lagen otillbörliga affärs övervakar rättvis marknadsföring, försäljning och leverans av produkter och tjänster. De vanligaste exemplen på de försäljningsmetoder som regleras av lagen omfattar:
  • Förbudet att utföra nämnda felaktigt etiketter
  • Förbudet att nämna priser som inte alla kostnader är listade
  • Förbudet gäller inte utse viktiga produktegenskaper eller utelämna
  • Förbudet mot aggressiva förvärv av nya kunder
  • Förbudet mot en uppförandekod som inte uppfyller kraven bär en leverantör
  • Förbudet att lämna anbud utan plagget är tillgängligt
  • Förbudet att göra reklam för en produkt som fri men ändå kostar involverade

Brott mot lagen

I det ögonblick du går igenom en leverantör som bryter mot lagen dessa olagliga handlingar. I det ögonblick du här lider skada av detta måste betalas av säljaren. Dessutom kan du ofta ångra köpet om du har gjort inköp på grund av de orättvisa handelsmetoder av leverantörer.
Verkställandet av otillbörliga affärsmetoder lagen ligger hos Konsumentverket och finansmarknadsmyndigheten. Financial Markets Authority härmed ansvarig för den finansiella sektorn och konsumentmyndigheten för andra sektorer.
Om duperade kund du att du lurade någon av dessa gör det möjligt organisationer på tiden. Detta är också möjligt när en konkurrent till företaget är skyldig till brott mot otillbörliga affärsmetoder Act. Financial Markets Authority eller Konsumentverket kan vidta verkställighetsåtgärder och därmed har förmågan att ålägga böter eller viten. Det kan åläggas böter på upp till ?? 450.000.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha