Oönskat beteende av katten unlearn

Jaspar Lindblad December 27, 2015 Natur 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Katter är inte naturligt vana att arbeta i en grupp. De är ensamma jägare som kan ta hand om sig själva. Att lära din katt vad som är rätt, bör du belöna bra beteende. Oönskat beteende bör lära dig avstå korrekt. Vilka typer av trakasserier är vanligt hos katter och hur kan detta bäst?

Ensamlevande djur

Katter är inte som hundar och har ingen inbyggd mekanism för att leva i en grupp. Eftersom hundar är vana att leva i grupp, kan de lättare lära sig att anpassa sig inom familjen. En katt härstammar från katter som är naturligt solitära liv och jakt. De kan ta hand om sig själva. En katt kan inte lära kommandon ?? s som en hund. Unlearn oönskat beteende, måste du se något komma upp att både du och katten är acceptabelt.

Belöna gott uppförande

Om din katt visar gott uppförande, belöna honom med beröm, bra saker eller uppmärksamma. Om han är klös istället för din vackra soffa, så ska du visa att du uppskattar det. En katt inte förstå exakt vad bör eller inte bör, utan följer de rätta reglerna är kul, det är mycket mer troligt att han kommer att följa det.

Straffa

En katt strejk är aldrig bra. Detta skadar honom och han förstår inte varför han får att kran. Chansen att förvärra situationen är stor och han är bara rädd för dig. Det ger katten en hel del stress. Det som fungerar hos katter är att tro dem när de gör något fel omedelbart följt av något obehagligt. Till exempel genom att varje gång de hoppar på bänkskivan vatten sprutas på baksidan. Katten bör inte vet att du har något att göra med det. Försök att hålla anläggningen sprayen därför utom synhåll.

Använd vatten och höga ljud

Om du är katten under oönskad drift natspuit utan genom att du gör, får han veta att detta inte är tillåtet. Förutom vatten kan du också göra en högt ljud att låta katten i mitten av åtgärden stopp. Detta är endast möjligt om inga andra husdjur är i närheten eftersom annars alltför rädd.

Täcka upp att hindra tillträde

Det är en bra idé till platser där din katt inte kan komma, täck med dubbelhäftande tejp, aluminiumfolie, plastfolie eller plast eller gummi golv löpare med de punkter upp. Du kan också gnugga förbjudna området med något som smakar ganska smutsiga. För detta kan du använda Bitter Apple eller Tabasco. Du har inte mycket behövs eftersom lukten av din katt är väl utvecklad.

Justera Mark Conduct

Om din katt är stressad och belysa oönskat beteende som han inte längre fokuserar på klösbräda, satte honom i ett rum där han känner sig trygg. Detta ser katten som ett stort område som han måste försvara, och skall låta honom vila. Efter en period av säg en vecka, kan du så småningom katten för korta besök låt gå till andra områden.

Ärlighet

Detta innebär att din katt är att erbjuda ett bra alternativ i form av en plats där han gillar och kan spela och motion. Det måste också finnas en låda och klös närvaro. En katt som är mycket ensam, kan ibland dra nytta av en lekkamrat. Detta behöver inte nödvändigtvis vara en annan katt, ibland en hund kommer också att accepteras som en kamrat. Också vara konsekvent. Ibland kan sjunka katten kommer inte att förstå.

Aggressivt beteende

Aggressivitet kan ha många orsaker och lösningen är därför orsaken till aggressivt beteende. Här är några former av aggression som diskuteras:
Rädsla eller smärta
När din katt drar eftersom han är rädd eller har ont, lämnar du honom väl ensam och arbeta på det underliggande problemet. Det framgår av hans kroppsspråk. En katt med smärta eller rädsla, har lögn öronen tillplattad tillbaka mot hans huvud och hans kropp tar en defensiv hållning: låg på marken och klorna är på helspänn.
Över-stimulering
Du är din katt petting och plötsligt han fångar dig med sina klor och tänder. Han biter inte igenom, men det finns vassa naglar i dina händer. Gå att slåss inte, annars skulle han gå till bita hårt. Håll din klubba tyst att lugna katten och om det är verkligen obehagligt, gör ett högt ljud. Till exempel, du ger ett slag med handen på bordet så att katten avbryter sin attack av en shockwave.
Se till att du lär dig din katt kroppsspråk väl så att du vet när du ska sluta dra åt för att undvika överstimulering. Ofta du har missat varningssignaler om katten som hade fått nog. Var särskilt uppmärksam på svansen. Om detta börjar svänga, stoppa åtstramning. Magen av en katt är en mycket känslig plats. Ofta finns attacker när du klappa honom på magen.
Spel aggression
Vissa katter är på fötterna när du går förbi. De vill inte skada dig, men eftersom de vill spela. Se till att din katt kan förlora sin energi tillräckligt med mycket att spela med honom. Låt honom veta att du inte kan attackera genom att ge honom full laddning för att göra en växt spray eller buller.
Projicerad aggressivitet
Katten insidan kan vara rasande när han ser en annan katt genom fönstret. Detta han ser som en inkräktare. Denna aggression kan projicera din katt till dig av plötsligt sätta sina naglar i benen. Detta är svårt att unlearn. Försök att hålla andra katter av din trädgård kran mot fönstren som ser en promenad.

På räknaren

Använd en sprayflaska, luft horn eller annan avskräckande att tillrättavisa din katt om du fångar honom på bar gärning på disken eller på matbordet. Prova att ta ut så mycket som möjligt från det att fortsätta sin så din katt irritation i samband med disk eller bord och inte med dig.

Skrapa

En katt måste kunna sätta sina naglar i en klös. Det är mycket irriterande om den vackra soffgrupp används. Belöna din katt när han inte använder klös. En katt tvingar sina naglar i klös fungerar inte eftersom katter inte kan tvingas. De platser där det är önskvärt att repa du kan täcka med folie, plastfolie, dubbelhäftande tejp eller golvslagklippare med spetsen uppåt. Om du fånga katten, kan du använda en sprayflaska eller föra oväsen.

Förstör växter

Katten älskar att tugga bladen. Om potten är tillräckligt stor, är det också ett bra alternativ till strölådan. Det är också trevligt att få sanden. Ge din katt en privat trädgård bara kattgräs och göra resten av växterna ointressant som möjligt. Du kan plantera löv gnugga med Bitter Apple eller Tabasco.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha