Orsaker, symptom och behandling av blyförgiftning

Bly är en tungmetall som huvudsakligen används inom industrin. Bly i batterier och måla. Bly är också i våra kroppar. Som ledningen i vår kropp överstiger en viss nivå, vi talar om blyförgiftning.

Om blyförgiftning

Blyinnehållet i vår kropp kan övervinna ett visst värde. Detta är farligt och vi kan tala om loodvergifiting. Blyförgiftning kan ske på två sätt. Således kan man få blyförgiftning eller akut förgiftning lön. Kronisk loodvergifiting fungerar som en under lång tid andas in och svälja blydamm. Akut blyförgiftning uppstår när människor plötsligt en hög koncentration av bly ånga blod görs. Inandning av dessa ångor är mycket farligt. I det förflutna, bränslen innehåller bly och ändå risken för blyförgiftning var den största. Numera Blyförgiftning sällsynta tack vare de många åtgärder på hälsoområdet. Loodvergifiting numera förekommer främst hos personer som arbetar i en bransch där bly är utbrett. Detta beror främst industrisektorn.

Effekterna av bly i kroppen

Bly kommer in i blodomloppet efter intag. Främst eftersom det medför skada på röda blodkroppar. Det påverkar också vårt nervsystem. Njurar och skelett lider skada av bly. Resultatet av blyförgiftning kan också skada barn. Detta yttrar sig i utvecklingsstörningar.

Symptom

Symptomen på blyförgiftning är mycket varierande. Här är en lista över symptom som kan tyda på blyförgiftning.
 • Hudutslag
 • Sömnlöshet
 • Sannolikt Heid
 • Hyperaktivitet
 • Huvudvärk
 • Minskad aptit
 • Färgade blå gummi
 • Encefalit
 • Illamående
 • Anemi
 • Förlamning i olika kroppsdelar

Behandling

Med tanke farorna med loodvergiftinging är viktigt att ta bort så snabbt som möjligt ut ur kroppen bly. För detta är tyger som används som inte är helt oskadliga för kroppen. Dessa ämnen måste förklaras till kroppen och binder till ledningen. Därefter är denna förening utsöndras från kroppen. Detta kallas kelering. Bly bindemedel kan ha biverkningar. Skadan blyförgiftning till organ såsom njurarna har gjort kan icke desto mindre vara permanent. Också hjärnskador är oftast permanent. Därför är det bättre att undvika blyförgiftning.
(0)
(0)

Kommentarer - 10

Jag arbetar mycket med målat glas och glasmålningar bl. Många skallar om förpackningar och lite skydd. Om jag vill får testat för bly värden går igenom GP. Det tar oftast mig tre veckor innan jag får utslag. Flaskan kommer att minska efter inte skyddas av aluminiumfolie och ibland glömmer att ens testa för bly. Någon som vet en riktig center där du kan ha ditt blod testas för blyhalten väl? Eftersom jag nu skulle vilja veta var jag står.

Din historia är ofullständig. Jag är på skytte en mycket allvarlig blyförgiftning kontrakterade för vilka ingen ofarlig medicinsk lösning var känd, enligt AZU. Genom en fackman jag lutad: svälja Selenium + karoten + vit. C och E. protporfyrinewaarde i mitt blod föll på tre månader med 70% .Det bestämning av ZPP eller FPP händer efter ritning. Om rören inte är skyddade med aluminiumfolie medan provet är värdelös: UV-ljus bryter ner protoporfyrin. FPP eller ZPP värdet är mycket lägre än reële.Let så där på! Bly är på bränning inte bara fri från kulor, men från tändhattar.

Fråga; Jag hjälper ofta vår milis i kula gjutning. Vi sitter i ett slutet utrymme där ledningen är elektriskt uppvärmd till ca 190 grader, tänkte jag. Vi har över pannan med hjälp av en sug En anständig fläkt. Men jag smakar efter ett tag en pilot smak i min mun. Jag har redan föreslagit att konstruera en kant extraktion i stället för en högre lock, men det finns inte beaktas. Vad tycker du rekommendera mig, trots allt, vi behöver kulor. Vi häller slumpmässigt och varje tur cirka 3 timmar till gieten.Gerard.

Jag arbetar på ett företag som fortfarande lödas med blyhaltigt tenn. Skydd och aspiration har vi inte. Vi äter och dricker det. Alla har klagomål till oss ?? vilket kan tyda på blyförgiftning. Jag har själv också får testat, och ändå finns det ingen tillförlitlig loodvergiftiging.Hoe som testar genom blod?

Kära, i fabriken är mikrochip i små bad med hett bly doppade för efterbehandling; utom antistatiska kläder bärs inget skydd där. Dessa uppgifter är korta och tillfälliga. Tror du att folk här om risken för blyångor kan spreken.Anderzijds jag skulle kolla upp det med arbetsgivaren; Jag antar att detta faller under arbetssäkerheten och kräver därför att arbetsgivaren testa certifikat och krävs regelbundna mätningar / utföra kontroller. Hur är detta emellertid öppet rådfrågas? Arbetsgivaren är också skyldig att bära kostnaderna för blodprov? Tack för ditt svar.

Fråga: Jag arbetar med havererade rören också leda in om så vad kan du kommer hit, och det är med blod synlig?

Kära Gerard, Som anställd har du rätt att arbeta i en säker situation. Det faktum att du kasta gör smak i munnen är en indikation på att arbetsplatsen är inte säkert. Din fråga att konstruera en kant extraktion är därför en berättigad fråga. Att arbetsgivaren inte följer, är det möjligt. Det är inte möjligt att din arbetsgivare inte lösa problemet på den pilot som fattar. Här måste du steg för att ondernemen.Met Med vänliga hälsningar, B BBergkamp

Kära, är den situation du beskriva oroande. Oavsett om du har eller inte har blyförgiftning bör en arbetsplats alltid vara säkra. Det är därför oacceptabelt att du upplever symtom. När det gäller din fråga om tillförlitligheten av testet kan blyförgiftning upptäckas genom ett blodprov. Blyförgiftning, påverkar emellertid även andra delar av kroppen, såsom nervsystemet, njure och ben. Således är blodtestet inte 100% tillförlitligt. Jag uppmuntrar dig att overleggen.Met detta med läkaren Med vänliga hälsningar, B BBergkamp

Kära Pavol, i den situation som du har beskrivits, finns det en risk för blyångor. Detta kan aldrig uteslutas helt. Arbetsgivaren har definitivt se till att det är säkert på arbetsplatsen. Han tjänar också - naturligtvis på egen bekostnad - mätningar på verkstadsgolvet att utföra inom ramen för arbetarskydd. Detta kan säkert säga att du som anställd. Kanske arbetsgivaren inte ens märker att det finns en potentiell fara. Beträffande kostnaden för blodprov är mer komplicerat. Om testerna av arbetsgivaren - eller inspektion - visar att det finns en betydande risk har varit att leda rök i din arbetsplats, kan du be din arbetsgivare att kompensera blodprov. Lagligt, jag tror att du har rätt där på heeft.Met Med vänliga hälsningar, B BBergkamp

Kära E. Om sier i katodstrålerör är nästan alltid bly. Men antar jag att du arbetar på ditt arbete på ett ansvarsfullt sätt med rören. Detta innebär att utsläppen av bly damm är minimal. Du kan kontrollera att undvika i din werkgever.Om blyförgiftning, är det viktigt att säkerställa korrekt andningsskydd regelbundet sopa skräp tillsammans och fungerar bra ut, väl tvätta händerna efter hantering bly och säkerställa en bra arbetsplats hygien. Rök, dricka och inte äta på arbetsplatsen och lämna bakom arbetskläder i arbetet och inte ta det med till house.If du är osäker på om du har drabbats av blyförgiftning, kan du nöja sig bäst ett blodprov. Regelbundet ta ett blodprov kan ändå ingen skada och kan krämpor på ett tidigt stadium opsporen.Met Med vänliga hälsningar, Berend-Bram

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också