Nya regler skuld

Verner Lundin Februari 28, 2016 Miscellanea 1 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kommunerna passar från slutet av 2012 skärpta regler för skulden. Som förutom skuld också har beteendeproblem, måste det först arbeta för att komma ändå för skuldlättnad beaktas. Otaliga människor i skuld därför se blockerade sätt att vara skuldfri efter tre år.

Vad står i skuld?

Håll kort skuld i följande:
  • en har tre år kvar att leva på 90% av nivån på stödet;
  • det kan återhämta sig något nytt skuld under denna period;
  • i praktiken kvarstår som vecko ?? s 30 till 50 euro för att täcka levnadskostnader;
  • resten är avsatt för att betala fordringsägarna,
  • som strikt hålla sig till tre år, dessa avtal, de återstående skulder förlåtna.

Som av Juli 1, 2012 riktade skuld kommunerna tilldelas. Inte för att det finns alla helt nöjda med den. I själva verket ser man antalet ansökningar öka stadigt, medan den tillgängliga budgeten minskar. Under år 2011, inte mindre än 76.000 medborgare förlitar sig på skuldlättnad!

Vem är berättigad för skuld?

Tills för några år det var normalt att den som lämnat in en ansökan om skuld, också erkände. Men i praktiken visade det sig att många av dem inte göra det till mållinjen eller inom kortast möjliga tid strejken igen i skuld. Sociala tjänster inte längre var ansvarig för stickande ytterligare resurser i gäldenärer som förmodligen inte skulle sitta ut attraktionen ändå.

Kommunerna kommer att välja strängare

På begäran av ministeriet för sociala frågor och kommunernas socialtjänst har därför tagit fram ett nytt urval av universiteten i Utrecht och Amsterdam för skulden. Det är inte längre standard fokuserade på gäldenärer att avstå från sina återstående skulder efter tre år, men först testa genomförbarheten av varje enskilt fall. Det innebär att man inte längre sökande kan ge perspektiv på en framtida skuldfritt.
Sammanslutningen av nederländska kommuner välkomnar de strängare reglerna eftersom de bidrar till en mer effektiv användning av skuldlättnader.

Hur gör de nya ansökningsförfaranden

I praktiken kommer kommunerna ske genom ett särskilt frågeformulär och försöka lista ut en personlig intervju underliggande problemfält. Till exempel, om ett beroende, relationsproblem eller sociala omständigheter som att ta itu med skuldproblem som står i vägen, är det först erbjuds annan hjälp. Man kan tänka på:
  • socialt arbete;
  • psykologiskt stöd;
  • form av budgetförvaltning.
Återigen finns det en stabil situation, kan den sökande fortfarande vara berättigade till skuldsanering.
I kommunerna Eindhoven, Groningen och Almere nu har varit igång ett försök med de nya enkäter. Förutsatt att rättegången går smidigt, de övriga kommunerna också kommer att sluta 2012 start med nya frågeformulär.

Skuldhjälparbetare har sina nackdelar

Till skillnad från Sammanslutningen av nederländska kommuner, branschorganisationen för skuldrådgivning sina tvivel om nya urvalskriterier. Man är rädd för att de nya reglerna kommer att utgöra ett hinder för att förlita sig på skulden. Människor i skuld avskräcks från att be om hjälp när de först måste genomgå en omfattande screening.
Och risken för att skulden skulle öka om människor som först måste ta itu med sina beteendeproblem.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Cathi Wahlström
  Like 3   Dislike 2

Halloik är en ung man som fortfarande studerar och följa mitt huvud ovanför vattenytan för att hålla 400 euro per månad, så inga pengar även för att lösa något. Jag hade ett förhållande som förde mig till besvär och det var värre. Jag är in genom redan som en 50.000 skuld och skålar månatliga 160 euro eftersom jag är sjuka fons garanteras. Jag kan bara betala min hyra och äta på min mamma. Tja, hotar mig att jag den enda i mitt liv, jag fortfarande förlora en plats för sin egen. Fördel jag inte godkänd eftersom jag arbetade för lite. och bla bla jag känner mig själv bara för att hjälpa längre. Vågar inte sova och i mitt eget hem. 3 år sedan hade jag en 100 € bil som jag brukade skålar eftersom jag var tvungen att resa 80 km till jobbet. Det var stilla tills jag fick sparken. Och jag äntligen vänta i 1,3 år och fann en jobbsökning och mitt huvud ovanför vattenytan för att hålla. Har polisen beslagtar min bil, den 3: e dagen jag arbetade där. Inte ens får betalt för dessa tre dagar, och så jag fortsatte sedan mitt jobb smile 400 € fram till idag. Kan någon hjälpa mig. Jag vet bara inte var du ska beginnen.mvg dennis

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha