Organiskt, back to basics?

Nu åter finns djur som gallrats ut nav en smittsam sjukdom, minnen av utbrottet av mul- och klövsjuka under 2001 uppåt igen. När de inte dödades getter, men nötkreatur hängande i griparna. ?? Detta får aldrig hända ?? utlovade politiska och även då det var nyckeln ?? ?? skala. Lust att alltid fortsätta med det kommersiella utnyttjandet av djur leder till någonsin vildare överdrifter: om vill bygga några gris lägenheter att bli ännu fler grisar i en stia plugga och fler lantbrukare vill att deras kor inte längre släppa ut, men hela året att hålla stabil. Gräset är tom betesmarker skördas och matas till djur som fångats. Fördelen är helt enkelt vulgär: mer intäkter, så mer pengar. Skalan är vårt urvuxen. Nedan är en lista. vilken är härledd från fundamentet ?? Wake djur ??:
På en given dag under 2006, antalet djur som lever i boskapsindustrin:
Årligen slaktas mer än 450 miljoner djur i vårt land. Alla skulle slå hälften, skulle du behöva undra om vi inte lite interfolierade med vår önskan om mer, större, snabbare och billigare.

Småskalig

Biologiska jordbruksprodukter tillverkas i liten skala, utan konstgödsel, antibiotika, tillväxtförstärkare, bekämpningsmedel, etc. Detta gäller även foder, hö, halm, mediciner, kort sagt, har hela kedjan för att möta de snäva föreskrivna biologiska behov. Detta gäller både jordbruk och trädgårdsodling och boskapsskötsel. För att spela särskilt hälsa, tillväxt, smak och kvalitet frukt och grönsaker spelar en roll. Ofta växter mindre mottagliga för sjukdomar. I djurhållning kommer till djurskyddsaspekten. Ekologiskt jordbruk är ett medvetet val av jordbrukare som vill återvända till ursprunget, vill fly rat race. Detta är bara möjligt om vi vill köpa och det är villiga att betala lite mer för sin produkt.

EKO etikett

Ekologiskt jordbruk är strikt kontrollerat av SKAL. Biologiska produkter är utrustade med EKO etikett, som garanterar att det är en verkligt ekologisk produkt. Det finns fler etiketter och certifiering, utan av EKO-etiketten hänger tyngsta uppsättning krav. Indikationen ?? organiska ?? är skyddad enligt lag, eftersom EU: s officiella lagar och regler gäller för dessa produkter.

Spelregler

En organisk producent får för sina produkter till ett högre pris, till skillnad från en konventionell ?? ?? producent. Dessa priser övervältras på konsumenterna i snabbköpet. Organiska produkter är dyrare. Ekologiska bönder kan därför färre djur tjänar fortfarande en bra inkomst. Eftersom färre djur finns det mindre risk för sjukdom och det finns mer utrymme per djur. Det är säkert bra för djurskydd. Som ekologiska grisar inte bör kastreras utan bedövning, kan i organiska kycklingarnas näbbar inte bränns och bekämpningsmedel bör inte användas i ekologiskt jordbruk. Grisar och kor måste gå utanför. Ekologiska produkter är friskare, på grund av frånvaro inkluderar: gödselmedel, antibiotika och bekämpningsmedel. Ekologiska produkter har oftast mer smak, men det är ibland svårt att bedöma.

Påföljder

Jordbrukare som fuskar är böter, med tanke på en förnyad kontroll kan åtalas och / eller bli av med sin certifiering. Och det kostar en hel del pengar. Trots allt, om en konventionell bonde vill växla över till ekologisk, hela verksamheten och verksamheten grundligt inspekteras av SKAL. En bonde har ett år kvar ekologiska jordbrukare, men fortfarande får det vanliga priset. Om det efter detta inträffar omschakeljaar förnyelse och företaget har godkänts, kommer bolaget att få det ?? Organic ?? certifikat och bonden blir högre pris. Fram till dess jordbrukaren själv måste kompensera dess lägre avkastning. Jordbrukaren kommer därför att göra allt för att ta inte certifiering i riskzonen.

Andra lösningar

För många bönder, övergången till ekologiskt för dyrt. Samtidigt utvecklat ett antal mellanformer, såsom ?? ?? Ko på ängen, gräs produkter, och jordbrukare som lämnar kalven med kon. Åtgärden ?? Ko på ängen ?? vill förbjuda detta ut så att djuren kommer alltid ut. Ett liknande initiativ är gräs produkter såsom gräs smör, ost och torv gräs ägg. Detta certifikat garantier för djur som levde i det fria. Det är inte så långt som biologisk ?? ??, men det är jämfört med konventionella produkter, en stor förbättring. Inte för inte säger en radioreklam ?? om köttet är så billigt, betalar djuret priset ??. Priserna på ekologiska produkter verkar hög, men i själva verket att de normala priser. Priserna på basvaror är extremt låg och onaturliga. Ekologiska produkter får inte heller vara alltför billigt eftersom konsumenten då förmodligen tänker ?? som aldrig kan vara vad ??.

Lådorna klibb

Men det finns mer: vissa lantbrukare ?? experimentera ?? med sin mamma kor och deras kalvar. De är inte separerade omedelbart efter födseln av kon, men dricka en månad eller 3 med sin mamma. Mjölk förlusten kompenseras av friskare, bättre tillväxt och starkare djur.
Samtidigt, inte mer vitt kalvkött som säljs av ett växande antal stormarknader. Kött ska vara rosa, men den hölls artificiellt tomt, för att hålla kalvar i mörkret, med mycket begränsad rörelse på en anemia främjande diet.
Ekologiska kalvkött producenter hålla sina kalvar, som ?? vanliga ?? kor i hagen. AH var under press från konsumenterna tack och samma svanesång är en annan livsmedelsbutik inte längre sälja kött från kastrerade grisar.

Mighty konsument

Trycket från konsumenter, politiker och påtryckningsgrupper kommer att bära frukt. Konsumenten har makt. Om medvetet val i snabbköpet för miljövänliga produkter, utan geitenwollensokken bild kommer varje entreprenör att gå tillsammans med trent att minimera anseende skadan till ett minimum. Men inte alla har råd med de dyrare ekologiska produkter, kommer det alltid att finnas en marknad för standardprodukter. Men med bra initiativ som vi kan reduceras till z ?? s alla där för att se till att de överdrifter inom jordbruket.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha