Om alla i Belgien använda bilbälte i bilen

Annemargret Augustsson December 27, 2015 Auto 13 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Säkerhetsbältet är en billig, enkelt och effektivt sätt att skydda de åkande i en olycka. Så det är naturligt att han skulle vara så mycket och uppföra sig så korrekt som möjligt, men det finns några undantag.

Den allmänna regeln

Huvudregeln är att alla i ett fordon måste ha säkerhetsbältet på de punkter där monterade. Denna regel gäller även för fordonstyper som tidigare haft ett undantag, såsom skolbussar, bussar och lastbilar. Sedan 1991, alla nya fordon som är utrustade med säkerhetsbälten och bärs av varje person. Bara kollektivtrafik fortfarande har ett undantag. Eftersom sätena inte ska ha ett bälte.

Med bil

I en bil, alla borde, med få undantag, använda säkerhetsbälten.
 • Vid backning.
 • En taxichaufför: först när han / hon bär en kund.
 • Föraren och passageraren om prioriterade fordon: polis, ambulans, brandkår etc. Endast om arten av deras arbete motiverar det.
 • Förare som har fått ett undantag för medicinska skäl från ministern.
 • Post Kontorsarbetare: endast under sin runda.

Barn

 • Barnstolar måste installeras mot färdriktningen. Barn yngre än 18 och mindre än 1,35 meter skall utföras i ett lämpligt system bilbarnstol. Barn till 1,35 meter eller mer måste också transporteras i en lämplig bilbarnstol eller använda bilbälte. Det finns dock några undantag.
 • Barnet rider i bilen av en vän eller en flickvän: om barnet är minst tre år och om det inte finns tillräckligt med trygghetssystemen är tillgängliga, kan barnet undantagsvis fastställas tillbaka i bilen med säkerhetsbältet.
 • En bil utan bilbälte bör barn under tre år inte färdas i bilen. Barn äldre än tre år som skall transporteras, men om de är mindre än 1,35 meter, är de skyldiga att ta baksätet.
 • I en taxi, buss eller en stor bil: med mer än åtta passagerarplatser har barn, liksom vuxna sätta på en rem på platser där det finns ett bälte monteras. Barn som är kortare än 1,35 meter måste sitta i en taxi som inte är utrustad med en säkerhets tillbaka.

Tredje säkerhet

Om det inte är möjligt att installera en bakre tredje barnstol, är detta eftersom det redan finns två andra är i bruk tillämpa följande regler:
 • Ett tredje barn i åldern tre år eller äldre och mindre än 1,35 meter kan transporteras tillbaka utan återhållsamhet, om det bär säkerhetsbältet. Framför barnet måste fästas med ett säkerhetssystem.
 • Ett tredje barn som är kortare än tre år bör sitta framför från 9 Maj 2008 och är säkrade med ett säkerhetssystem.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Bonni Löfgren
  Like 1   Dislike 0

Min mamma är en dam som är knappt 1m35 det måste också bära säkerhetsbälte i bilen, förstår du att det inte är lätt för henne. Kan de sitter på för?

Vivan Malmberg
  Like 5   Dislike 2

Är det obligatoriskt att använda bilbälte om bänken är tvär i förhållande till körriktningen? För närvarande finns det inga säkerhetsbälten som är närvarande i baksäte som är tvärgående i förhållande till rörelseriktningen på det sanitära cell i ambulansen. Om säkerhetsbälten är fastsatta kan skapa en säkerhetsfråga? Du kommer då verkligen kastas åt sidan.

Vesta Strömberg
  Like 1   Dislike 1

 DebuysereVanaf 2003 alla nya ambulanser fram och baksidan av ett bälte, detta endast i körriktningen. Varje passagerare måste använda bilbälte på den plats där ett bälte tillhandahålls. Det kan möjligen få ett undantag från ministeriet för banden achteraan.Vriendelijke hälsning, Worm

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha