Oförklarlig ryggsmärta

Anniborg Dahlgren December 26, 2015 Hälsa 67 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Gör nästan alla kommer överens med ryggsmärtor. Vanligtvis smärtan är nedre ryggen och försvinner efter en tid. I de flesta fall är det inte exakt räkna ut vad som är orsaken till ryggsmärtor. Detta är också känd som icke-specifik ryggsmärta. Ryggsmärta är en komplex sjukdom och är ofta påverkade av dina tankar och beteenden. Många människor tror att de har något allvarligt fel, men i verkligheten nästan aldrig fallet. Det är bättre att bara hålla sig i rörelse, även om det är ofta tänkt att ryggont är ett tecken på att hålla tyst.

Smärta i nedre delen av ryggen

Varje människa gör ibland med smärta i sitt liv. Det sitter oftast längst ner på ryggen och kan hindra korrekt. Många människor tror att det finns en tydlig fysisk orsak för symptomen, men när de ombeds att komma till en tydlig diagnos på läkaren. Smärta ses av vissa som ett direkt svar på en fysisk stimulans, men det är inte alltid fallet. Smärta är också påverkad av tankar, känslor och beteenden. Det finns människor som ändrar hela sitt dagliga liv till ryggsmärtor. De tror att de bör undvika träning tills smärtan är borta, lämnar bara symptomen förvärras.

Ospecifik ländryggssmärta

Om ingen tydlig orsak hittas vilket förklarar ryggont, är det också kallas icke-specifik ryggsmärta. Eftersom det oftast drabbar nedre delen av ryggen, kallas det ospecifik ländryggssmärta. Läkaren kommer ibland över, ryggskott eller kanske nämna spotta. Det kan finna någon förklaring till den smärta som orsakas av en specifik skada eller onormalt. Smärtan kan vara mycket allvarlig och komma tillbaka igen och igen. Det kan också stråla till benen. Det kan skjuta i ryggen av en oväntad rörelse, men det kan också successivt vuxit fram. Det kan vara svårt att få upp från din säng och du utföra dagliga sysslor.

Varaktighet av smärta

Nästan alla har en tidsperiod av ryggsmärtor. Ibland försvann efter några dagar och ibland symtomen kvarstår under längre perioder. Det finns också människor som alltid lider av nedre delen av ryggen. Det finns de som ibland går igenom en period av smärta. Intensiteten kan variera. Smärta är ibland mycket komplicerat eftersom det är en kombination av fysiska signaler och dina känslor. Hur känner du dig, hur du tänker och hur du handskas med smärta så spelar hela tiden.

Erfarenhet av smärta

Beteende spelar en viktig roll i hanteringen av ryggsmärtor. Inte bara ditt eget beteende, men även av din omgivning. Som alla säger hur illa det är, kan det vara så att din uppfattning om smärtan ökar. Ryggsmärta är en obehaglig upplevelse där känslor spelar en roll. Om du tror att du har en skada i ryggen, du justera ditt beteende därefter. Kanske du inte vill flytta även om det inte alltid ett klokt val.
Ett exempel:
Om ditt hem är att gå igenom din rygg, kan du känna rädd och en hel del smärta. Smärtan skytte plötsligt när
För att lyfta något eller gör ett felaktigt drag. Du är rädd för att du kan ha drabbats av ett bråck. Du gör det enkelt och smärta har en stor inverkan. Om samma sak händer precis innan en viktig match, du ignorera smärtan och fortfarande delta. Du vill så ivriga att gå med dig, smärta knappt upplever.

Missförstånd om ryggsmärtor

Vissa människor tenderar att tro att det är något allvarligt fel. De tror att något är fel. I de flesta fall finns det ingen avvikelse eller skada, och det finns sällan någon fråga om ett allvarligt tillstånd. Genom att undvika motion, kommer du att hindra återhämtningen. Försök bara så mycket som möjligt för att hålla sig i rörelse och du utföra dagliga aktiviteter.

En tydlig orsak

I en sällsynt antal fall finns det något allvarligt, såsom ett bråck. Här nerven kläms hit och detta kan så småningom leda till förlamning. Vanligtvis ingen uppenbar orsak hittas och det är en ofarlig stam av muskler eller band i ryggraden. Ibland känner inte tas på allvar av läkare om inget hittas, och de tror att de är märkta som en poser. Det är inte fallet. En GP får en massa människor med ryggproblem och kan i de flesta fall hitta någon tydlig orsak.

Behandling

Även om det inte finns någon uppenbar orsak, men det kan vara ett botemedel. Ett stort misstag är att tro att ryggraden är allvarligt skadad och rädsla för att bli inaktiveras genom att flytta ändå. Naturligtvis måste du först gå till läkare för att utesluta att något allvarligt är på gång, men om läkaren kan hitta något bättre att hålla sig i rörelse. Även om den gnagande smärta eller svår, ändå bör du försöka att hålla sig i rörelse. Som säger ?? resten rost ?? är inte där för ingenting. En man är naturligtvis benägna att undvika smärta och hon ser smärta som ett tecken på att något inte står rätt. Om du har fått diagnosen ospecifik ryggsmärtor från din läkare, kan du anta att du kan flytta din rygg på ett normalt sätt. Rörelse främjar återvinning och klagomålen kommer ibland försvinna inom några dagar.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Vad är kultur?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha