Osteoporos: Vad kan du göra mot sig själv

Om mer ben bryts ned än skapas, kan trubbigare gallring och benskörhet inträffa. Detta är en chans att gå på ett brutet ben ökar. Osteoporos kan ha flera orsaker, såsom klimakteriet, brist på motion eller fel kost. De flesta människor vet att du behöver för att få tillräckligt med kalcium för friska ben. Vad du kan skräddarsy för att göra för att förebygga benskörhet?

Benvävnaden

Tvärtemot vad folk tror ofta är inte död benvävnad. Det finns en kontinuerlig process av nedbrytning och uppbyggnad av nytt ben pågår. För detta kräver kroppen tillräcklig näring att kalcium är en av de viktigaste. Genom idrotts ben beskattas, vilket gör benvävnaden blir fastare. Eftersom medelåldern på trettio benvävnad kommer mycket gradvis mindre stark. Det är därför äldre människor har ofta symtom som krymper, framåtböjd och ryggvärk nedre delen av ryggen.

Osteoporos

Om det finns mer ben bryts ner sedan skapas, det finns osteoporos, även hänvisad till som osteoporos. Detta gör ben sprött och bli mer porösa, vilket gör att skelettet blir svagare och lättare att bryta. Dessutom kommer benen att krympa, vilket gör att kotorna kan kollapsa. Vanligtvis är det hos människa vid ålderdom bara bli ett problem. I vissa människor är det redan ett problem.

Orsaker

Förutom ålder, andra skäl finns för osteoporos. Särskilt kvinnor som redan hade en låg botgehalte från födelse förluster efter övergången i en snabbare benvävnad. Andra orsaker till osteoporos inkluderar dålig kost, rökning, hög alkoholkonsumtion, brist på motion, överdriven viktminskning, såsom anorexi, så fanatiska sporter som upphör menstruationen, användning av vissa läkemedel såsom kortikosteroider och vissa sjukdomar, såsom för mycket sköldkörtel .

Vad kan du göra

Tyvärr, kan benskörhet inte botas, men du kan förhindra en stor del av arbetet vid en ung ålder till starka ben. I stora drag innebär det att du bör äta kalcium-rika livsmedel, bör motionera regelbundet, vara måttlig med alkohol, salt och koffein, sluta röka och se till att du har en hälsosam vikt. Moving behöver inte vara mycket intensiv; promenader, cykling eller simning är tillräckligt. Aktiviteter där du bär din egen kroppsvikt, föredrog att få starka ben. Undvik aktiviteter där du har en hel del risk att falla, så att du bryter något ben. Även om du har osteoporos, är det viktigt att göra något för att förhindra ytterligare nedbrytning av käkbenet.

Kalcium

Tillräckligt med kalcium i kosten är mycket viktigt för starka ben. Exempelvis, barn, beroende på ålder, 500 till 1200 mg. kalcium per dag. Vuxna har i genomsnitt 1000 mg per dag. kalcium behövs 50-plus 1100 mg. och
70 personer över 1200 mg. Viktiga källor till kalcium inkluderar mejeriprodukter, grönsaker, baljväxter och nötter. Med en varierad kost, med daglig omkring 2 till 3 portioner av mjölk och några skivor ost, innehåller kalcium.

Vitamin D

Förutom kalcium är D-vitamin viktigt för starka ben. Detta vitamin är producerad av kroppen under inverkan av ultraviolett strålning från solen på din hud. Det är viktigt att tillräckligt med D-vitamin förekommer också i strömförsörjningen, eftersom inverkan av solljuset är inte alltid tillräckligt. Livsmedel rika på vitamin D innefattar fet fisk, såsom ål, sill, lax och makrill. Kött, mjölk och ägg innehåller även vitamin D, men betydligt mindre än de ovan nämnda arter. Dessutom är detta vitamin läggas till lättmargarin, margarin och matlagningsprodukter.

Resurser

Kost som innehåller massor av kalcium och D-vitamin är att föredra, men tabletterna kan vara ett komplement för personer som använder lite eller inga mejeriprodukter. Berikade livsmedel med tillsatt kalcium, såsom margarin, är ett bra alternativ. Här är några resurser som du kan använda.
Kosttillskott
Tillägg för starka ben innehåller olika former av kalcium, såsom kalciumkarbonat, kalciumglukonat och kalcium offert. Det är viktigt vid vilken tid de kommer att vidtas och på vilken makt det kombineras. Förmodligen är det bättre att ta i flera mindre doser, hellre än en stor dos på en gång. För rätt mängd kalcium kan du konsultera en läkare, apotekare eller dietist. För mycket kan leda till urinvägsinfektioner stenar, överaktiv sköldkörtel eller förkalkning av njurar och blodkärl.
Växt resurser
Vissa växter som soja, linfrö, rödklöver, och silverax innehåller ämnen som liknar de kvinnliga könshormoner. Det skulle försena osteoporos hos postmenopausala kvinnor. Men detta inte har bevisats, men vissa kvinnor har gynnats.
DHEA
DHEA är en föregångare till de manliga könshormoner såsom testosteron och produceras av kroppen själv. DHEA kan ha en positiv effekt hos kvinnor på bentillväxt. Nackdelen med denna sätt är att det finns en ökad risk för bröstcancer. I Nederländerna kan DHEA endast säljas på recept, men det är allmänt tillgänglig via Internet. Var försiktig med detta.

När min läkare?

Om du misstänker att du har osteoporos, är det klokt att gå till doktorn. Misstanken kan uppstå eftersom du plötsligt minskar i en relativt kort tid, går krokiga promenad eller har kronisk ryggsmärta längst ner på ryggen. Det är också klokt att gå till läkare om du har mer än tre månader kallas kortikosteroider såsom prednison och sväljer kommer inte hindra benskörhet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha