Obligationer: Viktiga kännetecken och obligationsformer

När du investerar, obligationer är mycket längre. Det är ett tillgångsslag som gör att du vet i förväg vilken typ av avkastning du gör. Detta gör det till en säker investering och grunden för varje väl diversifierad placeringsportfölj. Men vad som bestämmer räntan på en obligation? Vad påverkar detta ämne under löptiden? Och vilka typer av obligationer är det mer?

Debenturer

En obligation är ett skuldebrev som emitterats av en regering eller ett företag. Med ett obligationslån dig, i utbyte mot ränta, under en viss tid pengar till en regering eller ett företag. Du är så pengar för en överenskommen period och förlorade motparten krävs vid slutet av perioden att återvända dina pengar och betala den avtalade räntan.

Viktiga funktioner: valörer, kupongränta och växelkursen

Den mest kända obligationen är statsobligationen och företagsobligationer. Dessa två normala obligationer ?? ?? kallas också ?? bulletlån ?? nämns. En obligation har ett nominellt värde och är uppdelad i valörer.
Avgiften som du får när du lånar pengar till en regering eller ett företag kallas kupongräntan. Detta tillsammans med den dag då kupongen fastställas i förväg. Varaktigheten och mognad är viktigt när du skriver in en obligation.
Den sista egenskapen är räntan. Detta uttrycks i procent av det nominella värdet. För enkelhetens skull, låt en procentenhet tecken är ofta bort.

Vad avgör hur mycket av kupongräntan på en obligation?

Huvudregeln är att risk och avkastning är alltid relation med varandra. Eftersom risken för ett obligationslån till ett företag överstiger ett lån till en regering är i allmänhet kupongräntan, också något högre. Kreditvärdigheten hos en regering eller ett företag är därför en viktig indikator på den givna nivån.
Löptiden för lånet kommer att påverka den ersättning / intresse som du vill göra. Ju längre du lånar ut pengar, måste ju högre räntan vara det motsatta tillståndet.
Men den första indikationen på intresset för de allmänna marknadsränte startar som fastställts av den ledande handledare, som finns i Europa, Europeiska centralbanken.
Kreditvärdighet obligationer
Kreditvärdighet är mycket viktigt när man väljer obligationer. Den part som du lånar pengar ska inte bara göra det möjligt kuponger betalas årligen, men du vill i slutet av perioden också vilja se dina pengar tillbaka. När den ena parten går i konkurs är mycket troligt att du kommer att få din insättning inte återbetalas.
Det finns också ställda obligationer där du ger din prioritet för högre räntor. Du kan göra omfattande forskning om nyckeltal för företag / myndigheter, eller så kan du basera din åsikt om betyg som ges av kreditvärderingsinstitut. Dessa organ såsom Moodys och Standard & Poor ?? ?? s ge en indikation på kreditvärdigheten i form av trippel A till C.
Löptid
Den återstående löptiden är viktig eftersom den påverkar risken du kör. Ju längre du väntar med att betala tillbaka mer kan hända kreditvärdighet och marknadsränta. Eftersom du vet exakt när obligationer löper ut och hur mycket avkastning du gör dig beloppet och löptiden för din investering ganska exakt rikta eventuella framtida kostnader.
Marknadskurs
Den ränta som betalas är ofta anledningen till att investerare steg i obligationer. Ändå obligationer har en ränta som varierar. Dessa variationer förekommer främst på grund av förändringar i det allmänna ränteläget. När marknadsräntorna stiger värdet på din investering faller och vice versa. Till exempel om du har köpt en obligation med en ränta på 2% och handledare höjer räntan till 3%, är nya obligationer som utfärdats med dessa högre räntor. Detta gör din ?? gamla ?? obligationer oattraktiva, så att du kommer att möta ett prisfall.

Vilka typer av obligationer är det någon annan?

Förutom de redan nämnda företags- och statsobligationer kan vara på mässan även andra obligationer möter.
  • Konvertibla obligationer, en rätt att köpa obligationen innehavaren under vissa förutsättningar, aktier i bolaget för ett förutbestämt pris. Kupongräntan är vanligtvis lägre än vanliga obligationer
  • Omvända konvertibler, rätt att emittenten att lösa lånet under vissa förutsättningar för aktier. Med den här kursen får du en möjlighet inte 100% av din investering tillbaka. Här är kupongräntan ofta högre just på grund av den ökade risken.
  • Nollkupongsobligation, som namnet antyder, får du ingen ränta på detta lån. Eftersom priset är ofta betydligt lägre än 100% är, kan du titta på det som om du får den ersättning / räntan vid slutet av mandatperioden.
  • Eviga obligationer Dessa obligationer, det finns inget utgångsdatum. Detta gör att du kan få oändliga intresse och bara du får deposition tillbaka när du säljer. I allmänhet är dessa obligationer är mer känsliga för förändringar i marknadsräntorna.
(0)
(0)
Tidigare artikel Handla sport

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha