"När en make är sjuk, är det par som lider"

Britmari Nordstrom December 27, 2015 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Vad kommer att hända när sjukdomen framträder i gift liv? Om paret känner upprätthålla dialogen, kan denna händelse stärka sina band. Möte med Dr Eric Serra, psykiater.

Vilken effekt kommer det att ha på sjukdomen paret?

Sjukdomen stör det dagliga livet för ett par eftersom hela det praktiska livet, fysiskt, sexuellt och socialt som påverkas. Dock är situationen helt annorlunda när det gäller ett övergående problem, en kronisk, allvarlig och handikappande. När man är sjuk, är det par som lider. Vi måste hitta en ny balans och det är inte självklart.

Han blir maken vårdgivare?

Livskamrat blir "hjälpa". Det ger känslomässigt stöd, känslomässig närvaro, övervakning behandling ... En plats som är inte alltid lätt, eftersom vi inte alla har samma psykiska eller medicinsk kompetens för att hantera sjukdomen av en släkting. Och ingen kan veta hur han kommer att reagera tills du står inför.

Är känd för sin plats så mycket av sin make?

I de flesta fall är patienten medveten om den svåra medverkan av sin make eller maka. Problemet är att de inte vågar prata med varandra. Alla var att skona andra. Det måste vara ett misstag.

Det är viktigt att dela lidandet för alla att höras och erkännas. Om patienten har rätt att lida och klaga, är det nödvändigt att maken inser också denna rätt. Känsla betryckta och överväldigad ibland är normalt.

Bifogar varandra, det vet också att bevara?

Ja, absolut. Det är viktigt att vara tillgängliga för andra, men också inse sina begränsningar to self: ta en semester, be en övergångsperiod sjukhusvistelse för sin sjuka make är möjligheter att gripas utan att känna skuld.

Den svåraste delen är att hitta den rätta balansen mellan det alltför mothering och avstånd ...

Vårdgivare säger också att de saknar information om sjukdomen. Associationerna utgör ett intressant nätverk för att dra dokument utan också att utbyta erfarenheter och att bryta sin isolering.

Den roll som vårdgivaren är mycket viktigt: det är han som är mest lämpade att identifiera förändringar i sjukdomen. Men hans plats är ofta otillräckligt erkänd av den medicinska personalen.

Dr Eric Serra Centre är också ansvarig för utvärdering och behandling av smärta CHU Amiens-Picardie.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha