Nyttjanderätt: allmänt

I denna speciella skillnaderna markerade mellan nyttjanderätt i Belgien och Nederländerna. Inledningsvis förklarar några inledande begrepp i den här artikeln.

Allmänt

På grundval av tekniken. 578 i civillagen definierar den belgiska lagstiftaren nyttjanderätt och rätten till ett fall där någon annan har äganderätten har nöjet. Nyttjanderättshavaren måste göra det under skyldighet saken själv att underhålla. Denna definition skjuta på vissa punkter för kort. För det första säger definitionen för mycket, å andra sidan hon inte säga tillräckligt.
För mycket som sägs eftersom nyttjanderättshavaren faktiskt inte njuta som ägare. Dessutom är skyldigheten att bevara sakfrågan inte konstitutiv del att tala om nyttjanderätt.
Inte nog som sägs eftersom definitionen inte nämner den tillfälliga och företagens karaktär.
I Nederländerna är dock ingen allmän definition av nyttjanderätt ges av lagstiftaren, men de räkna rättigheter nyttjanderättshavaren i lagen. Det ger nyttjanderättshavaren rätt att använda någon annans verksamhet och att njuta frukterna.

Frukter

Klassiska hette frukterna av intäkterna reglerad egendom och rättigheter samtidigt som deras innehåll. Denna definition är svårt att tillämpa för vissa lös egendom och därmed bör denna snäva definition måste överges. Så vi kan bättre säga att frukt utgör en förnybar inkomst av ett ärende.
På grundval av tekniken. 582 B.W. vi kommit fram till följande tre kategorier:
Naturliga frukter är de frukter som naturen producerar spontant, tillsammans med intäkter från djur. Frukterna kommer till nyttjanderättshavaren endast gå till effektiv åtskillnad under löptiden för nyttjanderätten. Så öppnandet av nyttjanderätten har ingen automatisk överföring av äganderätten av frukten som följd.
Civil frukter ger sina intäkter i form av fordringar som ägaren är en fysisk eller immateriella tillgångar. Den belgiska lagstiftaren definierar civila frukter på grundval av en icke-uttömmande lista. Denna lista är enligt kassationsdomstolen enbart en illustration. Här bör det påpekas att dessa frukter förvärvas från dag till dag. Detta är fortfarande en skillnad med naturliga frukter.
Frukter av industrin är produkter av jorden som erhållits genom industrin.

Användning av fallet

Förutom njutning, har nyttjanderättshavaren rätt att använda fallet i ett normalt sätt som anges i nyttjanderätt. Han måste också ta hänsyn till den destination som ägaren har gett ärendet.
Om vi ​​tillämpar denna princip förbruknings företag, då har vi ett problem. Dessa varor kan inte användas för deras normala ändamål utan att förbruka dem. Lagen säger att nyttjanderättshavaren fallet själv måste underhålla. För detta problem, var en lösning inhämtade och de kom till förståelsen av felaktig nyttjanderätt.
Felaktig nyttjanderätt ger nyttjanderättshavaren rätt att konsumera varor som omfattas av skyldigheten i slutet av nyttjanderätten en lika stor mängd av varor av samma kvalitet och värde eller uppskattat värde att ge tillbaka. Emellertid är det sistnämnda kravet skiljer från Nederländerna.
(0)
(0)
Tidigare artikel Ta kontroll över ditt liv
Nästa artikel Parasiter: oogworm

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha