Ostbricka: Ostarna i Belgien

Luci Åhlund April 24, 2016 Näring 93 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Belgien, antalet ostar nästan obegränsade. För en ostbricka, har du gott om valet av olika slag. Belgien har delats in i sju sorters ost. Nedan är dessa förklaras.

Omogen ost

Den färska osten
Detta är den typ av ost, där den tredje etappen av traditionell matlagning Saknas: The mognad. I Belgien är denna produkt ställdes väsentligen i enlighet med en mjölksyra block. I dessa ostar finns ett stort utbud av smaker. En uppdelning görs mellan:
 • fett ostar ?? mindre än 20% fett
 • halv fett ostar ?? mellan 20 och 35% fett
 • fett ostar ?? mellan 34 och 45% fett
 • gräddostar ?? mer än 45 av tillsatt fett grädde

Färskost är den äldsta kända typ av ost och den traditionella korgen av ostar från regionen Beersel kanske en av de äldsta ostar i Belgien.
De är alla tillverkade av pastöriserad mjölk. Detta betyder inte att de bör konsumeras är mycket ömtåliga och så färsk som möjligt. Notera utgångsdatum på förpackningen och förvara osten i kylskåpet.

Lagrade ostar

Ostar med mjuk mejeri
Dessa ostar innehåller ca 60% fukt. Dessa är de mest typiska belgiska ostar. Följande grupper är:
 • Ost, mejeriprodukter och mjuka tvättade svål ?? Dessa är ofta under mognads tvättades med saltlösning, och röd bakterie eller fuktad, så att under mognadsresulterar i en skorpa. Till exempel, Bryssel ost, Herve, Trou ?? Sotai, Boud ?? Vendome, sked ost, Waynis, St. Eloi.
 • Mjuka ostar och mejeri svål ?? Strax innan saltning och mognad av osten är massan sås med ätliga mögelkulturer, som säkerställer under mognaden av den typiska skorpa. Till exempel: Jubilo, Bouquet des Moines, Brie, Chateu d ?? Arville, prins Jean.
 • Ostar med mjuk jäst mejeri utan skorpa ?? Den pressade ostmassan saltas. Detta får därefter mogna vid en ganska hög temperatur. Därefter är osten fragmenterad och han kommer att få tid att jäsa ytterligare ?? ??. Till exempel: Boulette ostar, Bétcheye Nivelles, kassett Beaumont.

Halvhårda ostar med mejeri
Halvhårda ostar med mjölk innehåller ca 50% fukt. I denna grupp hittar du det största urvalet av belgiska ostar, ostar av den gamle far till många ostar de senaste 20 åren har kommit ut på marknaden. Deras namn säger St-Paulin.
De har en halvhård mejeri, pressas och saltade och har några öppningar. Smaken kan variera, till exempel Brigand till Port Salut.
Till exempel: Passchendaele, Real Loo, Rubens, Damme, Vacheloo, Pére Joseph, Affligem, Maredsous, Manneke, Groeninghe.
Hårda ostar med mejeri
De innehåller ca 40% fukt. De belgiska ostar med hård mejeri är mestadels från Gouda eller cheddar typ. Konsistensen av mejeriet är fastare, är svålen hård och torr. Även här är variationen mycket stor. I allmänhet skiljer man mellan två typer av hård mejeri:
 • Hårdost av obehandlad mjölk ?? För att erhålla den torra ost, har ostmassan som skall upphettas till en temperatur av mindre än 35 ° C Till exempel: Breugel ost, Fagnar, Bochoter, Saint Martin, Beauvoorde.
 • Ost med kokt mjölk ?? Dessa ostar är cheddar eller Emmental typ. För att få osten torr ostmassa kan upphettas långsamt till en temperatur över 35 ° C. Till exempel: Nazareth, Ardennentaler, belgiska cheddar.

 • Getostar

  Getostar ökar produktionen i Belgien. Belgien har flera mejerier och getter gårdar som producerar ett rikt utbud av getostar på ett professionellt sätt. Intresset fortsätter att växa getost och get ost kulinariska överväger erbjuder många möjligheter. Getost utgör en del av ost skålen.
  Produktionen av getost är högst på våren och lägst i december. Det finns halvhård eller hårdostar erhållas. Den fastare ost, ju längre han har mognat, så äldre han är.
  En tunn, vit eller ljus blåaktig skorpa visar en halvhård getost som bara har mognat kort tid. En tjockare och mörkare skorpa indikerar en fastare och mer mogen ost.
  Att låta smak till varierande getost under mognad ofta beströdda med örter eller kryddor. De är också ibland smaksatt med alkohol eller insvept i rökt bacon.
  Det finns också mer getost.
  Retention av getost
  Getost är en naturprodukt, som efter köpet inte bör vara för lång tid att hålla. I kylskåpet kan du lagra färsk get till 10 dagar, halvhårda och hårda ostar till 5 veckor. Osten som inte används omedelbart, linda in i aluminiumfolie kanske bäst så lufttät. För närvarande får osten några timmar i förväg ur kylskåpet. Därmed blir han ännu smidigare och mer aromatisk.

  Ost Smälta

  En del av de framställda ostar i Belgien, smältost. Detta är en normal lagrad ost och inget mindre värda ost, som ibland trodde. Ett blad av hård, halvhård eller mjukost, som först mals och finfördelas. Före eller efter smältning, kan en också lägga till andra livsmedel och smaker.
  Det finns skärbar och bredbara ostar smälte. Detta är i första hand beroende av tillverkningsprocessen och inte så mycket av kompositionen. Det är möjligt att lägga till grädde eller smör, eller skinka, salami, svamp eller kryddor.

  Blue-ådrad ostar

  Dessa ostar tillhör en av de mjuka, halvhårda eller hårda typer. De är också kända som ädelost.
  Blå-ådrad ostar får sina typiska blå ådror av bakterier, som blandas med ostmassan före invormen. Svamparna behöver ungefär en månad att leverera läckra och distinkt smak.
  Château d ?? Arville, Bleu de Franchimont och Pas de Bleu kända arter.
  Ofta ostarna, efter framställningen åter ympas.

  Diet Ostar

  Låg salthalt och salt begränsade ostar finns i både färsk, halvhård och mjuk form i smält form. Örter ersätta ofta saltet.
  Det finns också lätta ostar ?? ?? med en lägre fetthalt. Till exempel: Loka, regimen, Lillette, Effi.
  Observera att tecknet + följt av numret anger fetthalten i torrsubstansen.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha