Organisk eller hållbar snittblommor och krukväxter

Organiska eller miljömässigt snittblommor blir alltmer intresserad av både odlare och konsumenter. Odlare alltmer ägnar uppmärksamhet till en klimatvänlig och mindre förorenande sätt odling av snittblommor. Och konsumenten skapar en växande efterfrågan på hållbart odlade blommor. Utbudet av florister med EKO etikett är inte stor, men också i den traditionella blommor erbjudandet kan vara ett miljövänligt val. Och ibland en blommande krukväxt på bordet, i stället för vecko gäng färska blommor är ännu bättre för miljön.
  • Vad är organiska blommor
  • Hållbar Florister Group
  • Traditionella blomman tar mycket energi
  • Snittblommor och krukväxter som passar säsongen

Hypericum

Vad är organiska blommor?

Biologiska blommor är blommor som har odlats utan användning av bekämpningsmedel eller kemiska tillsatser. Blommorna odlas utanför i marken och inte i växthuset. När växande ekologiska blommor optimalt utnyttjande av naturliga faktorer. Befrukta blommorna under tillväxt görs med hjälp av endast organiska gödselmedel. Genom att arbeta med växtföljd, är jorden inte används ensidig och slog i marken utmattad. Och i den osannolika händelsen finns skadedjur arbetar uteslutande med ekologiska skadedjursbekämpning och kemiska bekämpningsmedel är förbjudna. Det viktigaste är att blommorna odlas i öppen mark och på ett helt naturligt sätt att komma till full förverkligas. Dessutom har denna odlingsmetod ger friska och starka blommor som hamnar i vardagsrummet "på vasen" långa vackra kommer att finnas kvar. Genom att hantera alla dessa åtgärder dyker friska och fullt ekologiskt odlade blommor. Men även om alla krav uppfylls av uppfödaren, biologiska predikat får endast göras om barnkammaren är officiellt certifierad och miljömärket får råda.
Chrysanthemum

Hållbar Florister Group

Hållbar Florister Group är ett holländskt organisation som har som mål att ansluta så många florister, odlare, hållbara köpare och konsumenter tillsammans. Resultatet av detta arbete bör vara att så småningom skapa ett nationellt nätverk och det kan vara en varaktig bukett blommor levereras var som helst i Nederländerna. Förutom den välkända organisation för år Interflora, hållbar Florister koncernen kommer därför att fokusera just på att leverera blomsterarrangemang, i alla dess former, som har fastställts på ett fullständigt hållbart och ekologiskt sätt.
Online order blommor
Det är avsikten med Sustainable Florister Group att äntligen erbjuda en online blomsteraffär, där alla typer av blomsterarrangemang kan beställas. Fram till dess den enda möjliga ordningen genom att skicka ett mail med önskemål anslutna till blomsterarrangemang.
Hallmark Barometer Sustainable Florist
När den holländska konsumenten skapar en växande efterfrågan på hållbara produkter. Genom att skilja dig som en florist mot ohållbara florister, kan du sätta din starkare på marknaden. Det är en florist därför mycket värdefullt att certifiera och etikett begäran. För att kvalificera sig för det intyg om behörighet måste mötas med en lista med villkor. Tänk till exempel på användningen av grön el, separat bortskaffande av avfall, använda återvunnet förpackningsmaterial och naturligtvis inköp av certifierade hållbart odlade blommor.
Ro

Traditionella blomman tar mycket energi

Vem köper en massa vackra blommor från blomsteraffären, inte alltid måste ta hänsyn till vad det föregår innan de vackra blommorna i butiken. För att kunna ha hela året ett fall full av snittblommor, odlas de allra flesta av blommorna i växthus. Denna odling tar mycket energi. När skördats, är blommorna sedan transporteras till auktionen och sedan till affären. Återigen är en annan mycket energi förbrukas. Att arbeta som klimatvänlig, som skall fattas av odlarna så många energisparande åtgärder. Detta är naturligtvis inte bara bra för miljön, det sparar också en hel del i odlingskostnaderna. Den traditionella blomsterodling skapar en hög belastning miljö genom utsläpp av CO2. Genom att använda kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, är miljön också beskattade.
Klimatvänlig blombukett
Vem som konsument vill ta hänsyn till klimatet, men dess blommor köper från den traditionella florist vara skulle göra klokt i att köpa bara säsongens blommor. Dessa är relativt klimatvänligt. Den bästa säsongen för en blombukett, sommaren och sensommaren. På vintern i växthus behöver mycket mer energi för att odla blommor. Dessutom, på vintern en massa blommor som importerats från utlandet, den genomsnittliga holländska konsumenternas inköp från januari till april tulpaner och resten av året rosor. Dessa är också de mest sålda snittblommor. Genom att ändra detta och gå vidare med köpet av den aktuella klimat minst betungande typ av blomma årliga CO2-utsläppen minskar med upp till 90%. Med typiska säsongsbetonade blommor man bör tänka på gladioli, Hypericum, krysantemum, snitt krysantemum, krukväxter rosor och solrosor.
Blommande växter mer miljövänliga än snittblomma
Ett bra alternativ till den veckovisa blombukett är en blommande krukväxter. Blommande krukväxter ofta kräver mindre energi under odling och är därför mer klimatvänligt. Dessutom har du mer glädje av en blommande krukväxt än från en vas med färska snittblommor.
Solrosor

Snittblommor och krukväxter som passar säsongen

Det finns ingen grundlig forskning till den mest klimatvänliga snittblommor eller blommande krukväxter. Men det är möjligt att ta hänsyn till klimatet och miljön genom att välja för snittblommor och krukväxter som är så lite som möjligt betungande. Tabellen nedan visar vilket syfte varje månad skulle vara det bästa köpet. Undersökningen visar att det finns lite variation. Vem gillar av växlingen har en extra anledning att gå till en florist och det finns hållbara inköp snittblommor och blommande krukväxter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha