Oändlig Kabbalah fem: Kontrollera din värld

Carrolin Bjorkman Februari 27, 2016 Hälsa 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I detta avsnitt av de oändliga Kabbala följande ämnen: med koncentration, kan du blåsa all din energi med kraft; inte gör vad som helst - låt vara besvärad kontrollerar dina känslor; Gud ger cykel lektioner. Han håller oss samman och isär så att vi kan återupprätta den fria världen, medan han håller vår hand; Slutligen, leta efter guld i denna värld som utstrålar sådan intensivt ljus att även de högre världar inte kan innehålla det.

Kabbala och sökandet efter enhet

I denna artikel kommer jag att diskutera olika andliga frågor, där kropp och själ förenas. För mer information om Kabbala och sökandet efter enhet, jag hänvisar till del ett.

Fokuseras som en laserstråle

Några judar klagar ibland om alla begränsningar och tvång av judiskt liv. Men om du inte är fokuserad, bara spela spel. Så fokuseras som en laserstråle, och du kan få all din energi blåser med kraft. Då kommer du att uppleva inga begränsningar och tvång mer.

Inte vad som helst; Låt sinnet styra dina känslor

När en läkare han skulle ställas inför nödsituationer inte ryckas med alla känslor runt omkring honom. Om han gör det kan han göra misstag under operation och döda någon. Det är bättre att han stannar en stund och situationen i slutet av arbete innan han agerar. Så du måste göra det i vardagen. Gör inte ryckas med känslor. Sitta tyst och känner sig vara klokare och mer mogen. Även om du kanske vill vidta åtgärder direkt, kan du bättre lugna ner och sedan sunt förnuft för att komma igång utan att hindras av känslor.
I språket av Kabbalah, kallar vi detta "Mochin D'gadlut. Det är när sinnet styr känslor snarare än tvärtom.

Gud ger cykel lektioner; Han håller oss samman och isär

Läs cykling har mycket att göra med att äta Bagel hål. Det är allt en fråga om att hitta något i ingenting. Kabbalister ser alltid något att hitta ännu större.
På Simchat Torah dansas med Torah. Weird va? En Torah är tänkt att läsas. Men Toran vet tystnad. Kärnan i orden i Torah och dess vägledning, vishet och hemligheter är bäst finns i tystnaden av Toran, eftersom den rullas upp och dansa med oss. Där får vi den viktiga relationen mellan oss och Gud.
Simchat Torah firas förrän efter Yom Kippur och inte efter Shavoet. Detta beror på att vi först måste städa upp röran och bör bryta med guldkalven. När vi känner tomhet och börjar misslyckas och att vi inser att han fortfarande är kvar och vi kan fortsätta med cykel, att han är fortfarande med oss ​​även när vi faller och vi är fortfarande med honom, sedan går vi till hjärtat av Toran, som aldrig försvinner. Tystnaden. Och så vi dansar.
Gud hjälper oss när cykling, medan han håller oss och inte hålla oss på samma gång. Det kan här vara, och är inte här på samma gång. Så vi har fritt val för att återställa världen medan han håller vår hand.

Letar du efter guld i den här världen

De flesta människor ser på världen full av smuts. Allt är fel i den här världen. Ändå världen är en guldgruva.
Ari, den store kabbalist, lärde att detta är den lägsta av alla världar, slutförvaret av alla leran från de högre världarna med lite guld blandas. Men det är bra grejer! Det är det bästa som finns och kan hittas någon annanstans i ännu högre platser.
När du har lekt med lera och har ryckt gnistorna av godhet som det innehar, leran själv börjar lysa. Det utstrålar en utsökt ljus, ett ljus som är så intensiv än ens de högre världar inte kan innehålla det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha