Ockultism och parapsykologi: Mer mellan himmel och jord?

Genom århundradena har människor fascinerats av paranormala fenomen och extrasensory uppfattning. Finns det mer mellan himmel och jord än möter blotta ögat, det är något som ett sjätte sinne och kan genom symbolik och intuition för att förutsäga framtiden? Parapsykologi forskning genom att försöka göra det oförklarliga förklarligt, men beror på moderna tankesätt som fortfarande är otillräcklig för att säkerställa en vetenskaplig revolution.

Ockult

Människan har alltid dolda krafter kände omkring dem under århundradena, både hemliga kunskapskällor som latenta krafter inom sig själv. Ockult handlar om vad som är ockult och anger tron ​​på det övernaturliga. Ockulta praxis tätt sammanflätad med en mystisk "annan värld" där vi inte har något inflytande men vill kontakta. Även om många var en gång ockulta frågor förklaras under århundraden, finns det fortfarande många oförklarliga saker över. Ockultism handlar om att förutsäga händelser, skatteundandragande eller återkalla den, liksom möjliga förklaringar. Till exempel, kan vetenskapen förklara att det är allvar som gör ett äpple falla från ett träd, men varför samma äpplet faller exakt på huvudet av att en förbipasserande återstår.
Det förflutna är full av ockultism. Det övernaturliga ingår en mängd demoner och gudar som var och ibland fortfarande tros vara vädret, skörden och fertilitet påverkas. Man gjorde sig beroende på okända krafter. Och tron ​​på ett liv efter döden, förekomsten av andar och spöken, matchade rådande uppfattningar. Detta resulterade i många hedniska ceremonier och symboler, av vilka några överlevde de stora religionerna. Från den 14: e århundradet ockulta metoder, men fördömdes som syndig, med spetsen en häxjakt i Europa och senare i Amerika, på grund av förföljelse av människor som anslutit sig till djävulen. Det fanns en atmosfär av hysteri som ledde till tron ​​på tomtar och älvor i motsats till allt ont. Med maskotar och böner bad eller ofog stöts bistånd. Denna tro vi vet ännu, såsom rappa på trä och undvika svarta katter och nummer 13.

Att förutsäga framtiden

Har under århundraden, uppstod många former av profetia och spådom. Metoder sträcker sig från flygbilder yttranden till tolkningen av "tillfälliga" mönster av mynt, kort, tärningar eller pinnar, som fram till 1949 i Kina var fortfarande mycket populär. Den mest kända europeiska prediktor var den franska läkaren och astrologen Nostradamus, som skrev mer än sex hundra verser med dunkla anmärkningsvärt exakta prognoser, däribland tillhandahållande av den franska revolutionen. Genom 18th century var många bisarra framtida prognosmetoder föråldrade, men lägger tarotkort, palmistry, drömtydning och undersöker kristallkulor och kaffe firas speciellt frodas bland zigenare.
Tarotkort
Den klassiska tarot kortlek innehåller 78 kort i fyra färger. Bilden kartor symboler ibland bära härrör från den forntida egyptiska perioden, inklusive solen, månen, Lovers, Djävulen och livets träd. Varje färg har ett motiv. Det är en underavdelning i Major Arcana representerar de stora teman i livet och Minor Arcana som handlar om vardagliga händelser. Korten är placerade enligt ett visst system på bordet, och varje kort antas utöva ett inflytande. Den mest kända kaartleggingen hans nuvarande förflutna framtid "och den så kallade. Keltiska korset. På basis av det erhållna totala bilden, och en dos av intuition är Därefter görs förutsägelser.
KIROMANTI
Palmistry eller Palma kopierar datum från mycket gamla tider. Den bygger på principen att handen är en återspegling av liv, "display" av hjärnor. De linjer, fåror, kullar och veck i hand han distraherar mänskliga egenskaper såsom talanger och begränsningar men också i framtiden kan förutsägas. I den 15: e århundradet de viktigaste egenskaperna för handen var relaterade till planeterna och stjärntecknen. I allmänhet antas det att linjerna i handen kan förändras under loppet av livet.
Dröm Förklarat
Traditionellt, människor vettigt av sina drömmar. Detta bygger på återkommande symboler i drömmar. Drömmar är gytter av vad vi plocka upp från verkligheten och tjänar till att bearbeta erfarenheter. Denna händelse äger rum i det undermedvetna. Dröm Förklaring anses paranormala går som tolkningar om framtiden. Drömmar kan också vara telepatisk: Män dröm något som också råkar på annat håll. Ofta är de människor som har en mycket stark bindning med varandra eller är telepatiskt kopplade.
KRISTALLKULA
Kristallkulan säger samband med mystik och klärvoajans århundraden fantasin. Tekniken för att titta in i glansiga ytor går tillbaka till vår allra första början, när intet ont anande mannen tittade på vatten och såg sin egen spegelbild. Reflektionen av människan att fascineras i vatten och fascinerande. Genom att fastställa vid en viss tidpunkt uppstod bilder som var förknippade med den "andra världen". Upptäckten av mönster i vattnet förde visioner med budskap om framtiden. Tolkningen av de ofta vaga bilder och intryck kräver en hel del övning.
Gazing
En speciell form av psykisk uppfattning är att titta på kaffe eller tolkning av en kvarvarande kaffe fläck mönster. En berusad kopp starka teblad och kaffesump bakom tolken kan från sin form ger en karaktär skiss eller göra uttalanden om framtiden och / eller hälsa. Det finns variationer på detta som tolkningen av teblad.

Spiritism

Spiritualismen är en teori som förutsätter att döden är en separation av kropp och själ. Andan lever därmed vidare. I den 19: e-talet återupplivade gamla tron ​​att de dödas andar ibland ses eller höras. Spöken finns inga spöken insvept i ark, men själar avlidna personer som har lämnat den fysiska kroppen och om det var instängda mellan två liv eller två världar, eller gick in i det följande, men på jorden fortfarande lösa något . Återstående familjemedlemmar får ibland signaler som de dödas själar fortfarande tillhåll, som kan vara både skrämmande och lugnande. Uppfinningen av fotografi förde även bevisa: Utvecklade bilder gav ibland formulär för att se spöken. Tron på denna spiritualism ökade ytterligare när det fanns rapporter om poltergeists. Konstiga ljud och objekt flyttas i hus kunde inte undgå att ha orsakats av en poltergeist.
Samtidigt dykt upp i media. Media är mänskliga kopplingar mellan döda och levande, och genom att sätta sina psykiska förmågor möjliggöra kontakt med själar. De gjorde ett stort intryck på de europeiska hoven genom att inkludera föreställningar med flytande tabeller och flytande i kroppen. Seanser var också populära. Det är möten som syftar till att få kontakt med andarna till den avlidne. Deltagarna sitter runt en Ouija styrelse, till vilken svar fästs på frågor av andar, eller runt ett bord på vilket ett antal knock eller rörelse representerar ett ja eller nej. Intresset för andliga tänkandet under det senaste århundradet, som tog fart genom berättelser om bedragare och naivitet människor.
Pendla
Dowsing söker efter svar på frågor genom en kedja med en vikt vid ett tillfälle, som kallas en pendel över en håll objekt eller buss till kort / tyg med möjliga svar. En fråga ställs, och skytteln av muskel darrningar och börjar röra sig vindar för svaret på kartan. Dowsing är en metod för att ta förnuft och intuition i balans genom att undersöka det omedvetna och svaren gömd i varje människa, att gräva. Det är därför bäst lämpad att svara på frågor som kan besvaras på något vetenskapligt sätt.
Band Vote
Den första studien av röster från livet efter detta var ett halvt sekel sedan. Band Voices är ljud med röster från personer som inte är fysiskt närvarande under inspelningen. De samlas in genom en radio eller TV-apparat. Forskare tror att dessa röster kommer från den avlidne eller övernaturliga varelser. Rösterna, ofta dolda i buller, filtreras genom särskild programvara från inspelningar eller spela högt. De kallas också kallas EVP eller elektroniska röstfenomen. I USA, EVP mycket populär och ledde till filmen "White Noise".
Kommunikation med de döda
En kraftfull exempel på positiva andlighet kommer från den världsberömda Char. Medium Char från USA är känd för sin exceptionella och genomträngande förmåga att få kontakt med avlidna nära och kära. Hon ger personliga avläsningar, uppträder i TV-program och skriver bästsäljare. Med sin nästan osviklig intuition hon bygger en bro mellan de levande och de döda. Char kommunicerar med de döda genom sin närvaro "känsla" och symboler och samla bokstäver. Använda familjen avbildas på det förflutna, nutid och framtid. Förutom sin fantastiska kraften vet Laddning extra tröst och varm psykoterapi för att erövra hjärtan miljoner.
Exorcism
Inte alla andar är så trevlig. Försök att köra en demon ur en persons kropp eller enhet kallas också demoner eller eliminering exorcism. Personen här är besatt av demonen eller djävulen "har förlorat kontrollen över sig själv och uppvisar allvarliga beteendestörningar. Passiv symptom på vilka t.ex.. En oförklarligt stor fysisk styrka, flyt i främmande språk okända för besatt och en motvilja mot det heliga.
Genom yttrat besvärjelser och handlager lidande befrias från de onda inflytanden. Ursprungligen, fenomenet var en speciell ritual i den katolska kyrkan i dag ses i ett större sammanhang.

Synska

Parapsykologi är den vetenskap som sysslar med forskning inom området för extrasensory uppfattning. Detta kallas ESP, en förkortning för Extra Sensory Perception. Det handlar om förmågan att kommunicera med andra, eller medvetandet om något, utan att använda sig av de vanliga sinnena. Exempel innefattar telepati, klärvoajans och psychokinesis. Dessa fenomen har det gemensamt att de inte omfattas av den grundläggande principen om kausalitet, som för övrigt är öppen för flera tolkningar. Naturliga saker är inte så lätt att undersöka under kontrollerade förhållanden, med resultatet att kritiken ligger på lur. När allt kommer omkring, brist på övertygande resultat, enligt vissa forskare och skeptiker bara betyda att paranormala fenomen inte existerar. Dessutom framsteg på andra områden, såsom neurologi, psykologi och psyko leder till mer kunskap om mänskliga kognitiva förmågor som resulterar i olika förklaringar till fenomen som människor beskriver som paranormala.
Prefixet "para" är för övrigt inte en värld full av mystiska krafter och befogenheter eller tecken på "den andra sidan", men helt enkelt betyder "nästa". Paranormal ge något så att utöver den normala existerar: Mänskliga upplevelser som ingen normal förklaring kan hittas. Detta tyder på en begränsad förståelse av världen omkring oss, trots de många rapporter om dessa icke-normala händelser och det faktum att dessa händelser äger rum i dagens värld där vi alla tillhör. Mysteriet med den parapyschologie härrör från det faktum att paranormala extrasensory komma till stånd, ibland rör sig utanför gränserna för tid och rum. Karaktären av det paranormala fenomen väcker fler frågor än händelserna själva. Detta beror på att det är okända fysiska händelser som höjer utmaningar att tänka utanför det nuvarande regelverket. Om detta någonsin åstadkommit, kan man tala om en vetenskaplig revolution.
Aura
En aura är en förmodad energifält som består av en färgpalett som människor och djur skulle vara omgiven. Känsliga personer bör dessa auror, som består av astral energi eller livsenergi, kan uppfatta. Även sjukdomar kunde detekteras med hjälp av aura bilden och tecken skisser och vägen till framtiden. Vetenskapliga bevis, dock fortfarande inte levereras eftersom aura strukturen utan enda instrument kan upptäckas. Aura Bilder tros ha manipulerats med kameror, så effekterna färg.
Telepati
Finns det en "sjätte sinne"? Vissa hävdar att uppleva telepati, en mycket fantasifull sett förmåga. Telepati är kommunikation på ett okänt sätt och även känd som "tankeöverföring". Det innefattar skickar eller tar emot meddelanden, tankar och känslor, utan användning av språk eller tekniska resurser. Meningarna är delade. Vissa tycker att det omfattas av "intuition", en naturlig "vet" att man är mer utvecklad än den andra, andra tycker att det är fantasi eller bara slutsatser baserade på tolkning. Parapsykologi studerar fenomenet telepati, som enligt teorier placera på extrasensory sätt, även om bevisen inte visar.
Klärvoajans
Klärvoajans är föremål psykiska förmågor. Det är uppfattningen av en händelse, tanke, känsla eller minne som är okänd för andra, eller "känsla" av en närvaro, en konkret såg till exempel ett brev i en hemlig låda. Detta görs på ett annat sätt än genom sensorisk perception. Vissa synska behöver ett verktyg såsom ett fotografi eller ett föremål. Klärvoajans går ett steg längre och framtida händelser "ses". Detta kallas precognition. Ett annat ord för klärvoajant psykiska, medium eller psykiska. Vissa synska fungerar som psykiska helare och sedan kallade magnetiseurs eller hand släpvagnar.
Twin Souls
Det är en ganska några gånger. Möte en själsfrände, en själsfrände eller själsfrände. Du har sett eller talat med andra aldrig förr, men det kommer över dig har en omedelbar, bekanta och stark känsla av att personen du hela livet. Detta kallas en själ erkännande. Det finns en känsla som du har något mycket stort med andra måste ha delat, att du förlorat synen av varandra, men nu återförenas. Detta har ingenting att göra med kärleksförhållanden, men en obligation som överskrider alla andra normala relation. Tvillingsjälar kan träffas igen släppa av omständigheterna, men de kan aldrig glömma.
Av kroppen-upplevelser eller Obes
Av kroppen-upplevelser för den moderna vetenskapen en otrolig utmaning. Fenomenet förekommer ofta under sömn, anestesi, olyckor eller andra omständigheter där personen känns att lämna kroppen. Från en viss punkt i området, ser han sig själv än, till exempel, ligger på sjukhussängen, på operationsbordet, eller i sin egen säng. Det rapporteras också att de har angelägenheter "sett" och "hörde" som inte skulle kunna observera patienten. Så berättar patienter, till exempel exakt vad kirurgen hade sagt under en operation, något som är oförklarligt av ström vetenskap, med andra ord "omöjligt". Bevis har nu ackumuleras, och indikerar att det mänskliga sinnet kan existera oberoende av kroppen. Detta är något som anses omöjligt i de aktuella begrepp, eftersom hjärnor och kropp är traditionellt ihop nätverk. Men detta skedde inte med bevis, men genom antaganden.
Telekinesis eller Telekinesi
Psychokinesis, förkortat PK, är ett avstånd av rörelse som genereras av kraften i sinnet. Ett fysiskt föremål flyttas eller faller från någonstans, av en person som inte peka på objektet och använder inga verktyg. Detta kallas "besvärad över materien", ett resultat av visualisering av den önskade situationen. Fenomenet är inte vetenskapligt erkänd som sådan, eftersom det är helt i strid med aktuell kunskap om fysik, neurologi och psykologi.
En ny impuls till psychokinesis förde den karismatiske israeliska para norma lista Uri Geller. Böjningen av metallföremål genom tankekraft har en enorm uppmärksamhet över hela världen efter hans offentliga demonstrationer. Uri är i stånd att många typer av metallföremål utan fysiskt våld för att böja, såsom skedar, nycklar, spikar, etc., och det kan påverka kompassnålar. Uri visste magnetiska lagringsmedia med hans mentala förmågor och han lämnar frön i sekunder blir småplantor. Han läser "teckningar från andra genom att göra dem vidare utan dem har sett och trasiga klockor var hans" mental styrka "att gå igen. Skeptiker hävdar att allt bygger på magiska trick.
Aardstralen
Earth strålar är osynliga. Strålningen är, energi och störningsfält som är skadliga för människor. De kan orsaka sjukdom och förvärra befintliga sjukdomar, bland annat beroende på läget av sängen. Jordstrålning skulle neutraliseras, som kallas avstörning, eller kan omvandlas till mindre skadliga energi så att den har mer av en börda. Dowsers är kapabla strålning särskilt vatten vener, är varnat. Strålning från elektromagnetiska källor såsom sändare är också en form av mark strålning som känsliga personer kan drabbas av och som nu smärtsamt erkänt. De negativa effekterna är nu forskat runt om i världen.

Forskning och erkännande: Historia

Den första erkännande av att paranormala händelser forskning intjänats under 1882, sedan i London Sällskapet för psykisk forskning bildades. Berättelser om märkliga händelser skulle omklassificeras därefter, även om endast ett halvt sekel senare i North Carolina första laboratorieförsök ägde rum under överinseende när det gäller paranormala iakttagelser. De första experimenten, arbete J.B. Rhen, indikerade att det finns människor som upplever tydligt transcendent. Intresset för ämnet har ökat trots de många kritik av värdet av testerna. Men skulle strängare kontrollerna indikerar att resultaten var ännu mer anmärkningsvärt. Böcker som "Extra Sensory Perception" och "Nya gränser i sinnet" var storsäljare och statistik erkänt följt av det amerikanska institutet för matematiska studier och skapandet av en separat parapsykologi laboratorium vid Duke University.
Orsaker och förhållandena var spjutspetsar av dessa studier, och saker som humör, inställning, förhållandet mellan försöksledaren och motivet var viktiga faktorer. Mer specialiserade studier följde under andra halvan av förra seklet som ett resultat, trots den tunga oppositionen parapsykologi 1969 en plats i den berömda American Association for the Advancement of Science erövrade. Sedan dess har utredningen av ESP kopplat till andra forskningsområden under namnet "psi", och av ökningen i konferenser och litteraturen visar också behovet av mer bevis. Parapsykologi ber för spetsforskning. Det har visat att det föreparanormala fall, men ännu inte förklarat vad det är, eller vilken effekt detta flöde naturliga orsaker. Modern parapsykologin är ett tvärvetenskapligt område som har gränssnitt med olika vetenskaper tw psykologi, biologi, fysik, filosofi, antropologi och medicin. I Nederländerna kan du följa träningsparapsykologin.

Inte övertygad?

Att veta att någon ser
Övertygad om att det inte finns någonting mellan himmel och jord? Betrakta det följande, vilket inträffar ganska ofta. Någon tittar på dig under långa perioder, utan att säga något. Personen är ur din direkt siktlinje. Du kan höra personen, inte personen inte, personen inte luktar, smakar inte personen och om personen inte känner. Därmed hade vi alla fem sinnen. Du plötsligt få en odefinierbar känsla, en känsla som om du är som visas. Den uppmärksamhet och energi som utgår från den person som söker är uppenbarligen fortfarande på något sätt som du 'fångade ". Du vänder runt och tittar rakt in i ögonen på en annan person. Du hade rätt. Du "känsla" eller "visste" att någon ser dig. Sjätte sinne eller tillfällighet?
SYMPATIER OCH ANTIPATIER
Ett annat exempel kommer att framkalla erkännande. I ansiktet på folk ser dig mönster som du omedvetet avser vissa känslor eller karaktärsdrag. Detta skiljer människor från varandra. När du möter ett antal okända människor, bildar du din dom inom en kort tid om dessa människor. Positivt eller negativt, även om du tror att du är neutrala, och även om den andra personen inte har gjort öppen mun. Intuitivt du vet vilka personer som du måste titta på, och som kan påverka dig negativt. Naturligt skydd mot fara? Hur som helst, har när det gäller människor gjort dig någonting, och det är rationellt med tanke på ingen anledning att tro om de är sympatisk. Om det senare visar sig att ditt undermedvetna var bra, det en tillfällighet, eller ett sjätte sinne?
Föraningar
Ökad intuition eller känslor kan vara så starka att de har en prediktiv karaktär. Ofta känslor konflikt med logiskt tänkande: Även om det står den rationella människan att det inte ett moln på himlen, kan en vag föraning omintetgöra en sådan logiska sinne och ändra dina planer i sista stund, till exempel att det "inte känns rätt '. Du tar en annan buss, ett annat plan, eller snarare driva en annan gång ... Vem släppte tala sina känslor på den tiden, även i extrema fall rädda sitt eget liv. Tillfällighet, eller kanske en 6th Sense?
Déjà vu
Déjà vu är välkända. Det överrumplar er plötsligt, ibland mycket tydlig, ibland suddig. Det kryper upp på dig att ha varit en mycket konstig känsla någonsin kommer i exakt samma situation. En déjà vu slår inom vetenskapen vanligtvis på en falsk uppfattning eller minne av ett minne på grund av "kortslutning" i hjärnan. Andra tolkningar när det gäller externa sinnesintryck, såsom tecken på en annan värld eller minnen från tidigare liv. Hjärnan skulle faktiskt ha fel eller är det ett sjätte sinne?

Paraview

Vill du besöka de mest ovanliga utställning i Nederländerna och du har ett öppet sinne eller är du bara nyfiken? Tänk på Paraview, upptäckten för dig själv. Paraview har varit femton år de mest kända Paranormaalbeurs i vårt land, med otaliga står andligt och gratis föreläsningar. Från privéconsulten till hands line analys, föreläsningar grupp astrologi utskrift, eller bara någon information om workshops och helande. Dessutom möjlighet att göra inkluderar aura bilder, utför iridologi, kartläsning, blickar och magnetism. Andliga gåvor som du hittar det gott: böcker, skulpturer, målningar, rökelse, smycken och ädelstenar. Den speciella evenemang kommer att äga rum under hela året i olika städer.
"Tror du att du äger oavsett land du hamnar på,
Jorden är bara en död sak du kan göra anspråk på
Men jag vet varje sten och träd och varelse
Har ett liv, har en ande, har ett namn "
(0)
(0)
Tidigare artikel Den italienska börsen

Kommentarer - 2

Hej, jag ville bara svara att jag har denna enorma interesseert.Ik en hel del i mitt liv i detta område, både positiva och negatief.Ben alltså övertygad om att det är definitivt något mellan himmel och Aarde.Moet har lagt till tillade att numera mestadels positiva is.Ben nyfikna om alla nyheter på den här gebied.Veel lycka till med allt och GR Jannij.

Jannij hej, skönt att höra att pjäsen kan fängsla dig! Jag delar er fascination för oförklarlig. Hälsningar, A.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha