Nyheter Israel: nyheter januari 2015

Nyheter januari 2015. Nyheten kommer att påverkas starkt av rapporter om de val som skall hållas den 17 mars år 2015. Dessutom kommer vi att vara en hel del meddelanden om ensidiga åtgärder går till den palestinska myndigheten efter FN: s säkerhetsråd, har den palestinska staten inte erkänns. PA är ao anslöt sig till Internationella brottmålsdomstolen och vill stämma Israel för krigsförbrytelser. Frankrike invaderas av terror. Det finns till exempel en gisslan som hölls i en judisk stormarknad i Paris. Charlie Hebdo, en satirisk tidskrift, är 12 personer dödades av muslimska terrorister. För aktuella nyheter om Israel på de senaste nyheterna.
 • Shabbat 31 jan 2015
 • Fredag ​​30 januari, 2015
 • Torsdag, 29 Januari, 2015
 • Onsdag 28 januari, 2015
 • Tisdag 27 januari, 2015
 • Måndag, 26 januari, 2015
 • Söndag, januari 25, 2015
 • Shabbat januari 24, 2015
 • Fredag ​​23 januari, 2015
 • Torsdag, 22 januari, 2015
 • Onsdag, 21 Januari, 2015
 • TISDAG 20 JANUARI, 2015
 • Måndag januari 19, 2015
 • Söndag januari 18, 2015
 • Shabbat 17 januari 2015
 • Fredag, 16 januari, 2015
 • Torsdag, 15 Januari, 2015
 • Onsdag 14 januari, 2015
 • Tisdag 13 Januari, 2015
 • Måndag, 12 Januari, 2015
 • Söndag, januari 11, 2015
 • Shabbat Jan 10, 2015
 • Fredag ​​9 januari, 2015
 • Torsdag 8 januari, 2015
 • Onsdag 7 januari, 2015
 • Tisdag 6 januari, 2015
 • Måndag 5 januari, 2015
 • SÖNDAG 4 Januari, 2015
 • Shabbat 3 jan 2015
 • Fredag, 2 januari, 2015
 • Torsdag, 1 januari, 2015

Shabbat 31 jan 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:
Anmälan sker efter sabbaten.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 31 januari 2015, klicka här.

Fredag ​​30 januari, 2015 - Terroristattack i Sinai

Översiktsartiklar Israel och Egypten + länk
Samtidiga attacker i Egyptens Sinai dödar 27 ?? YN
En terroriströrelse i samband med IS har tagit på sig ansvaret för attacker mot militära och polisiära mål i Sinai. Här minst 27 människor dödades, inklusive civila. Bombningarna inträffade i går kväll. Attackerna utfördes med en bilbomb och granatkastare. De bombningarna inträffade vid el-Arish, den närliggande staden Sheik Zuwayid och staden Rafah.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Ya'alon: Nevermind som gjorde det - Golan Airstrike var nödvändigt ?? INN
Minister Ya'alon vägrar att bekräfta eller förneka att Israel låg bakom airstrike i Syrien, men han säger att avskaffandet av terroristerna var nödvändig. Skulle terroristerna har eliminerats detta skulle ha resulterat i en terroristattack mot israeler. I så fall skulle den israeliska regeringen kritiseras för att ha gjort någonting. Terrorist infrastruktur i Golan har arbetat i ett år från Iran och Hizbollah. Hizbollah attack förra onsdagen på ett militärfordon ägde rum på en mindre känslig väg som inte störtades av militären. Det är, Ya'alon omöjligt att försegla hela norr. På vägen där händelsen ägde rum för att driva fordon, rapporterar ministern. När det gäller tunnlar, säger ministern att han klagomål från invånare hör är allvarligt men att ingenting hittades.
Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
NGO: Israel att bygga 430 nya Västbanken nybyggare hem ?? YN
Den israeliska regeringen har publicerat anbud för 430 bostäder i Judéen och Samarien. Det är cirka 112 hus i Adam, 156 i Elkana, 78 i Alfei Menashe och 84 i Kiryat Arba. Daniel Seidemann, chef för Terrestrial Jerusalem gruppen, kallade beslutet mycket störande och tycker att det är att göra med det kommande valet. PLO kallar det en krigsförbrytelse.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Inbjuden till Sverige efter Abbas Palestina "Erkännande ?? INN
President Abbas i PA har bjudits in av Sverige för ett officiellt besök efter Sverige tidigare Palestina hade redovisats. Abbas träffar statsministern, utrikesministern, kungen och ärkebiskopen. Det kommer att finnas diskussioner om den israelisk-arabiska fredsprocessen och vad Sverige kan bidra efter erkännandet av "Palestina." Israel har argumenterat med Sverige om erkännande av "Palestina" och finner sant att detta inte bidrar till fred. Det finns också svenska finansinstitut bojkott israeliska företag. Detta lägger alltför ont blod i Israel. Israel har tidigare annullerats besök av svenska utrikesministern till Israel.

Torsdag, 29 Januari, 2015 - IDF skickade ytterligare trupper i norr

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Ökad IDF närvaro i North axel Spänningar fortsatt hög ?? JP
Antalet IDF soldater i norra Israel har ökat medan spänningen är fortsatt hög. Invånarna uppmanas att fortsätta ett normalt liv. Analytiker säger både Israel och Hizbollah har inget intresse av att trappa upp konflikten. Samtidigt fortsätter IDF att söka efter eventuella tunnlar Hizbollah i Zir'it. Utgrävningarna är gjorda för att lugna invånare men IDF själv tror att det finns inga tunnlar. Netanyahu anklagar Iran Hizbollah attack igår. Iran försöker också Golan att bilda en front mot Israel. Premiärminister Israel håller också regeringarna i Libanon och Syrien ansvariga för attackerna. Han sade i går att de som ligger bakom attacken kommer att betala fullt pris.
Hizbollah inte intresserad av upptrappning, FN berättar Israel ?? JP
Israel har hört via FN fått att Hizbollah att avstå från våld. FN hade rapporterat till försvarsminister Ya'alon att Hizbollah är inte intresserad av ytterligare upptrappning. Hizbollah tjänstemän har ännu inte bekräftat detta meddelande. Minister Ya'alon sade att IDF kommer att förbli i en hög beredskap.
Översikt Israel avlidna personer + länk
Tusentals samlas aska IDF officer dödades i Hizbollah bakhåll som att vila i Jerusalem ?? JP
I morse, tusentals deltog i begravningen av Major Yochai Kalangel, 25, som dödades i går i en attack av Hizbollah. Han lämnar efter sig en fru och dotter bakom. Majoren växte upp i gemenskapen av Elazar Goesh Etzion. På den sista självständighetsdagen, var han även hedrad av IDF.
Översiktsartiklar turism och Travel + länk
Hizbollah Attack Ruins Hermon Ski Business as israeler Avbryt ?? INN
Även om många soldater är närvarande, skolor och företag är öppna och Mount Hermon skidcentret är öppet, dessa dagar finns det inte många besökare på Mount Hermon att åka skidor där. Före attacken på onsdagen var fortfarande upptagen på sluttningarna. Men nu, mer än tre fjärdedelar av turister bokat rum annulleras. Oavsett om de kommer på kort sikt är oklart. Hizbollah har visat genom FN vet inte att vara ur upptrappning, men IDF är fortfarande i en hög beredskap.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - januari 29, 2015, klicka här.

Onsdag 28 januari, 2015 - Två IDF soldater dräpt och fem skadades i en attack av Hizbollah från Libanon; nya attacker från IDF om syriska artilleri mål

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Fyra israeliska soldater sårades efter Hizbollah brand i norr ?? YN
I en attack av en anti-tank raket och murbruk eld från Hizbollah slog IDF soldater. Här är fyra fall. Händelsen ägde rum på Mount Dov längs gränsen mot Libanon. Invånarna uppmanas att stanna inomhus. IDF söker området attacken. Rapporterade arabiska medier att IDF i Libanon har skjutit tillbaka men detta har inte bekräftats.
Uppdatering 13:39 pm: Arutz Sheva rapporterar att två IDF fordon drabbas av en anti-tank missiler och tar in sju skadades. Hizbollah har tagit på sig ansvaret. Det finns också granater avfyrade på en IDF post. IDF och Hizbollah beskjuta varandra. Nr IDF soldat kidnappad. Genom bilder av IDF är en spansk UNIFIL soldat slagna. IDF kallar beskjutningen av Hizbollah allvarliga och IDF kommer definitivt att drabbas hårt. Det finns redan flera mål i Libanon avfyrade. Samtidigt är IDF engagerad i sökandet av tunnlar vid gränsen. Grävmaskiner används för detta ändamål. Detta görs främst för att lugna invånarna i norr. De säger ljud hörs under jord men IDF har ingen ytterligare indikation på att det är verkligen så.
IDF soldater som dödats Named ?? INN
De två soldater som stupade i gräns av Hizbollah och Sergeant Major Yochai Kalangel Dor Nini. De dödades av en anti-tank missil. Kalangel var 25 år gammal och bodde med sin fru och ett år gamla dotter i Har Gilo. Han var befälhavare för Givati ​​brigad Tzabar enhet. Nini var 20 år gammal och kom från Shtulim. Han tillhörde samma enhet. Han lämnar sin flickvän, föräldrar och två bröder bakom.
PM Vows: Hizbollah, Iran Kommer "betala ett pris" för soldat Dödsfall ?? INN
Premiärminister Netanyahu lovade ikväll att Hizbollah och Iran kommer att betala ett högt pris för dödarna av de två soldaterna. Han gjorde sitt inlägg före ett möte i kväll med armén befälhavare och regeringstjänstemän för att diskutera situationen. Det finns fortfarande sex sårade på sjukhus. De har milda till måttliga skador. Hizbollah påstod sig ha en annan soldat kidnappades men det är inte sant. Netanyahu har uttryckt sina kondoleanser till de anhöriga till de två omkomna.
Netanyahu varnar Hizbollah "Titta Vad hände med Hamas ?? INN
Netanyahu har svarat på Hizbollah attack i morse. Han varnade Hizbollah med Hamas för att se vad som hände i somras. Hamas sedan fick hårdast drabbade sedan starten. IDF är beredd att kämpa på alla fronter, sade statsministern. Statsministern har brutit sitt besök i Sderot och huvudkontoret i försvarsdepartementet i Tel Aviv gick att diskutera situationen i norr. De inhemska flygplatserna i Rosh Pina och Haifa är stängda på grund av att flygningar från det israeliska flygvapnet. Mount Hermon på Golan turister har evakuerats. Arabiska medier att skolorna har evakuerats i Libanon.
IDF anfaller syriska Artilleri i vedergällning för raketattacker ?? INN
IDF kväll artilleri attackerade mål i Syrien som vedergällning för två raketattacker från Syrien tidigare i dag. IDF säger Syrien att hålla ansvarig för beskjutningen. Efter midnatt, sirenerna gick i Golan. meddela invånarna. Men det fanns inga nya raketer eller granater från Syrien. IDF rapporterar också att det är oklart om sirenerna gick.
Jordanien är redo att byta fånge för pilot hjälte av Islamic State ?? YN
Jordan säger villig att hållas eftersom ett utbyte 2005 en irakisk självmords terrorist fångas av jordanska IS pilot. Jordan ingenting sägs om den japanska gisslan Kenji Goto. Ödet för den japanska gisslan har kopplats till öde kidnappade jordanska piloten.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 28 januari 2015, klicka här.

Tisdag 27 januari, 2015 - Israel från Syrien sköt minst två raketer av Hizbollah; världen firar 70 år sedan Auschwitz befriades

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Två raketer avfyrats från Syrien mot Israel IDF återvänder eld ?? YN
Från Syrien är minst två raketer avfyrades mot Israel. IDF har svarat med eld 20 artillerigranater. Turister på Mount Hermon evakuerats. I Maron Golan invånare har fått rådet att ligga nära skyddsrum. Jordbrukarna har evakuerats i området. Enligt IDF talesman inte oro drev som tidigare. Hizbollahs Al Manar TV rapporterade att IDF flygplan som flyger över Kuneitra.
IDF Källa avslöjar Golan Rockets eldas med Hizbollah ?? INN
IDF rapporterar att de två missiler avfyrade i eftermiddag kom från Assad-kontrollerade territoriet. Raketerna avfyrades av Hizbollah.
Rapportera: IDF gräva diken Längs den syriska gränsen ?? INN
IDF igår började gräva diken längs gränsen med Syrien för att förhindra infiltration från det landet. Det är främst om sårbarheter, rapporterade en militär källa. Israel har också utfärdat en stark varning till Libanon att alla attacker som helst i världen, kommer att leda till en hård israeliska svaret. Hizbollah har redan hotat med vedergällning men sade också att det inte vill hamna i ett totalt krig. Israel är fortfarande alert och även Iron Dome batterier placeras vid gränsen sedan förra veckan
Översiktsartiklar antisemitism + länk
Världen markerar 70 år sedan Auschwitz ?? s befrielse ?? JP
Krakow är idag en ceremoni till minne av befrielsen av Auschwitz för 70 år sedan. Det kommer förmodligen att bli det sista mötet av överlevande från Förintelsen.
Spielberg säger judar fortfarande inför antisemitism efter Förintelsen 70 år ?? JP
Filmregissören Steven Spielberg sade i går att han hoppas förintelseminneshögtider i Polen som en varning till framtida generationer, mot bakgrund av stigande antisemitism och intolerans mot judar. Spielberg talade till överlevande från Förintelsen i Krakow. Han sade att en betydligt mer intolerans finns mot judar och människor i allmänhet som tror på religionsfrihet, yttrandefrihet, etc. Han varnade för spridning av antisemitism. På Facebook är judar identifieras och visade där de bor för att attackera dem och utvisa dem från Europa, säger Spielberg. Han hoppas att de överlevande känner mig stark att vittna om det förflutna.
EU-talmans Vow nolltolerans för antisemitism - Utom Turkiet ?? INN
EU-parlamentet ?? stor oro ?? uttryckt om den ökande antisemitismen. Antisemitismen tar verbal, digitalt och fysiskt långt främst i Europa men även globalt riktad mot judar och judiska samhällen. Judar betecknas som syndabockar när saker går dåligt. Förintelsen förnekas i syfte att skada judar. EU vill föra en nolltoleranspolitik. Alla presidenter har undertecknat en deklaration. Ordföranden i parlamentets Turkiets vägrade att göra det.
Översiktsartiklar val + länk
En undersökning visar att Labour-Hatnua störst med 25 platser. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 27 jan 2015, klicka här.

Måndag, 26 januari, 2015 - Hamas missiltestet 10; President Assad sade att den israeliska flygvapnet arbetar för al-Qaida; webbplats Revolutionsgardet hotar söner Netanyahu

Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Hamas Bedriver storskaliga test Rocket ?? INN
Kanal 2 rapporterade att 10 Hamas missiler avfyrades från ruinerna av Goesh Katief mot Medelhavet. Det var ett test och syftade till att öka utbudet av missiler. Sedan slutet av kriget 2014 Gaza är Hamas upptagen med att bygga en ny raket arsenal och testar regelbundet. Tre gånger var raketer avfyrades mot Israel. Hamas har förnekat inblandning i detta. Bortsett från produktions Hamas raketer har också varit upptagen med byggandet av tunnlar.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Ya'alon: Iran försöker öppna front mot Israel på Golanhöjderna ?? JP
Enligt försvarsminister Moshe Ya'alon försöker Iran den syriska Golan att öppna en ny front mot Israel. Han sade detta under ett besök i Israel Aerospace Industries som en del av rymdveckan. Ministern sade vidare att i ljuset av de utmaningar Israel står inför, är utrymmet mycket viktigt att den judiska staten, i synnerhet när man talar om den långväga hot missil från Iran. Allt måste göras för att hindra Iran från att skaffa kärnvapen. Det bör också förhindras från att attackera Iran med Hizbollah från Libanon och Hamas och Islamiska Jihad från Gaza in i Israel.
Assad: Israel är al-Qaida flygvapen ?? YN
President Assad för första gången svarade på det påstådda israeliska attacken i söndags. Assad sade att den israeliska flygvapnet för al-Qaida är verksamt. När den syriska armén gör framsteg Israel underminerar anspråk den syriska armén. De president Hizbollah ledaren Nasrallah kondoleanser. Sheikh Naim Qassem, vice Nasrallah sade att Israel är den viktigaste motståndare till Syrien och att landet samarbetar med rebellerna att störta Assad regimen.
Irans revolutionära gardet Site hotar Netanyahus Sons ?? INN
En iranska nyhets ansluten till revolutionsgardet föreslås att barn israeliska ledare kan vara målet som svar på det israeliska flyganfall förra veckan. Söner Benjamin Netanyahu, Yair och Avner, noteras. Son till förre premiärministern Ehud Olmert, Shaul och söner av den sena Ariel Sharon, Gilad och Omri, kallas. Det är på webbplatsen finns också allmän information om Yair och Avner Netanyahu från Internet.
Översiktsartiklar + terror länk
Arabs Attack med pinnar i Haifa, Shout "slakta Judisk" ?? INN
I Hadar kvarter i Haifa har slagit går kväll unga araber förbipasserande med käppar och skrek på arabiska ?? ?? döda Judisk. Enligt ögonvittnen, händelsen ägde rum i går kväll klockan 23:00. Det började med att hota ultra-ortodoxa invånare på gatan. Dessa flydde till ett Talmud Torah religiös skola och kallas därifrån till polisen som var snabbt på plats. En ultraortodoxa Judisk var mindre lyckligt lottade och bombarderade med stenar och misshandlades med käppar. Polisen har gripit de mindre arabiska angriparna. Mycket våld utförs av minderåriga araber som inte faller under vuxna straffrättsliga systemet. Det finns Knesset medlemmar som vill lagen ändras.
Översiktsartiklar Israel och EU / EU + länk
Studie: tyskarna skeptisk mot Israel, men israelerna visa Tyskland positivt ?? YN
Forskning visar att tyskarna inte tänka positivt om Israel. En jättestor 48% tycker illa om Israel och 62% anser negativt om den israeliska regeringen. Omvänt, 68% av israelerna tänker positivt om Tyskland och endast 24% tänka negativt om Tyskland. Tyskarna så negativa om Israel tror har att göra med den israelisk-palestinska konflikten. En jättestor 35% av tyskarna är Israels politik gentemot palestinierna håller med den nazistiska politiken gentemot judarna. Men många tyskar som de har ett ansvar gentemot Israel. Förintelsen ses som ett mörkt kapitel i den tyska historien, men inte ser det som en viktig del av sin identitet. För mer information om förhållandet Tyskland och Israel i början av 60-talet till: Modern Israel. När tyskarna var mycket mer entusiastiska.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Sekulär Tel Aviv flörtar med andlighet ?? TOI
Tel Aviv är känd som den sekulära staden Israel men det är långsamt på att förändras. Fler och fler människor fira sabbaten. Aish Tel Aviv har varit sex år aktivt i staden. Aish är en ortodox judisk organisation. Läs en fullständig rapport på länken ovan.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 26 Januari, 2015, klicka här.

Söndag, januari 25, 2015 - Antisemitism ökade kraftigt under 2014

Översiktsartiklar antisemitism + länk
Betänkande Frankrike det farligaste landet för judar ?? INN
Antisemitismen är idag rapporten 2014 presenteras för israeliska regeringen. I rapporten presenteras resultaten av frågor som gjorts i judar i diasporan. Det har skett en ökning av antisemitiska incidenter. Lokala myndigheter gör för lite för att skydda judar. Eftersom Operation Skydds Edge är antisemitism under 2014 med 400% ökning jämfört med 2013. islamisk antisemitism har en ledande roll i västvärlden. På Internet ismen också ökat. Förintelsen är ofta förnekas. Den demonisering av Israel är ett stort problem för judarna i diasporan. I Frankrike är situationen värst, följt av Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Belgien. Även i Sydamerika, är antisemitism ett stort problem.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Yaalon: Israel kommer att arbeta för avsätta Assad om attackerad från Syrien ?? INN
Försvarsminister Ya'alon sade i dag att Israel om behöver president Assad från makten kommer att piska om Hizbollah attackerar Israel från Syrien. Hizbollah svarar med att säga att Israel länge har för avsikt att driva Assad från sin plats. Hizbollah säger att fortsätta jihad oavsett vad Israel gör. Spänningar i norra Israel är fortsatt höga.
Översiktsartiklar israelisk politik + länk
Bibi kongressen försvarar Trip: Jag ska gå någonstans för att försvara Israel ?? INN
Under regeringssammanträde av premiärministern fokuserade idag på internationella frågor såsom Ira, IS och antisemitism. Statsministern påpekade risken för Iran till Libanon, Syrien, Jemen och Irak tar över. Iran är också aktiv i Golanhöjderna och i södra Libanon. Av den anledningen måste stoppas en kärnvapenbestyckat Iran, betonade statsministern. Iran böjde på Israels förstörelse. Dessutom premiärministern visade sin sympati med Japan efter halshuggningen av en japansk gisslan av IS. Slutligen gick statsministern till den växande antisemitismen, särskilt i Europa. Netanyahu sade att våld startar mot judar, men slutar inte med judar. Det påverkar alla. Netanyahu uppmanade judar att immigrera till Israel.
Översiktsartiklar Israel och USA + länk
Rivlin erbjudit sig att träffa Obama konsekvent första amerikanska besöker ?? YN
President Rivlin har ett erbjudande att träffa president Obama avvisade under hans fem dagars resa till USA. Det är Rivlins först besöka till USA som president. Han kommer att delta i en session i FN: s med anledning minne av slutet av Förintelsen 70 år sedan. Hans resa kommer vid en tidpunkt då det finns ett väsen om ett besök av Netanyahu i USA i mars. Detta kommer att ta upp kongressen, men det har erbjudit några samråd med Vita huset. Det har diskuterats mellan Israel och USA om ett möte mellan president Rivlin och president Obama. Men som inte passar i båda kalendrar. Det blir ett möte vid en annan tidpunkt. Rivlin kommer troligen ha ett möte med FN-chefen Ban Ki-moon och afroamerikanska och judiska samhällen.
Översiktsartiklar Israel och Mellanöstern + länk
Analys: Secret israelisk-Saudi band sannolikt att kontinuerlig Trots Abdullah död ?? JP
Enligt Dr Michal Yaari, en expert på Saudiarabien, kommer hemliga kontakter vara inom säkerhets- och underrättelseutbyte mellan Israel och Saudiarabien förbli intakt trots död kung Abdullah bin Abdul Aziz al Saud. De förändringar som har skett under de senaste åren i Mellanöstern skapat gemensamma intressen för båda länderna. För båda länderna, Iran och IS gemensamma fiender. Ännu ytterligare samarbete inte kommer att vara öppen så länge som den israeliska arabiska konflikten inte är löst. Saudiarabien vill vara en regional lösning på konflikten och inte en arabisk regering förhandlar självständigt med Israel. Även om det arabiska fredsinitiativet inte på dagordningen förblir viktigt. Men Saudiarabien kommer aldrig att göra fred med Israel så länge som Israel Judéen, Samarien, östra Jerusalem och Tempelberget ?? ockuperade ?? innehar.

Shabbat januari 24, 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:
Anmälan sker efter sabbaten.
Översiktsartiklar + terror länk
Arab fångas med kniv utanför presidentpalatset ?? INN
Igår kväll en 18-årig arabisk greps som viftade en kniv nära hemmet av presidenten. Han togs till förhör, men det är oklart om han planerade att genomföra en attack.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Hizbollah lovade att inte hämnas israelisk attack från libanesisk mark "?? JP
Enligt ministern och libanesiska medlem Hizbollah, Muhammed Fneish, kommer Hizbollah inte attackera Israel från Libanon. Hizbollah vill inte Israel precis som 2006 i ett förödande sätt jab på Libanon. Detta rapporterades av en kuwaitisk tidning. Det rapporteras inte om Hizbollah från den syriska delen av Golan Israel kommer att attackera.

Fredag ​​23 januari, 2015 - försvarsminister Ya'alon varnar Hizbollah; IS vill utvisa den palestinska myndigheten och Hamas

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Ya'alon varnar Hizbollah: Vi kommer inte att tolerera attacker ?? INN
Försvarsminister Ya'alon har träffat idag med toppmötet IDF för att diskutera situationen i norr. Det undersöker om Northern Command är tillräckligt väl förberedd för en konfrontation med Hizbollah i Libanon och ett antal grupper i Syrien. Han varnade Hizbollah inte att lansera attacker eftersom Israel inte kommer att tolerera. Invånarna i norr är tillägnad bara fortsätta med sina dagliga aktiviteter, trots att det är tung trafik av militärfordon. Deras närvaro är den största sedan andra Libanonkriget 2006.
Översiktsartiklar val + länk
En undersökning visade att Likud är den största med 26 platser. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Översiktsartiklar Israel, palestinierna och IS
ISIS Tips Den vill avsätta Hamas och PA ?? INN
IS filial i de palestinska territorierna har börjat distribuera publikationer anger att rörelsen planerar. Det uppmanar sina anhängare att angripa den palestinska myndigheten i Judéen och Samarien och Hamas i Gaza. Begå en kupp för att är en religiös föreläggande. Det rapporteras också att kristna och judar inte längre tolereras som har hänt i det förflutna. När det gäller IS PA säger att ingen överenskommelse med ockupanten ?? ?? geldiär Ig. Hoten mot Hamas och PA kommer vid en tidpunkt då Israel uppskattas att hundratals Hamasmedlemmar har bytt till är att de hittar måttlig Hamas. Hebron har nyligen varit en IS cell greps av IDF. IS har också varit aktiv i Gaza förra sommaren och kämpade mot Israel. I oktober förra året en bombattack ägde rum på den franska kulturcentret i Gaza.
Översiktsartiklar + terror länk
Bil Försök terrorattack i Samaria ?? INN
Igår kväll, araber i en stulen Toyota soldater försökte köra över vid korsningen Tapoeach i norra Samarien. Araberna kom i riktning från Hawara och roadkill. Vid checkpoint stannade bilen, men när polisen och gränspolisen i bilen toalett sparkade föraren på gaspedalen och försökte köra över officerarna. En officer från gränspolisen sköt i luften och polisen gick efter bilen. Några minuter senare bilen befanns tom. En bomb expert kontrollerat bilen för sprängämnen. Ingen var skadad och det fanns inga skador.
Översiktsartiklar Israel och Mellanöstern + länk
Kung Abdullah av Saudiarabien är död ?? JP
Kung Abdullah av Saudiarabien har avlidit 90 år gammal. Han avled troligen lunginflammation. Han var sedan 2005 till makten. Han efterträds av kung Salman som är 79 år gammal. Detta var kronprins och försvarsminister. Det finns inga förbindelser mellan Israel och Saudiarabien.
Ny artikel ?? Jewish Nederländerna: utbildning - Cheider, Rosh Pina, Maimonides
I Nederländerna, tre judiska utbildningsinstitutioner: de Cheider, Rosh Pina och judiska Lyceum Maimonides. Läs mer: Jewish Nederländerna: utbildning - Cheider, Rosh Pina, Maimonides.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 23 jan 2015, klicka här.

Torsdag, 22 januari, 2015 - IDF skickar massiva förstärkningar till norra Israel; Iran säger kommer att fortsätta att beväpna terrorister i Judéen och Samarien

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
IDF skickar förstärkning till norr bland Spänningar med Syrien, Hizbollah, Iran ?? YN
IDF har sänt förstärkningar till norra Israel i samband med de spänningar där. Det är en massiv förstärkningar, som rapporterats av källor inom IDF toppen. Samtidigt Libanon rapporterar att sväva över södra delen av landet IAF flygplan. IAF helikoptrar flyga lågt över byar i södra Libanon. Israel innehar starkt överväga en hämnd åtgärder från Hizbollah / Iran.
Nasrallah att göra sällsynt framträdande som svar på israeliska Strike ?? INN
Hizbollah ledaren Nasrallah fredag ​​kommer 30 jan 2015 hålla ett offentligt tal som svar på den israeliska attacken mot den syriska delen av Golan förra söndagen. Dessa inkluderar sex dödades Hizbollah terrorister. Nasrallah, som knappast visas offentligt av rädsla slagna av Israel, kommer martyrer Kuneitra ?? ?? fira. Det är oklart när och vid vilken tidpunkt kommer att hållas mötet. Förresten, en kuwaitisk tidning hävdade idag att Israel har spårat telefonsamtal av den iranska general som senare i attacken dödades.
Senaste nytt Israel och Iran: en militär strejk Israel / USA?
Mossad förnekar att man vill inga nya sanktioner mot Iran: Nyheter om Israel och Iran - 22 januari 2015.
Översiktsartiklar + terror länk
Iran: Vi kommer att fortsätta Koppling Terrorister i Judéen och Samarien ?? INN
Iran säger att det kommer att gå igenom med beväpning av palestinska terrorister i Judéen och Samarien. Detta sades av den iranska försvarsminister Hossein Dehghan under en minnesgudstjänst för General Abu Ali Tabtabai att söndag dödades i en israelisk handling. Dehghan sade att Iran kommer att vidta motåtgärder attacken. Spänningar fortsatt hög i norra Israel. Vägar längs den libanesiska gränsen förblir stängd. Flygplan och helikoptrar av IAF flyger längs gränsen. Invånarna dock fortsätta med sina normala liv.
IDF lanserar natten räder mot Tulkarm, staden, som Tel Aviv bombplan kom från ?? JP
Tidigt i morse IDF räder i Tulkarem där terroristerna kom från igår med en kniv skadades 12 personer i en buss. Det är oklart vad IDF har gjort det. Hamza Muhammad Hassan Matruch, den 23-årige terrorist, sägs ha kommit till hans handling av Gazakriget 2014, oroligheterna på Tempelberget och titta på bilder av extremistiska muslimer. Det finns fortfarande åtta sårade på sjukhus. Busschaufför Herzl Biton ikväll kirurgi och är utom fara. Två andra skadades kvar i kritiskt tillstånd.
Översiktsartiklar Israel och USA + länk
Netanyahu, Obama inte inställd på att möta faller på US besöker ?? YN
Netanyahu kommer inte träffa president Obama när han går till USA i mars. Netanyahu var inbjuden av ordföranden i representanthuset, John Boehner. Statsministern kommer att ta upp kongressen den 3 mars. Han kommer också att träffa AIPAC. Anledningen till att Netanyahu och Obama att göra varandra inte träffa israeliska val som planeras två veckor senare. Det är inte vanligt att USA: s president har träffat statsöverhuvuden eller kandidater strax före valet.
Översiktsartiklar israelisk politik + länk
State Kan Tackle hot om New Kvinna Haredi parti ?? INN
Den nya kvinnliga ultraortodoxa partiet B'Zhutan är med bannlysning och andra negativa reaktioner som hotas av medlemmar i samfundet charedische. Biträdande justitiekanslern Dina Zilber har ingripit och skickade ett brev till ordföranden i den centrala valkomkommittén som svar på sociala trycket på de tre grundarna av partiet Ruth Kolian, Noa Erez och Karen Mozen. Det nya partiet har inte stöd för politikområdet gedolei Yisrael. En kvinna kommer in henne ketubah kommer att vidtas mot rabbinska order, kommer hennes inkomster att påverkas, och hennes barn kommer att avvisas från skolan. Enligt Zilber får staten inte tillåter det. Hotelser och uteslutning av kvinnor leder, enligt sin diskriminering av kvinnor. B'Zhutan vill vara en plattform för ultraortodoxa kvinnor, inklusive de som vägrar att skiljas, familjer med ensamstående föräldrar och frånskilda kvinnor.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 22 januari, 2015, klicka här.

Onsdag, 21 Januari, 2015 - Falskt alarm i norra Israel; tio skadades i stickande i Tel Aviv, extra poliser utplacerade över hela landet för att förhindra nya attacker

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Invånarna i närheten av Lebanon gränsen berättade att bo i hem efter misstänkt säkerhetshot ?? JP
Invånare i norra Israel är tillsagd att stanna kvar i början av kvällen i efter en misstänkt säkerhetshot upptäcks. Händelsen inträffade nära Reches Ramim. IDF soldater söker området ut till potentiella terrorister. Israel fortsätter att överväga repressalier från Hizbollah / Iran efter den israeliska attacken på söndagen från Hizbollah terrorister och Iran.
Uppdatering: Terroristhotet har dragit sig tillbaka rapporterar Arutz Sheva. Det skulle ha varit ett falsklarm.
Översiktsartiklar + terror länk
Tio Sårad, två allvarligt, i Tel Aviv Terror Stabbing Spree ?? INN
I morse inträffade en stickande i 40 buss i centrala Tel Aviv på Börja Highway på Beit Maariv. Terroristen är en 22-årig arabisk från Tulkarem som var olagligt i Israel. När stickande tio personer skadades två allvarligt. De fördes till sjukhus Ichlov. Terroristen har första busschaufför knivhuggen och därigenom förhindra att det kunde öppna dörrarna till bussen. Detta gjordes av en av passagerarna. Terroristen flydde efter stickande och jagades av polisen som sköt honom i benet och arresterade.
Netanyahu: Tel Aviv terrorattack eller en resulterande vild incitament som kommer från den palestinska myndigheten ?? JP
Netanyahu sade att attacken i morse är resultatet av anstiftan av den palestinska myndigheten. ?? Det är samma terrorism som är Paris, Bryssel och hitta någon annanstans. ?? Netanyahu sade att Hamas prisade attacken. Detta är samma Hamas som arbetar med den palestinska myndigheten. Det är samma Hamas som har lämnat in en petition mot Israel vid ICC. Statsministern berömde agerande befälhavaren för Naheson enheten som gick i pension terroristen. Även utrikesminister Lieberman och oppositionsledaren Herzog uttryckte sin avsky på terroristattack.
Hamas: Tel Aviv stickande attack "heroisk handling" ?? JP
Hamas har lovordat terroristattacken i morse som en heroisk handling ?? ??. ?? Det är en naturlig reaktion mot den israeliska terrorismen. ?? Hamas talar om israeliska brott ?? ??.
Polisen Deploy Nation i rädsla för Uppföljning attack ?? INN
Fruktar fler attacker är möjliga extra poliser utplacerade på platser där många människor kommer som köpcentra, tågstationer och stadskärnor. Det finns också vägspärrarna genomsöks vid ingången till städer och bilar. Inte bara i Tel Aviv rådande spänningar. Det är fortfarande oroligt i beduinstad Rahat där demonstrationer hålls mot polisvåld. Den utför sina gripanden.
Videoklipp
Tel Aviv Terrorist Efter hans dom ?? YouTube
Införande av den nedskjutna terrorist. Han stönar av smärta efter att ha blivit skjuten i benet. Gå till länken ovan.
Titta: Terrorist Stabs Flyr offer ?? YouTube
Bilder tagna av en övervakningskamera. Medan terroristen från buss flyg och andra passagerare också fly han sätter en annan kvinna ner. Gå till länken ovan.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Utveckling av ny tunnel-detektionssystem PROGRES sjunga, säger IDF källa ?? JP
Utvecklingen av ett system tunnel detekterings stadigt framåt under de senaste månaderna, säger en IDF källa. IDF utvecklar en realtids varning som ska varna när och var tunnlar grävde och där underjordisk rörelse sker. Som nödvändig för att förhindra Hamas utveckla en tunnel nätverk. Utvecklingen pågår fortfarande, men det finns fortfarande ingen fullständig lösning. Det kommer också att finnas en större attack Engineer enhet. Denna enhet kommer att specialisera sig jordiska krigföring, kartläggning och identifiering av tunnlar. Enheten kommer att få stöd från en teknisk enhet kommer att ge tekniskt stöd. Det handlar om tunnlarna för att upptäcka så snart som möjligt och förstör. Hamas försöker fortfarande att bygga tunnlar och kommer de att förbättra på grundval av erfarenheterna under det senaste kriget. Kostnaden av tunneln detekteringssystemet kommer att vara mellan 1,5 och 2,5 miljarder sikel belopp.
Ny artikel ?? Yttrande Israel 114, Israel och Internationella brottmålsdomstolen
Den internationella brottmålsdomstolen i Haag den 16 januari, 2015 började en förundersökning om påstådda krigsförbrytelser som begåtts av Israel i de palestinska områdena. Läs mer: Yttrande Israel 114: Israel och ICC.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 21 Januari 2015, klicka här.

TISDAG 20 JANUARI, 2015 - Spänningar i norra Israel ökar; General dödades Irans ballistiska missiler expert, befälhavare för de revolutionära gardet varnade för att Israel är en "förödande" svar att förvänta

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Amid ökade spänningar, Stänger IDF väg längs Libanon Border ?? INN
Den IDF har den gamla vägen mellan Avivim och Dovev längs gränsen med Libanon stängd på grund av spänningen i norra Israel. IDF soldater har satts i högsta beredskap. Det finns stridsvagnar och pansarfordon gick i norr och de libanesiska medier rapporterade att israeliska stridsflygplan och helikoptrar över Har Dov regionen flyga längs den libanesiska gränsen.
Dräpt iranska Hizbollah planerade missilbasen ?? rapport ?? TOI
Den iranska general som dödades i en israelisk attack var en ballistisk missil expert. Han var på Golan att fokusera på fyra missilbaser för Hizbollah, rapporterar London Times. Dessutom israeliska säkerhetsskåpet möttes i dag för att diskutera en eventuell upptrappning i norr efter den israeliska attacken. Igår meddelades att IDF Iron Dome batterier installerade på Golan.
Iranska revolutionära gardet chef: Israel axla förväntar destruktiva blixtar ?? JP
Generalmajor Mohammad Ali Jafari, befälhavare för Irans revolutionära gardet, har varnat för att Israel är kan förväntas en "destruktiv" svar efter attacken i söndags med en iransk general dödades. Enligt honom, revolutionsgardet i förstörelsen av den sionistiska regimen. Tidigare, det iranska parlamentets talman Ali Larijani att Israel är inte bara bakom attacken på söndagen men är ansvarig för alla terroristaktioner ?? ?? i Mellanöstern. Israel har inte bekräftat att det ligger bakom attacken, men Netanyahu sade tidigare att Israel skulle försvara sig mot terror.
Israelisk källa: Vi är tänkt att rikta låg ranking gerillan i Syrien, inte iranska general ?? JP
Enligt en anonym israelisk säkerhetskällor Israel inte försöka döda en iransk general. ?? Vi trodde en terroristgrupp som slogs på väg att begå ett angrepp på säkerhetsstängslet. ?? Medan Israel inte officiellt sade efter attacken att sitta allt möjligt att inte eskalera frågan. Enligt säkerhetskällor, är det nästan säkert att Iran eller Hizbollah kommer att vidta motåtgärder den israeliska attacken. ?? En stor upptrappning är inte av intresse för båda sidor. ?? I norra Israel soldater och civila i en hög beredskap.
Översiktsartiklar Israel inland + länk
Israeliska araber Strike ?? INN
I den israeliska arabiska sektorn generalstrejk kommer att hållas efter den nya döden av två araber. Det handlar om två beduiner avlidit under en konfrontation med polisen. Sami al-Year förra veckan sköts ihjäl av polis under en anti-narkotika insatser i Rahat. Polisen undersöker om de dödliga kulor som kommer från polisen eller närboende. Under begravningen av al-Year Sami al-Zayadna drabbats av en hjärtattack under upplopp som polisen använde tårgas.
Översiktsartiklar israeliska nystartade företag + länk
Kinas Alibaba gör första investering i israelisk Firm ?? INN
Den kinesiska e-handel jätte Alibaba har gjort sin första investering i israeliska uppstart Visualead, en leverantör av QR-kod. QR står för snabb respons och koderna är en typ av streckkod. Det är inte klart hur mycket Alibaba har investerat i det israeliska företaget. Visualead kommer att använda pengar för att utveckla nästa generations teknik. Söndag Netanyahu antydde att Israel skulle koncentrera sig på den asiatiska marknaden snarare än europeisk.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 20 januari, 2015, klicka här.

Måndag, 19 Januari, 2015 - Iran bekräftar döden av en israelisk attack i allmänhet; Hizbollah löften "beräknat" hämnd; IDF sätter Iron Dome batterier i Golan

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Iran BEKRÄFTAR allmän dödats i Syrien strejk Skrivet Israel ?? YN
Iran bekräftar att general Mohammed Ali Allah Dadi dödades i går av den israeliska attacken. Det har blivit slaktad 5 andra iranska trupper. Detta gör att dödssiffran på 12. Ödet för Abu Ali och Abu Ali Tabatai Tabatbai är oklart. Detta är viktigt att veta eftersom en iransk allmänhet sk. Men det finns också någon Hizbollah så heter.
Rapportera: IDF distribuerar Iron Dome på syriska gränsen ?? INN
Enligt utländska medier rapporterar, Israel Iron Dome batterier som släpps ut på Golan. Israel innehar tydligen överväga missilattacker från Syrien. IDF inte svara på meddelanden.
Hizbollah Vows Svar på Strike, men inte "krig" ?? INN
Hizbollah säger att det kommer hämnas Mughniyehs Jihad med en begränsad angrepp. Det kommer att bli en smärtsam överraskning attack utan att orsaka ett krig kommer, Hizbollah källor rapport. Förutom Mughniyed var fem andra Hizbollah terrorister dräpt. Även en iransk fält befälhavare dödades. Förra veckan, Hizbollahs Nasrallah hotade ännu att erövra Galiléen.
"Hizbollah kommer att finna det svårt att visa återhållsamhet efter Golan attack," top israelisk ex-general säger ?? JP
Israel innehar starkt överväga ett svar från Hizbollah. Amos Yadlin, tidigare chef för den militära underrättelsetjänsten, säger Hizbollah kommer att finna det svårt att inte svara. Han tror inte att den israeliska attacken var tänkt att tillfoga skada Hizbollah men det var en förebyggande operation mot Hizbollahs verksamhet i Golanhöjderna. Yadlin inte att Hizbollah från södra Libanon kommer att attackera. Det är lättare för Hizbollah att attackera Israel från Golanhöjderna. Hizbollah är det är mycket aktiva i kampen mot anti-Assad grupper. Nasrallah kommer att fungera enligt Yadlin diskussioner med Iran om huruvida regionen i ett krig kommer att dras av en större attack. Yadlin anser inte att den israeliska attacken var politiskt motiverad i samband med det kommande valet som Yoav Galant av Kulanu hävdade igår. Attacken var klart godkänt av militären.
UN-fredsbevarare, libanesiska armén increasement aktivitet på Blue Line i ljuset av Golan strejk ?? JP
FN-trupper samarbeta med den libanesiska armén längs den blå linjen efter spänningen på gränsen till Israel har ökat efter ett israeliskt flyganfall mot Hizbollah på Golan. De FN-styrkor och den libanesiska armén håller gränsområdet noga. Hizbollah har lovat hämnd, men sade också att det inte kommer att agera hastigt. I september 2014 FN drog hundratals trupper från syriska Golan och ställde sig bakom den israeliska gränsen. Tidigare samma månad, 45 medlemmar av FN-styrkan som gisslan av Jabhat al-Nusra.
Översiktsartiklar Israel och Mellanöstern + länk
Åklagaren i Argentina judiskt center bombningen hittades skjuten till döds ?? TOI
Åklagaren som forskar verkar ha skjutits ihjäl i bombningen av ett judiskt center i Argentina 1994. Alberto Nisman hittades död i sitt hem. Nisman anklagade den argentinska regeringen av iransk inblandning för att täcka upp attacken. Han var på vittnet poäng för lagstiftarna. Attacken mot det judiska centret i Buenos Aires vid den tiden var 85 personer.
Översiktsartiklar Israel och EU / EU + länk
EU att överklaga dom att Hamas axlandet tas bort från terrorlistan ?? YN
EU har överklagat ett domstolsbeslut för att utträda ur EU terrorlista Hamas. Det nyligen antagna beslut av domstolen väckte ilska i Israel. EU krävde att Hamas bara stod där på listan. Samtidigt uppmanar EU för en antiterror allians med arabländerna att förbättra samarbetet och informationsutbytet.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
53 Soldater att ta emot utmärkelser för Gaza War service ?? INN
IDF har 53 soldater hedrades med en utmärkelse för sina handlingar under Gazakriget. 9 enheter fick också en utmärkelse. Den högsta utmärkelsen gick till Lt. Eitan Pond som togs bakom sergeant Hadar Goldin kontrakterats av Hamas. Eitan riskerade sitt liv med detta. Men dess prestanda kunde fastställas att Goldin var inte längre är i livet och Hamas är inte en levande soldat som gisslan i händerna.
Översiktsartiklar turism och Travel + länk
easyJet planering Tel Aviv-Amsterdam vägen ?? YN
Den brittiska flygbolaget easyJet kommer att flyga mellan Tel Aviv och Amsterdam. Vägs också att flyga till Eilat och den nya internationella flygplatsen kommer att slutföras i Timna. Flygbolaget går förmodligen flyger mellan Tel Aviv och Paris.
Ny artikel ?? Bokrecension: Här bor mitt hjärta - Nelleke Wander
Här bor mitt hjärta Nelleke Wander är en kristen författare en roman som handlar om Eva som är judisk, men höjdes Christian. Efter att ha besökt Israel, lovade hon till landet sitt hjärta och bestämde sig för att bosätta sig där permanent. De måste göra ett val: hon kommer att leva som en Judisk och eftersom de bara Gud enligt Torah om de fortfarande tror på Jesus? Läs mer: Bokanmälan: Här bor mitt hjärta - Nelleke Wander.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - Jan 19, 2015, klicka här.

Söndag januari 18, 2015 - IAF helikopter skulle ha avfyrat två missiler mot Syrien; IS cellen arrested; Israel inledde informationskampanj mot ICC

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Rapportera: IAF helikopter skjuter två missiler mot syriska Golan att omintetgöra attacken mot Israel ?? JP
På webbplatsen Hizbollah al-Manar syriska källor rapporterar israeliska helikoptrar avfyrade två missiler på den syriska delen av Golanhöjderna. AFP citerade en israelisk säkerhetskälla att målet var terrorister som planerade att genomföra en attack mot den judiska staten. En Hizbollah befälhavare skulle ha tagits rapporter den libanesiska nyhetsportal El Nashra. IDF kommenterar inte utländska rapporter. Händelsen påstås ha ägt rum nära Kuneitra inte långt från den israeliska gränsen. Det fanns också två spaningsplan flög över området. Den syriska observatoriet för mänskliga rättigheter sade målet var bestyckade fordon. Organisationen visste inte om de tillhör Hizbollah eller anti-Assad grupper.
Uppdatering: Det fanns fem personer döda, däribland son till den tidigare militära ledare för Hizbollah Imad Mughniyeh som 2008 när en bilbomb dödades.
Jihad Mughniyah planerade attacker mot Israel i Golanhöjderna ?? YN
Enligt västerländska underrättelse var Jihad Mughniyah, som dödades i en israelisk attack i dag, planerar att genomföra terrorattacker mot Israel. Syftet var att döda israeliska soldater att ta civila bosättningar på Golanhöjderna och döda israeliska civila. Han fick stöd från Iran. I oktober förra året blev han befälhavare över den syriska Golan sektorn. Han underhöll kontakter med Hizbollah ledaren Nasrallah och Mustafa Badr Al Din, som hade efterträtt sin far. Han hävdade också band till den iranska revolutionära gardet.
Översiktsartiklar + terror länk
ISIS Cell Busted i Israel ?? INN
Israel greps sju israeliska araber bildade en IS-cell. Dessa är araber som bor i Galiléen. De hade kontakt med en sheikh som uppmuntrade dem att bilda en grupp och jihadister för att utföra attacker. De förberedde sig för att gå med IS i Syrien, vilket gör molotovcocktails och djur till slakt som motion hur man slakta otrogna. Genom sociala medier, det fanns kontakt med andra IS terrorister. Av de sju vedrachten har sparade kostymen i distriktsdomstolen i Haifa.
Översiktsartiklar ICC + länk
Israel att lansera informationskampanj mot ICC ?? JP
Israel inledde en informationskampanj mot den internationella brottmålsdomstolen i Haag. Tyngdpunkten ligger på bristande behörighet att genomföra undersökningar mot Israel. Israel kommer att göra allt för att undvika en preliminär utredning av ICC. En sådan undersökning är under Israel syftar till att knyta händerna Israel att försvara sig mot palestinska raketattacker. Även en sådan undersökning komplicerar den internationella kampen mot terrorismen.
Rapportera: PA Erbjudanden Way Out eller ICC Be - och Ultimatum ?? INN
Enligt en tjänsteman vid den palestinska myndigheten, kommer PA sluta förfölja Israel vid Internationella brottmålsdomstolen om Israel slutar bygga bostäder i Judéen och Samarien. PA detta ultimatum till Jordanien och Egypten sänds. Den tjänsteman sade vidare att om Israel inte betalar skatteintäkter till den palestinska myndigheten, kommer PA upphöra med allt samarbete med Israel inom säkerhet. President Abbas hade hotat dem tidigare här när en palestinsk minister dog av en hjärtattack under upplopp av IDF förra månaden. Israel har upprepade gånger sagt att IDF är det enda skyddet för Abbas mot Hamas. I augusti förra året, har Israel omintetgjort en kupp av Hamas.
Översiktsartiklar Israel inland + länk
Miriam Naor ?? Ordförande i Högsta domstolen ?? Buza
Miriam Naor utsågs till ny ordförande för Högsta domstolen i Israel. Hon har varit ansluten sedan juni 2003 till Högsta domstolen. Naor föddes 1947 i Jerusalem. Hon är gift och har två barn.
Översiktsartiklar Israel och Mellanöstern + länk
Saudi Arabia byggnadens muren "att omintetgöra IS ?? JP
Saudiarabien kommer att bygga en 1000 kilometer stängsel längs gränsen mot Irak för att hålla HAR ut. IS har Saudiarabien på sin "bucket list" till debut. Förra veckan var en attack fortfarande kör längs gränsen med en saudisk allmänhet och två gränsvakter dödades. Stängslet kommer att utrustas med vakttorn och övervakningskameror.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 18 januari 2015, klicka här.

Shabbat 17 januari 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:
Anmälan sker efter sabbaten.
Översiktsartiklar ICC + länk
US Slam "Tragic Irony" eller ICC Israels krigsförbrytelser "Probe ?? INN
USA och Israel fördömer beslutet av Internationella brottmålsdomstolen för att hålla en preliminär undersökning av eventuella krigsförbrytelser ?? ?? av Israel. Enligt den internationella brottmålsdomstolen, är en analys ?? helt oberoende och opartiskhet. ?? Den amerikanska kallade beslutet om ICC som kontraproduktiv för fred. Amerikanerna tycker det är tragiskt ironiskt att Israel måste försvara sig mot tusentals raketer förföljs nu. Netanyahu kallade beslutet skandalös redan ?? ?? ?? Och ?? absurd. Minister Lieberman talar om en dubbelmoral eftersom ICC inte undersöka massakrerna i Syrien. Palestinier välkomna undersökningen. Och Amnesty International välkomnar.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 17 januari 2015, klicka här.

Fredag ​​16 januari, 2015 - I Belgien och Nederländerna är judiska skolor tillfälligt stängda i samband med terroristhot

Översiktsartiklar + terror länk
Judiska skolor i Belgien Avbryt Klasser Amid Terror Alert ?? INN
I Belgien har judiska skolor stängdes i samband med terroristhot. Igår, i Verviers i Belgien två terrorister sköts till döds vid en talan mot terrorism. Det finns förväntade repressalier från terrorister med judiska objekt kan riktas. NOS rapporterar också att dörrarna inte går att öppna en judisk skola i Nederländerna. Det handlar Cheider. Av de två andra judiska skolor förblir också stängt är ännu inte känt.
Gjorde PoPE Motivera Charlie Hebdo massakern? ?? INN
Har påven går med hans kommentar om händelserna på Charlie Hebdo motiverade massakern? Påven sade att det finns gränser för yttrandefriheten. Han anser att man inte bör förlöjliga varandras tro. Enligt Thomas Rosica emellertid påven inte tolererat attacken. Påven själv är ett mål för IS men i november förra året sade han att vara öppen för en dialog ?? ??. Att påven är ett mål inte på grund av provokationer, men på grund av sin religion. IS har klargjort att det är krig mot kristendomen. Rom är ett viktigt mål för erövring eftersom Vatikanen ligger, och detta är kärnan symbol för kristendomen.
Översiktsartiklar val + länk
Bennet säger att Israel vill ha mer judendomen. Av undersökning visar att Labour-Hatnua störst med 26 platser. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Titta: IDF Förbereder för Nasrallah: s invasion ?? INN
Medan Hizbollah ledaren Nasrallah igår hotade att erövra Galiléen är artilleri kår av IDF påtryckningar på Golanhöjderna för en eventuell efterföljande konfrontation med Hizbollah. För en kort video på länken ovan.

Torsdag, 15 Januari, 2015 - Ayelet Shaked vinner primärval i de judiska House

Översiktsartiklar israelisk politik + länk
Shaked tar första plats i Bayit Yehudi primaries ?? YN
Ayelet Shaked har vunnit primärvalen i de judiska House. Det kommer därför på tredje plats i röstlängden av den judiska huset bakom Naftali Bennett och Uri Ariel. De fem listan är som följer:
 • Naftali Bennett
 • Uri Ariel
 • Ayelet Shaked
 • Rabbi Eli Ben-Dahan
 • Nissan Slomiansky

 • Översiktsartiklar val + länk
  Yisrael Beitenoe gå in i valrörelsen med slagordet ?? Ariel till Israel och Umm el-Fahm för Palestina ??. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Två rapporterade döda i belgisk terrorismbekämpning raid ?? JP
  Två terrorister dödades i en anti-terrorism verkan den belgiska polisen. Operationen ägde rum i staden Verviers ligger mellan Liège och den tyska gränsen. En tredje terrorist skadades. Dessutom är vissa terrorister gripits. Några av dem skulle ha deltagit i konflikten i Syrien.
  Översiktsartiklar Israel och EU / EU + länk
  Israel säger svenska utrikesministern inte välkomna ?? INN
  Israel säger Svenska utrikesminister Margot Wallstroem är inte välkomna för ett officiellt besök i den judiska staten på grund av erkännandet av Palestina. Förra veckan hade hon skjutit upp sitt besök. Israeliska medier rapporterade då att utrikesminister Lieberman vägrade att träffa henne. Tidigare har Israel tillfälligt återkallat sin ambassadör från Sverige. Sverige säger Wallstroem ändå besöker Israel efter valet den 17 mars år 2015.
  Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
  Nasrallah: Hizbollah förberett för krig djupt in i Israel, utöver Galileen ?? JP
  Under en tv-intervju, är Hizbollah ledaren Nasrallah att Hizbollah är redo att inleda en militär attack mot Galiléen och längre in i landet. Han lovade att Hizbollah inte kommer att sitta still i israeliska attacker mot syriska mål. Nasrallah sade att Hizbollah har potential att uppnå seger. Enligt honom kan Hizbollah flera typer av vapen än Israel föreställa sig. Slutligen sade han att Israel anspelar att attackera och tror att det kan uppnå en seger. Men det kommer att svika smutsiga enligt Nasrallah.
  Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
  Rapportera: Abbas Villig "för att ge Israel en paus på ICC ?? INN
  Enligt den libanesiska tidningen Al-Ahabar president Abbas på Egyptens president Sisi gezged att PA inget fall mot Israel är på väg att börja vid den internationella brottmålsdomstolen om Israel återupptog fredssamtalen med palestinierna under de kommande veckorna. Diskussionerna var dock vid den tidpunkten själv stoppas av PA.
  Ny artikel ?? Noachieden: När bröder bor tillsammans - Psalm 133: 1
  För judar är efterlevnaden av Torah väsentliga och icke-judar, bud på Noahide. Till exempel alla problem försvinner och extremism i världen och Messias kommer snart. Läs mer: Noachieden: När bröder bor tillsammans - Psalm 133: 1.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 15 jan 2015, klicka här.

  Onsdag 14 januari, 2015 - Vänster vill förhindra franska judar är inrymt i Judéen och Samarien

  Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
  Längst till vänster för att upprop mot Plan till Bring franska judar till Judeen ?? INN
  Fjärran vänster Meretz parti vill justitiekanslern en petition tjänar till att förhindra franska judar är inrymt i Judéen och Samarien. Detta är planen minister Ariel som tycker att de nya franska invandrare att bo i Judéen och Samarien. Den extrema vänster kommentator Amnon Abramovich Kanal 2 hittar också det olämpligt att franska judar, flyr antisemitism, bostäder i områden där det är farligt. Även Tsipi Livni och Yitzhak Herzog motsatte sig planen av premiärminister Ariel och tror att Israel är därmed är mer isolerade.
  Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
  Negativa reaktioner på "VU Israel vrij" debatt ?? Volkskrant
  "Se till att du är medveten om, se till att du har fakta raka, se till att du kan parera några argument för Israel med en motargument." Detta sagt Meulenbelt under "VU Israel vrij" debatt. Hon varnade för ett minfält. Men en diskussion i går kväll var knappast. Studenter för rättvisa i Palestina vill se en akademisk bojkott av "apartheidstat" Israel. Den årliga undersökningen av fordonsenheten till Israel bör avskaffas. Forskarna behöver dem enligt avbryta samarbetet med israeliska universitet. Ronnie Barkan, en israelisk organisation Bojkott inifrån, är också närvarande. Han finner Israels behandling av palestinierna brottsling. Israeliska universitet upprätthålla banden med regeringen och få pengar från armén. Universiteten är kriminella organisationer. "Att vi borde bojkotta. Inte individer, men organisationer. Så vi slåss mot rasistiska sionismen. "
  Översiktsartiklar val + länk
  Labor-Hatnua den mest populära bland studenter. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar israelisk politik + länk
  Labor primära resultaten: Yachimovich, Shaffir, Shmuly haffar första fläckar ?? YN
  Resultaten av Labor primär är kända. Den första 5 är som följer:
 • Isaac Herzog
 • Tzipi Livni
 • Shelly Yachimovich
 • Stav Shaffir
 • Itzik Shmuly

 • Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
  Border Poliser sköts till döds i oavsiktliga utsläpp ?? YN
  Shani Avi Gronov sergeant av gränspolisen, av misstag skjuten av en vän. Polisen utredningsenheten utreder ärendet. Händelsen inträffade på Yad Mordechai.
  Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
  Hamas tjänsteman varnar Gaza blir ?? mogen för terrorism ?? ?? TOI
  Och tjänsteman Hamas har varnat för att Gaza en grogrund för terrorism inte startas så fort att bygga upp Gaza. Hamas vill se pengar från det internationella samfundet och lyft blockaden av Israel att bygga så Gaza efter Gazakriget 2014.
  Översiktsartiklar Israel inland + länk
  Ny Negev stad för 100,000 Hareidim ?? INN
  Planeringsmyndigheter har godkänt byggandet av den nya staden Kassif i Negev-öknen. Staden är speciell eftersom den är främst avsedd för röding diem. Staden ligger i den östra delen av Negev att ligga bredvid Tel Arad, väster om staden Arad och kommer att ha 16.000 hus i början. I slutändan, tanken att 100.000 röding diem flyttas. Att hålla kontakten med charedische samhällen i resten av landet finns det en bra transportnätet byggas med expressbussar till Jerusalem, Bnei Brak och andra ultraortodoxa platser. Det finns några invändningar mot byggandet av staden av miljögrupper som känner att landskapet påverkas. Etsel: Det är exakt byggd i Negev har att göra med spridning att den israeliska regeringen har använt i flera år för att minska befolkningstrycket i mitten av landet.
  Ny artikel ?? Israel Yttrande 113: Väst och Israel -vison islamiska terror
  Både Israel och västvärlden har att göra med islamisk terror. Israel har varnat Europa flera gånger för islamisk terror. Det är inte bara en israeliska problem, är det ett globalt problem. Läs mer: Yttrande Israel 113: Väst och Israel -vison islamiska terror.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 14 januari 2015, klicka här.

  Tisdag 13 Januari, 2015 - organ judiska offer gisslandrama Paris till Jerusalem för begravning; debatt om Israel Free VU fortsätter

  Översikt Israel avlidna personer + länk
  Bodies of Paris offer Ankomst till Israel för Burial ?? INN
  Kropparna av judiska offren för gisslandramat i en judisk stormarknad anländer i dag i Israel för begravning. Kropparna är klockan 12.00 lokal tid begravd på kyrkogården Har Hamenuchot i Jerusalem. Ordföranden, premiärminister, ministrar, Knesset medlemmar, rabbiner och andra dignitärer kommer att närvara vid begravningen. En fransk minister kommer att vara närvarande.
  Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
  Debatt om Israel Gratis VU går fortfarande igenom ?? Parole
  Studenten aktivistgrupp Studenter för ett rättvist Palestina bör bära ingen debatt om Israel Free VU. Universitetet har förbjudit: "Idag har vi märkt att i ljuset av den sociala oro som orsakats av händelserna i förra veckan, debatten känslor av utanförskap och otrygghet samtal inom universitetsvärlden", berättar ordförande Jaap Winter på webbplatsen VU. CIDI har applåderade beslutet. Esther Voet säger: "Universitetet själv skulle således även i foten, så många forskare kommer från Israel." Debatten kommer nu att hållas vid Nelson Mandela central Weteringplantsoen.
  Översiktsartiklar israelisk politik + länk
  Tight Race för få ställen i Labor Primär ?? INN
  Labor primär hålls idag. Nästan 49 000 medlemmar kan rösta om åtta till tio kandidater. Det finns 36 kandidater tävlar om en plats på listan över kandidater. Det finns flera platser reserverade för vissa kandidater som medlemmar i partiet HaTnua Tsipi Livni.
  Gay Aktivister Störa judiskt hem Rally ?? INN
  Igår ett möte av den judiska hus i Beit Hatefutzot var vid universitetet i Tel Aviv störs av två demonstrationer. Vid den första demonstrationen dök 20 gay och lesbiska med en regnbågsflaggan med davidsstjärnan. De är arga på judiska House homofoba handlingar enligt dem. I en nyligen video av den judiska Home visas kandidater som talar mot homosexuella äktenskap. Ropen av gay och lesbisk varade cirka 15 minuter när polisen producerade ett slut. Då dök fortfarande 20 vänsteraktivister som motsatte vräkningen av hyresgäster Givat Amal närheten av Tel Aviv i.
  Översiktsartiklar ekonomi Israel + länk
  Israel träffar sin underskottsmålet 2014 Trots krig Gaza ?? JP
  Trots Gazakriget, har Israel lyckats minska sitt underskott för 2014. Den slutliga underskottet var 2,8% av bruttonationalprodukten med utrymme för att få några besparingar. Dock var underskottet 1,2 miljarder shekel mindre än de 31,1 miljarder shekel som planerades för 2014. Centralbanken har använt en ny metod för beräkning av bruttonationalprodukten därmed underskottet var mindre. Den nya BNP 1087,9 miljarder sikel stället för 1037,8 miljarder shekel. Den israeliska ekonomin inte kommer att växa. På grund av kriget tog fart skatteintäkter och den israeliska ekonomin växte 0,3% mindre. Samtidigt försvar också bett om mer pengar. Lapid svarade på det här genom att skära ned på andra departement med 2%. Dessutom var vissa kostnader överförs till budgeten för 2015. Denna budget antogs aldrig, och var orsaken till de tidiga val.
  Videoklipp
  Vilken sida är du på? ?? Utrikesministeriet
  Vilken sida är du på? Yttrandefrihet eller undertryckande av demokrati? Gå till länken ovan.
  Ny artikel ?? Modern Israel 105: Politik - Third World / Israel 60s
  På 60-talet Israel också fokusera mer på tredje världen. Jerusalem inledande kontakter med tredje världen var inte uppmuntrande. Läs mer: Modern Israel 105: Politik - Third World / Israel 60-talet.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 13 JANUARI 2015: klicka här.

  Måndag, 12 Januari, 2015 - Fuss till anti-Israel rally i VU, Många franska judar att gå till Israel 2015 på grund av antisemitism i Frankrike; skidbacke på berget Hermon öppnas

  Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
  Ramaskri mot Israel rally i VU ?? Telegraph
  Det finns en uppståndelse om en debatt som kommer att hållas i morgon vid Fria universitetet. En palestinsk elev kollektiv efterlyser en "Free Israel" VU. "Vi vill att vårt universitet är inte delaktig i att normalisera ockupationen och därmed upphör att fungera som en förlängning av staten Israel", eleverna kollektivt meddelade på sin Facebook-sida. En av talarna under debatten Meulenbelt. Det har varit så långt 158 ​​personer anmält sig. En av de skötare vill judarna ?? gratis ?? VU. Med attackerna i Paris fortfarande färskt i minnet, är det extremt konstigt att eleverna själva kollektivt som anti-israeliska eller antijudiska komponerande.
  Översiktsartiklar Invandring + länk
  Våg av franska aliyah till Israel på väg ?? YN
  Efter de senaste attackerna i Frankrike mot judar i 2015 en våg av franska invandrare förväntar sig att Israel. 2014 om 7000 franska judar flyttade till Israel 2015 och bli ännu mer franska judar väntat. Frankrikes premiärminister Manuel Valls sade i går att om Frankrike 100 000 franska judar att emigrera till Israel inte längre Frankrike kommer att bli fler. Frankrike kommer då att ha misslyckats. I Frankrike kan judiska män inte längre gå runt med en kippah. Judiska byggnader bör skyddas av polisen. Den franska judiska samfundet är den största i Europa med 500.000 franska judar.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Netanyahu till franska judar: Världen måste enas mot Terror ?? INN
  Idag Netanyahu med ledarna för den franska språkgemenskapen som svar på gisslandramat i en judisk stormarknad. Han tackade dem för varm gästfrihet. Han kallade mötet igår i La Victoire synagoga känslomässigt. Netanyahu sade att världen måste förenas i kampen mot terrorism. Att Israel har förespråkat i flera år. Om inte så terrorism slår hårdare. Han hoppades att Europa kommer att förena och att den kommer att vidta åtgärder. Europa stöder Israel i kampen mot terrorismen och det är dags för EU att stödja Israel i samma strid.
  PM Besök Paris Kosher Supermarket anföll vid Terrorist ?? INN
  Netanyahu i eftermiddag besökte kosher mataffären där kidnappningen ägde rum förra veckan och fyra personer sköts. Han var väl bevarad. Människor som var närvarande ropade hans smeknamn ?? Bibi, Bibi ??. Netanyahu har hedrade offren.
  Frankrike Distribuera 5000 trupper för att skydda judiska skolor ?? INN
  Frankrikes 5000 säkerhetsstyrkor och polisiära insatser för att erbjuda 700 judiska skolor i Frankrike skydd. Totalt är 15.000 fler poliser utplacerade för att bekämpa terror i Frankrike. Det kommer att vara i morgon från 10 000 soldater stationerade i känsliga områden i hela landet.
  Fatah glorifies terror en dag efter Abbas Attends rally Paris ?? INN
  En dag efter att president Abbas var närvarande vid marschen i Paris Fatah idag hedras på sin Facebook-sida, terrorist Dalal Mughrabi. Mughrabi var inblandad i en kapning av en israelisk buss i 1978. Så småningom kapning 37 israeler, varav 12 barn dräpt.
  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  LIVE: israeler bege dig till backarna som Hermon resort öppnar ?? YN
  Eftersom idag är det möjligt att åka skidor på berget Hermon. Ett rekordstort antal tusentals människor kvar för Hermon att binda under skidorna där eller snowboard. På berget finns en snö lager av 1,7 meter. Meron Golan var vid en temperatur av -14.2 grader mätas. Det är den kallaste temperaturen sedan 65 år. Eftersom vägen norr om Safed är stängd på grund av is på vägen är det ytterligare tryck på andra vägar.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 12 januari 2015, klicka här.

  Söndag, januari 11, 2015 - premiärminister Netanyahu deltog demonstration i Paris

  Översiktsartiklar + terror länk
  Netanyahu flyger till Paris för Memorial Rally ?? INN
  Netanyahu kommer att närvara i dag på den stora demonstrationen i Paris mot den muslimska våldet. Statsministern besöker Frankrike i två dagar. Netanyahu är en av de många av världens ledare som kommer att vara närvarande i Paris. Inledningsvis Netanyahu skulle inte gå på grund av säkerhetsrisker, men senare ändrade han sig. Han kommer också att delta i ett särskilt möte med den franske presidenten och den judiska församlingen i Frankrike. Netanyahu sade på tv mot alla judar i Europa som Israel är det bästa stället att bo.
  Uppdatering: I kväll var den israeliska TV meddelade att Frankrike vill inte att Netanyahu var eftersom det skulle orsaka problem i att organisera demonstrationen. Netanyahu var ursprungligen överenskomna men ändrade sig när han fick veta att Naftali Bennett och Avigdor Lieberman skulle gå. När Netanyahu Frankrike rapporterade att han fortfarande skulle vara Frankrike svarade att hon skulle bjuda in president Abbas.
  ISIS Communications krav Paris Attacker "bara början" ?? INN
  Ministrarna från säkerheten i EU och USA har träffat i Frankrike för att prata om islamisk terrorism. De kommer att formulera ett gemensamt svar på hotet från jihadister. Under tiden, enligt den tyska tidningen Bild som USA: s underrättelsetjänst har fångat upp det ÄR ledare säger att attackerna i Paris är bara i början av islamistisk terrorism i Europa. De Kouachi bröder som begått en attack mot Charlie Hebdo kontakter med extremister i Nederländerna.
  Fire Bomb träffar tyska tidningen tryckt Att Charlie Hebdo karikatyrerna ?? YN
  I Hamburg, till kontoret av Morgen tidningen kastat en brandbomb. Morgenpost hade tidigare i veckan skrivit karikatyrerna som hade dykt upp i Charlie Hebdo. Två misstänkta greps. Men det är fortfarande oklart om de har något att göra med det och vad deras motiv är.
  Hundratals Hamas terrorister i Israel Växla till ISIS ?? INN
  Det finns nya detaljer är kända om utredningen av IS terroristcell i Hebron som nyligen greps. Israels säkerhetstjänster uppskattar att hundratals Hamasterrorister har bytt till mer radikala IS terroriströrelse för att åstadkomma ett krig mellan Israel och den palestinska myndigheten. Wadah Ahmed Salah Shehada i Hebron har erkänt att han hade bytt från Hamas att beror på Hamas inte följer sharia. IS är också aktiv i Gaza och deltog i kriget mot Israel. I Israel, 30 araber anslöt IS. Rekryteringen av IS medlemmar går igenom Facebook.
  Arab Arrested för Stabbing judisk ungdom med skruvmejsel ?? INN
  En arab 15 år på fredagen greps torsdag som en judisk tonåring attackerades med en skruvmejsel. Den arabiska bor i norra delen av Jerusalem. När attacken var höger lunga offrets hit. Hans situation är stabil och han är inte i fara.
  Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
  Solidaritet möte i kväll klockan 20:00 i Rav Aharon Schuster synagogan ?? NIK
  Kvällens judiska samfundet upprätthåller en solidaritets möte nav terrorism och antisemitism i Frankrike. Mötet äger rum i Rav Aharon Schuster synagoga och startar klockan 20:00.
  Ny artikel ?? Modern Israel 104: Politik - EEG / Israel 60s
  Inte bara i Tyskland gjorde Israel i 60-talet kontakt, men också med Frankrike och andra länder i Europeiska ekonomiska gemenskapen. Läs mer: Modern Israel 104: Politik - EEG / Israel 60-talet.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 11 jan 2015, klicka här.

  Shabbat Jan 10, 2015

  Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:
  Anmälan sker efter sabbaten.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Fyra judiska offer för terroristattack Named Paris ?? INN
  De fyra gisslan i går under gisslankrisen i den judiska köpet hade blivit slaktade var alla judar. Det är Yoav Hattab, 21, Philippe Braham i den 40: e, Yohan Cohen, 22, och Francois-Michel Saada, i den 60: e.
  Jewish Offer slogs Anfallare innan de skjuts ner ?? INN
  Yohan Cohen, när terroristen judiska butiken kom, försökte ta vapnet från honom. Men efter en kort kamp Cohen slutligen skjuten i huvudet. Han var det första offret för Amedy Coulibaly. Därefter dödad 3 andra judar. Planen är att begrava alla fyra i Israel.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 10 januari 2015, klicka här.

  Fredag ​​9 januari, 2015 - Kapning i judisk stormarknad i Paris; Snöstorm tar intensifierat idag

  Översiktsartiklar + terror länk
  Paris: islamistiska man tar gisslan i Kosher livsmedelsaffär ?? INN / JP
  I Paris, en man och en kvinna som håller fem personer som gisslan i en judisk stormarknad. Det finns gisslan hölls två personer dräpt. Möjligen är det samma terrorister som i går sköt ihjäl en polis och en polis skadades. Man terrorist tillhör samma grupp av jihadister som de två terrorister som tillfogade blodbad i Charlie Hebdo. De sistnämnda terrorister kidnappa en person i ett tryckeri nordost om Paris. Mer senare.
  Jerusalem arabiska Åtalad för år av Fire bombattacker ?? INN
  Gabar Hamza, en 27-årig arabisk terrorist, har åtalats för att ha kastat brandbomber på IDF soldater. Sedan 2012 han deltog i kravaller som har kastats bensinbomber, flaskor, stenar och fyrverkerier. Han tände också däck i brand. I juli förra året gjorde en av sina brand säker byxor av en soldat föll i lågor. Detta skulle kunna släcka elden med handen i tid. I september förra året träffade en sten som han kastade ett militärfordon när föraren skadades.
  Israelerna uttrycka solidaritet Paris efter fotografering: "Israel är Charlie" ?? YN
  Igår kväll, hundratals israeler samlades utanför residens den franske ambassadören till Israel. De skulle alltså visa sin sympati efter skottlossningen i Frankrike. De flesta av de närvarande var franska judar som bor i Israel. De bar plakat med dem som säger "Anie Charlie. Den terror som drabbar Paris är densamma som Tel Aviv påverkar berättade deltagare. Tidigare president Shimon Peres var också närvarande.
  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Snow Pile till Jerusalem, Negevöknen Reach ?? INN
  Snöstormen i Israel i dag kommer att öka med extrem kyla och snö ens når norra Negev. Än så länge är bara en liten lager av snö i Jerusalem, men i dag kommer att vara helt annorlunda. Speciellt kuperade områden kommer under mycket snö. Den kust- slätten är regn väntas som kan leda till översvämningar. Också på Shabbat förblir kallt. Endast på måndag kommer temperaturerna verkligen börja stiga igen och det blir ingen mer falla nederbörd. På vissa ställen, kommer skolorna att förbli stängd i dag på grund av vintervädret.
  Översiktsartiklar val + länk
  Likud i täten i den senaste mätningen. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar israelisk politik + länk
  Yitzhak Aharonovich pension från politik ?? INN
  Yitzchak Aharonovich, minister för den allmänna säkerheten, drar sig ur politiken. Aharonovich tillhör Yisrael Beitenoe, partiet är indragen i en korruptionsskandal. Han fick utstå en hel del kritik i samband med våldet i Jerusalem. Tidigare lämnade Uzi Landau och David Rotem fest.
  Ny artikel ?? Tehillim Psalm 50 ?? en judisk förklaring
  Psalm 50 talar om etik och moral. Psalmisten förebrår dem som inte är ödmjuk och blygsam ångrar. Fortsätt läsa: Tehillim Psalm 50 ?? en judisk förklaring.

  Torsdag 8 januari, 2015 - vattennivån i Galileiska sjön ökade med 7 cm; Judisk student attackerade med en skruvmejsel i Gamla stan i Jerusalem; gjort explosiv ofarliga vid israeliska ambassaden i Uruguay

  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Kinneret vattennivån stiger 7cm. tack vare vinterstorm ?? YN
  Vattennivån i Galileiska sjön ökade med 7 centimeter på grund av stormen. Vattennivån ligger nu på -212.77 meter. Mängden snö som fallit igår i Jerusalem var lite tråkigt. Det fanns bara ett lager av 5 centimeter. I de norra stadsdelarna i Safed var ett lager av 15 centimeter. Mount Hermon var den mest snö: 1,10 meter. I norra Golanhöjderna föll 40 centimeter snö och Mount Meron ligger ett lager av 20 centimeter. Dessutom har det regnade igår och föll några tiotal centimeter regn i olika delar av landet.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Arab Stabs Judisk med en skruvmejsel i Jerusalems gamla stad ?? INN
  I Gamla staden i Jerusalem är en arabisk terrorist, en yeshiva elev attackerade med en skruvmejsel. Detta härmed blev måttligt sårad. Händelsen inträffade vid Damaskusporten. Offret behandlades på plats och sedan fördes till sjukhus. Terror har flytt. Polisen letar efter honom.
  Israeliska ambassaden i Uruguay Evakuerad mitt bombhot ?? JP
  Den israeliska ambassaden i Montevideo evakuerades som en säkerhetsåtgärd på grund av hotet om bombningen. Det konstaterades en misstänkt föremål i byggnaden. Det geniala gör den explosiva ofarliga.
  Netanyahu: Israel står av EU, måste EU stå Israel ?? JP
  Under en ontmoeting med den norska utrikesministern Netanyahu sade att radikala islam är en "hot mot vår gemensamma civilisation." Samma krafter som Europa attacker attackera Israel. Efter attacken i Paris, Netanyahu sade att Israel ligger bakom Europa och att Europa bör stå bakom Israel. Kommentaren från Netanyahu hänvisar också till det faktum att fler och fler europeiska parlament erkänner Palestina som en stat. Detta strider mot ömma punkten i Israel.
  Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
  Ya'alon: Ingen undersökning av IDF i Gaza "Black Friday" ?? INN
  Försvarsminister Ya'alon säger nej undersökning kommer att ?? ?? Black Friday, dagen när kroppen av Lieutenant Hadar Goldin kidnappades under Gazakriget 2014. Det blir ingen utredning av militärpolisen till soldaterna som kämpade vid Rafah. Under en fil tre soldater dödades och en kropp av en soldat kidnappades av Hamas. I jakten som följde pulvriserades soldaterna inom som en del av Hannibal protokoll IDF utför i sådana situationer ?? använda alla medel för att eliminera kidnapparna även om detta skulle leda till döden för den kidnappade soldaten. Det var här dussintals dödade araber. Vänsteraktivister vill nu soldaterna tidigare åtalas än. Men enligt Ya'alon bör endast dragit lärdomar av händelsen för framtiden genom IDF Command. Det finns inga ytterligare brott.
  Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
  Google återvänder till gatorna i Israel ?? YN
  Efter tre år, kommer Google återigen ta bilder på gatorna i Israel. Det börjar med de stora städerna Tel Aviv, Jerusalem och Haifa. Sedan följer andra städer. Bilder tas med nio kameror på en bil som sedan sys ihop för att åstadkomma en 360 graders bild. Under 2012 Google fick för det första godkännandet av justitieministeriet och säkerhetsstyrkorna att ta bilder av gator i Israel. I ett par korgar, kan de nya bilder ses på internet.
  Ny artikel ?? Tehillim Psalm 49 ?? en judisk förklaring
  Denna psalm är ett budskap och inspiration för alla, rika och fattiga, där människan är tillrättavisad för sina synder på grund av vanor inte längre ses som syndig. Fortsätt läsa: Tehillim Psalm 49 ?? en judisk förklaring.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - januari 8, 2015, klicka här.

  Onsdag 7 januari, 2015 - Snö i Israel; hemlösa från Tel Aviv samlats i Samaria på grund av dåligt väder

  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Major Snowstorm Stänger Tzfat som Strömavbrott börjar ?? INN
  En stor snöstorm har nått Israel. Alla de högre delarna av landet lider av snöfall. Tillfartsvägarna till Safed är stängda för trafik. Flera andra vägar är stängda i norr. Safed och Jerusalem, är skolorna stängda. Hebreiska universitetet i Jerusalem har stängt dörrarna för idag och imorgon. Det finns en stark vind och det var kallare än normalt. Rishon LeZion finns träd och elstolpar störtade. I Petah Tikva i 1200 hus har ingen elektricitet. Det inkluderar regionen Binyamina nära Haifa. Vissa delar av Ayalon Freeway är stängda på grund av förväntade översvämningar. Flygtrafiken fortfarande inte besväras av vintervädret. Fredag ​​är en ny kall våg väntas som kommer att ge nysnö på Shabbat i Jerusalem och dess omgivningar.
  Tar Samaria Tel Aviv Hemlösa för stormen ?? INN
  På grund av dåligt väder i Israel erbjuder rådet Samaria Invånarna härbärge för hemlösa i Tel Aviv i pensionat. De får varm mat och det kan finnas en dusch. De hemlösa har ingen annanstans som de kan vända sig till under dessa dödliga kallt i Israel. Bo i Tel Aviv för hemlösa i tält. Många av dem inte tvätta flera veckor.
  Översiktsartiklar Israel, palestinierna och FN + länken
  FN-chefen säger palestinierna att gå ICC den 1 april ?? TOI
  Efter PA har undertecknat Romstadgan till palestinierna den 1 april medlem av ICC. Detta talar FN-chefen Ban Ki-moon. Palestinierna kan sedan stämma Israel för påstådda krigsförbrytelser. Både Israel och USA är emot medlemskap i PA vid den internationella brottmålsdomstolen. Netanyahu sade i går att medlemskapet har sopat fredsprocessen i förhandlingsbordet. Han sade också i en intervju med israelisk television att det är osannolikt att Israel kommer att utrymma bosättningar eftersom palestinierna har ett fredsavtal omöjligt.
  USA: Palestina inte en stat, inte uppfyller villkoren för ICC medlemskap ?? JP
  Utrikesdepartementet säger att PA inte är en stat och därmed tekniskt sett inte kan kvalificera sig för medlemskap i ICC. Tidigare i dag, sade FN-chefen Ban Ki-moon innebär att PA den 1 april blir officiellt medlem i ICC. USA kommer att se om steget av palestinierna för brott mot kredietwet för fortsatt finansiellt stöd till palestinierna.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Israel, världens ledare fördömer terrorattacken Frankrike ?? TOI
  Israel och världens ledare har terroristattacken i Frankrike idag starkt fördömas. Utrikesminister Avigdor Lieberman har sänt sina kondoleanser till det franska folket. Han sade att världen får inte låta terrorister skrämma den fria världen. Västvärlden behöver en samlad och beslutsamma åtgärder mot terrorism.
  Bennett förlöjligar Livni: Go Hjälp Frankrike Förhandla med terrorister ?? INN
  Naftali Bennett har idag surrade kraftigt till Tsipi Livni efter terroristattacken i Frankrike som lämnade 12 döda i dag. Han utmanade Livni av sin avsikt att flyga till Paris för att lösa problemen där. Han sade att Frankrike skulle kunna förhandla med terrorister. Livni skulle kunna föreslå en politisk fredsuppgörelse eftersom det är lösningen. Frankrike ?? Föreställ "för att avsluta ockupationen" i utbyte mot fred och ber om ursäkt för teckningarna. Det fungerar alltid. ?? Vidare sade han: ?? Förklara för dem att fred är gjord med fiender, att det finns en partner, och att Paris skulle kunna delas och det kan ges till muslimska fundamentalister ??. Bennett sade också att det nu är rätt tid och att framgång är så vacker. Han drog också ut till vänster som fortfarande har fastnat i 90-talet med samma ord, samma slagord och ursäkter. Wasted blod och länkar inte se det.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - januari 7, 2015, klicka här.

  Tisdag 6 januari, 2015 - Israel förbereder sig för vintern

  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Rapportera: Mat Running Out i Jerusalem ?? INN
  Invånare i Jerusalem har börjat hamstring mat i samband med stormen som kommer till stan. De köper alla typer av varor. Kyckling och bröd redan helt slutsålda. Vintervädret väntas i slutet av dagen och olika delar av landet kommer under snön. Hysterin över stormen påminner om vintern 2013 när miljoner människor utan elförsörjning i norr och centrala delarna av landet. Jerusalem kommun har vidtagit drastiska åtgärder för att föregripa de problem som kommer att pågå till lördag.
  Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
  Den militärdomstol i Judéen har hjärnan bakom kidnappningen och mordet på tre judiska pojkar som dömts till tre på varandra följande liv. Mer information i artikeln: Operation broder -Tre tonåringar kidnappade Israel.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Kniv Bära Terrorist Thwarted i Samaria ?? INN
  Under en inspektion i går kväll en arabisk terrorist försökte begå en terroristattack med en kniv. Soldater av gränspolisen kände terroristen övermanna dock. Den arabiska kom från Ramallah.
  Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
  Rapportera: Qatar att bannlysa Hamas Mashaal, som kommer att flytta till Turkiet ?? JP
  Enligt turkiska medier sätta Qatar Hamasledaren Khaled Mashaal i landet efter påtryckningar från det internationella samfundet. Khaled Mashaal kommer nu att bosätta sig i Turkiet. Qatar är en stor långivare till Gaza. Det har redan investerat hundratals miljoner i regionen. Som ett resultat kan Hamas bygga tunnlar och köpa missiler.
  Översiktsartiklar israelisk politik + länk
  Bennett i rampljuset över 1996 Libanon angrepp ?? YN
  Naftali Bennett, som hoppas att bli den nya försvarsministern, de sista dagarna av dålig press eftersom han var, enligt vissa media indirekt inblandad i dödarna av mer än 100 libaneser under en offensiv mot Hizbollah 1996. Bennett på den tiden kommandot officer. Efter hans soldater fastnade en artilleriattack kallades upp för att ge täckning för tillbakadragande från Kafr Kana. När artilleri attacken kom till 102 libaneser som tog skydd i en FN-byggnad. Den misslyckade attacken ledde till att Israel upphörde verksamheten mot Hizbollah. Det går två berättelser runt i media om Bennett. Den första berättelsen säger att Bennett riskabelt manövreras utan tillstånd från sina befälhavare. Den andra berättelsen antyder att hysteriska ?? ?? Nödsamtal ledde till den misslyckade attacken. Bennett själv förnekar att ha gjort något fel.
  Översiktsartiklar ekonomi Israel + länk
  Israeliska Diamond marknaden fortsätter att lysa trots tufft år ?? INN
  Det går bra med den israeliska diamantindustrin. Diamant exporten ökade något under 2014, trots den globala handeln med diamanter stagnerat. Israel exporteras för $ 9320000000 värde av slipade och oslipade diamanter. Det var under 2013 ytterligare $ 9160000000. Totalt diamant export står för 16% av den totala exporten av Israel står på $ 56800000000. Det var under 2014 för $ 8500000000 värde av slipade och oslipade diamanter som importeras.
  Ny artikel ?? Modern Israel 103: Politik - Tyskland / Israel 60s
  Israel och premiärminister David Ben-Gurion såg det i den nya Västtyskland inte Nazityskland var mer och ville etablera relationer med tyskarna. Läs mer: Modern Israel 103: Politik - Tyskland / Israel 60-talet.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 6 jan 2015, klicka här.

  Måndag 5 januari, 2015 - Det finns för närvarande ingen säkerhet staket på Goesh Etzion, Shurat Hadin klagar palestinska ledare för krigsförbrytelser

  Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
  Gush Etzion Southern Fence plan på hyllan, för nu ?? INN
  Högsta domstolen har slagit fast att staten kan bygga ett säkerhetsstängsel i väster och norr om Goesh Etzion, men att den bör rådgöra med domstolen om det finns invändningar. Bygg står stilla på grund av en stämning inlämnad av araber, vänsteranhängare och miljögrupper. Domstolen avslog emellertid ansökan eftersom staten själv säger vid denna tid inte kommer att fortsätta att bygga säkerhetsstängslet. Beslut, är staten att bygga än domstolen måste minst 60 dagar i förväg informera kunden så att framställningarna kan lämnas in.
  Översiktsartiklar val + länk
  Den högerextrema politikern Moshe Feiglin s lämnar Likud och planerar att starta ett nytt parti. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
  Israelisk grupp filer krigsförbrytelser passar mot palestinska ledare ?? TOI
  Shurat Hadin, en israelisk juridisk organisation, meddelade idag vid Internationella brottmålsdomstolen tre palestinska ledarna som åtalats för krigsförbrytelser. Det är statsminister Rami Hamdallah, minister Jibril Rajoub och Majed Faraj PA intelligens. NGO arbetar också med befintliga stämningar mot president Abbas och Khaled Mashaal i Hamas. Anledningen till att de tre ledarna för PA bli stämd är att Fatah öppet på Facebook hävdade att det hade avfyrat raketer under Gazakriget 2014 som ledde till personskador och dödsfall. De är också ansvariga för brott mot de mänskliga rättigheterna i de palestinska områdena.
  Översiktsartiklar israelisk politik + länk
  Bibi man gör Barkat minister för Jerusalem "Peace Now politik" ?? INN
  Enligt ett meddelande till borgmästare i Jerusalem Nir Barkat höra från Netanyahu att han fick i nästa minister för Jerusalem frågor, en position som för närvarande innehas av minister Naftali Bennett. Kontoret av statsministern vill inte kommentera meddelandet. Fullmäktigeledamot Arieh Kungen var emot utnämningen av Barkat eftersom dessa är de senaste fem åren som borgmästare följde en vänsterpolitik i Jerusalem, liksom byggplaner för 7000 hus för arabiska invånare i staden och en minskning i förstörelsen av illegala arabiska hem medan antalet Judiska hus som förstördes ökade. Även illegala synagogor förstördes medan ingen illegal moské jämnades med marken. Dessutom, 88 illegala arabiska byggnader i historisk och strategisk mark legaliseras i staden. Vidare nämner Kungen att gatorna i östra Jerusalem inte fick hebreiska namn medan 600 gator har gett arabiska namn. Kungen tycker att Barkat och Netanyahu i Jerusalem har gjort en delad stad.
  Översiktsartiklar ekonomi Israel + länk
  Japanska PM att besöka Israel i mitten av januari ?? JP
  Den nyligen nyutnämnde Japans premiärminister Shinzo Abe, är mitten av januari till Israel. Japans premiärminister besöker också PA. Nyheten kommer på besök efter några veckor tidigare, har den israeliska regeringen beslutat att förstärka sina ekonomiska förbindelser med Japan. För detta finns flera tiotals miljoner shekel investerats under de kommande tre åren. Netanyahu vill den israeliska ekonomin att utnyttja fler marknader. Israel är fortfarande mycket beroende av EU och Förenta staterna. Premiärministern har haft kontakter under de senaste två åren med Kina, Japan och Indien för att stärka banden. På samma sätt, Latinamerika och Afrika är viktiga marknader för Israel. År 2013 exporterade Israel bara 720 miljoner dollar till Japan. Det är mycket mindre än exporten till Kina och Nederländerna. För att underlätta handeln i Japan Israel kommer att öppna ett handelssekreterarkontor i Osaka, öka antalet kommersiella attachéer i Tokyo, göra mer forskningssamarbete, främja samarbetet inom rymdområdet, och den japanska turismen till Israel.
  Översiktsartiklar turism och Travel + länk
  El Al tillkännager direktflyg till Boston ?? YN
  EL AL kommer att genomföra direktflyg mellan Tel Aviv och Boston. På sommaren är en flygning i 1399 dollar kostnaden. Under hösten behöver bara 1.049 dollar som ska betalas. Den första flygningen kommer att äga rum den 28 juni 2015. Det finns tre flygningar i veckan mellan de två städerna. Flygningen till Boston är den 35: e destinationen för EL AL till Nordamerika. Flyg till Boston, främst av affärsresenärer. EL AL förväntar sig också mer israeliska familjer kommer att flyga till Boston.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - 5 januari, 2015, klicka här.

  SÖNDAG 4 Januari, 2015 - Enkät: De flesta israeler är stolta över Israel; medlemmar av terrorgruppen har gripits i Hebron

  Översiktsartiklar ?? Undersökningar och på Israel / palestinierna + länk
  Omfattande undersökning finner judar, araber stolt över att vara israelisk ?? JP
  En undersökning utförd av Israel Demokrati Institute Democracy Index visar att judar och araber är stolta över Israel. Det handlar om 86% och 65%, respektive. Endast 13% av judar och 34% av araber är inte stolt över Israel. När vi frågade där judiska israeler har mest förtroende för sitt svar på följande sätt: IDF ordförande Högsta domstolen. Den minst säker är judarna i Knesset, Rabbinska och media. Israeliska araber har mest förtroende för Högsta domstolen, polisen och IDF. Araberna har minst förtroende för medierna, Knesset och religiösa ledare. Tre fjärdedelar av israelerna tror att politikerna måste tänka om sina egna intressen än det nationella intresset. Endast 20% av israelerna anser att kunna utöva inflytande på regeringens politik. Även många israeler är intresserade av politik även om många inte stödja politiska partier.
  Översiktsartiklar + terror länk
  ISIS Terror Cell Medlemmar greps i Hevron ?? INN
  Israeliska säkerhetsstyrkor i Hebron medlemmar av terrorgruppen har gripits. Gripandet tog redan placera på November 14, 2014, men är idag framkom först. Medlemmar i cellen genomförs efter en misslyckad attack mot IDF soldater genom att kasta en sprängladdning på soldater att ingen blev skadad. Terrorgruppen planerar att genomföra nya attacker. Namnen på terroristerna: Ahmed Salah Shehada Wadah; Mohammad Abd al-Kadher Fiad Zaro; och Qasai Ibrahim Dib Masawada. Under förhör, terroristerna vill utföra kända attacker inklusive mordet på en judisk bosatt i Hebron.
  Betänkande Ya'alon flyttar till namnet Lehava anti-assimilation gruppen en terroristorganisation ?? JP
  Försvarsminister Ya'alon planerar anti-assimilation organisation Lehava som en terrorgrupp att kvalificera sig. Nyligen har tre medlemmar i gruppen greps eftersom de var bakom mordbrand av en judisk-arabisk skola. Senare ytterligare tio medlemmar arresterades i samband med uppvigling. Lehave hänger samma ideologi som de slagna extremist rabbi Meir Kahane av Jewish Defense League.
  Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
  IDF Skapar New Intelligence Dept. att övervaka ISIS ?? INN
  IDF har inrättat en ny avdelning som bedriver samla in information om IS. Den nya avdelningen är faktiskt en befintlig avdelning som från och med idag kommer att fokusera på IS. I april 2014 IDF redan börjat spårning IS. IS var ursprungligen genom Syrien övervakade men IDF insåg att terrorgruppen är mycket unikt som inte kan upptäckas av en viss arena. Avdelningen är engagerad i stridsmetoder i organisationen, uttalanden av dess ledare och publicering propagandavideor. IDF är särskilt oroad över spridningen av IS inom Israels gränser. IS har en stark närvaro i Sinaiöknen. IDF befarar att de palestinska araberna gå IS.
  Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
  IDF drar med trupper från Gaza gränssamhällen ?? YN
  IDF har dragit tillbaka sina trupper från judiska samhällen i närheten av Gaza. Dessa är grupper som inte ligger på gränsen till Gaza. Invånarna är rasande över beslutet eftersom enligt dem faran ännu inte är över. Efter Gazakriget 2014 är fortfarande två raketer avfyrades mot Israel. IDF fortfarande med trupper i kibbutzen Nahal Oz och Kerem Shalom och samhället Netiv HaAsara.
  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Israel förbereder sig för vinterstorm, snö på berget Hermon ?? YN
  De kommande dagarna Israel kommer att drabbas av en kraftig vinterstorm. Det finns redan talas om regn och starka vindar. På Hermon Mountain snö redan fallit. Förberedelserna har redan vidtagits för att göra området lämpar sig för skidåkare.

  Shabbat 3 jan 2015

  Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:
  Anmälan sker efter sabbaten.
  Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
  Israel fryser palestinska skatteintäkter som svar på ICC medlemskap ?? JP
  Den israeliska regeringen har beslutat att 500 miljoner shekel i skatteintäkter som den samlar in för PA kommer att hållas med anledning av beslutet av PA att ansluta sig till Internationella brottmålsdomstolen i Haag medlem. Det är inte första gången den israeliska regeringen, PA straffas för att ta ensidiga åtgärder. I enlighet med avtal som ingåtts i Oslo Accords Israel samlar skatteintäkter på uppdrag av PA och tillägger att tillämpa varje månad till den palestinska myndigheten över. Tidigare idag rapporterades det att Israel kommer att ta reda på om palestinska tjänstemän kan åtalas för krigsförbrytelser mot Israel. Förresten, både Israel och USA inte är medlem i ICC.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - Januari 3, 2015, klicka här.

  Fredag, 2 januari, 2015 - judiska befolkningen i Judéen och Samarien ökade med 15.000 under 2014

  Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
  15.000 fler judar i Judeen-Samaria 2014 ?? INN
  Den judiska befolkningen i Judéen och Samarien ökade med 15.000 personer under 2014. Det finns nästan 400.000 judar lever redan på dessa områden. Detta gör den judiska närvaron i områden ?? ?? oåterkallelig, säger förre ordförande Yesha rådets Dani Dayan. I östra Jerusalem leva ytterligare 375 000 judar.
  Översiktsartiklar val + länk
  Likud i täten med 26 platser i förra mätningen. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
  Abbas filer krigsförbrytelser klagomål mot Israel vid ICC ?? TOI
  President Abbas i går bad ICC att utreda israeliska krigsbrott under Gazakriget 2014. Framställningen ingavs igår efter PA dagen blev innan en medlem av ICC.
  Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
  IDF självmord fördubblas under 2014 ?? YN
  År 2014, 15 soldater i IDF begick självmord. Det är dubbelt så många under 2013. Två var från självmord "ensamma soldater" i stridande förband. Totalt dog 105 israeliska soldater under 2014 varav 70 aktiv tjänst och 67 under Operation Skydds Edge. Det fanns 13 soldater i trafikolyckor medan de var på permission. Även om antalet 15 självmord verkar vara hög, den genomsnittliga fem år sedan på 30. IDF utreder självmord noggrant för att se vad som är orsakerna. Det finns fortfarande 115 soldater på sjukhus som var svårt skadade.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Palestinska Misstänks stickande två poliser i Jerusalem greps i pre-gryningsräd ?? JP
  Israeliska polisen tidigt i morse greps en palestinsk misstänks angripit två poliser förra veckan i Gamla stan i Jerusalem. Den palestinska hade gömt i ett hus i Ramallah. Shin Beth har informerat polisen om var mannen. När gripandet bröt kortfattat upplopp men har nu slutat.

  Torsdag, 1 januari, 2015 - Netanyahu fortfarande ledare för Likud

  Översiktsartiklar val + länk
  Netanyahu är fortfarande ledare för Likud. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
  Översiktsartiklar + terror länk
  Brand Bomb Offer Ayala Shapira är vaken ?? INN
  Ayala Shapira, 11-årig flicka som förra veckan skadades allvarligt i en bensinbomb attack, har återfått medvetandet. Hon talade med sina föräldrar. Hennes tillstånd är fortfarande kritiskt men stabilt. Allmänheten uppmanas att be för henne. Hennes mamma säger att hon inser bönens kraft.
  Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
  Israeliska jetplan reportedly surra Beirut ?? TOI
  Enligt libanesiska media idag israeliska soldater flög över Bekaadalen, södra Libanon och huvudstaden Beirut. Det skulle förlängas flygningar. Det flögs på låg höjd över olika delar av landet. Den libanesiska Daily Star rapporterade att en spaningsplan flög över Libanon under 17 timmar. IDF inte kommentera.
  Översiktsartiklar judiska världen + länk
  2014 ett rekord år för aliyah ?? YN
  Antalet invandrare som kom till Israel 2014 har inte varit så hög på 10 år. Det fanns rymliga 26.000 immigranter till den judiska staten. Detta är en ökning med 32% jämfört med 2013. De flesta invandrare kom från Frankrike, 7000. Det är första gången i historien som de flesta invandrare kommer från Frankrike. Fanns också många invandrare från Ukraina där situationen är instabil. Det är också första gången i historien som de flesta invandrare kom från den fria världen. Det är ett tecken på att Israel är uppenbarligen en attraktiv plats att leva. För 2015 är ännu mer än 30 000 invandrare, inklusive 10.000 väntas från Frankrike.
  Översiktsartiklar ekonomi Israel + länk
  Inkommande turism sjunker endast 1% 2014 ?? YN
  Turismen till Israel har minskat med endast 1% under 2014. Nedgången var mindre allvarlig än väntat på grund av de många turister som kom under första halvåret till Israel. Under och efter Gazakriget 2014, turismen har minskat betydligt. Det var i 2014 till cirka 3,3 miljoner turister till Israel. Av dessa 2.900.000 stannade åtminstone en natt i Israel. De flesta turister kom från USA och Ryssland. Från Europa kom främst från Frankrike och Tyskland. Det finns uppskattningsvis 41 miljarder shekel till turismen intjänats under 2014. För början av 2015 Israel återigen förväntar sig en ökning av antalet turister.
  Översiktsartiklar Israel inland + länk
  137 Skadade i nyårsfirandet Across Israel ?? INN
  Under nyårsfirandet i Israel ungefär 137 sårade. Magen David Addom tvungen att behandla 500 sjuka eller skadade människor. Det finns 25 skadade i trafiken och 24 skadades av våld. Det fanns 54 personer som hade som skall behandlas eftersom de hade för mycket att dricka. Det finns 23 personer svimmade.
  Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
  Regn, kanske Snö på väg till Israel ?? INN
  Från helgen vintern förvandlas till Israel tillbaka med massor av regn och eventuellt snö. De senaste två veckorna vädret var bra i Israel. Kallfront som kommer från Turkiet. Halvvägs genom nästa vecka kommer ett ännu större kallfront mot Israel. Förutom regnet, kommer temperaturen också att minska kraftigt. Regnet kommer att orsaka översvämning.
  Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
  Israel i den holländska medier - den 1 januari, 2015 klicka här.
  (0)
  (0)
  Nästa artikel Bostäder Katt

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha