Och om du slutar spela mor höns?

Och om du slutar spela mor höns?

Du är typ av oroliga, alltid redo, alltid där för dina kycklingar kläckning ... dina barn. Men för att växa måste de du låta dem ta flyget. Våra råd ... av mor höns!

Det är legitimt, normalt och naturligt att vara vaksam gentemot barnet. Detta är en del, bland annat din roll som förälder. Både för att skydda, men även för att lugna den kärlek du bär honom.

Läs också: När du blir riktigt mor?

Inget ovanligt att man infört förebyggande åtgärder mot olyckor i hemmet när den är liten och du frågade begränsningar. Legitima önskan att se till ditt välbefinnande på både hårdvara och psykiskt. Är viktiga din uppmärksamhet och din tillgänglighet när du känner att din tonåring inte mår bra och får i fara.

Risken för overprotection

Men överskottet av skydd mot alla tänkbara faror finns också risker:

  • Att få se sitt barn delta i riskfyllda beteenden, avvikande, självmords, att återhämta sig eller bekräfta hans personlighet. Läs också: Självmord bland tonåringar, vad förebyggande?
  • Han ännu inte sett det växa till "psykiska funktionshinder", beroende på hans föräldrar, andra, och med nödvändighet mycket olycklig. Dina layouter evig vakt gav honom världen bilden av en skrämmande djungel ...
  • Han också inte vet hur man ska klara sig i svåra situationer, aldrig att hävda sin åsikt eller att hantera misslyckanden.

Hitta balansen mellan skydd och frihet

  • Fråga dig själv om du närmar dig faran är verklig, och inte frukten av dina fantasier ... Tänk på din egen tonårstid och önskan om självständighet som slet dig och många gånger tvisterna säng med dina föräldrar.
  • Låt honom konfrontera rimliga risker: lära ditt barn att vara djärv och ansvarig utan att kompromissa. Ge honom möjlighet att ta risker "inramade" motsvarar deras ålder och mognad. Du kommer att göra det möjligt att utveckla sin initiativförmåga.
  • Låt honom inte få framför vårdslös fara. Inte en chans att rida en skoter utan hjälm, bara att korsa en övergiven område vid två på morgonen för att låta honom gå på semester med vänner du har aldrig träffat. Påminna henne om att det inte är för kontroll, men för kärlek och trygghet.
  • Ge dem möjlighet att ta itu med de potentiella riskerna med att förklara hur man kan undvika eller ta itu med dem. För att göra detta, ett litet test: analysera med honom risksituationer, till exempel att närma sig på gatan av en främling, bara för att återvända till skolan. Fråga honom hur han skulle reagera. Om du vet "beväpnade" att möta dig kommer också att mer lugnade att tillåta frigörelse.

En förtroendefull relation framför allt

Du har rätt att berätta för din avkomma vad du är rädd. Men från det ögonblick du ger din tillåtelse, insisterar på förtroende vad du gör det och dess mognad. Förklara att om du bevilja tillstånd, är det för att du uppriktigt tror att han är i stånd att uppmärksamma honom.

Vet att behovet av självständighet ditt barn och ta initiativ är tecknen han mognar. Det är därför på rätt spår. Du kan lita på honom, om den redan stora och balanserad, kommer det att vara av möjliga problem.

Läs också: Bör låta din tonåring att gå ensam på semester?

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha