Ombildad familj efter en skilsmässa

I livet, är det fortfarande svårt att hitta rätt livskamrat. Det finns alltför många par som delas upp och sedan måste göra en nystart. Vissa har redan barn och detta kan inte ville bort. En annan anpassning av värden är tillsammans ett stort steg. Vad är det att leva i en ombildad familj?

Justera

Alla är olika och det glöms ofta bort. Om du är med någon du ser ofta startar endast de positiva sidorna. Ofta parter beslutar att leva tillsammans snabbt, utan att verkligen omfattande att tänka på möjliga justeringar som skall göras. Det är alltså inte bara dig själv att du justerar igen, men även miljön. Om du går in tillsammans eftersom du måste ge vika för de intressen och miljön i andra. Att en ny relation utan barn är ändå fallet, men vad händer om du redan har barn och de kommer att lära känna någon gång? Ett tecken eftersom det kan tillsammans eller kolliderade med en annan. Du måste också acceptera varandra som en person med hans eller hennes brister och kvaliteter, och mycket viktigare, kan detta påverka så lite som möjligt på barnen.

Hur man justerar korrekt?

Eftersom de eventuella barn i familjen måste också anpassa sig till den nya eller de personer, bör man inte förvänta sig att barn kommer att vara omedelbart nöjd med förändringarna. Du kommer att bli äldre de måste stödja och inse att det är deras anpassning eftersom den använder den nya partnern några andra principer i fråga om utbildning. Därför måste du också göra tydliga överenskommelser med den nya partner om vad som kan och inte kan göra, men sedan också involvera barnen, så att de inte senare konfronteras med obehagliga överraskningar.

Hur upplever du som barn?

Alla vet att du aldrig en riktig ersättning av din första far eller mor är att hittas. Vissa barn kommer att finna det bara trevligt att återigen ha en ny mamma eller pappa siffran i huset och det gäller särskilt för små barn. Men det finns också barn som inte gillar det och de kommer att tänka på eventuella hinder. Som förälder du vet att dina egna barn gör och du måste ta hänsyn till deras karaktär och att den nya partner och hans eller hennes barn.
Om man ser på det positivt, är det mycket enkelt: du ser barnet som många möjligheter. De extra presenter, nya bröder och systrar att spela med, samt rådgivning eller att tillämpa. Finns det fortfarande problem, ta ditt barn åt sidan och prata med dem. Uppför inte plötsligt annanstans, eftersom det är meningslöst. Barn som har en hård tid, måste ofta brottas med många frågor de ställer sig, men vet inte svaret. Vissa är mer sannolikt att missa den tidigare partner och använda det som en känslomässig tillgång. Som en ny partner kan du inte förvänta sig att barn i den andra parten omedelbart mamma eller pappa kommer att säga.

Tipsen för nya föräldern

  • Förvänta dig inte att är de omedelbart gå göra allt du säger, men vara öppen för eventuella samtal och frågor.
  • Om ett barn till den andra personen har svårt, inte problemet ligga på sidan, men prata med varandra.
  • Diskussion arbetar också på vilken utbildning du har sökt. Titta vad du har gemensamt. Wik och väger ca motsatser.
  • Om dina samtal är barnen, sitta ner med barnen och den nya partnern. Så det kommer att bli några missförstånd.

Tips för barn

  • Titta på den positiva sidan av ombildad familj.
  • Försök som yngre acceptera den nya partner far eller mor som person och också lära känna detta.
  • Brist i.v.m. med fd partner kommer alltid att finnas där, men prova din mamma eller pappa förstår väl. Alla vill ha en viss tidpunkt vidare med sitt liv. Vet att justeringen för alla i den nya familjen.
  • Är det för svårt för dig, prata med mamma eller pappa och prova den nya partnern att involvera. Det innebär mindre stress och färre frågor i ditt huvud.
(0)
(0)
Tidigare artikel MULTIPEL SKLEROS
Nästa artikel Småprat: På tunn is

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha