Organisationen av den personliga budget WMO

Veste Ekström Februari 28, 2016 Miscellanea 1 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På det personliga budget WMO finns många frågor klagomål. Men vem är egentligen ansvarig för genomförandet av WMO. Följande artikel kommer att beskriva organisationen och de olika aktörerna.

Organisationen av den personliga budgeten från WMO.

Om du använder anpassad av lagen WMO du har rätt till en personlig budget. Med denna budget du egenvård intäkter. Men vem som är ansvarig för genomförandet av denna politik. I denna artikel kommer den nuvarande förordningen om personlig budget eller PGB förklaras sätta. Det kommer alla aktörer och deras roller beskrivs i gemensamma organisationen av marknaden.

Stats

I dagsläget har regeringen decentraliserat genomförandet av lagen. De har inte så mycket en ledande roll, men mer av en övervakande roll. Kommunerna har en hel del för skönsmässig bedömning när det gäller genomförandet av PGB inom lagens råmärken WMO. Den övervakande roll av regeringen innebär att kommunerna måste uppfylla vissa villkor.

County

Provinsen övervakar genomförandet av den personliga budgeten. Särskilt när det gäller finansiering och förbättra samarbetet mellan alla kommuner. Provins finansiering för att hjälpa kommunerna i inledningen och genomförandet av WMO. Hon tar inget ansvar för kommunerna, men tillåter kommuner när de behöver det.

Stad

Kyrkan måste ta hand om WMO kontor där medborgarna kan vända sig med sina frågor inom socialt stöd. Detta kontor är beläget eller till och med sin mobil sig på flera ställen. I en quadrennial not kommunen bestämmer dess WMO Politik: innehåll och utformning av en konsekvent politik när det gäller prestanda fälten. Att beskrivas; den avrättningsmetod samt konkreta åtgärder. Vilka mål ska förtjänas och vem som ska betala för detta. Kommunen ingår avtal med dessa organisationer om genomförandet. Om det visar sig att dessa organisationer inte kan ge lämpligt erbjudande än kan / kommunen själv kan fungera som en leverantör. De bestämmer också mängden bidrag PGB.

Indikation Konsult

Tilldelningen av en PGB börja med en behovsbedömning med hjälp av en skriftlig / telefonundersökning och eller hembesök av kommunen utsett WMO konsult eller det sker på distans av CIZ. WMO konsult kan nästa bedömning spelar också en rådgivande roll när det gäller att ansluta och vård frågor på flankerande områden.

Burgers

Medborgarna och deras organisationer bör delta i utformningen av denna politik. De gäller om mottagaren av PGB inom WMO. De har dessa pengar till exempel hemtjänst eller transport. Målgruppen för WMO sina medborgare med funktionshinder och personer med kroniska psykiska eller psykosociala problem. Dessa är medborgare som behöver socialt stöd i ett eller flera områden i livet. Medborgare som använder en PGB själva har ansvaret för köpta tjänster, utan även dess genomförande.

Intressegrupper

Alla som har ett intresse i förhållande till PGB. Ofta Per Saldo som den viktigaste intressegrupp. De ger hjälp och stöd till budgetansvariga.

Vårdgivare

Genomförandet av politiken eller verksamheten i händerna på organisationer som välfärd, hälso- och sjukvård, bostadsrättsföreningar, etc. De kan närma sig oberoende av budgetansvariga med PGB.

NZA

NZA står för den holländska Healthmyndigheten. Den NZA är handledare för samtliga marknader vården i Nederländerna. Organisationen ser till att både vårdgivare och sjukförsäkringarna. Deras mål är vård, bra, tillgänglig, hålla det överkomligt för alla.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Méniéres sjukdom
Nästa artikel Allergi insekt huggande
Kommentarer (1)
Dorothe Linden
  Like 0   Dislike 2

Vi skulle vilja veta om vi har rätt till vård. Med mig är en cancer upptäcks och det är min högra sida misslyckades. Min fru tar hand om mig så bra som möjligt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha