När bullerexponeringen ökar midjan

När bullerexponeringen ökar midjan

De mest utsatta för buller visar en markant ökning risk för ökad BMI. Vid fråga, enligt svenska forskare, stresshormonet.

Och om bullret var ansvarig för viktökning? Detta är vad som tyder på ett svenskt studie av 5000 män och kvinnor av forskare vid Karolinska Insititut. Enligt deras iakttagelser, stress hormon som utsöndras när kroppen utsätts för höga buller och dålig sömn som resultat väsentligt kan påverka en persons midja, särskilt en kvinna.

I tidskriften Occupational and Environmental Medicine, förklara svenska forskare har analyserat mängd kommunalt buller från tre olika källor: väg-, järnvägs- och flygtrafik, hemma hos frivilliga mellan 2002 och 2006. Alla bosatt sedan runt Stockholm 1999 halv landsbygden till förorts.

Flytta bort från flygplatser och stationer

Resultaten indikerar att 54% av dem utsattes för en bullerkälla, 15% till 3% två källor och tre källor.

Samtidigt frågade forskarna studiedeltagarna att svara på en medicinskt frågeformulär och att mätning av blodtryck, sammanlagt fett kroppsmassa, den genomsnittliga midja-höft-kvot och body mass index.

De fann att personer som omfattas av buller under flera år har en högre midja än andra i genomsnitt 0,21 cm för varje ökning med 5 decibel. 3% av studien som drabbades av tre bullerkällor utgör en risk för ökning med 50% midjan. Mat för tanke till isolering av våra fönster ...

(0)
(0)
Tidigare artikel Sommarkurs sallad
Nästa artikel Spela Season FC Barcelona

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha