Ont i öronen, hur är det och vad kan man göra?

Vanligtvis när någon lider av öronvärk detta åtföljs av inflammation. Hos barn ofta en inflammation i mellanörat för. Även om detta är i vuxen exakt till den yttre hörselgången. Du kan också ha mycket erfarenhet öronen om du har influensa eller förkylning. Ännu viktigare, naturligtvis, vad gör du mot öronvärk?

Klagomål

Vanligtvis symptom på öronsmärta, smärta, tillfällig hörselnedsättning, suizing och klåda. Ibland kan det vara symtom som kräkningar, feber, pus och diarré i samband. Inte alla former av ont i öronen visar dessa symtom.

Orsak

Det finns två typer av inflammation i örat, nämligen en yttre tandning och inflammation i mellanörat.
Extern tändning
En extern öroninflammation är en inflammation av den del framför trumhinnan. Detta orsakas i allmänhet av fukt. Eftersom fukt bakterier och svampar kan utvecklas. Det kan också orsakas av pick eller rent för mycket, eftersom det kan orsaka irritation.
Infektioner i mellanörat
En öroninflammation kan ofta förekomma med en förkylning. Dessutom sväller nämligen slemhinnor på. Då kan det hända att anslutningen till mellanörat avslutas. Mellanörat blir sedan låsas. Virus har sedan multiplicera möjlighet att gå. Denna inflammation ofta åtföljs av feber. Genom ansamling av vätska kan också få trycket på trumhinnan, vilket kan orsaka smärta. Det kan också hända att trumhinnan snäpper sedan öppen kommer fukten sedan gå ut genom örat. Denna inflammation kan få dig i alla åldrar men är vanligast hos barn.
Ont i öronen kan ibland också orsakas av en infektion som näsa, svalg, mun eller käke.

Förhindra

Hos barn ofta har en förkylning eller öroninflammation innan. Örontrumpeten är mycket mindre och kortare. Därför är det viktigt att ta hänsyn till att barn ofta når en öroninfektion vid poolen. För detta är en bra utvecklingsmiljö för bakterier som kan orsaka infektion genom munnen och näsan, kommer proppar inte ger tillräckligt skydd.
Om du har ett rör eller hål trumhinnor, kan du ha ont när du simmar eftersom vattnet rinner sedan in i öronen. Mot hjälper en öronpropp väl.

Vad kan du göra själv

Om ditt barn lider av öronvärk är klokt barn gott att dricka. Paracetamol kan hjälpa till att lindra smärtan en näsdroppar kan vara en svullnad av slemhinnan mot. Örondroppar har emellertid ingen mening, eftersom den inte kommer att nå mellanörat. Det kan öronvax blodproppar uppstår som är farligt eftersom detta vatten kan hamna på efterkälken. Du kan göra detta genom att försiktigt droppande med olja, den bästa sallad eller mandelolja.
Ren
Om du tvättar dagligen, kan ni alla tvätta örat. Gör detta med bara en tvättlapp eftersom tvålrester kan orsaka öronvax fler blodproppar. Gå inte med objekt som en bomullstuss i örat. Detta kan orsaka skador.
Våt tvättning eller bad, är det viktigt att öronen torkas. Mindre klokt, användning av bomullstussar I öronen. Om du ofta har ont i öronen, är det klokt att inte gå till poolen.

Doktorn?

Om ditt barn är yngre än två år av öronvärk, är det klokt att alltid behandlas GP. Med äldre barn, kan du använda tre dagar medicin själv, om det finns problem så ska du gå till din GP. Även om det finns hög feber.

Läkemedel

Hos barn med öroninflammation, kan det finnas tre dagar paracetamol och nässpray används, eftersom det då inte GP måste vara aktiverat. När inflammation i yttre hörselgången bör du använda örondroppar, ibland läkaren ordinerar antibiotika.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha