Onödiga 112-samtal, straff?

Cirka 77% av de inkommande samtal till larmcentralerna är falskt. Många telefonsamtal så kallade fick ringer. Dessa är människor som sätter sin mobiltelefon i fickan eller väskan och av misstag ringa 112. Om telefonen sedan av misstag trycker du på knappen samtal kan du ringa 1-1-2. Det spelar ingen roll om du sätter din telefon låst. Nödnumret eftersom du kan alltid ringa. Du kan också, utan att ange din PIN-kod, alltid ringa det här numret.

Bor i riskzonen

Missbruk av nödsituationen är straffbart. Personer med en verklig nödsituation anmälan har mindre chans de inte har någon koppling till larmcentral. Detta kan vara fallet om larmcentralen är överbemannade av falska samtal. 112 genom att falskeligen ringa, så ta ditt liv i fara.
SMS eller röstmeddelande
När du ringer 112 av misstag eller felaktig identifiering, får du ett textmeddelande eller ett röstmeddelande från kontrollpanelen. Du får ett SMS med texten ?? Vänligen notera! 1-1-2 rings. Du kommer att ta denna nödledning onödan upptagen. ??. Om du får ett röstmeddelande sedan berättade följande: ?? Detta är ett meddelande från polisen. Denna anordning gör missbruk av nödnumret 112. Stoppa detta. Missbruk av 112 äventyrar andras liv vid allvarlig risk. Missbruk är straffbart. 112 Endast när varje sekund räknas. Även för dig. ??

Records Begäran

Polisen kan vid missbruk av 112, alltid alla data från telefonen att begära larmcentral. Detta gäller även om du ringer med en anonym nummer. Polisen kommer så snart och enkelt räkna som har gjort missbruk av nödnumret. Påföljderna för vuxna kan variera från böter till fängelse.

Maximal böter eller fängelse

Människor som gör frekvent missbruk av nödsituationen följde kriminella. De kan bestraffas med ett maximistraff på tre månader eller böter på upp till 6700 €. Straffet också sin tur beror på de åtgärder som vidtagits med anledning av falsk rapport. De kostnader som uppstår i samband med den falska rapporten alltid nämligen återhämtat sig från den som ringer. Om polis, ambulans eller brandkår är plockade eller det avsätts en gata, då straffet är naturligtvis högre. Det finns en maximal fängelse eller högsta bötesbeloppet krävs.

Missbruk av barn

De medvetet äkta samtal till 112 begås av ungdomar mellan tio och arton. De tycker ofta att det är väldigt spännande att ringa det här numret. Det ger dem en kick. Barn som skämtsamt kallar till nödnumret ska straffas. Om ett barn skämtsamt kalla 1-1-2, bombarderar polisen honom eller henne med telefonsvarare och / eller SMS-meddelanden ??. Dessa meddelanden visas direkt på skärmen på sin mobiltelefon. Detta gör att polisen medvetet. Chansen är många gånger större än den unge missbrukaren fastnar. Vuxna, som en lärare eller förälder kan sedan se meddelandet ganska snabbt. Om ingen får reda på barnet och ignorerar meddelandet, då föräldrarna får en varning brev från polisen. Om det fortfarande inte hjälper, då barnet kommer att hänvisas till närmaste kontor HALT Nederländerna.
(0)
(0)
Tidigare artikel ADHD

Kommentarer - 2

Jag har haft flera gånger att min mobiltelefon automatiskt ringa 112! Jag tog bort även numret från mina kontakter, men det hände! Baal detta eftersom det är absolut inte avsiktligt. Vad kan jag göra heraan?

Kära Carla, numera finns det en hel del telefoner som "akut" state standard på startskärmen om ett lösenord bifogas. Om något har hänt med dig, och du kan bara använda telefonen för att ringa ett samtal, kan de ringa 112 utan att de behöver koden för att komma in i telefonen. Detta är naturligtvis mycket säker, eftersom om du inte är lättillgänglig kan fortfarande ta emot samtal med din telefon 112. Men det finns en nackdel att styra, och det är precis vad du ringer. Om telefonen är "låst", då du råkar aktivera knappen nödsamtal. Här gör du något alls. Det enda som tar bort den här funktionen är att ta bort låset på telefonen. Faktiskt, detta inte fungerar på alla telefoner! Dessutom, för många människor en tråkig idé om vem som helst kan titta i telefonen. Det är inte ett bra alternativ. Vad som återstår är bara väldigt snabbt drivit bort när du ser det: (Cheers, Marensa

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha