Omdöme Israel 102: tillbedjan Israel och antisemitism

Clarissa Engström Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den 31 jul 2014 Jaap Hamburger A Different judisk röst skrev i Times debatt "The okritiska beundran för Israel fungerar som en bumerang." Enligt honom, den okritiska inställning judiska organ nästan ber om antisemitism. Skulle en okritisk inställning av amerikanerna när det gäller de amerikanska krigen också leda till global hat mot amerikaner?

Okritisk inställning?

Jaap Hamburger är desperat och rasande att Israel för tredje gången på sex år storskalig död och förstörelse i Gaza. " Han hatar att godkänna många judar för tredje gången Israels handlingar och blint upprepa vad den israeliska regeringen begränsad information och CIDI säga om det. Han finner beteendet hos den israeliska staten förkastligt. Israel lockar som honom varje gång i krig under falska förevändningar som visar sig vara korrekt efteråt.
Israel går i krig på grund av raketbeskjutning mot Israel. Det är helt oklart varför Jaap Hamburger anser att dessa är falska förespeglingar. Kanske skulle han bara gå och leva ett tag i södra Israel och uppleva hur det är att leva under ständiga raketattacker. Varför skulle Israel inte tillåtas att försvara? Och varför skulle judarna inte stöder Israel här? Förresten, det är verkligen kritik mot Israel när det gäller frågan om Israel helt skulle krossa Hamas eller inte. Och det finns också en meningsskiljaktighet eller Gaza recaptured bör vara eller inte. Kritik finns därför, men det handlar mer vägen för krigföring. Vad Mr Hamburger vilja att judar ogillar hela försvarspolitik Israel. På vilka grunder skulle de göra det? Hamas verkligen inte hålla jämna steg med raketbeskjutning om Israel beslutar att inte längre försvara sig. I själva verket kommer attackerna att växa i full kraft sedan Hamas seger "luktar. Den moderna judiska staten Israel grundades för att ge judar skydd. När Israel skulle göra något mer än vad som skulle ha förklarats förbjöd judar. Naturligtvis judar stöder Israel. Landet i fråga skyddar judar. Det är 2000 år skedde inte. Inget stöd ber Israel att ge problem för judarna själva.
Förresten, undrar ingenstans Jaap Hamburger varför exempel okritiskt tillbedjan av de militära operationerna i den turkiska armén mot det kurdiska folket inte leder till hata turkarna. Varför okritiska beundran krigen den amerikanska militären mot muslimska extremister inte kommer att leda till global hat amerikanerna?

Inåtvänd attityd

Skyller också Jaap Hamburger judar har en inåtvänd attityd och därför inte för att få mer för palestiniernas öde eftersom det ses som ett svek mot Israel. Så vitt vi vet är det CIDI mot "ockupation" av Judéen och Samarien. Förresten, för- och nackdelar med "ockupation" vidare inte göra så mycket med en inåtvända attityd. De som stöder upprätthålla Judéen och Samarien är särskilt bekymrad över säkerheten för Israel. Just ge bort dessa områden skapar en risk för krig större och därför mer misär för palestinierna.

Antisemitism

Jaap Hamburger kallar antisemitism bästa vän några judar eftersom de annars löper ut i en identitetskris. Hamburger anser att modern antisemitism ingenting att göra med Auschwitz. Han skyller också judiska myndigheterna att de själva inte skilja mellan "judar" och "Israel" medan den för andra eller lust. Han kallar den judiska misstro mot omvärlden en självuppfyllande profetia.
Anmärkningen om identitetskris är meningslöst. De judar som gjorde Hamburger identifierar främst med Israel och kommer säkerligen inte att hamna i en kris utan antisemitism. Auschwitz inte plötsligt faller från himlen. Det började med lite trakasserier och långsamt blir värre. Auschwitz eller någonsin kommer att bli återigen svårt att förutsäga. Faktum är att antisemitismen blomstrar inom den muslimska världen. Mein Kampf Adolf Hitler är en populär bok bland muslimer. Dessutom har judar alltid haft en sämre ställning inom islam.

Det skulle inte finnas någon antisemitism utan Israel?

Slutligen Jaap Hamburger måste undra om inte Israel inte är antisemitism existerade. Om det hade varit fallet, så skulle det inte finnas någon förföljelse av judar ägde rum före 1948. Kommentaren från Burger att okritiskt tillbedjan av Israel leder till antisemitism är bara ännu en ursäkt av antisemiter hatar judar. Det spelar ingen roll om judar eller Israel eller inte älska. I anti-israeliska demonstrationer ALLA judar klumpas ihop. Uppmaningen "Döda judarna" riktades också mot Jaap Hamburger. Hamburgare smart som han aldrig delta i anti-israeliska demonstrationer och hålla den med Israel eller för att ställa den judiska staten i dålig dager. Att han verkligen skulle ta avstånd från antisemitism. Så länge han inte gör det främjar hat mot judar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha