Nyheter Israel: nyheter februari 2015

Annestin Sohlman April 24, 2016 Miscellanea 18 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nyheter Israel: Nyheter februari 2015. Efter oroligheterna i januari vid gränsen till Libanon och Syrien verkar ha blivit lugnare väder i början av februari. Både Israel och Hizbollah har ingen aptit för en upptrappning av våldet. Den 3 februari, en stor trafikolycka inträffade i Negev. Här är åtta dödsfall. Den berömda judiske historikern Martin Gilbert dör den 4 februari. När det gäller kampen mot IS kommer från en video som visar hur en fängslad jordanska pilot att brännas levande. Världen reagerar med avsky. De israeliska valen den 17 MARS 2015 också närmar sig. Likud och Labour-Hatnua alternativ vad gäller leder i opinionsmätningarna. För aktuella nyheter om Israel på de senaste nyheterna.
 • Shabbat 28 FEBRUARI 2015
 • Fredag ​​27 Februari, 2015
 • Torsdag, 26 Februari, 2015
 • Onsdag 25 februari, 2015
 • Tisdag, februari 24, 2015
 • Måndag, 23 Februari, 2015
 • Söndag Februari 22, 2015
 • Shabbat 21 Februari 2015
 • Fredag ​​20 februari, 2015
 • Torsdag 19 februari, 2015
 • Onsdag, februari 18, 2015
 • Tisdag 17 februari, 2015
 • Måndag 16 februari, 2015
 • Söndag, 15 februari, 2015
 • Shabbat 14 februari 2015
 • Fredag ​​13 februari, 2015
 • Torsdag, 12 februari, 2015
 • Onsdag, 11 februari, 2015
 • Tisdag 10 februari, 2015
 • Måndag, 9 februari, 2015
 • SÖNDAG, 8 februari, 2015
 • Shabbat feb 7, 2015
 • Fredag ​​6 Februari, 2015
 • Torsdag, februari 5, 2015
 • Onsdag 4 februari, 2015
 • Tisdag 3 FEB 2015
 • Måndag 2 februari, 2015
 • Söndag, februari 1, 2015

Shabbat 28 FEBRUARI 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:

Fredag ​​27 Februari, 2015 - Förundersökning i påstådda skatte tjänstefel i samband med bostad och privata residens premiärminister; maraton i Tel Aviv avbruten på grund av värmen

Översiktsartiklar Israel inland + länk
A-G Orders Probe Into PM Residence Spendera ?? INN
Justitiekanslern har beslutat en förundersökning om påstådda skatte tjänstefel i samband med bostad och privata residens premiärminister. PG betonade att Netanyahu är inte misstänkt. Enkäten kommer endast ske efter valet av 17 mars 2015.
Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
Två löpare skadades allvarligt i Tel Aviv Marathon ?? INN
På Tel Aviv Marathon som kommer att hållas i dag, två allvarliga skador. En av löparna förlorade medvetandet. En annan löpare drabbats av solsting. Det finns också flera löpare som behandlas för blåmärken och muskelsmärta. Förutom maraton är också halv maraton, 10 km, 5 km, några ras och barns racen rymde. Gör några politiker tillsammans med fem kilometer kursen till förmån för israeliska barn med cancer.
Uppdatering: Det maraton avbryts halvvägs på grund av värmen och många sårade som följd.
Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
Polisen data visar topp i antal eller försök till attacker genom vägspärrar ?? YN
Data från polisen visar att antalet försök har ökat kraftigt för attacker genom checkpoints. År 2014 skulle 14 terrorister vara på väg att begå ett attentat i Israel. År 2013 orderstocken var 4. 2014, 32 miljoner människor passerade genom checkpoints. Infiltration Försök var 8% ökning. Det är en ökning med 66% för innehav av vapen. Antalet falska identitetskort ökade med 21%. Det fanns gripits 55% mer illegala invandrare. Palestinierna som inträffade som israeliska araber ökade med 21%.

Torsdag, 26 Februari, 2015 - Prislapp attack mot en kristen seminarium i Jerusalem

Översiktsartiklar + terror länk
Christian seminarium eld i Misstänkt hatbrott i Jerusalem ?? JP
I en prislapp anfallsslag kristen seminarium i Jerusalem. Anti-Jesus graffiti sprutades fast på väggarna i en grekisk-ortodox institution och det fanns en brand. Ingen här skadades. Enligt den grekiska ortodoxa ärkebiskopen Aristarchos uppstod branden på 5:30 i morse. Det kan finnas ett samband med en tidigare hot av två ortodoxa judar. Igår en arabisk by drabbades av en prislapp attack.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
International Abbas avvisar förslaget om att ta över Gaza ?? INN
PA har avvisat internationellt initiativ för att gripa makten i Gaza. Initiativet stöddes av USA, Europa och Jordanien. Västvärlden ville föra initiativ till FN: s säkerhetsråd. Men PA förkastade förslaget. Abbas är rädd att han kommer att förlora makt och han kommer i konflikt med Hamas. Konceptet utarbetades strax efter Operation Skydds Edge av ett antal länder. Israel och Egypten har också placeras på höjden av utkastet till förslag.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Israel flygvapnet avbryter utbildning bland ström av allvarliga incidenter ?? JP
Idag är inte utbildad av IAF för ett antal av säkerhetsincidenter som har inträffat nyligen. Uppmärksamheten är nu inriktad på att förbättra flygsäkerheten. En av incidenterna innebar en kämpe som var nästan en annan kämpe. Den felande föraren dömdes till fem dagars militärfängelse.
Översiktsartiklar Israel och EU / EU + länk
Polen och Israel markera 25 år av förnyade diplomatiska förbindelser - Utrikesministeriet
Polen och Israel firar 25 år av förnyade diplomatiska förbindelser. 1990 obligationerna återställdes som hade brutits 1967 efter sexdagarskriget. Polen tillhörde 1948 till de länder som erkänt Israel. Bindningen mellan judar och polacker har funnits i 1000 år med höjdpunkter, men också många dalar.
Översiktsartiklar Western attack mot IS + länk
"Senior ISIS befälhavare dödades i flyganfall i Irak, ödet eller ledare Baghdadi okända" ?? JP
Enligt Al Arabiya är i den USA-ledda koalitionen angrepp mot flera framstående ledare i IS IS dödades. Attacken ägde rum i den irakiska staden al-Qaim den syriska gränsen. Det är inte klart om ÄR ledare Abu Bakr al-Baghdadi skadades i attacken. Han skulle ha gått på väg till området. Det fanns dussintals medlemmar och ledare har dödats. Enligt ett sjukhus innebär minst 17 döda och 29 sårade. Fem platser bombades på exakta uppgifter. Enligt den syriska observatoriet för mänskliga rättigheter har hittills 1465 dödas terrorister. Dessutom har mer än 1.000 civila dödats hittills i attackerna i koalitionen. Detta gäller endast de dokumenterade siffrorna. Den verkliga siffran är troligtvis mycket högre.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Denna söndag: Ban Ki Moon på Chabad synagogan J'lem Marks 120 ?? INN
FN-chefen Ban Ki Moon är hedersgäst ?? video inspelad via en pre ?? vid ett Chabad ungdomsmöte nästa söndag. På denna dag firar Jerusalems mest trafikerade synagoga hennes 120: e födelsedag. Det är en av de äldsta synagogor i huvudstaden. Chabad judiska ungdoms shabbaton hölls sju år för första gången. Sedan tog ett hundratal ungdomar deltog. Gör idag 1500 ungdomar från 10 länder deltog. Detta möte är i Brooklyn, höll New York samma dag som synagogan i Jerusalem firar 120-årsjubileum. "Den sefardiska Shtieblach" får varje dag mer än 3000 besökare.

Onsdag 25 februari, 2015 - Amnesty International vill stoppa vapenleveranser till Israel

Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Amnesty uppmanar stapplande vapen till Israel, andra skyldig till "massgrymheter" ?? JP
I sin årliga rapport, The State of the World ?? ?? s mänskliga rättigheter ?? Amnesty International rapporterar att inga vapen bör mer levereras till länder som Syrien, Irak, Sydsudan, Ryssland och Israel. Dessa vapen är utplacerade mot civilbefolkningen. I partiska rapport från Amnesty Israel klumpas ihop med länder som Syrien och Irak. 2014 rapport om kriget i Gaza diskuterar som bara Israel skampålen och knappt Hamas och den palestinska myndigheten. Israel har inte svarat på rapporten men NGO Monitor säger Amnesty International om förbud mot leverans av vapen till Israel, den judiska statens rätt att försvara sig förnekar.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Electric Company fortsätter Strömavbrott till PA Om skuld ?? INN
Återigen, den israeliska Elektricitet Corporation, flödet av elektricitet för att skära av palestinska städer. Igår hände även för en timme. Idag Sikem och Jenin har påverkats av åtgärden. Anledningen är att PA vägrar att betala elräkningen på ca $ 500 miljoner dollar. Dessutom, när det gäller uppsägningen av utbudet endast en effektminskning för lampor, kylskåp och liknande bara för att fungera. Endast datorer och TV-apparater har lite makt så det fungerar inte längre. Försvarsminister Ya'alon motsätter sig åtgärden, men säger att företaget inte behöver regeringens godkännande. USA har uttryckt oro upprymd om åtgärden. Israel producerar 95% av elen i Judéen och Samarien. I Gaza, är det 75%.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Tvingad från Damaskus, Hamas etablera sig i Turkiet ?? YN
Hamas har inrättat sitt huvudkontor i Turkiet efter att ha utvisats från Damaskus. Hamas utnyttjar de försämrade relationerna mellan Ankara och Jerusalem. Hamasterrorister nu träna på turkisk mark med kunskap, stöd och hjälp från lokala myndigheter. USA utför påtryckningar på Turkiet att inte tillåta Hamas eftersom Turkiet är medlem i Nato. Men Turkiet inte bryr sig om det. Israel försöker också påverka Nato-medlemmar. Israel ser det som en dålig sak när en Nato-land, hjälper Hamas.
Översiktsartiklar + terror länk
Högerextrema judiska extremister Misstänkt i "prislapp" eller torching Västbanken moské ?? JP
I den arabiska byn nära Betlehem Jab'a har en prislapp attacken inträffade. En moské var skadad och brändes. Detta kan vara ett verk av högerextremistiska judar. Prislapp attacker fördömts av alla politiker. Det finns politiker som tror att dessa attacker som terror måste märkas.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Libyen, Egypten, Iran, Hamas och Hizbollah + länk
IDF Installerar betongbarriärer Along syriska gränsen ?? INN
IDF har lagt konkreta stängsel längs gränsen mot Syrien. Placeringen kommer efter pansarmissilattack från Hizbollah förra månaden på Golanhöjderna. Varigenom två dödsfall och sex skador på den israeliska sidan.
Ny artikel ?? Yttrande Israel 116: Avtal av judar med Israel
Judar till Israel har ingen lust instinkt eller känsla utan en skyldighet. Judar får inte överge kravet. Nedläggning av Israel, vilket tyvärr många människor vill, skulle innebära att förkasta Bibeln. Läs mer: Yttrande Israel 116: Avtal av judar till Israel.

Tisdag, februari 24, 2015 - En palestinsk sköts ihjäl av IDF under upploppen; färre terroristattacker i januari 2015

Översiktsartiklar + terror länk
Arab upploppsmakare sköts till döds medan Attacker IDF ?? INN
Under upploppen i går kväll i Dheisheh flyktingläger nära Betlehem är en arabisk upploppsmakare sköts ihjäl av IDF. IDF soldater attackerades av en grupp araber med stenar, fyrverkerier och andra föremål. Här en IDF soldat blev skadad och fick föras till sjukhus. När IDF misslyckades att skingra folkmassan blev ledare för upploppen dödligt drabbats av en kula i IDF. Det är Jihad al-Jafari.
Färre Terror Attacker i januari 2015 Som Jerusalem Stabiliserar ?? INN
I januari 2015 fann färre terroristdåd än tidigare. I Jerusalem stabiliserar situationen. Det fanns 18 incidenter, vilket är mindre än tidigare månader men ännu mer än i januari 2014 då det fanns sju incidenter. När i januari 2015 jämfört med juli 2014, utgör detta en stor nedgång i våld. Bara i oktober och november 2014 Det var en uppgång.
Senaste nytt Israel och Iran: en militär strejk Israel / USA?
Netanyahu säger att hans tal inför kongressens sista broms "att hindra Iran från att utveckla kärnvapen: Israel och Iran News - 24 februari, 2015.
Översiktsartiklar judiska bosättningar + länk
Bostäder Ministeriet planen: En femtedel av nya bostäder att gå på Greenline ?? YN
Ministeriet för bostäder har en plan för att bygga 48 000 i Judéen och Samarien. Östra Jerusalem, är 15.000 nya bostäder planeras. Totalt vill ministeriet att 279.000 hem hela Israel att bygga för att ta itu med bostadsbristen. Slående är planen att helt bygga i isolerade bosättningarna i Judéen och Samarien: Ma'ale Amos, Bat Ayin och Nahliel. Det finns även bostäder planeras för bosättningar som ännu inte etablerat som Gva'ot.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Försvarsdepartementet medger Arrow missilförsvar Testet misslyckades ?? INN
Försvarsministeriet har erkänt att testet av pilen 2 i september misslyckades. Tidigare var det fortfarande betraktas som en framgång. Testet av pilen 3 i december misslyckades. Den ryska flottan i Medelhavet bevittnade misslyckande. Hon hittade målet missil 300 kilometer från Tel Aviv vid Medelhavet tillbaka.
Översiktsartiklar Israel inland + länk
Body of saknas vandrare hittades i Döda havet ?? TOI
Förmodligen kroppen Shai Yaakov Noam, 31, som har varit försvunnen sedan i fredags hittades i dag i Döda havet. Han arbetade på en trek vid dåligt väder. Ein Gedi regionen var under den översvämmade bara med vatten igen. Dessutom kroppen har ännu inte identifierats i syfte att säkerställa att det är Noam.

Måndag, 23 Februari, 2015 - Hamas fortsätter att testa missiler; PA och PLO befunnits skyldiga till terror; Hamas omaskerad cell; Iran är front mot Israel från Rosh Hanikra till Golanhöjderna

Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Hamas fortsätter att uppgradera sina Rockets i test ?? INN
I morse före klockan 10 lokal tid, har Hamas återigen tre raketer avfyrades mot Medelhavet. Hamas är fortfarande arbetar på att förbättra raketer, medan Israel försöker med all sin kraft för att hålla smuggling av nya missiler i Gaza. I januari, det senaste testet när tio raketer avfyrades mot Medelhavet.
Senaste nytt Israel och Iran: en militär strejk Israel / USA?
Mossad och Netanyahu skiljer sig på förvärv av kärnvapen Iran, enligt läckta dokument: Nyheter om Israel och Iran - 23 februari 2015.
Översiktsartiklar + terror länk
PA, PLO befinns skyldiga för terror i Landmark mål ?? INN
I en dom från en US District Court juryn på palestinsk terror, att PLO och den palestinska myndigheten betala $ 218.000.000 till offren. Dessa organisationer har uppmuntrat under den andra intifadan terror och var ansvariga för uppvigling. Fallet togs av Shurat Hadin som representerar terroroffer. Enligt denna organisation, kan PLO och PA enkelt betala pengar till offren eftersom de betalar varje månad pengar till familjer av terrorister som har begått terrordåd.
Israel bryter upp Hamas terrorcell på Västbanken ?? YN
Shin Bet förra månaden rullade en Hamas terrorcell som består av 11 terrorister. Gruppen ville att utföra attacker mot israeliska civila, bland annat genom självmordsattacker. Cellen manövreras från Hebron. De planerade att begå ett attentat i Tel Rumeida. De ville locka med en liten bomb IDF-trupper för att gå ut sedan en stor bomb. Men planen misslyckades på grund av tekniska problem. Förutom gripanden är också sprängämnen och vapen beslagtogs av Shin Beth.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Libyen, Egypten, Iran, Hamas och Hizbollah + länk
Iran Utplacerat Längs Israels norra gräns, "War Plans" ?? INN
Oavsett huruvida Iran har kärnvapen, har en aktiv front byggdes från Rosh Hanikra till Golanhöjderna. Målet är att släppa lös ett krig mot Israel. Enligt Yigal Carmon Iran drar nytta av kaoset i Mellanöstern för att skapa en gemensam front löper från Teheran till Bagdad till Syrien och Libanon. Syrien är en Hizbollah staten har blivit. Iran försöker också påverka PA områden i Judéen och Samarien och Gaza. Med den främre Iran vill också hindra Iran kommer att attackera Israel. Det yttersta syftet med Iran är att förstöra Israel. Carmon varnar Israel att inte göra samma misstag som tidigare Yom Kippur-kriget. Israel måste inte bara varna om kärnvapenhotet utan också konventionellt krig.
Översiktsartiklar judiska världen + länk
Iranska styrkor uppges återvända stulen Torah till judiska gemenskapen ?? JP
Medlemmar av en milis knuten till Revolutionsgardet har återvänt en stulen Torah rulla från en synagoga i Shiraz. I Iran mellan 8000-25,000 judar religionsfrihet, men kritiker säger att judarna inte kunde uttrycka sig fritt. Det är en av de äldsta judiska samhällen i världen.
Ny artikel ?? Yttrande Israel 115: Jerusalem Israel brud
Utan den judiska människor Jerusalem änka. Men Israel är Jerusalem sedan 1967 åter bli en brud. Sion är ett hem för det judiska folket. I Psalm 137 vers 5 är ?? Om jag glömmer dig, Jerusalem, låt min högra hand ??. Jerusalem är mor till Israel. Läs mer: Yttrande Israel 115: Jerusalem Israel brud.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Titta: Sällsynt videofilmer av Chafetz Chaim ?? INN
YouTube är en sällsynt video för att se Chafetz Chaim, Rabbi Yisrael Meir Kagan, en av Europas största judiska rabbiner i 20-talet. År 1923 deltog han i den första World Agudath Israel kongressen. Av dessa var inspelningarna gjordes. Det finns 57 sekunder kvar av hans ankomst i Wien. Hans magnum opus Mishne Berura fortfarande används för halachiska regler. För bilder från videon på länken ovan.
Jerusalem får sin första Haredi baren ?? YN
"Kretshme" läser jiddisch namnet på en ny ultra-ortodoxa bar i Jerusalem. Det är den första i sitt slag. Baren på kvällen fram till midnatt och är öppen i grannskapet Guela. Den kan ätas kött och alkohol är tillgänglig. Det är en plats för yeshivastudenter och gifta par. Läs mer på länken ovan.

Söndag Februari 22, 2015 - borgmästare i Jerusalem visar sig terrorist; möjlig brottsutredning i Netanyahu familjen

Översiktsartiklar + terror länk
Jerusalem Mayor Barkat Fångar stabber ?? INN
I slutet av eftermiddagen en terrorattack plats i Jerusalem. En arabisk terrorist korsade en ultra-ortodox Judisk med en kniv ner. Den judiska mannen här skadades. Han knivhöggs i buken. Tillfällighet körde borgmästare Barkat i Jerusalem med sin livvakt längs platsen des onheidls. De såg händelsen inträffar och ingrep omedelbart. Terroristen var övermannades.
Översiktsartiklar Israel inland + länk
Danino: Det finns anledning för utredning mot Netanyahu ?? INN
Polischef Yohanan Danino sade att det kan finnas skäl att göra en brottsutredning premiärminister Netanyahu och hans hustru. Danino hänvisar till en tidigare anställd vid Netanyahu Manny Naftali stämma paret för missbruk. Naftali får immunitet mot åtal i utbyte för hans vittnesmål. Dock måste justitiekanslern fatta beslut om att åtala paret Netanyahu. Om bevis framförs också rapporten från den statliga revisorn har funnit att familjen Netanyahu alltför gjort mycket användning av offentliga medel för bostad. En undersökning har påbörjats, till paret Netanyahu vittna. Beslutet av justitiekanslern väntas nästa vecka.
Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
Judar och muslimer promenader tillsammans mot aggression ?? NOS
Omkring 200 personer har haft denna eftermiddag en parad i Amsterdam mot antisemitism och islamofobi. Processionen gick från synagogan på Jonas Daniël Meijer Square till moskén Weesperzijde. Med tal och som blommor.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Israel tecknar avtal om köp av ytterligare 14 F-35 stridsflygplan ?? JP
Försvarsministeriet har tecknat avtal för ytterligare 14 F-35 stridsflygplan. Israel har nu totalt 33 F-35s köpt. Tanken är att köpa totalt 50 stridsflygplan två skvadroner av 25 F-35s åldersgrupp. Varje plan kommer att kosta Israel $ 110 miljoner euro. När affären med Lockheed är också logistiskt stöd, utbildning av piloter och markpersonal, del utbyte och underhåll i Israel. Det israeliska företaget Elbit levererar hjälmar för piloter och Israel Aerospace Industries tillverkar vingarna. Slutet 2016, de två första flygplanet i Israel. År 2021 kommer resten.
Översiktsartiklar ?? Undersökningar och på Israel / palestinierna + länk
86% av de israeliska araberna motsätter Islamic State ?? YN
En ny opinionsundersökning visar att 86% av de israeliska araberna är emot IS. Samtidigt tänker på judar som stöder är 30% av de israeliska araberna korrekt. Undersökningen tittade på förhållandet mellan judar och araber. Den visar att 77% av judar och 68% av de israeliska araberna anser att relationerna har försämrats mellan judar och araber sedan Operation Skydds Edge. Drygt hälften av judarna inte vågar göra i arabiska stadsdelar shopping, resor, etc. Denna andel är högre bland religiösa och höger judar. För övrigt tror 78% av araberna att judarna är bara inte rädd för att komma in arabiska stadsdelar. En tredjedel av de israeliska araberna inte känna sig hemmastadda med stora grupper av judar. 36% av judar vill inte sitta i samma klassrum som araber. Denna andel är högre bland religiösa och höger judar. Dock säger 52% av judarna är intresserade av att lära känna araber. För övriga resultaten av undersökningen gå till länken ovan.
Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
Madonna kommer att ringa Tel Aviv hem? ?? JP
Enligt den brittiska Daily Mail, är Madonna möjligt att köpa en lägenhet i Tel Aviv. Huset ligger på Boulvard Rothschild och kostade 55 miljoner dollar. Madonna verkar ha en effekt på 800 miljoner dollar så att de kan betala. Den judiska skådespelerskan Natalie Portman kommer att troligen köpa en lägenhet. Popstjärnan Madonna har kommit ibland i Israel för en konsert eller en "hemlig" besök i Safed Kabbalah centrum.
Ny artikel ?? Bokrecension: En värld av optimism - J. Soetendorpstraat
Till skillnad från många andra böcker om judendomen som antingen från ortodoxa synpunkt antingen från en liberal synvinkel skrivit den här boken presenterar de synpunkter på nytt av båda tendenser. Läsaren får en god uppfattning om hur olika judendomen och där skillnaderna är. Läs mer: Bokanmälan: En värld av optimism - J. Soetendorpstraat.

Shabbat 21 Februari 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:

Fredag ​​20 februari, 2015 - Israel blir vit

Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Israel vaknar upp till White ?? INN
I morse folket vaknade till ett vitt landskap. Från Golan till Negev har snöat. Mest snö i de högre områdena från 300 meter över havet. Vattennivån i Galileiska sjön ökade med 5,5 centimeter. Den snöfall innebär att vissa skolor kommer att stängas. Dessutom har ett antal vägar slutförts. I Jerusalem, är kollektivtrafiken begränsad. Ikväll kommer att flytta snön i regn och översvämningar kommer att inträffa. Fram till söndag vädret är torrt och temperaturen kommer att stiga igen.
Översiktsartiklar val + länk
Likud släppa i opinionsmätningarna. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Större Haredi Organization Förbud Purim Dräkter IDF ?? INN
Under Purim barn gå i ultraortodoxa kvarter i Bnei Brak och Mea Sheariem ofta runt i armén kläder IDF. Haredi Badatz Eida, en rabbinsk organisation vill nu att upphöra. Detta förbud är en del av kampen mot värnplikt för röding diem. Man är rädd för att barnen känner sig senare lockade till IDF och tillgodogöra sig när de bär militärkläder under Purim.
Översiktsartiklar antisemitism + länk
Svensk ambassadör radio frågar: Är judar orsakar antisemitism? ?? YN
Efter attackerna i Danmark intervjuades den israeliska ambassadören på svenska radio. Detta fick frågan om judar själva orsaken till återuppväckta antisemitism. Ambassadören svarade att han avvisar frågan helt och hållet. Han fann att samma som frågan om huruvida en kvinna är i sig skyldig till våldtäkt. Judar inte provocera. Det är möjligt att antisemitismen uppstår på grund av judar regelbundet framgångsrika. Svenska Radio har bett om ursäkt och tagit bort frågan från den digitala arkiv.
Ny artikel ?? Bokrecension: varje morgon New ?? arton Bön
Den Arton Bönen är en av den centrala judiska bön. Med hjälp av denna bön, läsaren introduceras till den rika världen tanke årtusenden judendomen. Det finns många rabbinska kommentatorer runt böner vävda. Läs mer: Bokanmälan: varje morgon New ?? den Arton bön.

Torsdag 19 februari, 2015 - Vänster gay aktivister störa mötet i judiska House; IS har återigen 10 egyptier som gisslan

Översiktsartiklar israelisk politik + länk
HBT-personer Crash annan judisk Hem Event, Våld exploderar ?? INN
Vänsterhomosexuella aktivister har stört ett annat möte av den judiska hem. En av aktivisterna visade under tal Naftali Bennett International LGBT regnbågsflaggan som var ett slagsmål. En annan aktivist filmade händelsen och sätta upp det på Facebook. Enligt aktivisten Naama Lazimi ville homosexuella aktivister ber bara frågor och inleda en dialog med partiet om luckorna i deras ideologi. Hitta Aktivistern den judiska House mest sektors parti i Israel för religiösa nationalistiska Ashkenazisch män.
Senaste nytt Israel och Iran: en militär strejk Israel / USA?
USA innehåller information om Israel medvetet bakom på nukleära samtal med Iran: Nyheter om Israel och Iran - 19 Februari 2015.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Expert: Haredi IDF service Nu en ostoppbar kraft ?? INN
Trots protester från några char diem mot värnplikt ingå alltmer ultraortodoxa judar anslöt sig till IDF. Det säger Yonatan Bransky av Netzah Yehuda organisation som består av veteraner från IDF och rabbinerna i char diem. De som protesterar är bara en liten högljudd minoritet som ignoreras av majoriteten. IDF säkerställer att de religiösa soldaterna att utföra sina arbetsuppgifter utan att deras religiösa livsstil påverkas.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Libyen, Egypten, Iran, Hamas och Hizbollah + länk
Rapportera: ISIS gisslan Mer egyptierna ?? INN
IS terrorister har kapat igen tio egyptier. Kidnappningen ägde rum i huvudstaden Tripoli. Hitta skärmytslingar mellan IS, den libyska regeringen och andra rebellgrupper. Egypten har ingen information om gisslan. I Libyen, det finns fortfarande tusentals egyptier. Egypten har erbjudit söndag att evakuera dem. IS har tidigare 21 koptiska egyptier halshöggs och Egypten i vedergällnings mål bombarderas och dödade mellan 40 och 50 terrorister. Den nya gisslan är förmodligen en hämndaktion IS vilket i sin tur kommer att leda till en egyptisk straff.
Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Israel förbereder sig för all-out storm som snöfall börjar ?? YN
I norra Israel, började det snöa. Stormarna som. Temperaturerna är låga. Längs kusten är höga vågor. Ikväll kommer också att snöa på berget Karmel, kullar Judéen och Samarien och i Jerusalem. På grund av stormen är den stängda hamnen i Haifa. Inom de områden där ingen snö faller regn. Det finns risk för översvämning.

Onsdag, februari 18, 2015 - kristna missionärer aktiva i israeliska valet

Översiktsartiklar kristna världen i förhållande till Israel / Judendom + länk
Missionärer Dra nytta av valet att konvertera judar ?? INN
Anti-assimilation NGO Yad L'Achim har fått hundratals klagomål från judar kristna missionärer som försöker under valkampanjen i Israel för att konvertera judar till kristendomen. Missionärerna inkluderar Jehovas Vittnen och messianska judar. De är aktiva i de större städerna. I broschyrerna de handen avser starkt ledarskap bland ?? man ?? .
Översiktsartiklar val + länk
Högsta domstolen slog fast att Hanin Zoabi och Baruch Marzel får delta i de kommande valen. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Israel Hängslen för Blizzard ?? INN
Igen vintern stiger i Israel. I morgon och fredag ​​kan förvänta sig i norr, de övre delarna av Judéen och Samarien och Jerusalem snöoväder. Invånarna är redan slagen hamstring. Även de olika listor räddningstjänsten är redo att bistå i akuta fall. Som räddningsteam kommer att användas för återvinningsbara resenärer. Också få dåliga värmare mot kylan.
Översiktsartiklar ekonomi Israel + länk
Indien för att spendera $ 1b om israeliska vapen ?? YN
Indien går för $ 1 miljarder köpa vapen från Israel. Indien kommer att köpa två ?? Phalcons "avlyssning plan. Dessutom vill köpa radar ballonger Elta för 300 miljoner dollar. Den militära samarbetet mellan Israel och Indien framskrider väl. Det finns också ett samarbete med Barak 8 markluftmissilsystem för både hav och land. Indien köpte för $ 2 miljarder av missiler Israel. Under de senaste åren, är USA går platser hamra i Indien och Ryssland och Israel gick som den nationella vapenleverantör till Indien. Men Indien vet vad den vill. Det köper amerikanska plattformar, men väljer för installation av israeliska system som också är billigare. Indien och Israel arbetar också tillsammans med andra projekt som måste förbli hemliga. Israels försvarsminister Ya'alon är för närvarande i Indien och det kommer att öppna den israeliska paviljongen på en flyguppvisning.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Stabschef Eizenkot tillkännager nya utnämningar ?? INN
Den nya stabschef för IDF har utsett nya människor till olika positioner. Således Generalmajor Eyal Zamir utsetts till chef för Southern Command. Han ersätter Generalmajor Sami Turjeman. Generalmajor Amir Eshel kommer att förbli ett år längre befälhavare för flygvapnet. Och det går för Generalmajor Ram Rothberg av marinen. Brigadgeneral Amikam Nurkin utses till chef för stadsplaneringskontor. Han befordrades till generalmajor och ersätter generalmajor Nimrod Shefer. Generalmajor Tamir Heyman ersätter generalmajor Yossie Baidatz som chef för de militära högskolor. Han kvarstår som chef för norra kåren.
Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
Dykare hitta i Caesarea största skatt av guldmynt som någonsin upptäckts i Israel ?? JP
I Caesarea, upptäckte dykare en stor mängd guldmynt. Det handlar om 2.000 mynt från Fatimid period i det elfte århundradet. It dinarer, hälften dinarer och kvarts dinarer. Möjligen får mynten från ett vrak. Det kan vara en skatt båt som samlat in pengar till regeringen i Kairo. Fatimiderna var bland de isma'ilitische rörligheten inom shia Islam. De hade kuststäder i Palestina i sin ägo.

Tisdag 17 februari, 2015 - Ingen återvinning av turismen till Israel

Översiktsartiklar turism och Travel + länk
Israel ser 16% minskning av turister i januari ?? YN
Fortfarande återhämtar turismen till Israel. I januari 2015 var en minskning med 16% jämfört med januari 2014. Minskningen är fortfarande att göra med efterdyningarna av Gazakriget av 2014. endagsbesök av ryska turister har minskat på grund av den ekonomiska krisen i Ryssland.
Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
Asscher: Nederländerna ingen tänkbar utan judar ?? Algemeen Dagblad
Enligt minister Asscher är nederländsk utan judar är otänkbart. "Det finns ingen tänkbar Nederländerna utan holländska judar. Vår historia är ansluten, vår framtid kommer att vara för." Asscher svarar negativt på uppmaningen från premiärminister Netanyahu till europeiska judar att komma en masse till Israel på grund av antisemitism och angrepp på judar. Den franske presidenten Hollande och den belgiska premiärministern, Charles Michel uppmanade judar att stanna kvar i sitt land.
Översikt Israel / judar avlidna personer + länk
Terror Offer Adelle Biton avlidit ?? INN
Det fyraåriga Adelle Bitton har avlidit till följd av lunginflammation. Adelle var för två år sedan, offer för en terroristattack där hon blev påkörd av en sten. Mirakulöst, hon överlevde attacken men hade allvarliga neurologiska skador. Hon genomgick två år av en ansträngande rehabiliteringsperiod där hon var på sjukhuset många gånger.
Översiktsartiklar + terror länk
Judiska samfundet radiostationen stängs i kölvattnet av terrorattacker ?? The Copenhagen Post
Radio Shalom judiska samfundet i Köpenhamn för tillfället inte sänder program mer ut av säkerhetsskäl. Radion har ungefär var designad av säkerhetstjänsten. Hur länge radion kommer att vara avstängd luften är klar. Detta beror på säkerhetssituationen.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Libyen, Iran, Hamas och Hizbollah + länk
Rapportera: Hamas revolutionära gardet ledare med Secret ?? INN
Hamas och Iran åter goda vänner. I hemlighet höll ett möte mellan Khaled Meshaal från Hamas och Qasem Solemeini Revolutionära gardet. Mötet ägde rum några dagar efter Gaza kriget plats. Det har talats om olika frågor som ett återupptagande av militärt och ekonomiskt stöd från Iran till Hamas. Förhållandet hade varit en dålig tid eftersom Hamas vägrade att stödja Assad regimen som Iran gjorde. Nu när Hamas stöder det igen president Assad. Som ett resultat, banden mellan Hamas och Iran närmare varandra igen.
Översiktsartiklar antisemitism + länk
Hollande besök skändade judiska kyrkogården, säger franska judar hör hemma i Frankrike ?? JP
Frankrikes president Hollande har besökt den judiska kyrkogården i närheten av Strasbourg var i den gångna helgen 200 judiska gravar skändades. Han sade att de som gjort sig skyldiga till antisemitismen kommer att åtalas. Judar måste känna i sitt hem i Frankrike. Han svarade på uppmaningen från Netanyahu till europeiska judar att komma till Israel. I Frankrike bor den största judiska och muslimska grupper i Europa.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Stulna 19th Century Talmud Hittade ?? INN
Detektiver från polisen i Tel Aviv har hittat en speciell tractate av den babyloniska Talmud från 19th century. Tarmkanalen stals år sedan från Kungliga biblioteket i Jerusalem och anses förlorad. Boken återfanns i ett fall i Mikunis Street i Tel Aviv. Ägaren av ärendet ifrågasätts.

Måndag 16 februari, 2015 - Gadi Eizenkot ny befälhavare

Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Eizenkot att ersätta Gantz som IDF stabschef ?? INN
Idag, generalmajor Gadi Eizenkot utses till ny befälhavare för IDF. Han efterträder Benny Gantz, som avgår efter fyra år. Eizenkot kommer bli befordrad till generallöjtnant. Han är den 21: a befälhavare för IDF. Eizenkot är 54 år gammal och under de senaste två åren, ställföreträdande överbefälhavaren. Han är ursprungligen från Golani brigaden som han ledde under 1997 och 1998. Eizenkot är gift och har fem barn.
Översiktsartiklar Israel ?? Nederländerna + länk
Ringa holländska judar: "Var inte fly till Israel" ?? Parole
Ronny Naftaniel kallar holländska judar inte att fly till Israel. Han tror att emigrera till Israel ett slags kapitulation inför terrorn. Naftaniel tror att Netanyahu svarar på rädsla bland judarna i Europa. Naftaniel kan föreställa sig ett rum endast om du bor i en diktatur, men inte i en demokrati. Dessa måste vara ordentligt stärkas genom bättre information, utbildning och säkerhet. Även i Israel är attacker mot judar som plats i november förra året i en synagoga i Jerusalem. Naftaniel tar samtalet från Netanyahus val retorik. Dessutom har många israeler gå direkt ur Israel. Tio procent av befolkningen bor i utlandet.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Libyen, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Egypten hämnas masshalshuggningar, ISIS strejker i Libyen ?? JP
En dag efter att en video dök IS, som visar hur 21 egyptiska kopter i Libyen halshuggna, har Egypten genomförs bombningarna på mål av IS i Libyen. Träningsläger och vapendepåer bombades. I Libyen, det nuvarande kaoset där islamistiska terrorister försöker få makten. Sisi Egyptens president nämner förekomsten av muslimska extremister i Libyen ett hot mot Egypten.
Översiktsartiklar + terror länk
Danska polisen ut två med medhjälp Köpenhamn skytten ?? YN
Den danska polisen meddelade idag att igår två män greps som skulle ha gett stöd till skytten som skjutit och dödat lördagen i två attacker två personer. Ytterligare detaljer är inte kända.
Översikt Israel / judar avlidna personer + länk
Bayit Yehudi minister Uri Orbach dör vid 54 ?? YN
Minister Uri Orbach av den judiska Home avlidit efter en längre tids sjukdom vid en ålder av 54. Han tjänade som i den nuvarande kabinett som minister för äldre. Innan han började sin politiska karriär var han en lärare, författare och journalist. Uri Orbach lämnar en fru och fyra barn. Han begravdes i eftermiddag i Modi'in.
Ny artikel ?? Bokrecension: Israel ?? en blankocheck? ?? Leydesdorff m.fl.
"Israel en blankocheck?" är en bok skriven 1983 av 20 judar som svar på de förändrade attityder särskilt vänster Nederländerna med avseende på Israel efter första Libanonkriget 1982. Var Nederländerna på 60-talet fortfarande proisraeliska strejker på 80-talet som för att anti-Israel. Läs mer: Bokanmälan: Israel ?? en blankocheck? ?? Leydesdorff m.fl.

Söndag, 15 februari, 2015 - danska polisen skjuter död terrorist som ansvarar för två bombdåden i Köpenhamn, inklusive en attack i en synagoga

Översiktsartiklar + terror länk
Danska polisen Kill Man Ansvarig för Köpenhamn attacker ?? INN
Den danska polisen har skjutit ihjäl en terrorist i morse vid 06:00 som var ansvarig för två attacker igår i Köpenhamn. Vid den första attacken på ett café där hölls en konferens om islam och yttrandefrihet sköts ihjäl och tre poliser skadades. I den andra attacken på en synagoga sköts till döds och två personer skadades. Attackerna verkar vara en kopia av vad som hände i Paris med Charlie Hebdo och en judisk butik.
Netanyahu till europeiska judar: Terrorattacker i Europa kommer kontinuerligt är Israel ditt hem ?? JP
Netanyahu upprepade sin uppmaning till judar att komma till Israel. Enligt honom, kommer att fortsätta att slå den extrema islam i Europa. Judar i Europa kommer att dödas för att de är judar. Premiärministern sade att Israel är berett att ta emot många judar från Europa. Idag, kommer regeringen att avsätta 180 miljoner shekel för aliyah från Frankrike, Belgien och Ukraina och det kommer att bli fler program för att fånga judar.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Källor: Cirka 1000 Hizbollahs terrorister på Golan ?? INN
Mer än 1.000 Hizbollahs terrorister slåss med trupper från Iran och Syrien om Golan mot rebellerna. Uppgift Hizbollah är att hålla öppet på matarledningar för den syriska armén och se till att rebellerna inte klippa det. Förra veckan har flera byar fångades av Hizbollah. Kom hit 25 Hizbollahs soldater och 49 rebeller.
Iran: Nya Radar kan övervaka israeliska Startplatser ?? INN
Den iranska armén sägs ha en radar kan upptäcka uppkomsten av en israelisk stridsplan och uppskjutning av robotar. Radarn kallas "Sepehr 'och har en räckvidd på 2500 kilometer. Israel ligger inom ett område av 2000 kilometer. Radarn används nu för 40% och inte medför några problem. När systemet är lämpligt för 100% är det iranskt luftrum 100% säkra fordringar Iran.
Översikt Israel och bojkott + länk
Hundratals brittiska konstnärer meddelar kulturell bojkott av Israel ?? JP
Cirka 700 brittiska konstnärer efterlyser en kulturell bojkott av Israel. De kallar sig konstnärer för Palestina. Bland de 700 namnen inkluderar Roger Waters, Brian Eno, Mike Leigh, Ken Loach, Richard Ashcroft. ?? Nu är vi säger, i Tel Aviv, Netanya, Ashkelon eller Ariel, vann vi ?? t spela musik, acceptera utmärkelser, delta i utställningar, festivaler och konferenser, köra masterclasses och workshops, tills Israel respekterar internationell rätt och slutar sin kolonialt förtryck av palestinierna, ?? som kan läsas i ett öppet brev.

Shabbat 14 februari 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:

Fredag ​​13 februari, 2015 - IS anspråk en Mossad spion i händerna; vinter i Israel att följa

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
ISIS: s "Mossad Arab" är bara en jihadist, säger hans far ?? INN
IS hävdar en Mossad spion i händerna. Det är en 19-årig israelisk arab från östra Jerusalem. Men enligt fadern av mannen hans son har inga band till Mossad och han ville gå själv är. Han lämnade i oktober 2014 till Syrien. I januari blev han tillfångatagen av IS. Enligt fadern, rekryterade sin son över internet.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Bedömningar IDF säkerhet: Den palestinska myndigheten kan kollapsa när som helst ?? JP
Enligt en uppskattning av IDF, kunde PA kollapsa när som helst. Säkerhetssituationen i de palestinska områdena är bräcklig. Detta är bland annat på grund av de källskatt medel från Israel tillåter den palestinska ekonomin att kollapsa. En mindre incident kan snabbt växa till mer våld. Speciellt april månad anses kritiska. Då PA har inga pengar i Israel och kommer att ge en ny regering. IDF spelar redan på situationen så mycket som möjligt genom att ta vapen beslagtogs.
Översiktsartiklar + terror länk
Betänkande: 45% Minskning i "prislapp" Attacker 2014 ?? INN
År 2014 var antalet prislapp attacker minskade med 45% jämfört med föregående år. Det gällde 51 fall. Enligt IDF har att göra med minskningen förmodligen mer solidaritet med armén i samband med kriget i Gaza.
Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Regn fortsätter att dränka Israel ?? YN
Det återstår vintrar i Israel med massor av regn och snö. På grund av de höga regn översvämningar hitta det plats. Den norra plågas av snöstormar. I västra Galiléen är 24 timmar mer än 100 mm nederbörd fall. Hittade i Negev fortfarande sandstormar plats. På grund av det dåliga vädret, det finns fler bilolyckor än vanligt.

Torsdag, 12 februari, 2015 - Israel har mot vapensmuggling till Gaza; Judiska journalisten Bob Simon dog; Algeriska präst säger att moderna judar inte är ättlingar till apor och grisar

Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Vapensmuggling Försök Stoppad Israel i Gaza ?? INN
Shin Beth förhindra att vapen från Egypten in i Gaza via Medelhavet. Vapnen var avsedda för den militära grenen av Hamas. De var i en båt som var på väg från Sinai till Gaza. Det finns tre Gazans gripits. De är kända för att ha smugglat vapen till Hamas.
Översiktsartiklar islamiska världen i förhållande till Israel / Judendom + länk
Algerisk Cleric: Modern judar är inte Ättlingar till apor och grisar ?? INN
Enligt en algerisk Cleric stammar moderna judar inte härstammar från apor och grisar. De härstammar från Adam. Men judar från forna tider möjligt omvandlas till apor och grisar, eftersom de gjorde uppror mot Gud. Gå till videon på länken ovan.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Rekord F-16 Falcon som pensioneras från IDF tjänst ?? INN
Nr 107 F16 fighter går i pension. F16 har en världsrekord på 7 segrar luftdueller. Det är mer än de senaste F16. Flygplanet kommer att placeras i IAF Museum på Hatzerim flygbas. Planet kom i juni 1980 till Israel. Den 21 april 1982 första stridsflygplanet sköt ner ett syriskt MIG. Under var det första Libanonkriget på 9 juni 1982 två syriska huvudgrupper nedskjuten. Två dagar senare, återigen två huvudgrupper, en Sukhoi SU-17, och en Aérospatiale Gazelle helikopter sköts ned i ett slag. Pilot var överste Eitan Sativa. Den 7 jun 1981 tog planet deltagit i bombningen av den irakiska kärnreaktorn. År 1995 Falcon träningspass redskap och slutet av 2014 inte längre var med dem flugit.
Översikt Israel / judar avlidna personer + länk
CBS korrespondent Bob Simon dödade i Car Crash ?? INN
Amerikanska judiska journalisten Bob Simon har avlidit till följd av en bilolycka. Han var 73 år. Han var mest känd för att presentera det populära programmet sextio minuter på CBS. Han har också arbetat som journalist i Israel. Han var inte alltid försiktig i sin rapportering. Han var i Israel kritiserades när han kom in 2012 med en dokumentär på TV om ?? kristna i det heliga landet ??. Han anklagade felaktigt häri att Israel kristna i Israel jagar. Han förkastade det faktum att muslimer bara utvisa kristna från Israel. Även Simon var inte en praktiserande Judisk förväntas att han kommer att få en judisk begravning.
Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Väderprognos: Räkna med en Wintry Weekend ?? INN
Det är en vinter helg i Israel med kyla, vind och regn i norr och centrala delen av Israel. I de högre delarna av landet är snö. I centrum och södra delen av landet är också talar om luftföroreningspartiklar.
Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
Sällsynta bysantinska eran vin frön som finns i Negev ?? JP
I Negev hans vin frön hittades anor från den bysantinska perioden, ungefär 1500 år sedan. Forskarna tror att dessa frön producerade de bästa vinerna i hela bysantinska riket. Vinet var dyr och bara drickas av eliten. Det är oklart när fröna kom ifrån. Numera vin frön från Europa för vin som produceras i Negev.
Ny artikel ?? Bokrecension: The Price of Peace - Ron Muyzert
Boken handlar om huvudpersonen Rob Ginsberg som arbetar som en andra sekreterare vid den nederländska ambassaden i Tel Aviv. Från Nederländerna Ginsberg kommer ta reda på vad uppdraget politiska rörelse New Palestine gör med donationer den erhåller från Nederländerna. Läs mer: Bokanmälan: The Price of Peace - Ron Muyzert.
Översiktsartiklar val + länk
Central Valberedningen har styrt arabiska Knesset medlem Haneen Zoabi deltagande i valen. Baruch Marzel är utesluten. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.

Onsdag 11 februari, 2015 - TV bör sända Netanyahus tal inför kongressen; svår storm valdeltagandet; Hizbollah var för sex år sedan, planerar att mörda premiärminister Olmert

Översiktsartiklar israelisk politik + länk
Vänsterns bud Block TV Vädring av Bibi kongress tal misslyckas ?? INN
Justitiekansler Yehuda Weinstein beslutat att de israeliska medierna att sända tal Netanyahu för kongressen, anses det inte som valpropaganda fordringar kvar. Enligt Weinstein har en klar ?? nyhetsvärde ?? och så TV: n kan sända det. Talet handlar om Israels utrikespolitik och framför allt den iranska kärnkraftsfrågan. Detta är en del av arbetsuppgifterna för statsministern. Weinstein övrigt, säger att själva mediet måste avgöra om tal kommer att direktsändas eller inte leva.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Hizbollah uppgift Planerade att mörda Ehud Olmert ?? INN
Enligt en arabisk rapport, publicerad av Al-Arabi Al-Jadeed från London, skulle ha varit Hizbollah att planera att mörda sex år sedan premiärminister Olmert i hämnd för döden av Hizbollah ledare Imad Mughniyeh 2008. En israelisk polis, Mohammed Shurba som infiltrerade inom Hizbollah och nyligen greps inträffade attacken. Detta spion hindrade också en attack mot den israeliska ambassaden i Azerbajdzjan under 2009. Shurba år gav viktig information till Israel.
Översiktsartiklar + terror länk
Arabs Set Fire nära J'lem Kindergarten med Fireworks ?? INN
Araberna morgon har orsakat en brand i en judisk förskola i Jerusalem. Branden orsakades av fyrverkerier kastades på skolan. I måndags var det också någon form av incident vid en förskola. Där 12 araber kastade sten och fyrverkerier. När polisen inte dök upp invånarna tog saken i egna händer och jagade angriparna bort.
Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
Illegala arabiska Center Demolerat i Samaria ?? INN
Efter omfattande rättsprocesser i morse förstörde en arabisk Center i Samarien av den israeliska civila administrationen. Den plats där centrum byggdes kunde inte byggas, och presenteras också ett hot mot den intilliggande motorvägen. Den arabiska ägare hade några månader sedan för att domaren lovade att ta bort centrum i sig men gjorde det inte. Det är därför det hände idag av den civila administrationen. Organisationen Regaviem tid hade lämnat in en petition i Högsta domstolen. Regaviem åtagit sig att judiska äganderätt i Judéen och Samarien.
Översiktsartiklar Invandring + länk
Turismminister söker NIS 600m. ett år för att finansiera franska, ukrainska aliya ?? JP
Ministeriet för turism kommer för aliyah av judar från Frankrike, Ukraina och Belgien för både 2015 och 2016 varje år, 600 miljoner shekel. Judar från Ukraina lämnade landet på grund att lämna kriget och judar från Frankrike och Belgien sitt land på grund av stigande antisemitism. De extra pengar som behövs för mottagning och integration i Israel.
Översikt över artiklar, natur och miljö + länken
Kraftiga vindar och damm pest Israel inför storm ?? JP
Inför en kraftig storm Israel redan plågas av höga vindar och damm i luften. Detta orsakas av en depression över Kreta och Cypern är långsamt österut. När stormen når Israel går också att regn och stormar. Temperaturen kommer att sjunka avsevärt.

Tisdag 10 februari, 2015 - Eu levereras med sanktioner efter valet den 17 mars 2015, fler och fler judar lämna Europa

Översiktsartiklar Israel och EU / EU + länk
EU redo att slå Israel med sanktions One Day Efter val ?? INN
EU: s medlemsstater kommer efter det israeliska valet med sanktioner mot Israel, som diplomater i dag tillkännages. Det är en bojkott av de bosättningar som skulle strider internationell rätt. Företag som gör affärer med bosättningarna kommer att straffas. I Europa förväntas som vann rätt i Israel och som skulle göra det lättare att ta påföljder.
Översiktsartiklar judiska världen + länk
Judar fortsatte att lämna Europa, säger rapporten ?? YN
Antalet judar i Europa minskar särskilt eftersom antisemitismen i Europa är återigen på uppgång. År 1939, 9,5 miljoner judar levde i Europa. År 1960 var den siffran 3,2 miljoner. År 1991 bara 2,1 miljoner europeiska judar. Idag bor bara 1,4 miljoner judar i Europa. Speciellt antalet judar i Östeuropa har minskat betydligt, från 4,7 miljoner till endast 100.000. I Västeuropa var nedgången mindre eftersom det ursprungligen deltog färre judar. Över hela Europa lever nu endast 10% av alla judar.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Palestinierna att bojkotta produkter av fem stora israeliska företag ?? YN
Palestinierna flytta produkter från fem stora bojkott israeliska företag. Det är Strauss Elite, TNUVA, Jafora-Tabori, Osem och Prigat. Bojkotten är onsdag. Bojkotten är ett svar på den israeliska åtgärden att frysa skatteintäkter till den palestinska myndigheten som återigen följde på de ensidiga åtgärder från PA på FN. Bojkotten är tänkt som ett svar på att bygga judiska bostäder i den palestinska ?? ?? territorium. DE palestinska butiker få PA två veckor för att ta bort israeliska produkter från hyllorna i butikerna. Bojkotten ska i slutändan leda till alla israeliska produkter tas bort från de palestinska områdena.
Översiktsartiklar Israel och Egypten + länk
Två israeliska smugglare sköts till döds nära egyptiska gränsen ?? YN
Två israeliska narkotikasmugglare sköts ihjäl vid gränsen mellan Egypten och Israel. Förmodligen de dödades av kulor från den egyptiska armén när en eldstrid ägde rum mellan smugglarna och egyptiska soldater. IDF sköt varningsskott och förde sårade ut smugglare som senare avlidit av sina skador. Händelsen ägde rum nära Nitzana i Negev plats. Trots säkerhetsstängslet längs gränsen försöker smugglare och illegala invandrare ändå kommit över gränsen. De är oftast stoppas av IDF.
Översiktsartiklar + terror länk
Man Försöker man bränner israeliska flaggan utanför Paris Kosher marknaden ?? INN
Paris polisen har gripit en 38-årig man som försökte hugga en israelisk flagga på eld nära kosher livsmedelsbutik i Paris som sköts januari 4th judar och ett antal andra togs som gisslan. Mannen kunde släppas ut innan han kunde hugga flaggan i brand. Han har varit i kontakt oftare i det förflutna med polisen.

Måndag, 9 februari, 2015 - mer än 200 000 döda i syriska inbördeskriget fram till idag

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Cirka 200 000 dödade i syriska inbördeskriget hittills ?? INN
Sedan utbrottet av inbördeskriget i Syrien under 2011 cirka 210.000 människor dog i striden. Minst 2 miljoner personer skadades och 1,5 miljoner har blivit handikappade. Det finns mer än 10.000 barn och nästan 7000 kvinnor dräpt. Det finns nästan 25.000 utländska soldater dödats varav 640 av Hizbollah.
Syrian FM: Hizbollah en "stor hjälp" till oss på Golan ?? INN
Den syriska utrikesministern Walid al-Muallem, sade i går att Israel inte kan hålla Hizbollah från Golan. Ministern berömde hjälp av Hizbollah i Syrien.
Irak markoffensiv mot islamisk stat "inom några veckor" ?? YN
Enligt den amerikanska samordnare av coalitiet trupperna kommer inom några veckor, den irakiska marktrupper börjar med en markoffensiv mot den islamiska staten. Det kommer att bli en stor markoffensiv. Koalitions irakiska styrkor kommer att ge flygunderstöd. Amerikanerna leverera vapen till den irakiska armén och utbilda trupperna. Enligt John Kerry, sekreterare i den amerikanska verksamheten, går det bra med kampen mot IS. Det finns sedan augusti förra året över 2000 flyganfall som bedrivs av koalitionsstyrkorna. IS har uthärdat stora slag hade.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
IDF förstör sista resterna av Hamas tunnel i närheten av Gaza gränsstängslet ?? JP
IDF har förstört de sista resterna av en Hamas tunnel nära gränsen till Gaza. Tunneln var att förstöra alla helt under kontroll av IDF. Det fanns också ett antal vapen som upptäckts i tunneln som kvarstod i tunneln.
Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
IDF finner Vapen Stash i Samaria ?? INN
IDF har upptäckt en hemlig vapengömman i Samaria. Upptäckten gjordes i byn Talfit nära Eli. Det fanns bland annat en improviserad vapen av Carl Gustav M / 45 i. Två gripanden har gjorts och flera andra personer intervjuades. Den Tavor bataljonen utförde operationen. Bataljonen har varit en hektisk månad med den dagliga verksamheten både dag och natt i Eli området.
Översiktsartiklar judiska bosättningar + länk
Hög domstolsbeslut rivning av nio hem i Västbanken avveckling av Ofra ?? JP
Högsta domstolen har slagit fast att nio hus i den judiska gemenskapen Ofra bör rivas inom två år eftersom de byggdes på palestinsk privat mark. Ofra ligger 15 kilometer över den gröna linjen. Gemenskapen, där 3400 judar bor, har inget officiellt zonindelning om det är en juridisk uppgörelse. Många byggnader i staden har inget officiellt bygglov. Många hus är byggda enligt Jerusalem Post på palestinsk privat mark, vilket gör situationen ännu mer komplicerad.
Översiktsartiklar Israel och Mellanöstern + länk
Jemen faller till Iran i regionala krig genom ombud ?? JP
Störtandet av den jemenitiska regeringen har Houthierna Shia Iran ges mer makt i Jemen. USA hjälper här eftersom detta land krig mot den sunnimuslimska al-Qaida i Jemen. Dock är Gulfstaternas samarbetsråd inte är nöjd med maktövertagande av Houthierna. Uzi Rabi, av Moshe Dayan Centrum för Mellanösternstudier vid Tel Avivs universitet, sade att läget i Jemen som Syriens verkar som sunniter och shiiter bekämpa varandra. Sunni få stöd från Saudiarabien medan shiiterna stöds av Iran. Detta krig kommer inte i Rabi snabbt över.

Söndag, februari 8th, 2015 - judarna har judisk kung Davids grav

Översiktsartiklar Judendom + länk
Judiska Tillbedjare Hålla Kung Davids grav judiska ?? INN
Rabbi Eldad Shmueli, tillägnad judiska rättigheter på Tomb of King David, uppmanade judar inte bara att be vid Västra muren, men också i Davids grav. Han vill undvika Davids grav är en katolsk plats som Tempelberget har blivit en islamisk plats. När Davids grav är inte bara böner men också gav Torah lektioner. Sedan förra sommaren Vatikanen vill ha fler rättigheter överallt eftersom utrymmet samt ?? den övre salen för den sista måltiden ?? belägen. Judiska ledare inte vill att katoliker har fler rättigheter, eftersom judisk lag förbjuder judar att komma in en kyrka. Katolska kristendomen ses också som en avgudadyrkan. Fler och fler judar kommer nu grav David att hålla den judiska platsen.
Översiktsartiklar + terror länk
IDF soldater öppen eld på fordon som försöker slå dem nära Betlehem ?? JP
Israeliska soldater öppnade eld på ett fordon som försökte köra över dem nära Betlehem. Fordonet kom i riktning från den arabiska byn Al-Khadir när den accelererade under checkpoint kom ner. Soldaterna sköt på bilen, men lyckades fly. IDF söker av området för de misstänkta. Det finns inga skador. Samtidigt greps i går kväll två medlemmar av Hamas.
Europa ser ut att Israel för privata säkerhets efter uppgången i terrorattacker ?? JP
Eftersom Europa har ingen erfarenhet av att bekämpa terrorism stad vänder kontinent i Israel som inte har erfarenhet. Eftersom attackerna i Paris, har efterfrågan ökat med 30%. Israeliska säkerhetsföretag är glada att rådgivning och utbildning. På samma sätt, det israeliska företaget Tactical Zone. I detta projekt, att människor som brukade arbeta för elit hemliga enheter eller andra delar av militären. Robby Företaget sade Israel Special Forces säger att världen är mindre oskyldig. Folk börjar inse det. På grund av de hot och faror befolkningar kräver mer säkerhet.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Bat Ayin Underground Medlems Släppt Efter 13/5 år ?? INN
Bat Ayin underground medlem Ofer Gamliel släpptes idag. Han är 1,5 år tidigare utryms. År 2003 reste han med två andra i Bat Ayin Underground Movement sprängämne ner på en muslimsk flickskola. Gamliel säger aldrig att låta någon avsikt hade spräng explodera bara att ingjuta rädsla. Ändå var det dömdes till 15 år för olaga vapeninnehav och mordförsök. År 2008 höll han en hungerstrejk i sex veckor. Som straff blev han placerades i en isoleringscell. Han har nu släppts tidigare eftersom han inte längre är en fara för samhället.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Jordanien bedriver 56 flyganfall mot ISIS i tre dagar: "Vi kommer att utplåna dem från jordens yta ?? JP
Jordan säger att det har utfört 56 attacker mot mål i IS under en period av tre dagar. Samtliga mål framgångsrikt slog rapporter det militära ledarskapet Jordanien. Det finns logistikcenter, vapendepåer och vindskydd förstörda. Enligt armén ledarskap har gjort allt för att ta några civila mål. Jordanien kommer definitivt att sopa alla IS terrorister från marken.
Översiktsartiklar Israel inland + länk
Droger och prostitution: Inside Tel Aviv mörka sårbara för brott och övergrepp ?? YN
De flesta människor vet inte det område Hasan Arfa i Tel Aviv. Det är en grov stadsdel där prostitution, droger och spel dominerar. Trakten är dålig fem minuters gångavstånd från centrum av staden. Det kommer att renoveras inte länge över och det finns höga lyxlägenheter kommer att byggas. Men för närvarande bor där är kriminella, prostituerade och många illegala afrikaner. Det är isolerade från resten av staden och det är farligt. För dem som bor där, är det en fråga om överlevnad. Aktivera polisen är svårt. Men det är mer än tre månader, en ny polisstation i närheten etablerad som också kommer att bry sig om prostitution. När hör renoveringen av området är klar området kommer igen verkligen i resten av Tel Aviv.
Videoklipp
SE: US utfärdar footage av förödande flyganfall mot mål ISIS ?? JP
För dem som då hade kritiserat bombningen av det israeliska flygvapnet mot Gaza på följande video för att se en kort intryck av förödande bombningen av den USA-ledda koalitionen mot IS. Gå till länken ovan.

Shabbat feb 7, 2015

Inga nyheter samlas idag på grund av den judiska vilodagen. Vem vill veta mer om sabbaten och hur det firas, hänvisar jag till: Shabbat från A till Z. för Shabbat gånger i artikeln: Shabbat gånger. För Parsja i veckan går till:

Fredag ​​6 Februari, 2015 - EU bygger hundratals olagliga byggnader för araber i Judéen och Samarien

Översiktsartiklar Judéen och Samarien, Jordandalen och Jerusalem + länk
Rapportera: EU byggnads Hundratals illegala strukturer i område C eller för palestinier Västbanken ?? JP
EU bygger hundratals olagliga byggnader i område C i Judéen och Samarien till palestinierna. Område C är under full israelisk kontroll. Den israeliska regeringen inte motsätter sig att undvika en diplomatisk rad med EU. Byggnaderna är byggda nära Ma'aleh Adoemiem och i E1 zonen. Enligt en höger judisk organisation, är att EU försöker skapa fakta på marken för palestinsk stat utan att förhandla med Israel. Byggnaderna omfattar EU: s logotyp. COGAT, den israeliska administrationen i territorierna har det sänt officiella brev till ambassader och internationella organisationer för att varna dem mot olaglig byggnation i Judéen och Samarien. Vissa byggnader är i naturreservat som inte får byggas i alla fall. Under 2008 Regavim gått till Högsta domstolen för att tvinga staten att låta få olagliga byggnader bort. Men Högsta domstolen slog fast att det var först när det fanns lämpliga bostäder för beduin som bor där. Israel började planera en stad -Ramat Nueima norr om Jericho- 12.000 personer. Men palestinierna och EU var emot det. Läs mer på länken ovan.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Tusentals Gazans Protest "Pro-sionistiska" Egypten ?? INN
Vid gränsen till Egypten och Gaza i natt tusentals Gazans protesterade mot ett beslut av en egyptisk domstol för nu den militära grenen av Hamas, betraktas som en terroristorganisation. Demonstranterna krävde att den egyptiska gränsen öppnas. Enligt Hamas talesman Sami Abu Zuhri se egyptisk domstol som en vän till Israel och palestinierna som en fiende.
Översiktsartiklar + terror länk
Israeliska Driver attackerad nära Hebrew U ?? INN
En israelisk bilist var i går kväll attackerad med cirka 25 araber nära Hebrew University i Jerusalem. Koby Goldstein cyklade i en pansarbil så att stenarna inte orsaka mycket skada. Ändå araberna försökte förstöra bilen med käppar. Goldstein, dock lyckades köra iväg. Det finns inga gripanden ännu gjorts.
Fire Bomb Terrorist Skott i lagen ?? INN
IDF soldater igår öppnade eld mot en arabisk terrorist som kastade en brandbomb på soldater nära staden Kokah Ya'akov i Benjamin regionen Samaria. Terroristen sårades här. Men han såg en chans att fly och han nådde ett sjukhus i Ramallah. I en annan incident en staafbom exploderade i en av ingångarna Givon HaHadasha. Ingen här skadades. Tidigare på torsdagen en arab försökte stjäla vapen av en gräns polis i Kiriat Arba. Han blev skjuten i benet. Efter att ha behandlat, togs han in för förhör.

Torsdag, februari 5, 2015 - kommer Israel att investera $ 5 miljoner i Gaza korsningar

Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Israel investerar i gränsövergångar till Gaza ?? INN
Israel har startat nya investeringar och renoveringar vid gränsövergångarna i Gaza. Det är ungefär $ 5.000.000 spel. Pengarna kommer att användas vid Kerem Shalom gränsövergång för överföring av varor och varor och vid Erez gränsövergången för fotgängare. Daglig pass är för närvarande 400 lastbilar som transporterar varor till gränsövergången Kerem Shalom. Detta bör vara efter renoveringen 1100 lastbilar. Att detta inte redan har gjorts har att göra med säkerhetssituationen och övertagande av Gaza av Hamas i 2007. Vid Erez gränsövergången ska kunna passera gränsen tusentals fotgängare efter renoveringar över. Nya screening enheter kommer att installeras och andra åtgärder vidtas. Tusentals palestinska arbetare från Gaza kommer också att få arbeta i Israel för att minska det ekonomiska trycket på Gaza.
Översiktsartiklar val + länk
En undersökning visade att Likud är den största med 26 platser. För dagens nyheter till: Senaste nytt israeliska valet 17 Mars 2015.
Översiktsartiklar Israel, palestinierna och FN + länken
FN: s säkerhetsråd fördömer dödandet av spanska fredsbevarare ?? YN
FN: s säkerhetsråd har inspelningen av en spansk FN-soldat av IDF fördömde i de starkaste ordalag. FN talar inte alls om de två dödsfall på den israeliska sidan. Det gör också ingenting om upptrappningen orsakats av Hizbollah. Ryssland skulle vara ett franskt utkast till förslag om att Hizbollah dödade två israeliska soldater blockerade.
Översiktsartiklar antisemitism + länk
Storbritannien såg rekordstort antal antisemitiska incidenter under 2014 ?? JP
2014 var ett rekordstort antal 1 168 antisemitiska incidenter i Storbritannien. Det är mer än dubbelt jämfört med 2013. Det gällde 397 fall av verbala våld mot människor som är tydligt synligt judisk, 83 våldsamma incidenter varav en extrem våld. I 69 fall var en synagoga attackerad. Orsaken till den ökande antisemitismen, Gazakriget 2014. Det finns cirka 286 000 judar i Storbritannien. I London hem till uppskattningsvis 150 000 judar. Det fanns de flesta incidenter: 583. I Manchester 309 antisemitiska incidenter räknades.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
IDF att ladda med soldater plundra Under Gaza på ?? INN
Den militära generaladvokaten har formulerat fyra anmärkningar mot soldater som misstänks för plundring under Operation Skydds Edge. För detta kunde de möta fängelse i 10 år. De fyra incidenter ägde rum i Khan Younis i södra Gaza och Khaza'a i östra Gaza. Palestinierna har klagat på att när de flydde från sina hem, har IDF soldater blivit slagna plundring. De stal pengar, bland andra. Plundring skada moral IDF, enligt den militära generaladvokaten. Den har också en negativ effekt på den internationella legitimiteten av armén. Det kommer först förhör kommer att ske. Då beslut fattas om soldaterna åtalas.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Betänkande: Jordan mulls markoffensiv mot Islamic State ?? JP
Enligt den jordanska tidningen Al Arab Al Yawm Jordan kommer att starta en markoffensiv mot IS på sitt eget territorium. Jordan också kommer att utvärdera sin strategi i den USA-ledda koalitionen mot ÄR igen. Igår, Kung Abdullah sade att Jordanien kommer att hämnas sin pilot.
Uppdatering: Jordanian stridsflygplan har bombarderat mål i Syrien medan kung Abdullah besökte familjen till den avlidne piloten.
Östra Jerusalem tvåbarnsmor förenar Islamic State ?? TOI
En israelisk arab frånskild mamma med två barn flydde till Syrien för att slåss med IS. Enligt palestinska säkerhets skulle sitta kvinna från östra Jerusalem i Raqqa. Dessutom har säkerhetsstyrkorna gripits under de senaste månaderna 15 palestinier som upprätthåller förbindelser med IS. Hittills några arresterade dussintals palestinier från samma misstänkta men de flesta av dem har släppts. Även i Israel har nyligen gripits flera araber upprätthålla kontakter med IS.
Översiktsartiklar israelisk politik + länk
Sionistiska Camp socioekonomiska planen riktar skolor, sjukhus och blivande husägare ?? YN
Labour-Hatnua levereras med ett socioekonomiskt program för landet. Detta gör att de två sidorna att diskutera valet. Programmet kommer att kosta cirka 7 miljarder shekel. Den utarbetades av professor Manuel Trajtenberg att kandidaten för finansministeriet. Fokus i programmet är på underhålls levnadskostnader, hälsa och utbildning. Det finns inga planer på att höja skatterna. För mer information om programmet, gå till länken ovan.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 5 februari 2015, klicka här.

Onsdag 4 februari, 2015 - Idag Tu B'Shevat; IDF officer skadades allvarligt i mitt viskning i Golan

Översiktsartiklar Judendom + länk
Tu B shevat ?? ?? Det nya året för Trees ?? Chabad
Idag, judar runt om i världen firar Tu B'Shevat, det nya året av träden. I Israel började i våras. För utförlig information om detta trevliga judiska högtiden på länken ovan.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Mine blast skadar Längs syriska gränsen IDF kommenderar ?? INN
En kvinnlig IDF officer skadades allvarligt när de klev på en mina längs gränsen mot Syrien. IDF var på Golan upptagen reparation av säkerhetsstängslet. Händelsen inträffade i Nahal Sa'ar regionen av Golan plats. Hon är lokalt stöd av ett medicinskt team av IDF och sedan flygas till Rambam sjukhuset i Haifa. Det är inte ovanligt för gruvor explodera i området.
Fader jordanska pilot brändes till döds av Isis uppmanar USA-ledda koalitionen att hämnas sons död ?? JP
Av fadern av den mördade IS jordanska pilot frågar koalitionen som leds av USA för att hämnas döden av hans son. Regeringen i Jordanien har redan meddelat att det kommer att komma med en mycket tung vedergällning. Regimen i Jordanien har redan verk två medlemmar av al-Qaida.
ISIS efterlyser fler terroristattacker mot Frankrike, uppmanar muslimer att gå "kalifat" ?? JP
IS har kallat in en video till fler attacker i Frankrike. Väcker också terrorist muslimer att komma till kalifatet att kämpa. Samtalet kommer efter igår var en video cirkulerat på sociala medier, som visar hur en jordansk pilot att brännas levande.
Muslimska präster efterfrågan "korsfästelse" eller ISIS terrorister jordansk pilot som brändes till döds ?? JP
Inom den muslimska världen i allmänhet reagerat negativt på den brinnande livet av en jordansk förare av IS. Auktoritativa präster kallar ÄR en satanisk rörelse terrorist ?? ??. En präst anser att de IS terroristerna ?? korsfäst ?? bör vara för sina handlingar. Den arabiska pressen antar avbränning och kallar det ?? ?? barbari. Men på Internet brottslighet också beröm.
ISIS Förluster North Irak Reveal Bevis på grymheter ?? INN
I norra Irak, där IS sakta men säkert förlorar mark i kampen mot kurderna blir allt tydligare hur många människor de dödade. Det finns redan flera massgravar upptäckts. Kurderna söker sig till områden där det finns offer. Detta försvåras av sprängämnen som finns bakom hans vistelse. I Sinjar distriktet, som fortfarande ägs av IS, kurderna räknar med största massgravar. IS bär en barbarisk krig genom att döda människor, våldtagit kvinnor, kidnappningar, slaveri, etc.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Hamas snabbt återuppbygga gerilla terrorism styrkor i Gaza ?? JP
I stället för Gaza i en normalt sätt att bygga upp Hamas och andra organisationer har varit upptagen de senaste månaderna för att bygga upp terroristernas infrastruktur. Enligt Meir Amit Intelligence och Terrorism Information Center, är Tel Aviv målet för Hamas att återgå till sin fulla stridslysten och bli ännu starkare än under den senaste konfrontationen med Israel sommaren 2014, Hamas placerade där alla finansieringskällor i Trots bristerna, befolkningen i Gaza. Hamas föredrar alltså militären och inte befolkningen. Enligt Dr. Reuven Erlich, chef för terrorism och intelligens Center Hamas har inga problem att få resurser för sin militära program. Västvärlden är medveten om detta, säger Ehrlich. Israel kommer att konfronteras i nästa omgång av strid. Hamas använde massmedia att få att få befolkningen support. Barn och tonåringar indoktrineras. Mer än 17.000 ungdomar utbildas i läger. De får lära sig i kidnappningen av soldater och tunnel krigföring. De är också religiöst indoktrinerade. Dessutom är Hamas deltar i skapandet av ett "folkarmé" återvinning av tunnlar och konstruktion av raketer.
Hamas Fordringar Egypten öppnade eld mot sina "militära inlägg" i Gaza ?? INN
Igår egyptiska soldater ha skjutit på "militära stationer" i Gaza nära gränsen till Egypten. Det fanns inga skador. Enligt Hamas, sköt de egyptiska soldaterna utan förvarning. Egypten, ger dock en annan avläsning. En bomb skulle ha gått ut i ett militärfordon nära gränsen till Gaza, kan ha varit en terroristattack. Befälhavaren för Gazas nationella säkerhetsstyrkor, men sade att detta var en oavsiktlig incident. Han hävdade att de egyptiska soldaterna av misstag sköt Hamas styrkor.
Översiktsartiklar Invandring + länk
Ett, två, tre, fyra ?? vi öppnat upp Iron Door ?? Haaretz
I Haaretz idag en lång bit om massinvandringen från det forna Sovjetunionen, som i år började för 25 år sedan. Det fanns mer än 1 miljon invandrare mot Israel. Invandringen har varit ett stort inflytande på det israeliska samhället. Det fanns många högutbildade judar mot Israel som har bidragit till bildandet av ett högteknologiskt samhälle. Integrationen av sovjetiska judar kan ses som det mest framgångsrika i världen. Läs mer på länken ovan.
Översiktsartiklar Israel kultur, sport, utbildning, arkeologi, musik, teknik, hälsovård, medicinsk forskning, internet, etc. + länk
Utfrågning TV: n via din smartphone ?? YN
Två unga israeliska utvecklare har utvecklat nya gadget som det är möjligt att lyssna på TV via smartphone utan att störa andra. Med en vanlig hörlur kan endast en person åt gången att lyssna på tv utan att störa någon. Men med denna gadget kan otaliga människor lyssna på den. Den anordning har rätt namn ?? KIQ ?? och är mycket praktiskt att titta på med vänner på fotboll medan barnen sover. Genom att automatiskt använda ljudknappen kan enkelt samtalade med varandra. Enheten är också användbar för personer med hörselproblem.
Översikt Israel avlidna personer + länk
Förintelsen Historikern Martin Gilbert avlider Aged 78 ?? INN
Efter en lång tids sjukdom avlidit vid en ålder av 78 Sir Martin Gilbert. Gilbert var en berömd historiker. Han skrev bland annat om Förintelsen, en biografi över Winston Churchill, judisk historia och Israels historia. Han har över 80 böcker till hans namn.
Israel i den holländska medier: aktuella nyheter och vyer
Israel i den holländska medier - 4 februari 2015, klicka här.

Tisdag 3 FEB 2015 - Åtta döda i större trafikolycka i Negev, tre franska vakter vid judiskt center i Nice med en kniv högg av en terrorist, IS bränner jordanska pilot levande och kastar homosexuell man i hög byggnad

Översiktsartiklar Israel inland + länk
8 döda, dussintals skadades i större trafikolycka i Negev ?? YN
Med en stor trafikolycka i Negev är ungefär 03:30 i eftermiddag lokal tid minst åtta döda och 23 sårade. I olyckan kraschade en buss, traktor och bil lika. I bussen fanns många beduiner som var på väg hem från Jerusalem, där de hade bett.
Översiktsartiklar Israel, palestinierna och FN + länken
Netanyahu: Gaza UNHRC Block Rapportera ?? INN
William Schabas har avgick som ordförande i utskottet för UNHRC undersöka Gazakriget 2014. Netanyahu vill nu rapporten publiceras inte. Kommittén är partisk och har ingenting att göra med mänskliga rättigheter, sade premiärministern. Avsikten är att rapporten offentliggörs mars 2015. Anledningen till att Schabas avgick hans anklagelser om Israel som han har arbetat för PLO. Schabas är känd för sin anti-Israel hållning.
Översiktsartiklar Judendom + länk
Mest Sekulär, traditionella judiska israeler vill studera Torah ?? INN
En undersökning visar att mer och mer sekulära judar Toran läsning / studier. Det är cirka 57% av sekulära judar som påstår sig vara intresserad av Toran och i genomsnitt fem minuter per dag, det är upp till. 54% av de tillfrågade säger att de har grundläggande kunskaper i judendomen; endast 9% har mer kunskap. 48% vill gräva vidare i studier av judisk familj och relaterade lagar och traditioner; 26% vill lära dig mer om judiska helgdagar. De äldre sekulära judar är mer intresse de har i judendomen. Vi har nyligen informerat du redan om det växande intresset för religion i Tel Aviv.
Översiktsartiklar + terror länk
Anti-terror patrull soldater högg utanför franska judiska center ?? JP
Tre franska soldater skadades i ett judiskt centrum i Nice när de attackerades av en terrorist. Ingen av soldaterna skadades allvarligt. Sedan attackerna i Paris, inklusive en kosher stormarknad extra vakter är utskickade på judiska byggnader i Frankrike.
Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Irans webbplats Mål Topp IDF tjänstemän ?? INN
Den iranska hemsida Masruk listar tre översta IDF officerare som skulle kunna vara ett potentiellt mål för Iran. Det handlar om Home Front Commander General Eyal Eisenberg, Golani brigadchefen överste Ghassan Alian och Yaniv Asor. Den Masruk hemsida har nära band till toppen av den iranska armén. Förra veckan var barnen hotas av israeliska politiker på webbplatsen.
ISIS släpper video som påstås visa jordanska pilot som brändes levande ?? JP
IS har gisslan jordanska piloten brändes levande i en bur. Detta bevisas av videoinspelningar som har förts ut på Internet. NOS rapporterar att piloten före sin död först kom till platser som bombades av honom. Därefter utförandet ägde rum.
Rapportera: ISIS stenar homosexuell man till döds efter att kasta honom höghus ?? JP
I den syriska provinsen Raqqa IS har kastat en homosexuell man från taket på en hög byggnad. När mannen överlevde hösten var han fortfarande bombarderade med stenar tills han var död.
Översiktsartiklar Israel och Gaza + länk
Hamas påstår sig ha fångat senior medarbetare med Israel efter 15 år ?? JP
Hamas påstår sig vara en medarbetare i händer som har mer dan15 år arbetat för Israel. Den palestinska från Gaza hjälpte Israel att spåra terrorister och Hamas raketer. Han fungerade också som en kanal för Israel att betala andra medarbetare. Han rekryterade också andra palestinier att arbeta i Israel. Han greps vid gränsen till Israel från Hamas.
Översiktsartiklar israeliska nystartade företag + länk
Nya israeliska App förbättrar Koncentration med Eye-Tracking ?? INN
För dem som vill förbättra sin koncentration finns det en ny israelisk applikation på marknaden. Appen är gjord av start-up och Umoove kallas "uHealth". Smartphone app hjälper användare att förbättra sin koncentration genom eye-tracking. Det finns ett direkt samband mellan ögonrörelse och hjärnaktivitet. Appen är en form av terapi.
Översiktsartiklar turism och Travel + länk
Tel Aviv turistmässa lockar 30 länder ?? YN
Ett trettiotal länder har redan åtagit sig att delta i 2015 International Medelhavet turistmarknaden, som nästa vecka kommer att hållas på Israel Mässor och Convention Center i Tel Aviv. Deltagarna inkluderar Indien, Japan, Sydkorea, Dominikanska republiken, Grekland, Kroatien, Spanien, Sverige och Slovenien. Finland gör för första gången med det. Turkiet deltar inte i år. Mässan lockar proffs från turismen och den inhemska turistnäringen, samt turism tjänstemän från Israel och resten av världen.

Måndag 2 februari, 2015 - Militära analytiker förväntar sig ett svar från IDF till Hizbollah attacken vidare

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Israel kommer inte slå tillbaka mot Hizbollah, den Analytiker säga ?? INN
Militära analytiker säger Israel inte utföra fler attacker på Hizbollah som svar på attacken Hizbollah på onsdagen. Israel inledningsvis verkade angelägna om att lära Hizbollah en läxa, men som snart ändrades när Hizbollah uppgav att de inte att ytterligare eskalera frågan. I sitt tal i fredags gav Hizbollah ledaren Nasrallah att hans rörelse är inte bara fler attacker på libanesiskt territorium på Israels agerande. Detta innebär att Hizbollah gäller från den syriska Golan. Det var också anledningen till att IDF genomförde attacken mot syriskt territorium. Hizbollah är imitera taktik IDF genom att även fungera i dagsljus attacker. När Israel dödade Hizbollahs soldater av Hizbollah dödar soldater i IDF, som anges Nasrallah. Hizbollah är också stolt över att Israel från början inte ville säga ansvarig för attacken mot syriskt territorium men erkände att Hizbollah angrep Israel nervös och var rädd för hämnd. Hizbollah och Iran är ingen upptrappning vill också att göra med det faktum att Iran vill göra ett avtal med USA om landets kärnenergiprogram.
Översiktsartiklar IDF / IAF / försvar / cyberkrigföring / Mossad / Shin Beth + länk
Haredim protest, blockera trafiken runt landet om dom eller fyra yeshivastudenter ?? JP
Hundratals ultraortodoxa män och ungdomar håller protester på huvudvägarna i Jerusalem, Ashdod och vid Bar Ilan-korsningen. De protesterar mot gripandet av fyra yeshivastudenter som vägrade att rapportera för militärtjänstgöring. Protesterna har stora trafikstockningar. Det har gripits minst en demonstrant. Demonstranterna tillhör en radikal fraktion av den icke-Hasidic ultra ortodoxa samfundet. De följer instruktionerna från Rabbi Shmuel Auerbach. De går mot mainstream leddes av rabbi Aharon Leib Shteinman.
Uppdatering: Det finns 40 Char Diem greps under protesterna.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Brändes till döds av araber i Revenge Attack ?? INN
Domstolen i Jerusalem har höjt media tystnad runt en eld tio dagar sedan i norra Jerusalem. Under branden var en ung israelisk kvinna dödades. Branden visade sig vara upplysta av araber. Den unga judisk kvinna levde med en arabisk man. Den här mannen kämpade med andra arab boende i området. Men branden visade sig ingenting att göra med det. Branden inträffade i en lägenhet nedanför huset där London och hennes man bodde. Branden antändes efter det bröts i. Lågorna spred sig snabbt och London var instängda. Hon hittades medvetslös i sitt hem. Omvårdnad på sjukhuset till ingen nytta. Hon dog i fredags. Tre araber greps. Dessa har varit kända för att ha satt eld men behövde inte döda någon hade för avsikt.
Översiktsartiklar ?? Undersökningar och på Israel / palestinierna + länk
UK omröstningen: Israels Popularitet är både växer och minskar ?? YN
Från en brittisk opinionsundersökning visade att Israels popularitet växer eftersom båda nedgångar i Storbritannien. Undersökningen genomfördes av Chatham House. Israel är på andra plats när det gäller minst favorit land. På första plats är Nordkorea. På tredje plats kommer Iran. Israel är också på åttonde plats som den mest favorit landet. Det kan vara så att Israel är populär bland vissa samhällsgrupper i Storbritannien medan det får bara dåliga i andra samhällen. Undersökningen genomfördes i augusti 2014 efter kriget i Gaza. Förresten, den brittiska tänka mycket positiva till Nederländerna.

Söndag, februari 1, 2015 - Invånarna i Galileen är fortfarande orolig

Översiktsartiklar Israel, Syrien, Jordanien, Irak, IS, Iran och Hizbollah + länk
Galilee Inneboende Rädsla Fortfarande Hizbollah Tunnel attack ?? INN
Invånare i Galileen, fortfarande rädda en attack från Hizbollah genom en tunnel. Detta gäller i synnerhet invånarna i Moshav Zar'it. Det finns massor av rapporter som utarbetats och indikationer som gjorts på vägar tunnlar. Det finns också slås på entreprenörerna att hitta tunnlarna. Yossi Adoni i Moshav Zar'it är glad över att armén också hjälpa. Målet är att få klarhet om dess närvaro eller frånvaro av tunnlar. Men trots närvaron av armén känner de boende känner sig fortfarande inte säker.
Den amerikanska budskap till Israel gömd bakom läckt rapporter från Mughniyeh mordet ?? JP
Enligt Yossie Melman, en expert på området för den israeliska underrättelsetjänsten, är täckningen i amerikanska medier om den gemensamma Mossad-CIA-operation mot Hizbollah ledare Imad Mughniyeh som innebar likviderats under 2008 för israelerna och Netanyahu för att indikera att de behöver amerikanerna. Läckan är förvånande eftersom Förenta staterna oftast bara bekräftat sådana åtgärder när de tar ansvar för dem. Både Israel och USA har aldrig sagt att de var ansvariga för döden av Mughniyeh. Det kan fortfarande förnekas eftersom inte tagit ett officiellt uttalande från regeringen. Den amerikanska nyhetsbevakningen ställer till orättvisa de flesta kredit nere vid CIA. Mossad hade spelat andra fiolen, men det verkar osannolikt enligt Melman. Idén att likvidera Hizbollah ledare kom Meir Dagan, tidigare chef för Mossad. Men för amerikanerna, det fanns anledning att döda en nyckel Hizbollah ledare så mycket amerikanskt blod är i händerna på Hizbollah. Men Israel hade mer intresse för hans död. För övrigt fungerar Mossad hellre vara ensam än med andra tjänster. Det senare är sällsynt.
Översiktsartiklar Israel och palestinierna / araberna + länk
Gantz varnar eller internationella störningar på Palestinafrågan ?? YN
Gantz befälhavare som inte längre är chef i två veckor, sade vid ett möte att det internationella samfundet inte har råd att få något slut på den israelisk-palestinska konflikten. Den palestinska frågan för Israel är den viktigaste. Han gick också in i situationen i norr. Israel kan inte tillåta terrorister i sin talan mot den judiska staten. Enligt den avgående befälhavaren för IDF bra är beredd att hantera situationen.
Översiktsartiklar antisemitism + länk
Nynazister planen rally i London judiska kvarter ?? INN
En brittisk Neo-Nazi grupp vill hålla en protestmarsch i en stadsdel där många judar bor London. Gruppen kallar sig "Befria Stamford Hill" och motsätter sig "judaiseringen" i Storbritannien. Protesten riktar sig speciellt mot shomriem ?? ?? i Stamford Hill. Förra året var det en incident under en Torah rulla ceremoni där judiska män och kvinnor separerades på gatan ?? Detta misstolkas av vissa människor som trodde att det gällde även icke-judar. De nynazister ser det som ett bevis på att Shomriem talmudiska lagen försöker påtvinga regionen. "Vi demonstrerar mot det olagliga och olagliga Shomrim att polisen genomdriva talmudisk lag om brittiska gator", så säger på Facebook. Vita är kallade att slå tillbaka. Den Shomriem är inte helt beväpnade och prisas för att samarbeta med polisen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha