Ormar i Frankrike

Annsofie Lundmark Februari 27, 2016 Natur 2707 14
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Frankrike finns det många olika typer av ormar. Några av dessa ormar är giftiga och kan vara farliga för människor. Därför är det mycket bekvämt att du känner igen direkt vilken typ av orm det är. Här är att förhindra en fullständig översikt över alla slangar på det franska fastlandet. Du hittar även instruktioner om hur man undviker ormbett, erkännande och behandling. I djurvärlden talar vi om ?? vipères ?? ?? Och ?? Couleuvres: huggormar och icke-huggormar. Grovt sett bara ormar är giftiga. Ändå är det ingen mening att skilja mellan huggormar och ormar ?? regelbunden ??, eftersom vissa av dessa ?? vanliga ormar ?? är giftiga, medan vissa ormar som nästan inte har. Låt oss hellre göra en skillnad ?? ogiftig ?? ?? Och ?? giftiga.

Giftfria ormar

Couleuvre ett halsband
Denna orm förekommer i hela Frankrike. De växer upp i och kring vattnet, men kan också överleva på fastlandet till 2.000 meter. Vuxna exemplar är 1 till 1,5 meter lång, med toppar på upp till två meter. Vanligtvis de är grå till färgen med svarta fläckar på ryggen. Den Couleuvre à Halsbandet är aktiv under dagen och äter främst grodor, paddor, smågnagare, ödlor och fiskar.
Couleuvre d ?? Esculape
Söder om Paris överlever denna orm överallt utom i sydväst. Den Aesculapian ?? ?? mäter ungefär 1,50, men kan vara upp till 2 meter lång. De är brun-grön färg, och har oftast en gul fläck runt huvudet, nacken och sidan. Denna orm äter främst ödlor, fåglar och deras ägg, och insekter.
Couleuvre verte et jaune
Denna orm finns i hela Frankrike, utom i Garonne och Rhônedalen, och i Bretagne. De mäter mellan 1 och 1,5 meter. Normalt är hon gröngul med en svart glöd och en vit mage. Denna orm känner sig hemma överallt i landet, och kan även klättra i träd. Från barndomen de äter insekter och ödlor, senare, möss, ödlor, fåglar och även andra ormar.
Couleuvre vipérine
Denna Couleuvre har fått sitt namn av att de ser så mycket som huggormar. De kan uppstå var som helst sydväst om Paris, men framför allt nära träsk, sjöar och floder. Denna slang är sedan också vanligen i vattnet. Se dig någonstans simma en orm med huvudet ovanför vattenytan, är det nästan alltid Couleuvre vipérine. Ryggen är grågrön med mörka fläckar eller mörk sicksackmönster. Den yttre likhet och den begränsade längden är det ofta misstas för en orm. Detta är dock orm helt ofarligt. Den livnär sig främst på grodor och småfisk.
Couleuvre à nivåerna
Överallt i Midi kan du stöter på denna orm. Du kan känna igen dem med gul-grå eller brungrått tillbaka med två mörka ränder över sidorna. Hos unga exemplar dessa linjer är förbundna med horisontella streck, så att rugtekening påminner om en stege. De kommer ofta nära till civilisationen, men är helt ofarligt. Ändå vuxna exemplar kan vara cirka 1,50 meter lång. Dess favorit byten är gnagare, som dödar dem genom kvävning.
Couleuvre lisse
Denna lilla ormen finns i hela Frankrike, med undantag för nordligaste och sydväst. Färgerna varierar från grå till gulaktig. Mönstret varierar: vissa exemplar har inga fläckar, gjorde andra. En hon drabbar oftast mellan undervegetation eller mellan stenar. Detta godartad Couleuvre feeds för tre fjärdedelar med andra reptiler, särskilt ödlor.
Couleuvre Girondine
De Couleuvre Girondine hittar du Midi och i regionen Bordeaux. De ser mycket lik den Couleuvre lisse, även i längd: denna orm mäter mellan 50 centimeter och en meter. En skillnad är att den Couleuvre Girondine har skarpare linjer och en rödaktigt sken. Hon känner sig mest hemma i närheten av snårskog eller stenar. Det är en smidig klättrare; de kan lätt klättra en vägg ?? ?? i jakten på ödlor.
En bit från en av dessa icke-giftiga ormar är ofarliga. Förutom en god desinfektionsmedel, finns det inget behov av behandling.

Giftiga ormar

Viktigt att veta är att alla dessa ormar, hur giftiga även i princip är ofarliga. De ser aldrig människor som rov och inte ens riktigt känna sig hemmastadda i den civiliserade världen. Så det finns ändå liten chans att du kommer att stöta på en, så länge du inte medvetet söker. Alla dessa ormar är mycket blygt; så snart de misstänker mänsklig närhet dölja dem redan. De kommer att försvara sig endast om de trycks in i ett hörn och det går inte att fly mer. I de flesta fall beror detta på en rullator på dem av misstag sparkar. De biter omedelbart.
Couleuvre de Montpellier
Denna orm lever bara i sydöstra Frankrike. Dess livsmiljö sträcker sig över hela Medelhavskusten. Detta rör kan vara upp till 2,50 meter i längd, är vanligen gråbrun, och har anmärkningsvärt stora ögon. Favorit livsmiljö: buskvegetation och vinodlingar. Detta är Frankrikes enda giftorm är inte en huggorm. De är extremt snabb och kan stå upp som en kobra när de är i fara. De faller utanför fram emot att bita. Metoden för angrepp och bett är inte som huggormar, vilket gör en bit av denna orm, trots hans farliga utseende, är nästan aldrig skadligt för människor. Huggtänderna är nämligen på baksidan av munnen. Således huggtänder kan normalt aldrig röra mänsklig hud. I undantagsfall är det möjligt, till exempel om den ormskinn blir håll mellan tummen och pekfingret; eller det kan bita igenom tillräckligt långt för att injicera gift.
Vipère aladåb
Den Vipère aladåb du kan stöta på någonstans söder om Paris, men har en förkärlek för mer torra och steniga livsmiljöer. Men de kan anpassa sig till alla typer av livsmiljöer, hon kommer till och med upp till 3000 meters höjd. Justeringen är svårt att känna igen; de varierar mycket i färg och mönster. Hon är mellan 70 och 90 centimeter lång och främst livnär sig på ödlor och grodor. Bettet är sällan dödlig, och i varje fall aldrig har tillräckligt med gift för att döda en vuxen människa.
Vipère péliade
Justeringen är sällan längre än 60 centimeter. Vanligtvis är brun eller gråaktig med en svart mage och en svart mönster på baksidan. Hon har medverkat i nordvästra Frankrike och i Centralmassivet, men även i Alperna. Den förekommer också i Nederländerna, särskilt i Veluwe och torvmarker. Även denna orm äter huvudsakligen grodor och ödlor.
Vipère d ?? Orsini
Den Vipère d ?? Orsini har en mycket liten miljö; Hon är bara i södra Alperna mellan 1500 och 2000 meters höjd för. Det är upp till 45 centimeter i minsta huggorm Frankrike. Det är även de minsta giftormar i Europa. Hon liknar Vipère péliade, men är mindre och mer fint dras. Bites är ofarliga för människor, på grund av den lilla mun och den relativt svaga giftet.
Vipère den Seoane
Justeringen du anländer i Frankrike bara i långt sydväst till. Det är därför också kallas Viper Pyrenéerna. Även dessa adderare liknar Vipère péliade, men med en genomsnittlig längd av 50 cm något mindre. Hon anpassar sig lätt, men föredrar fuktiga skogsmiljöer.
Förhindra
Så länge du inte ser upp ormar, kommer du inte drabbas bett. De flesta biter är därför i huvudsak genom slarv. Du går promenader i naturen, hålla följande försiktighetsåtgärder i åtanke:
  • Dra trånga skor. Trappa du en orm att bita dem direkt där de kan, och det är oftast runt anklarna.
  • Placera tunga steg eller föra oväsen. Så ge dina ormar möjlighet att fly. De döva ormar markerar vibrationerna i marken.
  • Gå inte med dina bara händer gräva i högar stenar, växter eller buskar.

Erkänn
Om du fortfarande har att ta en bit, är det inte nödvändigtvis livshotande; I Frankrike finns det ett genomsnitt av ett dödsfall per år på grund av ormbett. Vidare bulken av huggorm biter ?? ?? torrt, dvs utan gift. Många människor är också omedvetet biten; en bit är inte alltid smärtsamt. Är en giftig bita det, känner du den direkt till en stickande smärta där ormen bitit. Följande symtom kan bara timmar efter bettet fram: kräkningar, diarré och buksmärtor. Bettet i sig är lätt att känna igen; du har två prickar i huden, som är så ?? n 5 har tagits bort upp till 10 millimeter från varandra.
Cure
Det bör kallas en läkare så snart som möjligt i alla fall. Offret bör ligga ner och kan vara säkra. Om det finns en anordning för att suga ut giftet är närvarande, bör detta användas. Giftet sig med munnen sugning kan inkludera, men är inte att rekommendera, eftersom det minsta sår i munnen redan kan leda till en andra förgiftning. Eftersom den försöker förgifta blodpropp, bör hjärtfrekvens uppmuntras. Detta skulle kunna ske genom offret att dricka te eller kaffe. För övrigt är det främst en fråga om att inte göra saker på rätt sätt. Många misstag gjorde ?? ??:
  • inte skära in i såret ?? ?? i ett försök att få giftet ur kroppen flödet
  • inget band eller ark på armar och ben låg att nypa av blodtillförseln
  • ingen antiserum administrering till en läkare, det föreligger
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (14)
Svavar Bergh
  Like 0   Dislike 2

Jag fick en fin bild för din samling av Couleuvre en collier.Zend mig adressen där jag kan skicka till fotot.

Geo Ekberg
  Like 1   Dislike 1

Möjliga bilder på ormar och även om det finns andra giftiga djur i Frankrike? Tack BRT Ivo Staes

Semund Ohlsson
  Like 1   Dislike 0

Vi är i Frankrike på semester och 1 meter bredvid vår plats bakom ett staket i ett hål jag ser en orm genom denna webbplats, jag vet att det är natrix natrix inte är farligt eller giftiga

Vejne Ericsson
  Like 1   Dislike 2

I södra Frankrike såg vi en grön orm mot verkligt gräs-grön, med en svart rand på ryggen. Vem vet vad det är. Tack

Augustina Jönsson
  Like 3   Dislike 2

När vi nått byn La Roque sur Seze kom och tyst rida letade efter en parkeringsplats för bilen plötsligt såg vi en vridnings orm korsa vägen. Ormen var mer än en meter till en meter femtio lång och var djupt glänsande ljusbrun. Och hade så långt vi kunde se ett litet huvud. Inom några sekunder, ormen var i själva verket redan försvunnit in i buskarna, så andra egenskaper vi inte kan se bra. Lite senare fick vi var närvarande vid en bevakad parkeringsplats där en kvinnlig officer. Hon förklarade att det var en "Couleuvre" ett slags så ofarlig. Men jag ser denna orm nämns inte i listan. Vad för en, kan detta ha varit?.

Max Åkerström
  Like 3   Dislike 2

Bra översikt, saknar bara här till nederländska namn, vilket är en skam kan förvirra den eskulapsnok, bekräftas den gröna piskan ormen även i händelse av ett giftigt bett med symtom bör inte! fall kommer att söka såret / såren utnyttjas, kan detta ge ordentlig stimulans för eventuella infekterad vävnad och bli lika farlig anklagade, även om det inte är tillrådligt att dricka och om att äta med en giftig bett, som ger en explosion av aktivitet kan, men det måste hanteras mycket tyst och göras minimal aktivitet.

Venla Schauman
  Like 4   Dislike 2

Svaren kommer att vara mycket negativ skrivit om ormar men när du äger en bit ådrar är att endast ett försvar av ormen, eftersom vad skulle du göra om någon 100 gånger så tung på du stod?

Ilse Westermark
  Like 5   Dislike 1

För första x helgdagar Ardeche gaan.maar läst så mycket om ormar är det motiverat att jag tar min hund när vi går wandelen.hij kvar på linjen. men är hård vänster och höger om buskar in.groetjes

Heribert Malmquist
  Like 4   Dislike 0

Auvergne är också de farligaste sand huggorm / kristall stege sandhuggorm för. Vi har två gånger träffat en vandring genom bergen. Kennes en av oss har sökt arter i slangen delen av biblioteket i Clermont Ferrand. Tugga av denna orm är mycket farligt och ibland dödliga.

Ansofi Hägg
  Like 2   Dislike 2

Vi lever delvis i Frankrike och delvis i Nederländerna. På vår egendom är några ormar som inte beskrivs här, men är viktiga, till exempel: I nästan alla sjöar och dammar i centrala Frankrike är den svarta ca 50cm lång moriska vattenslang söder om linjen Clermont-Ferrand-Angouleme, kristall stege för. Detta är en dålig skälm. Ljusa färger med kristall toppen, brett huvud, svart underifrån ca 70-80cm lång. Bor i de mer torra steniga delar av Aquitaine och Midi. Aggressiv territorium försvar. Är ganska giftig. Fangs som nålar i munnen. Arten förekommer även i Spanien voorWij har förlorat en hund efter en bit. För farligt för människor, särskilt barn ... I hela centrala Frankrike är Aesculapian för. Svart, med vit färg magen. Kan två meter lång worden.Niet giftiga. Men aggressiva mot sin territorium.Bij oss också kommer gul / gröna fältet längtar efter. Det är främst i buskarna längs ängarna. Är icke-toxisk och kan vara 2,5 meter lång Inträffar ner linjen Macon - Tours.

Bothilda Engberg
  Like 1   Dislike 2

Vem kan hjälpa mig 2004 Jag har i Centralmassivet i Frankrike ett kolsvart orm av en meter hittas med lysande gula tre vinklar över hela buken. Själv misstänker att det är förmodligen en förrymd orm i ett terrarium. Jag hittade också en grön orm i samma miljö med en tydlig gul svans punkt, någon har en idé?

Ingel Simonsson
  Like 5   Dislike 2

Har varit på semester i Gers. När vandring kröp en grön orm med gula ränder från huvud till svans, ca 1 till 1,5 meter framför oss någon som vet vad den här ormen möjligen kunde ha varit?

Annebelle Åkerlund
  Like 5   Dislike 2

I den södra delen av Ardeche såg vi en orm i genomsökningen med svansen "skramlade" som en raterslang så. Han var mörkgrå med ljust gul mage. Om en meter lång. Vilken orm kan vara det? :-)

Ingvald Holmgren
  Like 5   Dislike 0

Jag är i Lot-et-Garonne intill våra stugor komma ansikte mot ansikte med en orm. Längden var cirka 1-1,20 m med en gul och svart mönster. Vi måste få honom med en kvast försökte bort, men ormen satte sig upp och var cirka 50-60 centimeter hög. På grund av det faktum att min fru är rädd för ormar har vi en och två valpar - enligt ägaren av lägenheter - ormar nästan alltid återgå till denna plats på grund av värmen av stenarna har han slagit döda ormen. Han trodde inte att det var en giftig orm. Jag har tagit en bild, eftersom jag fortfarande vill veta vilken typ det är. Vänligen reaktion av en vinkännare, så jag kan maila foto för ett svar.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha