Orsakerna till och effekterna av ryggsmärta

Ländryggssmärta kan ha olika orsaker. Ibland MRT tas när symtomen är allvarliga. Användningen av MRT, dock visar sig vara mindre effektiva än förväntat. Med korrekt användning av smärtstillande medel, kan ryggsmärtor minskas. Människor som har en mycket svår och långvarig smärta känns i nedre delen av ryggen kan lida av bråck. Lyckligtvis är detta mycket mindre vanligt än normalt ryggsmärtor. Vilka är symptomen på ländryggssmärta? Hur lång tid tar det för ryggont handlar om och var kan jag känna igen en bråck på?

Symptom

De flesta människor ibland lider av ryggsmärtor. Vid ländryggssmärta du upplever smärta i nedre delen av ryggen. Detta kan förvärras när man står eller rör sig. Smärtan kan också upplevas på låren, skinkorna, ben och runt sakroiliakaleden. Smärtan kan ske långsamt eller plötsligt. Vanligtvis är inte seriöst och gå symptomen över tiden av sig själv. Det kan finnas flera orsaker som kan orsaka ryggvärk.

Olika orsaker som kan orsaka ryggvärk

Smärta i nedre delen av ryggen kan orsakas på grund av dåligt skick i ryggraden eller på grund av korruption. Ibland uppstår på grund av en sjukdom eller störning. De senare orsakerna är lyckligtvis ovanliga. Det kan också orsakas av känsliga nerver, senor och muskler. Ofta uppstår detta på grund av överbelastning av nedre delen av ryggen eller genom att göra ett felaktigt drag. När orsaken är känd kan enkelt söka efter ett botemedel.
MRT
Tyvärr är det ofta svårt att upptäcka den exakta orsaken till ryggsmärtor. Även med hjälp av magnetröntgen och röntgen, är det svårt att avgöra vad orsaken är. Ibland händer det att det finns tecken på avvikelser i återfinns hos personer som inte lider av ryggsmärtor. Endast i extrem ryggsmärta görs fortfarande magnettomografi för att fastställa orsaken. Låter en åtgärd kan fastställas.

Åtgärd för ryggont

I allmänhet är det rekommenderat att hålla sig i rörelse, även om du kan uppleva denna smärta. Att inte göra någonting eftersom villkoret kan förvärras. Men se till att du förhindra att din lägre överbelastning. Efter flera veckor, tar bort detta den värsta smärtan. Detta är vanligtvis efter ca två veckor. Värre ryggproblem brukar kvarstå under cirka sex till tolv veckor. Men en sådan långvarig smärta relativt ovanligt. Om du inte kan röra sig, det är rekommenderat att först ta ett par dagar vila. Ibland är det klokt att använda medicin.
Användningen av läkemedel
Smärtstillande medel, såsom paracetamol kan minska smärtan. Det rekommenderas att bara svälja ett par dagar i rad smärtstillande medel. Under dessa dagar är det viktigt att du tar smärtstillande medel på en regelbunden tid, även om du, vid den tidpunkten inte har ont. Muskelavslappnande medel för nedre delen av ryggen, men har ingen effekt. För personer som lider av ett bråck finns omfattande åtgärder för att främja läkning.

Bråck

Vanligtvis utvecklar ett bråck i ryggen. Ibland är det att känna smärta på andra ställen, såsom i benen. Andra symtom är svårt att få böja sig och ryggsmärtor när man hostar eller nyser. Under den period som du har ett bråck, kan kramper förekomma i musklerna. Därför är det möjligt att med tiden börja böja din ryggrad böjd. Ryggont är oftast övergående, kan dock smärtan i benen håller. I en allvarlig bråck kan även kräva operation. Innan detta är möjligt, måste det först finnas en MR-undersökning. Läkaren kan undersöka dig eller du kan behöva hänvisas till sjukhuset.

När min läkare?

Det rekommenderas att konsultera en läkare om du känner smärta tills ditt knä eller ben. På grund av att vara där i tid du kan undvika det har också sina nackdelar för ditt dagliga arbete. Även om din ryggvärk verkar bli värre, eller om du har ingen styrka i benen, är det viktigt att gå till doktorn.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha