Närsynthet: att bromsa dess utveckling, gjorde barnen leka utomhus

Närsynthet: att bromsa dess utveckling, gjorde barnen leka utomhus

40% av ungdomarna mellan 15 och 24% är kortsiktiga i Europa. Ett fenomen som har fördubblats på 40 år. Förklaringen? Tid framför datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Vad man ska göra för att begränsa denna acceleration?

Närsynthet är en vision sjukdom som kännetecknas av en tydlig syn på nära håll, men suddig överlägset på grund av en alltför lång ögat.

Närsynta barn allt tidigare

Idag, vid en ålder av sex, en del barn redan har närsynthet - eller 2 - 3 dioptrier, vilket motsvarar en vision av en / 10th.

Närsynthet utvecklas generellt tills de fyller 25 år innan stabiliseras, kan det nå - 8 dioptrier eller mer, en vision mindre än 1 / 20th.

Bristen på dagsljus är ansvarig

Orsakerna till närsynthet är olika.

  • Det finns, naturligtvis, en genetisk faktor. Om en förälder är närsynt, har barnet en tre chans att bli bra; Om båda föräldrarna är närsynta, finns det en risk i två delar.
  • Tiden läsning är också en riskfaktor, så det är viktigt att råda barnen som läser en hel del att ta pauser, minst varannan timme för att låta ögat vila.
  • Men en annan faktor att beakta är antalet timmar på datorskärmar, pekplattor, videospel. Dessa är så många timmar som barnet inte gå ut, utsätts för naturligt ljus. Emellertid är produkten Dopamin en signalsubstans i näthinnan som svar på ljus.
    För att begränsa accelerationen av uppkomsten av närsynthet i en ålder av allt tidigare, har du barn tillbringar minst två till tre timmar per dag i dagsljus, utomhus.

Närsynthet, ett villkor tas på allvar

För närvarande är närsynthet den fjärde vanligaste orsaken till synnedsättning i Europa. Så om ditt barn kisar för att titta bort, om det blir närmare mer och mer av sin anteckningsbok att skriva sin bok att läsa eller titta på TV där, näsa klistrad vid skärmen, göra -Den spår av ögonläkare.

Myopi försvagar ögat och kan förorsaka precociously patologier i hornhinnan som sönderrivning av näthinnan, glaukom, etc.

Läs också: Köp glasögonen på Internet: en bra idé?

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha