NSM: s historia

Trots ryktbarhet av de fyra stora amerikanska jukebox varumärken, fortfarande har det funnits många andra jukebox märken, som i Amerika och utomlands. Även om många av dessa märken var bara små och kortlivade var lider, är NSM ett undantag.

Början

Historien om NSM faktiskt startar före, med Löwen maskiner. Detta företag, som grundades av Herbert Nack, Gerhard Schulze och Wilhelm Menke, behandlas med myntautomater och fördelningen av Seeburg jukeboxar i Tyskland. År 1952 började företaget produktion av de första egna maskiner. De var en omedelbar succé, med en försäljning över 25.000. Samma år, grundarna beslutade också att etablera ett systerföretag som skulle producera sina egna jukeboxar. Namnet på detta företag bör vara NSM, uppkallad efter den sista namnen på grundarna. Även om NSM från skapandet av flera år varade till första jukebox, NSM Fanfare 60, var fabriken övergiven, men dessa modeller var en omedelbar succé. Vinden sortimentet kompletterades med vinden 60A, 100 och Fanfare Fanfare Silber. Dessa typer idag är fortfarande ganska populär. Den senaste jukebox från Silver Age ?? ?? varumärket skulle Serenade, 1963-1966, hans.
Det speciella med den första NSM jukeboxar fanfar IIS urvalsmekanism som kan kallas unikt under denna period. Även idag denna urvalsmekanism är det mer problematiskt än de mer robusta system såsom Wurlitzer eller senare NSM-system, förblir den unika funktionen en fest för ögat och anledningen till att dessa maskiner är fortfarande i efterfrågan. Plattorna inte placeras i en stor töjning, men alla av dem staplade ovanpå varandra. För att söka efter rätt val, låt jukebox andra handlingar som det föll ner till stickande speelarm mellan högen på höger plattan. Alla andra plattor roterar medan du spelar med det precis som en komplett stack. Det tråkiga är att dessa mekanismer i de flesta NSM banden bryts och det finns få tekniker i Nederländerna som vill inleda denna mekanism.

Sjuttio och åttiotalet

Även om varumärket började mycket senare producera jukeboxar än de flesta, visade det sig mycket bättre för att överleva dåliga försäljnings sjuttiotalet. I efterföljande åttiotalet visade varumärket för att bli marknadsledande, och det var också konstruktionen betecknas som ledare. Den blomstrande stad ?? ?? serien är från denna period har också velat ha en modell, även om detta naturligtvis inte råd med priserna på de öppna jukeboxar från äldre tider.

Nineties till nu

Företaget lyckades 1988 med en övergångsmodell för att framgångsrikt göra övergången från slag från singlar att använda den nya CD ?? s NSM staden Compact Disc. Denna modell kunde hålla 10 CD ?? s och 80 singlar på en gång. Inte långt senare, fanns det redan många andra CD jukeboxar rösterna, inklusive en hel del små vägg jukeboxar för många små kaféer inhysta.
NSM är dock inte uppehålla mig vid CD ?? s, har de lyckats göra övergången till olika typer av digitala jukeboxar. De senaste versionerna av dessa har möjlighet att på distans ladda ner låtarna i garderoben, en enorm musikdatabas med över 300.000 låtar. Denna möjlighet, som olika musik i jukebox mycket aktuell håll, också dök upp där för att ge ökad lönsamhet om denna moderna jukeboxar.
Bolaget är för närvarande delas från Löwen och går under namnet NSM Music. De har både i USA och Europa produktion och ändå komma med nya modeller och innovationer på marknaden.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Det finns dock en klubb i Nederländerna, som är jukebox fanatiker, men här mer om den amerikanska jukeboxes'm talar NSM också diskuteras regelbundet. Delar jag kan leverera, men varför aktie delar? om jukebox har varit helt reparation / översyn ofta billigare eftersom en gammal post som fortfarande fungerar köp kan också snabbt gå sönder.

Det finns inte mycket information tillgänglig på Internet om specifika typer av NSM, åtminstone inte på nederländska. Delar också blir svårare och NSM klubben är inte så vitt jag vet. Den bästa möjligheten att få delar för NSM är i Nederländerna för att besöka jukebox utställning i Rosmalen. Här finns många bestånd med delar och innehåller ett antal konservatorer och återförsäljare som fortfarande kan ha någonstans produkterna är eller kan komma.

Trevlig artikel om NSM jukebox. Finns det någon mer information om NSM jukebox t.ex. konsert 240 och där det är kanske ändå få delar? Finns det Nederländerna i en klubb eller något? Jag undrar om svaren kommer hit.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också