Om matstrupscancer

Under de senaste 20 åren har antalet personer matstrupscancer var mer än fördubblats. Vem är snabb, men kan räkna med ett botemedel mot matstrupscancer. Bra information är därför av yttersta vikt. Vad är matstrupscancer och hur kan det behandlas?

Vaga symtom vid starten av matstrupscancer

Årligen får 1600 personer, varav de flesta är män matstrupscancer. Eftersom sjukdomen framför allt i början inte riktigt avslöjar och symptomen är mycket vaga, vet de flesta gör det inte. Först när det finns verkliga problem och människor går till doktorn, sjukdomen ofta redan kommit så långt att det finns lite eller inget att göra åt det. Därför är det av stor vikt att veta vad som påverkar sjukdomen och är det som de första signalerna.

Esofagus cancerrisken

En stor inverkan på att få sjukdomen:
  • Rökning
  • Överdriven alkoholkonsumtion
  • Övervikt
  • Halsbränna

Förresten, det betyder inte att alla som lider av en eller flera av ovanstående frågor kommer direkt matstrupscancer. Det är dock försiktig.

Ihållande halsbränna

Personer som använder antacida och ändå ständigt lider av halsbränna måste vara mycket försiktig. Den magsyra skadar ständigt strömmar tillbaka från magen, slemhinnan i matstrupen kan nämligen permanenta. Som konstaterar också att han eller hon håller på att förlora vikt och mat verkar dröja, gör klokt i att omedelbart besöka läkare.

Snabbt växande tumörer

Om sjukdomen en gång etablerade sprider eftersom det snabbt. Det betyder att människor som har sjukdomen kan behandlas i hälften av fallen. Den andra halv inte längre inriktad på läkning, eftersom det inte längre är möjligt. Tumören är redan för stor eller det har spridit sig till resten av kroppen.

Matstrupscancer forskning

Esofagus cancerupptäckt sker genom en endoskopisk undersökning. Dessutom är en miniatyrkamera på änden av en slang införes via munnen in i matstrupen. När diagnosen möjliggöres, då tumören kan avlägsnas genom kirurgi, såväl som strålning och / eller kemoterapi är bland möjligheterna. Att hålla i gott tillstånd hos patienten under denna process är också mycket viktigt. Frisk och energi rik kost kan bidra.

Kirurgi för matstrupscancer

När en operation i matstrupen, kan bero på vilken typ av cancer, eller en liten bit av hela matstrupen avlägsnas. Hela matstrupen avlägsnande är en betydande och större operation, som kräver en hel dag två kirurger distribueras. Detta beror också på att det finns ett slags återföring sker direkt. Magen sedan deformeras till ett långsträckt rör och fast sätta på en bit av matstrupen som kirurger har låtit sitta i nacken. Som ett resultat, efter det att patienten har återhämtat sig från operationen, mat igen möjligt. Däremot kan patienten inte längre äta så mycket som tidigare, men små bitar av mat går bra igen.

Strålning och kemoterapi i matstrupscancer

Förutom att fungera, är det också möjligt att behandla cancer i matstrupen, och med en extern eller lokal bestrålning i matstrupen. Detta sker i kombination med kemoterapi för att ta itu med också tumören från kärnan och att förstöra, om möjligt, eller att göra det mindre. Även med denna metod uppnås stor framgång.

Överlevnaden i matstrupscancer

Chanserna att överleva i matstrupscancer som diagnosen ställs för sent, tyvärr, inte för stor. Mindre än 15 procent av människor som får sjukdomen och behandlas överleva efter 5 år. Men om sjukdomen tidigare detekteras dessa procentsatser är mycket högre.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha