Olika typer av sadlar

Det finns flera typer av sadlar. För nästan varje gren av ridsport finns det en särskild plats på marknaden. Alla dessa är faktiskt gjorda specifikt att utöva sporten så bra som möjligt. I den här artikeln kan du läsa beskrivningar av olika typer av sadlar.

Dressyr Saddle

En dressyr sadel ofta långa raka nedåtriktad flikar. De knä rullar också köra relativt rakt ner på framsidan av sadeln. Detta sadeln ser till att du är mestadels rätt. Ofta har detta sadel en djup sits och gel i toppen av sadeln rekommenderas mot någon smärta om du hästen gör även en konstig rörelse. I grund och botten en dressyr sadel skulle behöva se till att det är lätt rätt i rätt dressyr läget kan ske, är detta inte fallet, prova några olika märken av sadlar.

Fjädersätes

Vid en hoppande sadel svett ark är märkt med en båge framåt, vilket gör dem mindre långa nedåtgående körningar genom. Eftersom fästena går närmare hoppet så att du kan gå längs väl med rörelsen, sätet som skapas var också på hoppet benen placeras i rätt position. De knäskydd är en hoppande sadel ofta också mer närvarande, se till att du inte drabbas när du kör knäskydd. Skeden är platt och låg, så att du inte besväras av att uppleva det. De stigläder måste hoppa åtminstone två hål kortare än i dressyr.

Ändamål sadel

Denna sadel är mellan en hoppning och dressyr sadel. Klaffen bildas också något framåt, men inte lika extrema som en hoppande sadel. Denna sadel är lämplig för grundläggande tävlingar och fritidsryttare. På de högre klasserna, kommer du säkert att märka en hoppande eller dressyr sadel hjälper dig bättre och hästen kommer att störa mindre med din plats. Fördelen är en mångsidighet sadel du en sadel som du kan använda var som helst, så du måste spendera mindre pengar.

Western Saddle

En västerländsk sadel är ofta mycket tung. Detta är främst byggd för säkerhet och komfort för föraren. Knappen framför den västra sadeln är utformad för att hålla någon eller ett lasso att hänga runt. De breda stig remmar se till att benet är inte emot hästen kan skada den och att benet inte blir varm och svettig från hästens ångor. Westernsadlar är mycket tung, men eftersom stolen är så stor att få vikt väl fördelad genom baksidan av hästen. Sadeln är så tung eftersom västerländska sadlar är gjorda för att hålla länge, lämnar tunga men mycket bra trä och läder används i.

Trädlösa sadlar

Ordet säger allt, det är en sadel utan ett träd. Vi satte upp för- och nackdelar med en överblick:
  • Du har mer kontakt med hästen
  • Form på baksidan av hästen, vari passform många bättre
  • Vikten av ryttaren får fördelas över ett större område
  • Det är mycket annorlunda
  • Föraren måste vänja sig vid jämvikt
  • Designen är annorlunda och vad en nackdel kan vara
Bilden som åtföljer denna artikel är en trädlös sadel.

Ladies Saddle

Detta du ser idag är inte ofta längre. I nybörjarlektioner blivit ett skämt ibland geoefent som sker utan i en vanlig sadel är särskilt svårt. En sidesaddle har nästan inga träd så att benet är lätt längs hästen. Den vänstra foten så ligger i stigbygeln och den andra är lös. Detta innebär också att på den sida där benen är belägna klaffen är lång och bred, och å andra sidan mycket liten eftersom det inte verkligen behövs där. Denna sadel har en särskild balans omkrets så att sätet förblir i balans om du redan bär vikten på ena sidan.

Renz Adel

Detta är en mycket lätt sadel, de väger omkring 500 gram, så att hästen kan gå så snabbt som möjligt. Om du gör det för en hobby, kan du bättre lite tyngre typ namn till exempel plast. Flikama är långt framåt och skär gjorden löper hela vägen till sadeln.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha