Nybyggda hus för väl isolerade?

Cyrillus Brodd Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hem isolering ger åkande i huset mycket dygd. Ju bättre isolering av huset, desto mindre energi för att värma huset. Dessutom är det lättare att hålla alla buller ut. Alla nya bostäder är nu under konstruktion omedelbart och grundligt isolerade. Detta sparar de nya ägarna en hel del energi. En ofta talar om fördelarna med isolerande hus, men hålla fast vid det inga nackdelar med den djupa isolering?

Minska gas isolering nya bostäder

Under de senaste 30 åren var 50 procent mindre gas som förbrukas i Nederländerna. Detta framgår av undersökningar av energibolagen. Mellan 1981 och 2011 konsumtion av 3.000 kubikmeter per hushåll gick till endast 1600 kubikmeter per hushåll. För detta finns två förklaringar. Runt 1980 var hög verkningsgrad pannan uppfanns. Denna panna är mycket renare med gas för pannor som installerades i hemmen före 1980. År 1990, den höga verkningsgraden pannan var äntligen tillgänglig på marknaden. Trenden visar att människor som ersätter sin panna efter 1990, nästan alla väljer en högeffektiv panna. Dessutom finns för att bygga hus sedan 1990 allt hårdare krav på isoleringen. På grund av de många nya bostäder, varvid den genomsnittliga energiförbrukningen betydligt tyngde byggas.

Bättre isolering kräver bättre ventilera

På grund av den förbättrad isolering av nya hus är ventilationen på senare år blivit allt viktigare. Några timmar per dag fram till fönstret, som kallas luften är inte tillräckligt. Forskning har visat att effekten av ventilationsförsvinner snart. En halvtimme efter stängning av fönster eller en dörr luftkvalitet är på samma nivå som för vädring. Ventilera däremot ser till att 24-timmars frisk luft kommer in i huset. Se därför till att ventilationsöppningarna i ett nytt hus är alltid öppen. Om detta inte görs, kan det vara skadligt för hälsan och orsaka symtom.

Dåligt fungerande ventilation nya bostäder

Under 2010 ministeriet för infrastruktur och miljö att göra en undersökning av kvaliteten på ventilationen i nya hus. Resultatet var chockerande. Ventilationssystemen verkar oftast fungerar lika bra att använda sig av smutsiga luftkanaler. Dessutom ger ventilation för mycket buller och de uppdatera luften otillräcklig. Detta kan få stora konsekvenser för välfärd och hälsa invånarna.

Hälsa otillräcklig ventilation

Genom att för lite för att ventilera fukt kan komma in i huset. Denna fukt kan orsaka fuktig patchar och mögel på väggar och andra ställen. Samtidigt, för mycket fukt är mer än 10 procent av husen närvarande, och detta orsakar bildning av mögel. Dessutom, i många hem mer fint damm närvarande inomhus än utomhusluft innehåller i genomsnitt. Förorenad luft är dåligt för hälsan. Äldre och sjuka kan bidra till utveckling av allvarliga symtom, speciellt för äldre och sjuka människor, med en redan sänkt motståndsnivå, leder förorenad luft till allvarliga problem, såsom allergier, andningsproblem och irritation i slemhinnor. Dessa symtom kan utvecklas även i undantagsfall, till lunginflammation och hjärtproblem. Även friska människor kan orsaka fukt och förorenad luft i sina hemma klagomål. Klagomålen i denna kategori av människor kan vara allt från dålig sömn, trötthet och huvudvärk till andningsproblem och försämring av allergier. Den väl ventilera huset är mycket viktigt.

Tips för att ventilera

  • Tillåt små fönster i huset 24 timmar om dygnet öppen så att frisk luft att strömma in i huset. Dessutom se till att alla ventiler är också öppen.
  • Öppna ett extra fönster eller lämna ventilationssystemet som körs på den svåraste läget när kokta, duschat eller geklust är i huset.
  • Rök inte i huset och ber alla rökare att gå ut och stå.
  • Häng tvätten utanför koka med locket på pannan och torka golvet efter moppning med en torr trasa. Sålunda finns det mindre fukt i luften.
  • Har skorstenen av en eventuell brand Kontrollera och rengör regelbundet.
  • Gör mekanisk ventilation vartannat år minutiöst ren.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha