Obligatorisk bära mössa i Z-dressyr

Bär ett lock i Z-dressyr. Varje år flammar denna diskussion. Reglerna skärps här och där. Efter en dödsolycka i Limburg, diskussionen blossat upp igen. För människor som inte kan välja mellan mössa eller hatt är hatten hjälmen.

Z-dressyr och regler

I B, L och M dressyr mössa krävs, både utomhus och inomhus. Vem Z kommer att ställas inför olika regler. Här bär hjälm är inte obligatoriskt längre. Hatt föredras av många Z-ryttare över mössa. En hatt ser fortfarande lite snyggare. Iklädd en mössa i Z-dressyr annars kan vara. Detta är inte straffas. Den KNHS har utarbetat dessa regler.

Säkerhet och inomhus konkurrens

Under inomhussäsongen kommer att ridas i ridanläggningar. Ridskolor som organiserar tävlingar skall vara utrustade med ett säkerhetsintyg. Detta certifikat organ som bär det obligatoriskt för alla ryttare är ett lock. Denna regel gäller även för Z-dressyr ryttare, så det kan avslås om de dyker upp med en hatt. En säkerhetsintyg är i detta fall alltid ovanför KNHS regler.
På hallar som arenor för evenemang är ingen säkerhet. Detta kan därför drivas med en hatt. För övrigt är detta inte heller krävs här, men på grund av de stora i denna typ av evenemang hallar önskvärda.

Utomhus och locket i Z-dressyr

Alltmer, blossade debatten upp om huruvida bära ett lock för Z-dressurruiters under en utomhus lopp. Denna diskussion är huvudsakligen uppåt under en olycka. I Amerika de är överens: Eftersom föraren olyckan Courtney King bär en keps i nationella dressyrtävlingar krävs. Ryttaren föll samtidigt utbilda en unghäst vinge och drabbades av en hjärnblödning och en skallfraktur. Vid internationella tävlingar är det inte obligatoriskt ännu, men det rekommenderas av FEI.
Tillbaka till Nederländerna: den 17 JUL 2011 inträffade i Limburg Heythuysen leijk en olycka med en Z-Amazon. Den 54-åriga kvinnan, satt på sin häst under en utomhus ras, när det plötsligt hoppade och sprang mot utgången. Eftersom hästen halkade på järn uitrijplaten. Kvinnan föll och tappade huvudet på järnplåt. Hon förklarades hjärndöd. En detalj till det hela är att hästen såldes, och hustrun sin sista match skulle köra.
Efter denna olycka utlöste hela debatten om beordrat ett tak igen. En Z-ryttare har vanligtvis sin häst under kontroll och det förväntas att de mycket väl vet med oväntade situationer att gå. Men det är en häst på Z-nivå skarpare på stöden och är "varmare", det vill säga att det även kan skrämma snabbare. En häst är och förblir ett rov djur och kommer att gå igenom dem med rädsla eller fruktan. Men Dödliga olyckor Z-ryttare kan räknas på ena sidan, eftersom de flesta av sin häst igen väl under kontroll.
För närvarande ansvaret för om inte bär en keps i Z-dressyr, ligga med ryttare eller ryttarinna. Det måste bestämma själva hur mycket risk och han / hon vill bära med sig. Hjälm minskar risken för hjärnskador, men kan utesluta det helt och hållet.

Säkerhet Hat

Z-dressyr är sedan 2010 säkerhetslocket. Denna hatt ser ut som den snyggt dressyr hatten, men uppfyller alla säkerhetskrav som ställs av FEI. Mössan har en hakband och sitter inuti hjälmen. Säkerhets hatt kostar mellan 1500 och 4400 euro. Inte mycket billig så. Locken är annars välskräddad. Hatten hjälm som han kallas, uppfanns i Uden. De fick fem år mixtra med godkännande av undersökningsperioden. Hjälmen hatt kommer i brunt eller blått.
(0)
(0)
Nästa artikel Hur illa är inflation?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha