Nya ultraljudssensorer kan man förbättra bröstcancerscreening


Den första prototypen av ultraljudssensorer för en innovativ och bättre bröstscreening har utvecklats genom ett samarbete mellan National Physical Laboratory, University Hospitals Bristol, North Bristol NHS Trust, och Precision akustik Ltd och Designworks.
Laget söker nu kommersiella partners för att omvandla denna innovation i en klinisk enhet.
Screening Health Service för bröstcancer i England är för närvarande utförs med hjälp av röntgen mammografi, och ytterligare utredning kan leda till andra kliniska undersökningar, mammografi och andra traditionella ultraljud.
Under ett mammogram, är varje bröst komprimeras mellan två plattor av ett röntgen-maskin, som många kvinnor skapar visst obehag, och röntgenbilder tas från olika vinklar.
Det är dock inte att separera de överlappande tyger röntgen mammografi i 2 dimensioner och detta kan leda till falska positiva och falska negativa. Dessutom faror i samband med strålning begränsar hur ofta man kan hänvisa till denna typ av undersökning.

Ultraljud ultraljud är starkt beroende av traditionell aktör som utför dem, och bilderna är inte alltid klart, så det är svårt att skilja frisk vävnad från en patient.
NPL, UHB, NBT, Precision akustik och Designworks utvecklar ett kliniskt prototyp för en ny teknik för bröstscreening - med hjälp av datortomografi - det kan övervinna begränsningarna hos mammografiröntgen och ultraljud traditionella.
Den nya ultraljuds metoden kommer att bli säkrare och billigare än de tekniker som för närvarande används, och resultaten bör vara lättare att tolka av läkare.

NPL har utvecklat och patenterat en ny detektionsmetod som använder pyroelektriska sensorer, vilka omvandlar ultraljudsenergin till värme, och genererar elektriska signaler som sedan för bildande av ultraljudsbilden.
Dessa temperaturgivarna i stor yta bör generera färre artefakter av de normala piezoelektriska detektorer, som är känsliga för chockvågen av ultraljud.
I det nya förfarandet, kommer bröstet hos patienten nedsänkas i varmt vatten, mellan en sändare och en mottagare av ultraljud. Ultraljud genom bröstet och energin som framträder mäts med användning av sensor prototyp.
Ultraljudssändaren och mottagaren rotera runt bröstet, och resultatet är en 3D-bild av egenskaperna hos tyget.
De olika typer av vävnad, inkluderande cancerösa, kan identifieras med dessa bilder.
De första prototyperna av pyroelektriska sensorer tillverkade av Precision Akustik och NPL testar för närvarande och optimera dem.
Senare, kommer laget att utveckla en plattform som kombinerar alla delar av projektet i ett system för screening av bröstkliniker.
Systemet kommer sedan att användas till Bristol Breast Care Center Service för klinisk bedömning av en liten grupp patienter, vilket ger möjlighet till en tillförlitlig, säker och bekväm screening för bröstcancer.
Dr Lis Kutt och Dr Mike Shere i Bristol Breast Care Centre Services sa: "Vi undersöker denna enhet för att kunna använda den för screening om det visar sig tillräckligt känslig, specifik, väl accepterat av patienten och lätt reproduceras som en vanlig mammografi."

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha